Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Rijnsburgse Boys luidt in mineur het jaar uit

RIJNSBURG - Bijna onderaan het linkerrijtje, een positie die onontkoombaar zowel in Rijnsburg als in Hardenberg tot gemengde gevoelens onder de kerstboom zal leiden. Beide ploegen kenden een wisselvallige eerste seizoenshelft, waarin ze mooie resultaten moeiteloos afwisselden met behoorlijke zeperds.

Vraagtekens bij IJsselmeervogels blijven

DEN HAAG - IJsselmeervogels had zichzelf geen mooier kerstcadeau kunnen geven. De gekwelde rode ploeg uit Bunschoten-Spakenburg verliet met de jubelcijfers 1-5 het altijd knusse Houtrust, daarmee Scheveningen opzadelend met een stevige kater.

Topklasse: IJsselmeervogels wendt crisis af

IJsselmeervogels heeft na vier nederlagen op rij een serieuze crisis afgewend door in Scheveningen te winnen met 1-5. De overwinning van IJsselmeervogels kreeg gestalte na een tactische ingreep van trainer Frans Adelaar, die na 37 minuten verdediger Kuipers slachtofferde en het elftal omgooide.

Hoofdklasse C: Drachtster Boys wint eenvoudig

Drachtster Boys heeft een even eenvoudige als belangrijke overwinning behaald op AZSV. In eigen huis won de ploeg van trainer Fred de Boer met grote cijfers (4-1).

Beker: Noordwijk en Kozakken Boys door na strafschoppen

Noordwijk is in het bekertoernooi van West II door naar de volgende ronde. De hoofdklasser deed dat ten koste van topklasser Capelle. Gedurende de reguliere 90 minuten werd er niet gescoord, waardoor strafschoppen een beslissing moesten forceren. De Noordwijkers bleken daarin iets koelbloediger.

Adrie Poldervaart volgt Jack van den Berg op

Adrie Poldervaart is na de zomer de nieuwe hoofdtrainer van Barendrecht. Hij volgt Jack van den Berg op, die aan het eind van het seizoen na negen jaar afscheid neemt van Sportpark de Bongerd. Poldervaart tekent een contract voor twee jaar in Barendrecht, met een optie voor een derde seizoen.

Topklasse, op weg naar de kerstboom

Nog een klein restantje wegwerken dan zit de eerste helft van het geplande voetbalprogramma in de topklasse erop. Dan staan alle clubs op zestien wedstrijden. Weather and pitch permitting, zeggen de Engelsen. Als het weer en het veld het toelaten.

KNVB in beroep, Huizen en Bennekom zwaar gestraft

De KNVB heeft Huizen en Bennekom in hoger beroep alsnog zwaar gestraft naar aanleiding van de massale knokpartij na afloop van de onderlinge wedstrijd op 20 september. Het beroep tegen de voorwaardelijke straf was aangetekend door het bestuur amateurvoetbal van KNVB. De beroepscommissie heeft de uitspraak van de tuchtcommissie vernietigd en heeft beide clubs vijf punten in mindering gebracht.
COLUMN
Bert Kous:

Foutje, bedankt!
KORTE BERICHTEN
• Topklasser Ajax is doelman Maurits Schmitz kwijt geraakt aan Go Ahead Eagles. De keeper stapt per direct over om in Deventer derde doelman te worden.
• Bülent Akar wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij eersteklasser Nunspeet. Akar is nu nog de assistent van Jan van den Berg, die aangegeven heeft te zullen stoppen. "Wij denken met Bülent een trainer in huis te hebben die als hoofdtrainer de ingezette weg onder Jan een passend vervolg kan geven. Hij kent de club en de spelers goed en heeft net als Nunspeet de ambitie om binnen de mogelijkheden met attractief voetbal zo hoog mogelijk te spelen,"zo geeft de club op haar website aan.
• Sparta Nijkerk heeft het contract met Soufian Reclaoui per 1 januari ontbonden. De aanvaller kwam afgelopen zomer op het laatste moment over van FC Volendam. Na een evaluatie van de eerste seizoenshelft kwamen beide partijen overeen om niet meer met elkaar verder te gaan.
• Geert Veldhuis is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij SVZW. Veldhuis gaat dan zijn tweede seizoen in bij de Wierdense hoofdklasser.
• Tijs Schipper plakt er bij hoofdklasser Volendam nog een jaar aan vast. De trainer en club zijn dat afgelopen week met elkaar overeen gekomen. Ondanks dat Volendam op dit moment de hekkensluiter is in de hoofdklasse B zijn beide partijen zeer ingenomen met de samenwerking.
• Peter van Diermen wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij VVZ '49. Van Diermen, die in het verleden trainer was bij Zwart Wit '63, Montfoort en TOV, is op dit moment hoofd-opleidingen bij IJsselmeervogels.
• Ron Tempelaar gaat zijn contract met eersteklasser Pelikaan met twee seizoenen verlengen. Tempelaar, die al drie seizoenen actief is, zal dus tot medio 2017 bij de club uit Zwijndrecht werkzaam zijn. Doelstelling is om het eerste elftal technisch- en tactisch door te ontwikkelen en er een 'topeersteklasser' van te maken.
• SHO heeft Richard Middelkoop voor het seizoen 2015-2016 aangetrokken als hoofdtrainer. Hij volgt daarmee Jeroen Rijsdijk op, die SHO aan het einde van dit seizoen gaat verlaten. Middelkoop is op dit moment trainer van eersteklasser Sportlust '46. Daar is hij voor het derde seizoen werkzaam. Het wordt voor Middelkoop de tweede keer dat hij hoofdtrainer bij SHO wordt. Van 2003 tot 2006 was hij dat ook al eens.
• Hoofdklasser ODIN '59 heeft besloten om het aflopende contract met Mark Evers aan het einde van dit seizoen niet te verlengen. Ondanks de goede prestaties onder Evers is de club van mening dat het tijd is voor een nieuw gezicht voor de groep. Evers is dan drie seizoenen actief geweest als hoofdtrainer.
• Het trainersduo Guido Vlierhuis en Nick Karel heeft het aanbod van DOS Kampen om het contract met twee jaar te verlengen afgewezen. Beide trainers vertrekken derhalve aan het eind van het seizoen. Vlierhuis en Karel maakten in 2013 de overstap van de A-1 naar de hoofdmacht van DOS Kampen. In het eerste jaar onder de combi Vlierhuis-Karel eindigde de eersteklasser op een achtste plaats. Dit seizoen gaat het moeizamer. DOS Kampen staat halverwege de competitie één na laatste, een directe degradatieplaats.
• De loting voor de vierde en vijfde ronde van het bekertoernooi in Oost vindt plaats op woensdag 7 januari 2015. Plaats van handeling is het districtskantoor in Deventer. Het eerste kokertje wordt rond 19.00 uit de kom gevist.
• Achilles Veen heeft het contract met trainer Johan van Bijsterveld met een jaar verlengd, zo heeft de club naar buiten gebracht. Van Bijsterveld gaat dan zijn vierde seizoen bij de hoofdklasser in.
• De inhaalwedstrijden in de topklasse, Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg en Scheveningen - IJsselmeervogels, beginnen aanstaande zaterdag iets eerder dan normaal. In verband met de vroeg invallende duisternis is de aftrap voor beide wedstrijden nu vastgesteld op 14.00 uur.
• VEV '67 heeft een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Ron de Boer, die aan het eind van het seizoen vertrekt uit Leek. Met Luitzen Nijboer heeft de eerste klasser gekozen voor een opvulling van de vacature. Nijboer is de anderhalf jaar al actief bij VEV '67, als co-trainer van De Boer, die bezig was zijn Oefenmeester-1 diploma te halen. Tevens had Nijboer het team onder-21 onder zijn hoede en heeft hij diverse trainers begeleid. Voor zijn periode bij VEV '67 was Nijboer ook hoofdtrainer van onder meer Harkemase Boys en Drachtster Boys.
• Frenk van der Kleij heeft bij JSV Nieuwegein zijn vertrek aangekondigd per einde van het seizoen. Van der Kleij kan nu al terugzien op twee succesvolle jaren. Afgelopen seizoen promoveerde JSV Nieuwegein via de nacompetitie naar de eerste klasse. Daar draait Van der Kleij met zijn team momenteel bovenin mee. Niettemin was er wederzijds niet voldoende vertrouwen om het contract te verlengen.

 


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg      
Scheveningen - IJsselmeervogels      
Montfoort - Jodan Boys      
Drachtster Boys - AZSV      
Roda Boys/B. - Zuidvogels      
Alexandria '66 - Rijsoord      
Sliedrecht - Nieuw Lekkerland      
PKC '83 - Viboa      
Noordwijk - Capelle      
Hoek - ASWH      
UNA - SteDoCo      
Heerjansdam - FC Axel      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.