VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Tweede divisie: KATWIJK KAMPIOEN!

Bij Kozakken Boys droomden de fans er al van, maar Katwijk hield de Werkendammers in eigen huis af van een score. De 0-0 op een volgepakt sportpark De Zwaaier was voor de ploeg van Jack van den Berg voldoende om de kampioenschaal uitgereikt te krijgen. De Werkendammers waren op momenten wel dicht bij een doelpunt.

Derde divisie: ACV heldhaftig gedegradeerd

Met een laatste heldhaftige krachtsinspanning heeft ACV geprobeerd rechtstreekse degradatie af te wenden. De 3-4 overwinning op Quick Boys, die in de slotfase op het scorebord kwam, was de eerste voorwaarde om het gestelde doel te bereiken, maar Spijkenisse werkte niet mee.

Hoofdklasse A: RVVH na Argon tweede degradant

Na Argon is ook RVVH gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Ridderkerkers hadden nog wel een kans om hun positie te verbeteren, maar keken bij SteDoCo als na vijf minuten tegen een achterstand aan. Dat maakte de opdracht bijna tot een onmogelijke en dat kreeg in de tweede helft in de vorm van de 2-0 de bevestiging. De degradatie naar de eerste klasse is wel opvallend voor een club die in het seizoen 2015-16 nog een jaar topklasse doormaakte.

Hoofdklasse B: EEMDIJK KAMPIOEN!

Eemdijk is kampioen geworden in de hoofdklasse B. Om zeker van hun zaak te zijn moesten de Diekers winnen van Urk en die missie slaagde met vlag en wimpel. Na een half uur schoot Evert Brouwers een vrije schop in de kruising en na ruim een kwartier in de tweede helft zette Maikel de Harder de jubelgevoelens bij de meegereisde supporters serieus in gang.

Katwijk of Kozakken Boys? Jubel of domper?

Als op de slotdag van de competitie de twee overgebleven titelkandidaten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, is er een mooier einde denkbaar aan een voetbalseizoen? Sportpark De Zwaaier in Werkendam zal uitpuilen van de fans van beide ploegen en verder alle andere voetballiefhebbers die er nog bij passen. Om kampioen te worden moet Kozakken Boys winnen van Katwijk, dat op zijn beurt genoeg heeft aan een gelijk spel om de schaal omhoog te mogen houden.

Drie honden vechten om de vetste kluif

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

Clubs hoofdklasse B schieten door het plafond

Bijna op de valreep van het seizoen schoten de clubs in de hoofdklasse B in eendrachtige samenwerking door het plafond. In de acht duels vielen maar liefst veertig doelpunten, een gemiddelde van exact vijf treffers per wedstrijd. Het betekende uiteraard een nieuw dagrecord, al viel de verbetering van het oude nog wel mee. Op speeldag 25 (7 april) vielen er 37 doelpunten in B te noteren.

Spakenburg via kortste weg terug waar het hoort

SNEEK - Hoe logisch is het dat Spakenburg gehuldigd werd als de kampioen van de Derde divisie? Niemand verwachtte bij aanvang van het seizoen iets anders dan een blauw kampioenschap. Dat Spakenburg voor het eerst niet meer in de absolute top van het amateurvoetbal acteerde, was nu eenmaal de spreekwoordelijke bittere pil, waarvan het doorslikken niet langer dan één seizoen mocht duren.

Eemdijk lijkt aan de druk te gaan bezwijken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de voetballerij bol staat van de verrassingen is al geen verrassing meer op zich. Boeken vol voorbeelden kunnen daarover geschreven worden. In dat boek wordt nu ook een regel ingeruimd voor Eemdijk. Want onder die noemer valt toch zeker ook de 1-2 nederlaag van kampioenskandidaat Eemdijk tegen laagvlieger AZSV uit Aalten.

Laatst gewijzigd

21.27
Hoofdklasse B: EEMDIJK KAMPIOEN!
21.25
Samenvattingen op YouTube
20.34
Hoofdklasse A: RVVH na Argon tweede degradant
20.30
Derde divisie: ACV heldhaftig gedegradeerd
20.29
Tweede divisie: KATWIJK KAMPIOEN!
19.44
Spelerscarrousel hoofdklasse
18.39
Prikbord
08.14
Spelerscarrousel derde divisie
08.12
Spelerscarrousel tweede divisie
25 mei
Katwijk of Kozakken Boys? Jubel of domper?
25 mei
Drie honden vechten om de vetste kluif
23 mei
Clubs hoofdklasse B schieten door het plafond
22 mei
Column: Emoties
21 mei
Landelijke en regionale media
20 mei
Hoofdklasse A: Hoek en SteDoCo naar nacompetitie
20 mei
Derde divisie: SPAKENBURG KAMPIOEN
20 mei
Tweede divisie: Katwijk in het nauw
20 mei
Spakenburg via kortste weg terug waar het hoort
20 mei
Eemdijk lijkt aan de druk te gaan bezwijken
19 mei
Hoofdklasse B: Eemdijk werkt zich in de nesten
18 mei
Wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?
17 mei
Amateurclubs, sta voor uw zaak op 7 juni
16 mei
Hoofdklasse A: Smitshoek pakt de volle winst
13 mei
Hoofdklasse A: Soeverein Noordwijk viert kampioenschap
13 mei
Tweede divisie: Katwijk van slag, Kozakken Boys profiteert

Column

John Blok

Emoties

Overzichten

•  Beslissingen tweede en derde divise, hoofd- en eerste klasse
•  Nacompetitie tweede divisie/derde divisie
•  Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse
•  Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse
•  Nacompetitie eerste klasse/tweede klasse

Korte berichten

26 mei
Volendam (1A) en SVZW (1D) zijn kampioen geworden en spelen komend seizoen in de hoofdklasse. De Volendammers waren op basis van een veel beter doelsaldo dan ARC al officieus kampioen. SVZW had een gelijk spel genoeg om Flevo Boys achter zich te houden, maar de Wierdenaren namen het zekere voor het onzekere en wonnen met 1-4 van Hierden. De andere rechtstreekse promovendi uit de eerste klassen zijn SC Feyenoord (1B), DUNO Doorwerth (1C) en Buitenpost (1E).
26 mei
Gert Aandewiel is per direct opgestapt als coach van Quick Boys. Aandewiel, die een doorlopend contract had afgesloten, zou tot zijn beslissing zijn gekomen na opmerkingen van de nieuw gekozen voorzitter. De algemene ledenvergadering van vrijdagavond koos de nieuwe voorzitter, waarop het zittende bestuur in zijn geheel aftrad. Bron van de berichtgeving is RTV Drenthe. Quick Boys heeft het vertrek van Aandewiel nog niet bevestigd.
24 mei
De KNVB heeft bekend gemaakt dat de plek, die door het vertrek Jong FC Twente vacant is geworden, ingenomen zal worden door een 'lucky loser' van de nacompetitie derde divisie/hoofdklasse. De verliezend finalisten spelen op zaterdag 16 juni één extra wedstrijd voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.
Ook de hoofdklasse wordt opgevuld met een 'lucky loser'. De drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen hoofdklasse en eerste klasse spelen een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de hoofdklasse.
24 mei
De wedstrijd AFC (za) - FC Rijnvogels (hoofdklasse A) is in verband met het overlijden van AFC-bestuurslid Peter Dekkers verplaatst naar woensdagavond 30 mei. De wedstrijd van AFC (zo), uit tegen Excelsior Maassluis (tweede divisie), wordt wel op zaterdag 26 mei gespeeld.
23 mei
FC Twente wil het beloftenteam uit de voetbalpiramide terugtrekken en daarmee gaan uitkomen in de beloftencompetitie. De BVO wil een kleinere selectie van spelers, die in potentie dicht op het eerste elftal zit en wil daarmee meer specifiek en individueel gaan trainen. FC Twente verwacht dat dit kwaliteitsverhogend en tevens kostenbesparend werkt. Een en ander zou betekenen dat er in de Derde divisie een extra plaats beschikbaar komt.
23 mei
FC Lisse heeft Martin van Eeuwijk per direct uit de selectie gezet en het contract met hem ontbonden. Aanleiding daarvoor is het incident van afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg, waarbij Van Eeuwijk tegenstander Ashwin Manuhutu in het bovenbeen heeft gebeten. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de club rigoureuze maatregelen neemt tegen een speler die over de schreef is gegaan, ondanks dat de club in de strijd tegen degradatie iedereen kan gebruiken. Twee weken geleden kon keeper Brian van der Werff zijn biezen pakken nadat hij expres de bal hard in de dugout van IJsselmeervogels had geschoten.
19 mei
En nog maar eens schuiven met de aanvangstijden in de Tweede divisie. Nu staan de wedstrijden van de laatste speelronde geprogrammeerd voor 15.30 uur.
19 mei
In de eerste klasse C heeft de wedstrijd tussen GJS en kampioen DUNO Doorwerth het einde niet gehaald. Wegens een blessure van scheidsrechter Venema werd er halverwege gestaakt. De stand was op dat moment 0-0. De wedstrijd is voor GJS nog voor belang, het is namelijk nog niet veilig. Dinsdag 22 mei moet DUNO opnieuw naar Gorinchem afreizen om de wedstrijd uit te spelen.
19 mei
De trainers Adrie Poldervaart (Barendrecht), Danny Buijs (Kozakken Boys) en Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) hebben de opleiding UEFA Pro (coach betaald voetbal) met succes afgelegd. Buijs en Rijsdijk gaan ook in het betaald voetbal aan de slag. Buijs wordt hoofdcoach bij FC Groningen, Rijsdijk wordt assistent bij Sparta en de trainer van de beloften. Poldervaart heeft een doorlopend contract bij Barendrecht.
15 mei
De wedstrijd IJsselmeervogels - Achilles '29 van zaterdag 12 mei is vervroegd naar 15.00 uur. Dit in verband met de mogelijke kampioenschappen van plaatsgenoten Spakenburg en Eemdijk, die zouden kunnen samenvallen met deze tweededivisiewedstijd.
12 mei
In twee van de vijf eerste klassen is er nog volop strijd om de titel. In 1A lijkt Volendam, met drie punten voorsprong op ARC, de grootste kanshebber. In 1D is het echt ongemeen spannend. Het gaat tussen Flevo Boys (kersvers bekerhouder van het district Noord) en SVZW. Met nog twee speelrondes te gaan staan beide clubs tot achter de komma gelijk, 59 punten en elk met een doelsaldo van 71-23. SC Feyenoord (1B), DUNO D (1C) en Buitenpost (1E) hebben zich al gemeld als kampioen.
10 mei
In Zuid I heeft zondaghoofdklasser Goes beslag gelegd op de beker. Het won de finale tegen Uno Animo (een zondagtweedeklasser uit Loon op Zand) met 4-2.
Gemert heeft de beker in Zuid II gepakt. De hoofdklasser (in 2010 landskampioen bij de zondagamateurs) had een verlenging nodig tegen zondageersteklasser Wittenhorst, nadat de reguliere negentig minuten in 2-2 waren geëindigd. Gemert scoorde vrij vlot in de verlenging 2-3 en dat bleek genoeg voor de bekerwinst.
8 mei
FC Lienden heeft Hans van de Haar voor de rest van het seizoen toegevoegd aan de technische staf. Als gevolg daarvan heeft interim-trainer Jan Veldhuizen zijn taken met onmiddellijke ingang neergelegd. Van de Haar, die eerder al hoofdtrainer bij Lienden was, staat onder contract bij FC Utrecht. De Utrechtse profclub verleent medewerking aan de tijdelijke regeling.
7 mei
FC Lisse meldt op de eigen website dat de club en doelman Brian van der Werff per direct afscheid van elkaar hebben genomen. Beide partijen kwamen tot dit besluit toen er andere interpretaties waren over de keihard geschoten bal in de dug-out van tegenstander IJsselmeervogels afgelopen zaterdag.
5 mei
In de eerste klasse C heeft DUNO Doorwerth de titel gepakt. Door de 0-1 overwinning tegen DTS Ede is DUNO niet meer te achterhalen door de concurrentie. Tegelijkertijd pakte de ploeg uit Doorwerth ook nog de winst in de tweede periode. Maar dat is uitsluitend van belang voor de hoogst eindigende ploeg zonder periodetitel. DTS Ede en WNC komen daarvoor het meest in aanmerking.

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2