VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Katwijk moet aan de bak

VEENENDAAL - Het was zaterdagmiddag goed toeven op sportpark Panhuis in Veenendaal. GVVV - Katwijk beantwoordde aan veel criteria die een voetbalduel het aanzien waard maken. Spanning, kansen en strijd. Lang leek het erop dat het duel doelpuntloos zou eindigen maar uiteindelijk won GVVV op de valreep met 1-0.

Kozakken Boys showt talenten en steekt de vlag uit

WERKENDAM - Door het 4-2 te winnen van HHC Hardenberg boekte Kozakken Boys zijn negende zege op rij. Dat betekent dat de ploeg van trainer Danny Buijs het oude record in de Tweede Divisie van Katwijk (acht zeges op rij) nu overneemt. Maar niet alleen daar werd naar gekeken en over gesproken. De 1-0 nederlaag van koploper Katwijk bij GVVV (1-0) zorgde voor veel meer blijdschap.

Noordwijk heeft weinig tot niets te vrezen

NOORDWIJK - De vooraf aangeprezen wedstrijd tussen Noordwijk en FC Rijnvogels is bij lange na niet geworden wat men ervan verwachtte. Allereerst viel de belangstelling voor het duel tussen koploper en runner-up behoorlijk tegen. Slechts 800 toeschouwers hadden de moeite genomen om de bollenstreekderby bij te wonen.

Ajax - Staphorst: botsing van speelstijlen

AMSTERDAM - Ajax en Staphorst hebben de aanwezige toeschouwers een boeiende voetbalmiddag voorgeschoteld. Het was een wedstrijd met twee gezichten zoals dat zo mooi heet. In de eerste helft voerde Staphorst een heldere boventoon. In deel twee was Ajax aan de macht, maar wisten de bezoekers wel twee keer een achterstand weg te poetsen, voor het laatst een paar minuten voor tijd: 2-2.

Tweede divisie: GVVV brengt de spanning terug

Met de 1-0 overwinning tegen koploper Katwijk heeft GVVV de spanning in de Tweede divisie weer teruggebracht. Aanvoerder Roy Terschegget nam het doelpunt voor zijn rekening. Katwijk-trainer Jack van den Berg, die deze week de overstap maakte van ASWH naar de Katwijkers, zag zijn debuut verpest door de Veenendalers. Kozakken Boys heeft het gat met Katwijk gehalveerd.

Derde divisie: Misstap voor Spakenburg en Almere City

Zowel Spakenburg als Jong Almere City FC hebben een misstap begaan. Spakenburg kreeg in Ermelo met 5-1 op de broek van DVS '33. Spakenburg kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was het DVS '33 wat de klok sloeg. Jong Almere City wist niet te profiteren van de Spakenburgse zeperd. Na een 1-3 voorsprong verloren de polderbewoners met 4-3 van Scheveningen.

Hoofdklasse A: 'Business as usual' voor Noordwijk

Noordwijk blijft maar winnen. Na de winterstop wist alleen SteDoCo de koploper een puntendeling af te dwingen, maar verder behaalden de Noordwijkers alleen maar grote overwinningen. Vandaag lukte het ook FC Rijnvogels niet om punten af te snoepen van de Noordwijkers.

Hoofdklasse B: Eemdijk klimt naar de tweede plaats

Eemdijk, het kleine broertje van IJsselmeervogels en Spakenburg, doet het uitstekend in de hoofdklasse B. Tegen hekkensluiter Huizen werd weliswaar moeizaam met 0-1 gewonnen (doelpunt van good old Jan de Graaf), maar omdat Ajax en Staphorst elkaar op 2-2 hielden klommen de Diekers naar de tweede plaats.

Unieke stap Jack van den Berg

Nog nooit in zijn trainersloopbaan had hij zo'n beslissing genomen, ergens onderweg in het seizoen een club verlaten om elders aan de slag te gaan. Maar één keer moest de eerste zijn. Op maandagavond 12 februari maakt Katwijk bekend dat Jack van den Berg per direct de overstap ging maken van ASWH naar de huidige koploper van de Tweede divisie.

Laatst gewijzigd

19.44
Spelerscarrousel derde divisie
19.44
Spelerscarrousel hoofdklasse
19.32
Spelerscarrousel tweede divisie
19.15
Prikbord
18.53
Trainerscarrousel hoofdklasse
18.52
Samenvattingen op YouTube
18 feb
Landelijke en regionale media
18 feb
Derde divisie: Misstap voor Spakenburg en Almere City
18 feb
Katwijk moet aan de bak
18 feb
Kozakken Boys showt talenten en steekt de vlag uit
18 feb
Noordwijk heeft weinig tot niets te vrezen
18 feb
Ajax - Staphorst: botsing van speelstijlen
18 feb
Hoofdklasse B: Eemdijk klimt naar de tweede plaats
17 feb
Hoofdklasse A: 'Business as usual' voor Noordwijk
17 feb
Tweede divisie: GVVV brengt de spanning terug
17 feb
Trainerscarrousel tweede divisie
16 feb
Unieke stap Jack van den Berg
15 feb
CSV Apeldoorn en Jürgen Schefczyk uit elkaar
15 feb
Districtsbeker West II
15 feb
Districtsbeker Oost
14 feb
Oefenwedstrijden
14 feb
Beker Oost: DFS met de grootste moeite verder
13 feb
Trainerscarrousel derde divisie
13 feb
Column: Live
12 feb
Katwijk haalt Jack van den Berg weg bij ASWH

Column

Bert Kous

Live

Korte berichten

19 februari
Het bestuur van Rijnsburgse Boys gaat onderzoek doen naar het gedrag van enkele 'supporters' die bij de wedstrijd tegen AFC zich schuldig zouden hebben gemaakt aan antisemitische uitlatingen. Ook ontplofte er in de kantine een vuurwerkbom. De dader daarvan moet deze week op het matje komen bij het Rijnsburg-bestuur. De harde kern supporters, die per boot de reis naar Amsterdam hadden gemaakt, hebben zich gedistantieerd van de gebeurtenissen. Ook het bestuur van Rijnsburgse Boys bood meteen op de dag zelf excuses aan.
17 februari
Achilles '29 heeft een vervanger voor de opgestapte trainer Eric Meijers. Arno Arts zit de rest van het seizoen als eindverantwoordelijke op de bank met een optie voor volgend seizoen.
10 februari
Het duel SHO - Deltasport (eerste klasse B) heeft het einde niet gehaald. Een paar minuten voor tijd kreeg Jimmy van der Vaart in plaats van een door hem verwachte strafschop een gele kaart voor een schwalbe, zijn tweede geel en dus rood. De aanvaller van Deltasport ontstak daarover in woede. In het tumult daarna zag scheidsrechter Post geen andere uitweg dan de wedstrijd te staken. De stand op het scorebord wees op dat moment 1-1 aan.
2 februari
Capelle heeft na het ontslag van Winand van Loon snel zaken kunnen doen. Ron Timmers neemt per direct de taken over van Van Loon. "Eigenlijk hadden we afgesproken dat ik na dit seizoen zou starten bij de club, maar ze hadden geen geschikte kandidaat om Winand per direct op te volgen. Na overleg heb ik besloten om zijn taken per direct over te nemen", zegt Timmers, die tot het eind van dit seizoen ook nog Dongen (zondag Derde divisie) onder zijn hoede heeft.
1 februari
Opnieuw heeft de licentiecommissie van de KNVB Magreb ’90 een puntenstraf opgelegd. De Utrechtse club, die ook in grote financiële nood verkeert, heeft nog altijd niet voldaan aan de voorwaarden om in de Derde divisie te mogen uitkomen en gaat om die reden -1 achteruit. Al eerder kreeg Magreb '90 om dezelfde reden drie punten in mindering. Aan deze laatste sanctie van min één zit de volgende al vast, als Magreb '90 op 5 februari nog steeds niet aan de voorwaarden (minimaal drie contractspelers of een gecertificeerde jeugdopleiding) voldoet. De Utrechters kunnen in dat geval twee punten in mindering verwachten en zijn dan alle verzamelde wedstrijdpunten kwijt.
1 februari
AZSV heeft Dave de Jong verkozen tot de opvolger van Dennis van Toor, die bij de club uit Aalten bezig is aan zijn achtste seizoen en komende zomer als trainer aan de slag gaat bij Staphorst. De Jong (42) begon zijn trainerscarrière bij VVO (Velp) en had daarna DVV (Duiven) en DVC '26 (Didam) onder zijn hoede. Als profvoetballer was De Jong actief bij Cambuur, Willem II, Wolverhampton Wanderers, De Graafschap, NAC, KV Mechelen, Dalian Shide (China) en VFL Osnabrück. Aart Freriks, bestuurslid technische zaken, zegt over De Jong: "We kiezen voor een jonge, ambitieuze trainer, die in onze ogen het best bij de club en de spelersgroep zou passen."
30 januari
Hans van Arum wordt volgend seizoen de hoofdtrainer bij hoofdklasser Eemdijk. Van Arum, die dit seizoen derdedivisionist VVOG onder zijn hoede heeft, volgt bij Eemdijk Patrick Loenen op. Loenen ging uit eigen beweging op zoek naar een nieuwe uitdaging.
30 januari
Yuri Rose (38) wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij Ajax zaterdag. Hij volgt Jorg Smeets op, die had aangegeven een nieuwe uitdaging te zoeken. Oud-prof Rose is geen onbekende in het Amsterdamse. Na zijn betaald voetbalcarrière speelde de robuuste middenvelder twee seizoenen bij de amateurtak van Ajax.
26 januari
Argon heeft Ron van Niekerk aangesteld als opvolger van Simon Ouaali die tijdens de winterstop afscheid heeft genomen van de Meidrechtse hoofdklasser. Aanvankelijk zou Ouaali aan het eind van het seizoen vertrekken, maar club en trainer bepaalden in onderling overleg dat er geen draagvlak meer was voor verdere samenwerking. Van Niekerk (58) brengt als trainer ervaring mee van DWS, DCG, Beursbengels en HFC Haarlem. Ook was Van Niekerk actief in het buitenland. Niekerks contract loopt voorlopig tot het eind van dit seizoen met de intentie van verlenging. Het eerste sportieve doel is Argon handhaven in de hoofdklasse.
25 januari
Richard Karrenbelt is ook komend voetbaljaar hoofdcoach van Urk. Karrenbelt is bezig aan zijn eerste seizoen en er is wederzijds vertrouwen in de voortzetting van de samenwerking. Voor dit seizoen ligt er nog wel een schone taak voor Karrenbelt en dat is Urk uit de gevarenzone houden. De start dit seizoen verdiende in cijfers (2 uit 8) amper die naam. Het herstel daarna (16 uit 7) is evident.
24 januari
Achilles '29 heeft definitief een punt aftrek gekregen, zo heeft de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB bepaald. De reden hiervoor is dat de tweededivisionist de begroting voor dit seizoen niet op orde heeft. Dit besluit heeft geen direct verband met het faillissement van de BV Achilles '29. Die zaak is nog in behandeling bij de licentiecommissie. Achilles blijft op de vijftiende plaats staan, maar het heeft nu evenveel punten als Jong Sparta dat zestiende staat.
21 januari
Oud-directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis is afgelopen zaterdag overleden, dat maakte de KNVB bekend. Hij werd slechts 65 jaar. In 2011 werd Bruijnis ernstig ziek. Na behandeling en revalidatie keerde hij terug bij de KNVB om zijn werkzaamheden gedeeltelijk weer op te pakken. Ruim een half jaar later vertrok hij bij de bond. Zijn gezondheidstoestand stond niet toe dat hij voor de volle honderd procent kon terugkeren in zijn functie. Bruijnis werkte van 1978 tot 2012 voor de voetbalbond.
21 januari
Hoofdklasser Huizen heeft de verbintenis met trainer Erik Assink voor een langere periode verlengd. Naast zijn werkzaamheden als hoofdtrainer zal Assink zich nadrukkelijk gaan bezighouden met de doorstroming van talenten uit de eigen jeugdopleiding. Daarnaast krijgt Assink een adviserende rol binnen het technisch beleid van de club.
16 januari
Sherwin Grot stapt voor de rest van het seizoen op huurbasis over van IJsselmeervogels naar TEC. De aanvaller kwam nog maar weinig aan spelen toe en zijn contract bij de Vogels dat nog tot medio 2019 loopt, wordt aan het eind van dit seizoen al ontbonden.
13 januari
Trainer Eric Meijers (54) is donderdag 11 januari opgestapt bij Achilles '29. Tegenover De Gelderlander gaf hij aan: "Het is heel vervelend, maar het is op." Verder onthield hij zich van commentaar. Meijers zat contractueel nog tot het einde van het seizoen vast aan de Groesbeekse club. Voorlopig neemt assistent Frans Derks de honneurs waar.
Foto van de week

IJsselmeervogels-coryfee Jaan de Graaf plaagt Hans Kraay jr. met een jasje aan een hengel.

Foto: Ferry Toth

 

Landelijke en regionale media

TWEEDE DIVISIE
Fox Sports:
Kozakken Boys - HHC Hardenberg
GVVV - Katwijk
AFC - Rijnsburgse Boys
Excelsior Maassluis - TEC
Barendrecht - De Treffers
IJsselmeervogels - FC Lienden
Achilles '29 - Jong Sparta
Koninklijke HFC - De Dijk
FC Lisse - VVSB

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2

Adidas voetbalschoenen