VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Peter Kuntz (55) overleden

Peter Kuntz is op 55-jarige leeftijd overleden. Op zondagochtend 15 oktober werd de oud-speler en oud-voorzitter van ACV tijdens zijn gebruikelijke rondje hardlopen met vrienden getroffen door een fatale hartaanval, zo meldt de clubwebsite.

HHC Hardenberg met teveel ontzag voor Katwijk

HARDENBERG - Katwijk deed in Hardenberg goede zaken. Zelf won de lijstaanvoerder nipt met 1-0 van HHC Hardenberg en de naaste concurrentie liet punten liggen. Katwijk verzuimde om na de verkregen voorsprong de knock out uit te delen. De koploper kreeg tot aan de rust genoeg mogelijkheden om het duel met een gerust hart uit te spelen, maar verzuimde de kansen te verzilveren.

Kozakken Boys en GVVV irriteren elkaar

WERKENDAM - Klassiekers in het zaterdagvoetbal kenmerken zich nu eenmaal door emotie, dus niemand mocht verrast zijn dat de strijd tussen Kozakken Boys en GVVV daar bepaald geen uitzondering op vormde. Scheidsrechter van dienst Wim Bronsvoort had vooral in de tweede helft de handen meer dan vol aan het beteugelen van opstootjes tussen geagiteerde spelers.

Spakenburg raakt niet snel van de kook

SCHEVENINGEN - Op een zonnig sportpark Houtrust in Scheveningen was er weer eens een uitvoering van een echt zaterdagvoetbalduel. Scheveningen kreeg visite van koploper Spakenburg en de ploeg van trainer John Blok wilde deze bezoekers wel even laten zien dat de huid duur verkocht zou worden.

Huizen en Zuidvogels krijgen wat ze verdienen

HUIZEN - Het was het gesprek van de dag afgelopen week in Huizen: de dorpsderby tussen de plaatselijke voetbalclub sv Huizen en Zuidvogels. Het was alweer zeven jaar geleden dat de beladen wedstrijd voor de laatste keer werd gespeeld met als inzet promotie naar de hoofdklasse. Huizen trok toen aan het langste eind, waar Zuidvogels met lege handen bleef zitten.

Tweede divisie: Katwijk loopt langs het randje

Katwijk heeft zijn zevende overwinning bijgeschreven, maar de koploper van de Tweede divisie liep wel langs het randje van het eerste puntenverlies, HHC Hardenberg wist echter niet te profiteren van een kleine inzinking aan Katwijkse zijde, zodat de rake kopbal van Bennie van Noord van voor de rust uiteindelijk de winnende treffer (0-1) bleek.

Derde divisie: Spakenburg blijft op koers

Spakenburg blijft op koers. De "blauwen" wonnen nipt (0-1) van Scheveningen, maar handhaafden daarmee wel hun koppositie in de Derde divisie. Jong Almere City FC bleef keurig in het spoor van de koploper door met 1-3 de beloften van Volendam de baas te blijven.

Hoofdklasse A: Noordwijk de te kloppen ploeg

Noordwijk is ook na zeven duels in de hoofdklasse A nog steeds de enige te kloppen ploeg. Argon was cijfermatig geen partij (0-3) voor de Noordwijkers, die al voor de zesde keer geen tegendoelpunten hoefden te incasseren. Nummer twee Ter Leede haalde fors (5-1) uit tegen Smitshoek, maar loopt wel zes punten achter op de lijsttrekker. Ook Hoek won maar deed dat iets bescheidener tegen FC Rijnvogels (2-0).

Hoofdklasse B: Berkum is terug op één

Berkum heeft zich knap hersteld van de een week oude 3-1 nederlaag tegen Excelsior '31. De Zwollenaren bleven op eigen veld Staphorst de baas met 2-1 en de winnende treffer van John Bacuna viel in een periode dat Berkum na de rode kaart voor Jordi Lemmers met tien man in het veld stond.

Laatst gewijzigd

17 okt
Oefenwedstrijden
17 okt
Districtsbeker West I
17 okt
Prikbord
17 okt
Spelerscarrousel tweede divisie
17 okt
Column: Terug naar af
16 okt
Peter Kuntz (55) overleden
16 okt
Samenvattingen op YouTube
15 okt
Landelijke en regionale media
15 okt
Tweede divisie: Katwijk loopt langs het randje
15 okt
Hoofdklasse B: Berkum is terug op één
15 okt
Hoofdklasse A: Noordwijk de te kloppen ploeg
15 okt
Derde divisie: Spakenburg blijft op koers
15 okt
HHC Hardenberg met teveel ontzag voor Katwijk
15 okt
Kozakken Boys en GVVV irriteren elkaar
15 okt
Spakenburg raakt niet snel van de kook
15 okt
Huizen en Zuidvogels krijgen wat ze verdienen
13 okt
Wie stopt Katwijk af? HHC Hardenberg?
12 okt
FC Lisse voelt zich bestolen; Hoek bekert door
10 okt
Hup Harkemase Boys!
10 okt
Column: Consequenties trekken
8 okt
Tweede divisie: Wie stopt Katwijk af?
8 okt
Hoofdklasse A: Noordwijk en Achilles scheiden zich af
8 okt
Derde divisie: Spakenburg alleen aan kop
8 okt
VVSB laat IJsselmeervogels toch nog ontsnappen
8 okt
Katwijk kraakt vertrouwen van Rijnsburgse Boys
 

Column

Philip den Haan

Terug naar af

Korte berichten

17 oktober
Feyenoord heeft 400 extra kaarten aan Swift toegewezen voor de bekerwedstrijd in Rotterdam. De extra kaarten, ook voor niet-leden, waren binnen de kortste keren uitverkocht. In totaal zullen ruim 1600 supporters van Swift de wedstrijd in de Kuip bijwonen.
14 oktober
De wedstrijd in de Derde divisie tussen Capelle en Magreb '90 is al voor rust gestaakt. Na een rode kaart voor een speler van Magreb '90 raakte publiek onderling slaags met elkaar. Scheidsrechter Gansner verdween naar de kleedkamer en achtte het verstandig het duel definitief te staken. Er was nog niet gescoord.
7 oktober
De aftrap voor de tweede helft bij RVVH - Argon werd een half uurtje uitgesteld. Eén van de assistent-scheidsrechters was geblesseerd geraakt en het duurde even voordat een vervanger gereed was om de vlag over te nemen.
6 oktober
Zo rond de 1200 supporters van Swift hebben zich al gemeld voor een kaartje tussen Feyenoord en de Amsterdamse hoofdklasser in de tweede ronde van de KNVB beker in de Rotterdamse Kuip. De aanvraag is gigantisch bij Swift dat niet over meer kaartjes beschikt dan tot nog toe. De club heeft bij Feyenoord al om meer kaartjes gevraagd maar tot op heden zijn er nog geen toezeggingen gedaan. De hoop op meer kaartjes blijft bestaan.
6 oktober
De strafschoppenserie in de eerste ronde van de KNVB-beker tussen FC Lisse en Hoek moet over. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door FC Lisse tegen voetbalbond KNVB was aangespannen. De strafschoppenserie staat voor 11 oktober op het programma.
4 oktober
De spelers van Achilles '29 zijn weer aan de slag gegaan na één dag van staken. Een gesprek met het bestuur van de club bracht voldoende vertrouwen bij de spelers dat er een oplossing komt, zo meldt De Gelderlander. Of het achterstallige salaris is uitbetaald is niet bekend. De spelers wilden volgens de krant geen tekst en uitleg geven over hun besluit om weer te gaan trainen.
2 oktober
De voorzieningenrechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de strafschoppenzaak die FC Lisse heeft aangespannen tegen de KNVB. De bond wil dat de serie tegen Hoek wordt overgenomen, FC Lisse betoogt dat de zogenaamde ABBA-volgorde waarin de strafschoppen werden genomen niet van invloed is geweest op het resultaat en dat de Lissenaren zich gewoon voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi hebben geplaatst. De rechter doet uiterlijk op 9 oktober uitspraak.
2 oktober
De spelers van Achilles '29 zijn in staking gegaan. De reden hiervoor is dat het salaris van augustus nog niet is betaald. Het is geen geheim dat de Groesbeekse club door het betaaldvoetbalavontuur in financiële problemen is geraakt. Desondanks wil de club zo snel mogelijk terugkeren in de gelederen van het betaald voetbal. Aanstaande zaterdag moet Achilles '29 op bezoek bij GVVV. Vooralsnog gaat iedereen er vanuit dat de wedstrijd door zal gaan.
27 september
Rodny Hofman komt naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie dit seizoen. De rechterverdediger van GVVV heeft in het bekerduel met FC Dordrecht zijn voorste kruisband afgescheurd, zo heeft deze week een diagnose uitgewezen. Op woensdag 4 oktober volgt een operatie plus daarna een periode van revalidatie, die bij dit type ingreep standaard negen maanden duurt.
26 september
De politie heeft de wedstrijd van De Dijk tegen Ajax voor de tweede ronde om de KNVB-beker verboden om aan de Schellingwouderdijk te spelen. De Dijk zal nu moeten uitkijken naar een andere locatie. De ArenA is geen optie, omdat dat een thuiswedstrijd voor Ajax zou betekenen. Als mogelijke uitwijklocaties worden het Olympisch Stadion of het stadion van FC Volendam genoemd.
23 september
Ton du Chatinier (59) stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van AFC. De Utrechter was ook al van 2000-2003 en van 2006-2008 bij AFC actief. In totaal is het huidige seizoen zijn zevende bij de Amsterdammers. Na afloop daarvan verhuist Du Chatinier naar Frankrijk.
18 september
FC Lisse heeft besloten geen bezwaar aan te tekenen tegen de schorsing van vijf duels voor Martin van Eeuwijk. De middenvelder kreeg in het duel met HHC Hardenberg een rode kaart van scheidsrechter Cairo, die oordeelde dat Van Eeuwijk was doorgegleden op Koos Werkman. Op beelden van de situatie was de ware toedracht niet duidelijk te zien. Ook de vermeende vuistslag van Van Eeuwijk niet, waarvan trainer Lisse-trainer Robbert de Ruiter liet weten dat dat indianenverhalen waren.
13 september
De competitiewedstrijd tussen SDC Putten en Huizen (hoofdklasse B) is verplaatst van 23 september naar 11 november. De Puttenaren spelen op donderdagavond 21 september de KNVB-bekerwedstrijd tegen PSV en de ontmoeting tegen Huizen volgt daar te kort op.
12 september
De KNVB heeft het hoofdveld van ONS Sneek goedgekeurd. De strafschopgebieden van het tien jaar oude kunstgrasveld zijn opgelapt met delen van de zijkant die niet bespeeld werden. Daardoor kan ONS Sneek de KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Twente op het eigen hoofdveld spelen. Na het bekerduel zal de club samen met de gemeente moeten gaan kijken naar een oplossing voor de langere termijn.
4 september
De KNVB heeft het hoofdveld van derdedivisionist ONS Sneek opnieuw afgekeurd, ondanks een revitalisering door een extern bedrijf. Zaterdag, als Capelle op bezoek komt, zal zo goed als zeker opnieuw moeten worden uitgeweken naar een bijveld.

 

Landelijke en regionale media

TWEEDE DIVISIE
Fox Sports:
IJsselmeervogels - De Treffers
HHC Hardenberg - Katwijk
Rijnsburgse Boys - Jong Sparta
Kozakken Boys - GVVV
Barendrecht - De Dijk
FC Lisse - Excelsior Maassluis
Achilles '29 - TEC

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2