GVVV roodgloeiend woedend in Hardenberg

HARDENBERG - Werk aan de winkel voor de tuchtcommissie van de voetbalbond. Arbiter De Lima Schepens pakte stevig uit tijdens HHC Hardenberg- GVVV. De arbiter van dienst trok zich niets aan van de ongeschreven wet dat goede scheidsrechters onopvallend fluiten en drukte een zwaar stempel op de wedstrijd.

Uiterst broos evenwicht bij Hoek-Sparta Nijkerk

HOEK - Kijk naar de ranglijst en het belang van het duel tussen Hoek en Sparta Nijkerk spatte eraf. De wedstrijd zelf spatte amper. De beslissende vonk wilde maar niet overspringen, omdat beide ploegen onmachtig waren de kansen die er wel kwamen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt. Zo werd beginstand ook eindstand.

Topklasse: GVVV verliest opnieuw

UPDATE GVVV heeft de derde wedstrijd op rij verloren en is de aansluiting met koploper Kozakken Boys volledig kwijt. Tegen HHC Hardenberg liepen de Veenendalers tegen een 5-1 nederlaag op en verloren en passant ook nog eens twee spelers met een rode kaart. Wilco den Hartog kon al na zes minuten inrukken, Rodny Hofman volgde hem vlak voor rust.

Hoofdklasse A: VVA '71 heeft nu het stuivertje

UPDATE VVA '71 is de nieuwe en verrassende koploper in de hoofdklasse A. Het ploegje uit Achterberg is inmiddels uitgegroeid tot een blijvertje en heeft nu zelfs de macht gegrepen. Na een 3-0 voorsprong maakte het zichzelf tegen SteDoCo nog onnodig moeilijk, maar verder dan 3-2 kwam het niet. ODIN '59 verloor met 1-0 van SDC Putten en doet daarmee een klein stapje terug.

Hoofdklasse B: Katwijk ontsnapt, maar wint wéér

UPDATE Het is niet meer de vraag wie er kampioen wordt in de hoofdklasse B, maar alleen wanneer. ASWH leek even een stok tussen de spaken kunnen steken toen het in de eerste helft een 2-0 voorsprong nam, maar Katwijk kwam in het tweede bedrijf terug op gelijke hoogte.

Hoofdklasse C: De spanning zit bovenin

UPDATE In de hoofdklasse C zit de spanning vooral in het linker rijtje, de onderste twee plaatsen lijken nu al vergeven voor WVF en WHC. Ondanks de terechte puntendeling van koploper DVS '33 Ermelo tegen Excelsior '31 (1-1) blijven de Ermeloërs koploper. Ze moeten echter wel ACV naast zich dulden.

Topklasse, clubs als makke kudde

Zaterdag over een week valt de klap op het voorstel van de KNVB om een landelijke divisie in te stellen, ter goed- dan wel afkeuring. Op 29 november stemt de Verenigingsraad Amateurvoetbal over het plan om tussen de Jupiler League en de huidige topklasse een nieuwe voetballaag te creëren.

Cesco Agterberg gaat Excelsior Maassluis verlaten

De wegen van Cesco Agterberg en Excelsior Maassluis gaan aan het eind van dit seizoen scheiden. In 2012 kreeg de trainer zijn aanstelling in Maassluis en dat is een vruchtbare combinatie gebleken. Onder Agterbergs leiding pakten de 'tricolores' met afstand de titel in de hoofdklasse.
COLUMN
Philip den Haan:

Campari!
KORTE BERICHTEN
• CSV Apeldoorn en trainer Richard Karrenbelt gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. Dat hebben beide partijen in onderling overleg besloten. Karrenbelt is in Apeldoorn bezig aan het tweede seizoen.
• Matthew Amoah gaat op eigen verzoek meetrainen met Kozakken Boys. De ex-prof van o.a. Heracles Almelo zit op dit moment zonder club en wil in Werkendam zijn conditie op peil houden.
• In de tussenronde van het districtsbekertoernooi in Noord staat er één wedstrijd op het programma. Op 20 december wordt er gespeeld tussen Blauw Wit '34 en het tweede elftal van Flevo Boys. De winnaar voegt zich bij de laatste 32 teams. Na afloop van de wedstrijd zal er bij de Leeuwardense club worden geloot voor de derde ronde.
• Jan Korte is bezig aan zijn laatste seizoen bij Go-Ahead Kampen. De trainer is niet uit op contractverlenging bij de eersteklasser, omdat de combinatie van werk en drie, vier keer reizen tussen Kampen en zijn woonplaats Wildervank hem steeds zwaarder valt. De Korte heeft ook een rol als scout bij Cambuur Leeuwarden en daarnaast leidt hij een eigen voetbalschool.
• Aan het einde van het seizoen zullen de wegen van hoofdklasser SHO en trainer Jeroen Rijsdijk gaan scheiden. Rijsdijk heeft aangegeven na vierenhalf jaar SHO toe te zijn aan een andere uitdaging. Rijsdijk (37) begon in januari 2011 als opvolger van Bill Tukker bij SHO. Via het kampioenschap in de tweede klasse en daarna een promotie via de nacompetitie heeft hij SHO teruggebracht naar de hoofdklasse.
• De algemene ledenvergadering van IJsselmeervogels heeft woensdagavond Frank van den Bos gekozen als voorzitter van de club. Er waren geen tegenkandidaten. Van den Bos volgt Peter van Diermen op, die aftrad naar aanleiding van het ontslag van trainer Dogan Corneille. Op dezelfde vergadering zijn Arthur van den Berg en Evert Nagel benoemd tot erelid.
• Hans van der Ploeg stopt aan het einde van het seizoen als trainer van eersteklasser Oranje Nassau. Van der Ploeg heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de Groningers. Om persoonlijke redenen neemt hij een sabbatical.
• Hoek schoot dinsdagavond in het districtsbekertoernooi tegen de zondagafdeling van Unitas '30 (derde klasse) met scherp (9-2). Heerjansdam was nog net iets scherper tegen Unitas '30-zaterdag (vierde klasse). De eersteklasser won in Etten-Leur met 1-10.
• De hoofdklassers Achilles Veen en DFS hebben zich in hun district geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Achilles Veen (Zuid I) won met 3-0 van Gilze. DFS (Oost) bleef Spero met 1-4 de baas.
• Het duel SC Veenwouden - ONS Boso Sneek in het districtsbekertoernooi Noord is halverwege gestaakt. In de rust viel eerst een deel van de verlichting uit, even later was het hoofdveld van BCV geheel in het duister gehuld. Een kapotte hoofdzekering was de oorzaak en het zou zeker een paar uur duren voordat die gerepareerd zou zijn. ONS Boso Sneek leidde met 0-1 dankzij een doelpunt van Martijn Roosenburg.
• Miguel van den Dungen is per direct opgestapt als hoofdtrainer van eersteklasser Heerjansdam. Hij zou onvoldoende perspectief zien om de samenwerking vruchtbaar voort te zetten. De taken worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Ivan Divkovic.
• De 0-8 overwinning van Kozakken Boys op Sparta Nijkerk is de grootste overwinning in de topklasse sinds de invoering daarvan. Tijdens Flevo Boys - Spakenburg op 7 mei 2011 vielen de meeste doelpunten, elf maar liefst. Het werd in Emmeloord 3-8. Het is nog geen enkele topklasser gelukt om tijdens een competitiewedstrijd dubbele cijfers op het bord te zetten.
• Theo Leushuis is deze week officieel voorzitter geworden van GVVV. Leushuis werd een jaar geleden interim-voorzitter, nadat zijn voorganger Henny Verbruggen was weggestuurd.
• Robin Knoester gaat FC 's-Gravenzande aan het einde van het seizoen verlaten. Op de clubsite zegt hij: "FC 's-Gravenzande is een fantastische club om te werken met een goede organisatie en een duidelijk beleid. Toch is het na drie jaar zowel voor mezelf als de club goed om een volgende stap te zetten en verder te ontwikkelen." Onder Knoester als hoofdtrainer promoveerde FC 's-Gravenzande naar de hoofdklasse.
• HHC Hardenberg heeft het contract met hoofdtrainer Marcel Groninger met één seizoen verlegd, met een optie voor nog een jaar. Groninger is blij met de contractverlenging: "Het is mooi dat er waardering komt van uit de club." Assistent Michel Steggink gaat de topklasser verlaten. Hij gaat kijken of hij elders als hoofdtrainer aan de bak kan komen.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV West:

Rijnsburgse Boys - Ajax

RTV Oost:

HHC Hardenberg - GVVV

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

ASWH - Katwijk

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

AZSV - Flevo Boys


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - Scheveningen      
Excelsior Maassluis - Barendrecht      
HHC Hardenberg - GVVV      
Hoek - Sparta Nijkerk      
Kozakken Boys - FC Lisse      
ONS Boso Sneek - Spakenburg      
Rijnsburgse Boys - Ajax      
IJsselmeervogels - SC Genemuiden      
VVA '71 - SteDoCo      
ASWH - Katwijk      
Excelsior '31 - DVS '33 Ermelo      
VVOG - SVZW      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.