Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Topklasse, op weg naar de kerstboom

Nog een klein restantje wegwerken dan zit de eerste helft van het geplande voetbalprogramma in de topklasse erop. Dan staan alle clubs op zestien wedstrijden. Weather and pitch permitting, zeggen de Engelsen. Als het weer en het veld het toelaten.

KNVB in beroep, Huizen en Bennekom zwaar gestraft

De KNVB heeft Huizen en Bennekom in hoger beroep alsnog zwaar gestraft naar aanleiding van de massale knokpartij na afloop van de onderlinge wedstrijd op 20 september. Het beroep tegen de voorwaardelijke straf was aangetekend door het bestuur amateurvoetbal van KNVB. De beroepscommissie heeft de uitspraak van de tuchtcommissie vernietigd en heeft beide clubs vijf punten in mindering gebracht.

Erik Assink blijft nog een jaar bij GVVV

Erik Assink blijft nog een jaar trainer/coach van GVVV. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de 57-jarige Almeerder dinsdag met de club had. De doelstelling is om zich volgend seizoen met GVVV te plaatsen voor de nieuw in te stellen landelijke divisie.

Derby's zijn het vet in de pot

Wekelijks volgt Voetbal op Zaterdag de statistische cijfers van de speeldagen in de top- en hoofdklasse. Wat springt eruit? Zijn er nieuwe dagrecords te melden? Tendensen zichtbaar? Deze keer sprongen de toeschouwersaantallen weer een keer in het oog.

Beker West II: FC Rijnvogels wipt Rijnsburgse Boys uit het toernooi

FC Rijnvogels heeft voor een verrassing gezorgd door Rijnsburgse Boys uit te schakelen in het bekertoernooi van het district West II. De fusieclub was in de dorpsderby de sterkste, na 90 minuten stond er 2-1 op het scorebord. De winnaar van Noordwijk - Capelle wordt de volgende opponent voor Rijnvogels. In Scheveningen verloor het toernooi nog een topklasser.

DVS '33 Ermelo legt Jan Veldhuizen langer vast

DVS '33 Ermelo heeft trainer Jan Veldhuizen (48) ook voor komend seizoen vastgelegd. De hoofdklasser heeft in de afgelopen week gesprekken gevoerd met Veldhuizen en beide partijen zijn met elkaar tot overeenstemming gekomen dat Veldhuizen ook in het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer zal zijn van DVS '33 Ermelo.

Kozakken Boys gaat even anders Kerst vieren

WERKENDAM - Door een dik verdiende 1-3 zege is Capelle voor de tweede keer dit seizoen te sterk gebleken voor koploper Kozakken Boys. Het is zeker geen echte verrassing te noemen, want in de laatste vijf wedstrijden bleef Capelle vier keer aan de goede kant van de score.

GVVV benut Barendrecht om herfstdip af te schudden

BARENDRECHT - Wie van de aanwezigen op sportpark De Bongerd dacht niet terug aan zaterdag 10 mei 2014? Ruim een half jaar geleden is het nu dat GVVV op bezoek bij Barendrecht in een uiterste krachtsinspanning in de zevende minuut van de extra tijd een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Spakenburg afdwong.
COLUMN
Wilco Jansen:

Jong talent
KORTE BERICHTEN
• Hoofdklasser ODIN '59 heeft besloten om het aflopende contract met Mark Evers aan het einde van dit seizoen niet te verlengen. Ondanks de goede prestaties onder Evers is de club van mening dat het tijd is voor een nieuw gezicht voor de groep. Evers is dan drie seizoenen actief geweest als hoofdtrainer.
• Het trainersduo Guido Vlierhuis en Nick Karel heeft het aanbod van DOS Kampen om het contract met twee jaar te verlengen afgewezen. Beide trainers vertrekken derhalve aan het eind van het seizoen. Vlierhuis en Karel maakten in 2013 de overstap van de A-1 naar de hoofdmacht van DOS Kampen. In het eerste jaar onder de combi Vlierhuis-Karel eindigde de eersteklasser op een achtste plaats. Dit seizoen gaat het moeizamer. DOS Kampen staat halverwege de competitie één na laatste, een directe degradatieplaats.
• De loting voor de vierde en vijfde ronde van het bekertoernooi in Oost vindt plaats op woensdag 7 januari 2015. Plaats van handeling is het districtskantoor in Deventer. Het eerst kokertje wordt rond 19.00 uit de kom gevist.
• Achilles Veen heeft het contract met trainer Johan van Bijsterveld met een jaar verlengd, zo heeft de club naar buiten gebracht. Van Bijsterveld gaat dan zijn vierde seizoen bij de hoofdklasser in.
• De inhaalwedstrijden in de topklasse, Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg en Scheveningen - IJsselmeervogels, beginnen aanstaande zaterdag iets eerder dan normaal. In verband met de vroeg invallende duisternis is de aftrap voor beide wedstrijden nu vastgesteld op 14.00 uur.
• VEV '67 heeft een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Ron de Boer, die aan het eind van het seizoen vertrekt uit Leek. Met Luitzen Nijboer heeft de eerste klasser gekozen voor een opvulling van de vacature. Nijboer is de anderhalf jaar al actief bij VEV '67, als co-trainer van De Boer, die bezig was zijn Oefenmeester-1 diploma te halen. Tevens had Nijboer het team onder-21 onder zijn hoede en heeft hij diverse trainers begeleid. Voor zijn periode bij VEV '67 was Nijboer ook hoofdtrainer van onder meer Harkemase Boys en Drachtster Boys.
• Frenk van der Kleij heeft bij JSV Nieuwegein zijn vertrek aangekondigd per einde van het seizoen. Van der Kleij kan nu al terugzien op twee succesvolle jaren. Afgelopen seizoen promoveerde JSV Nieuwegein via de nacompetitie naar de eerste klasse. Daar draait Van der Kleij met zijn team momenteel bovenin mee. Niettemin was er wederzijds niet voldoende vertrouwen om het contract te verlengen.
• Marc van Meel traint komend seizoen eersteklasser PKC '83. Van Meel, dit seizoen zonder club, was eerder trainer bij Viboa, The Knickerbockers, GRC en Be Quick 1887. Ook was hij assistent trainer bij BV Veendam. Van Meel kwam bovenaan het verlanglijstje van PKC '83 te staan, toen de huidige trainer Bennie de Jong aankondigde dat hij aan het eind van het seizoen gaat vertrekken.
• Richard Middelkoop gaat eersteklasser Sportlust '46 aan het einde van het seizoen verlaten. Hij is dan drie jaar hoofdtrainer geweest bij de club uit Woerden.
• De wedstrijd Dinteloord - Alexandria '66 (1C) is na 65 minuten gestaakt. Scheidsrechter Richard van de Rest liep in de eerste helft al een hamstringblessure op. Halverwege de tweede helft bleek dat hij de wedstrijd niet kon uitfluiten en een vervanger was niet voorhanden. De tussenstand was 1-0 in het voordeel van Dinteloord.
• Scheidsrechter Colin Prooi is bij Spakenburg - Ajax in de rust geblesseerd uitgevallen. Hij werd vervangen door vierde man Ruud van der Wielen.
• Erwin Schouten (31) heeft aangegeven per direct te stoppen bij VVOG. Er is een onwerkbare situatie ontstaan tussen hem en trainer Ed Engelkes. Schouten kwam in twaalf competitiewedstrijden tot drie invalbeurten en speelde in totaal 37 minuten. Schouten: "Als ik gepasseerd word om mijn voetbalkwaliteiten dan heb ik daar vrede mee, maar dat is nu zeker niet het geval. Het is gewoon beter om te stoppen, op deze manier doorgaan heeft geen enkele zin." Schouten, die in dertien seizoenen hoofdklasse meer dan honderd doelpunten heeft gescoord en ook nog eens landskampioen werd met IJsselmeervogels, staat open voor een mooie uitdaging om zo zijn carrière nog in stijl af te kunnen sluiten.
• Valken '68 en hoofdtrainer Andries Wendt hebben besloten om na dit seizoen de samenwerking na vijf jaar te gaan beëindigen. Met Wendt promoveerde Valken '68 in vier jaar tijd van de derde naar de eerste klasse, door tweemaal toe een kampioenschap te behalen. Dit seizoen staat Wendt met Valken '68 keurig in de middenmoot van de 1e klasse B en hoopt dus de doelstelling van handhaving te gaan behalen.
• Jacob van Zanten (44) heeft te kennen gegeven te stoppen als trainer van eersteklasser FC Lienden. Van Zanten was negen jaar werkzaam bij FC Lienden en leidde de club in deze periode van de vierde naar de eerste klasse. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", verklaart Van Zanten. "Het moest er een keer van komen en ik heb de knoop nu maar doorgehakt. Dan kan de club ook in alle rust op zoek gaan naar een opvolger."
• WNC heeft het contract met hoofdtrainer Cor Prein met twee jaar verlengd. Prein is bezig aan zijn eerste seizoen bij WNC en staat met zijn ploeg gedeeld aan kop in de eerste klasse A.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Barendrecht - GVVV

Spakenburg - Ajax

Omroep Zeeland:

Hoek - ONS Boso Sneek

RTV Oost:

SC Genemuiden - Rijnsburgse Boys

Scheveningen - HHC Hardenberg

RTV West:

Scheveningen - HHC Hardenberg

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

Flevo Boys - Urk


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Rijnsburgse Boys - HHC Hardenberg      
Scheveningen - IJsselmeervogels      
Montfoort - Jodan Boys      
Drachtster Boys - AZSV      
Roda Boys/B. - Zuidvogels      
Alexandria '66 - Rijsoord      
Sliedrecht - Nieuw Lekkerland      
PKC '83 - Viboa      
Noordwijk - Capelle      
Hoek - ASWH      
UNA - SteDoCo      
Heerjansdam - FC Axel      

Naam: 
Email: