Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

De virtuele Landelijke Divisie

Volgend seizoen wordt door de KNVB de Landelijke Divisie in het leven geroepen. De nummers 1 t/m 7 van de zaterdag- en zondagtopklasse plaatsen zich voor de nieuwe competitie. Vanuit de reserve competitie betaald voetbal plaatsen zich ook vier clubs. Het hoogst geëindigde team (waarvan het eerste elftal niet in de Jupiler League speelt) promoveert naar de Jupiler League.

Herintreder Katwijk houdt zich aan zijn taken

ERMELO - Katwijk heeft als 'herintreder' even tijd nodig gehad om warm te lopen in de topklasse, maar ondertussen draait de formatie van Dick Schreuder op volle toeren. Zaterdag won de ploeg in Ermelo van de andere promovendus DVS '33 afgetekend met 6-1. De Katwijkers waren vanaf de aftrap feller, speelden vol voor de winst en waren in de beginfase uiterst doeltreffend.

Spakenburg laat Barendrecht balen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De wedstrijd tussen Spakenburg en Barendrecht mocht in deze fase van de competitie een echte kraker genoemd worden. Het werd een echte test voor de nog ongeslagen koploper Barendrecht, maar die test liep niet zoals vooraf gehoopt werd. Het bracht de ploeg van trainer Adrie Poldervaart namelijk een 3-1 nederlaag.

Noordwijk winnaar van de week, Quick Boys de klos

KATWIJK AAN ZEE - Je hebt klassiekers en je hebt Quick Boys tegen Noordwijk, klassieker met een hoofdletter. Bij zo'n klassieker is het niet van belang of er op topklasse- of hoofdklasseniveau gestreden wordt, alleen al het feit dat de zoveelste onderlinge krachtmeting weer op het affiche staat brengt weer duizenden belangstellenden naar het sportpark.

Scheveningen moet bikkelen om te winnen

DEN HAAG - Een moeizaam verlopende wedstrijd kan ook zomaar drie punten opleveren. Het gebeurde Scheveningen tegen ONS Boso Sneek en dat kwam de Houtrustclub niet slecht uit. De 2-1 uitslag betekende de eerste overwinning van het seizoen.

Topklasse: Wisseling van de macht

Na de zevende speelronde kent de topklasse nieuwe koplopers. Barendrecht en IJsselmeervogels, die vorige week de lijst aanvoerden, konden die positie niet handhaven. IJsselmeervogels speelde met 1-1 gelijk tegen Rijnsburgse Boys, Barendrecht legde tegen die andere Spakenburgse club het loodje (3-1). Promovendus Katwijk is, na een daverende 1-6 overwinning tegen DVS '33, de nieuwe koploper.

Hoofdklasse A: Eerste puntverlies voor Swift

Koploper Swift heeft gelijk gespeeld tegen SDC Putten (1-1). Het betekende het eerste puntverlies voor de Amsterdammers, dat ODIN '59 op gelijke hoogte zag komen. De ploeg uit Heemskerk won met 2-1 van Ajax en mag door een beter doelsaldo deze week het nummer 1 voor de clubnaam zetten. DOVO is de eerste van de achtervolgende groep.

Hoofdklasse B: Quick Boys verliest cruciaal duel;
Hoek scoort en wint

Quick Boys heeft de nu al cruciale ontmoeting met Noordwijk verloren. Op Nieuw Zuid werd het 0-2 en ging de ploeg van trainer Dogan Corneille er met de punten aan de haal. En omdat Ter Leede voor het eerst een wedstrijd verloor (2-1 tegen Jodan Boys) is Noordwijk nu alleen koploper in de hoofdklasse B.
COLUMN
Wilco Jansen:

Beste assistenten
KORTE BERICHTEN
• Barendrecht-speler Mitchel van Gastel stopt per direct met voetballen op topklasseniveau. De middenvelder kan het niet meer combineren met zijn drukke werkomstandigheden. Van Gastel werkt onder meer als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam en heeft zijn eigen voetbalschool.
• Een hele snelle arbitrale wissel bij Spakenburg - Barendrecht. Een van de assistenten voelde zich twee minuten na het begin van de wedstrijd onwel worden en liet zich na een korte onderbreking vervangen door de vierde official.
• Nigel Michels van SVZW is in de wedstrijd tegen SC Genemuiden zwaar geblesseerd geraakt. De middenvelder heeft een kruisband gescheurd. Het herstel duurt over het algemeen negen maanden en daardoor zal Michels dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Een jaar geleden belandde Michels ook al langdurig in de ziekenboeg. Een kuitbeenbreuk hield hem toen voor maanden aan de kant.
• Christian Opschoor heeft drie wedstrijden schorsing gekregen naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg tijdens de wedstrijd tegen Scheveningen. De aanklager deed eerder nog een schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing.
• Fred Benson kan zaterdag zijn debuut maken voor IJsselmeervogels in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Het wachten was op vrijgave vanuit Roemenië. De papieren zijn inmiddels binnen en de KNVB heeft de 31-jarige aanvaller speelgerechtigd verklaard. Of Benson ook in de basis zal starten is nog maar af te wachten. Volgens trainer Frans Adelaar heeft hij een lichte trainingsachterstand.
• Vanaf nu is Voetbal op Zaterdag ook weer via www.voetbalopzaterdag.nl te bereiken. Met dank aan de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) dat tot nu toe de eigenaar van het domein was. De BAV krijgt hiervoor op deze site o.a. de ruimte voor een aantal columns.
• De KNVB heeft Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee voor één wedstrijd geschorst. Oosterlee werd woensdag tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen VVSB door scheidsrechter Laurens Gerrets naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de leiding.
• Marc Schoonebeek is na twaalf jaar afgezwaaid als voorzitter van Spakenburg. De ledenvergadering benoemde hem vervolgens tot erelid. Schoonebeek wordt opgevolgd door Wim Huijgen. Huijgen was in het verleden onder meer wethouder van de gemeente Bunschoten.
• De gemeente Smallingerland heeft het probleem van de emelten op het hoofdveld van Drachtster Boys nog niet onder controle (zie eerdere berichtgeving). Als gevolg daarvan is ook de wedstrijd tegen Flevo Boys van aankomende zaterdag afgelast.
• Denzel James heeft zijn rentree gemaakt bij Noordwijk in de KNVB-bekerwedstrijd tegen NEC. Eind vorig seizoen maakte James de overstap naar Kozakken Boys. Dat ging gepaard met een boel trammelant, omdat Noordwijk claimde al een mondelinge overeenkomst met de kleine aanvaller te hebben. Desondanks werd de transfer doorgedrukt, waarbij Noordwijk aangaf een transfersom te willen ontvangen. Twee weken geleden verliet James Kozakken Boys al weer zonder een bindende wedstrijd te hebben gespeeld. Hij ging terug naar zijn oude club Noordwijk om in een bekende omgeving te herstellen van een slepende blessure.
• SteDoCo heeft Sheldon Martis aangetrokken. De 32-jarige Martis, die overkomt van het Thaise Osotspa Sababuri FC, moet de verdediging van de topklasser komen versterken. Het is nog niet bekend wanneer hij speelgerechtigd is, de KNVB heeft de transfer in behandeling.
• Spakenburg heeft de vijf personen, die zaterdag twee spelers van Kozakken Boys hebben gemolesteerd, geïdentificeerd. Twee van hen zijn lid van de club. Hangende het nog lopende onderzoek zijn de twee met onmiddellijke ingang geschorst als lid en worden alle vijf de toegang tot het sportpark ontzegd. Na afronding van het volledige onderzoek worden definitieve maatregelen bekendgemaakt.
• Frans Schuitemaker neemt bij eersteklasser Geinoord per 1 oktober de taken als trainer over van Rudy Jansen. Jansen gaat full time in dienst als jeugdtrainer bij FC Utrecht, Schuitemaker stapte onlangs op bij zondagtopklasser Magreb '90 toen de voorzitter buiten zijn weten om extra conditietrainingen inlaste.
• Na afloop van de wedstrijd tussen Spakenburg en Kozakken Boys zijn twee spelers van Kozakken Boys belaagd door een groepje Spakenburg-supporters. Toby Mulder en Wesley Pollemans (beiden geblesseerd op de tribune) wilden, na een broodje gekocht te hebben, via de hoofdingang naar de kleedkamer. Opgemerkt door de Spakenburg-supporters werden ze flink te pakken genomen. Ook de voordeur van de hoofdingang werd vernield. De in de haast opgetrommelde politie herstelde op en buiten het complex de rust.
Het bestuur van Spakenburg heeft excuses aangeboden aan de spelersgroep van Kozakken Boys en stelt een onderzoek in.
• De hoofdklassewedstrijd SC Genemuiden - VVOG heeft enige tijd stilgelegen vanwege een blessure bij scheidsrechter Roelof Luinge. In Jeroen de Groot werd een vervanger gevonden. Na een half uur hervatte hij de wedstrijd.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Spakenburg - Barendrecht

RTV West:

Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels

 
HOOFDKLASSE B

Omroep Zeeland:

Hoek - ASWH

RTV West:

Quick Boys - Noordwijk

 
HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

ACV - SC Genemuiden

AZSV - Excelsior '31