Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Richard Karrenbelt gaat naar ONS Boso Sneek

Richard Karrenbelt verruilt volgend seizoen hoofdklasser CSV Apeldoorn voor topklasser ONS Boso Sneek. De 47-jarige Karrenbelt wordt in Sneek de opvolger van Bert Hollander, die na twee seizoenen zijn geluk bij zondag tweedeklasser LSC 1890 gaat beproeven. Karrenbelt tekent een overeenkomst voor één seizoen bij ONS Boso Sneek.

Altijd veel te doen om rode kaarten

Rode kaarten zullen de gemoederen in het voetbal altijd bezig blijven houden. Het is ook de zwaarste straf, iemand van het veld sturen. Dat doe je niet zomaar, al vestigen scheidsrechters soms wel die indruk.

Simon Ouaali langer bij Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk en hoofdtrainer Simon Ouaali hebben een akkoord bereikt over een langer verblijf van de 'amateurtrainer van het jaar' bij de club. Simon Ouaali tekent een contract voor onbepaalde tijd en zal niet alleen verantwoordelijk zijn en blijven voor de A-selectie en het eerste elftal maar ook bij de jeugdopleiding worden betrokken.

Danny Buijs verlengt bij Kozakken Boys

Danny Buijs (32) heeft zijn contract bij Kozakken Boys met een jaar verlengd. De club meldt dat ze er met Buijs snel uit waren, omdat ze beide zeer tevreden zijn over de samenwerking.

Spakenburg bindt Kees Tol tot medio 2018

Kees Tol heeft zijn contract bij Spakenburg met drie jaar verlengd. Dat zijn de technische commissie van de topklasser en de veelscorende spits maandagavond overeengekomen. De nieuwe overeenkomst bindt de Volendamse aanvaller tot medio 2018 aan de 'blauwen'.

GVVV roodgloeiend woedend in Hardenberg

HARDENBERG - Werk aan de winkel voor de tuchtcommissie van de voetbalbond. Arbiter De Lima Schepens pakte stevig uit tijdens HHC Hardenberg - GVVV. De arbiter van dienst trok zich niets aan van de ongeschreven wet dat goede scheidsrechters onopvallend fluiten en drukte een zwaar stempel op de wedstrijd.

Uiterst broos evenwicht bij Hoek - Sparta Nijkerk

HOEK - Kijk naar de ranglijst en het belang van het duel tussen Hoek en Sparta Nijkerk spatte eraf. De wedstrijd zelf spatte amper. De beslissende vonk wilde maar niet overspringen, omdat beide ploegen onmachtig waren de kansen die er wel kwamen ook daadwerkelijk om te zetten in een doelpunt. Zo werd beginstand ook eindstand.

Topklasse: GVVV verliest opnieuw

GVVV heeft de derde wedstrijd op rij verloren en is de aansluiting met koploper Kozakken Boys volledig kwijt. Tegen HHC Hardenberg liepen de Veenendalers tegen een 5-1 nederlaag op en verloren en passant ook nog eens twee spelers met een rode kaart. Wilco den Hartog kon al na zes minuten inrukken, Rodny Hofman volgde hem vlak voor rust. Beide voor het neerleggen van een doorgebroken speler.
COLUMN
Rob de Boer:

Virus
KORTE BERICHTEN
• Huizen heeft het contract met trainer Henk van de Pol met twee jaar verlengd. De 52-jarige Van de Pol, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Huizen, blijft zodoende tot medio 2017 verbonden aan de hoofdklasser.
• Terwijl Alexandria '66 en Rijsoord bezig waren aan hun warming-up voor hun duel in de eerste klasse C, ging het mis in de voorbereiding bij de scheidsrechter, die moest afhaken met een blessure. Er werd nog gezocht naar een vervangende arbiter maar die werd niet gevonden. Wedstrijd derhalve afgelast.
• CSV Apeldoorn en trainer Richard Karrenbelt gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. Dat hebben beide partijen in onderling overleg besloten. Karrenbelt is in Apeldoorn bezig aan het tweede seizoen.
• Matthew Amoah gaat op eigen verzoek meetrainen met Kozakken Boys. De ex-prof van o.a. Heracles Almelo zit op dit moment zonder club en wil in Werkendam zijn conditie op peil houden.
• In de tussenronde van het districtsbekertoernooi in Noord staat er één wedstrijd op het programma. Op 20 december wordt er gespeeld tussen Blauw Wit '34 en het tweede elftal van Flevo Boys. De winnaar voegt zich bij de laatste 32 teams. Na afloop van de wedstrijd zal er bij de Leeuwardense club worden geloot voor de derde ronde.
• Jan Korte is bezig aan zijn laatste seizoen bij Go-Ahead Kampen. De trainer is niet uit op contractverlenging bij de eersteklasser, omdat de combinatie van werk en drie, vier keer reizen tussen Kampen en zijn woonplaats Wildervank hem steeds zwaarder valt. De Korte heeft ook een rol als scout bij Cambuur Leeuwarden en daarnaast leidt hij een eigen voetbalschool.
• Aan het einde van het seizoen zullen de wegen van hoofdklasser SHO en trainer Jeroen Rijsdijk gaan scheiden. Rijsdijk heeft aangegeven na vierenhalf jaar SHO toe te zijn aan een andere uitdaging. Rijsdijk (37) begon in januari 2011 als opvolger van Bill Tukker bij SHO. Via het kampioenschap in de tweede klasse en daarna een promotie via de nacompetitie heeft hij SHO teruggebracht naar de hoofdklasse.
• De algemene ledenvergadering van IJsselmeervogels heeft woensdagavond Frank van den Bos gekozen als voorzitter van de club. Er waren geen tegenkandidaten. Van den Bos volgt Peter van Diermen op, die aftrad naar aanleiding van het ontslag van trainer Dogan Corneille. Op dezelfde vergadering zijn Arthur van den Berg en Evert Nagel benoemd tot erelid.
• Hans van der Ploeg stopt aan het einde van het seizoen als trainer van eersteklasser Oranje Nassau. Van der Ploeg heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de Groningers. Om persoonlijke redenen neemt hij een sabbatical.
• Hoek schoot dinsdagavond in het districtsbekertoernooi tegen de zondagafdeling van Unitas '30 (derde klasse) met scherp (9-2). Heerjansdam was nog net iets scherper tegen Unitas '30-zaterdag (vierde klasse). De eersteklasser won in Etten-Leur met 1-10.
• De hoofdklassers Achilles Veen en DFS hebben zich in hun district geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Achilles Veen (Zuid I) won met 3-0 van Gilze. DFS (Oost) bleef Spero met 1-4 de baas.
• Het duel SC Veenwouden - ONS Boso Sneek in het districtsbekertoernooi Noord is halverwege gestaakt. In de rust viel eerst een deel van de verlichting uit, even later was het hoofdveld van BCV geheel in het duister gehuld. Een kapotte hoofdzekering was de oorzaak en het zou zeker een paar uur duren voordat die gerepareerd zou zijn. ONS Boso Sneek leidde met 0-1 dankzij een doelpunt van Martijn Roosenburg.
• Miguel van den Dungen is per direct opgestapt als hoofdtrainer van eersteklasser Heerjansdam. Hij zou onvoldoende perspectief zien om de samenwerking vruchtbaar voort te zetten. De taken worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Ivan Divkovic.
• De 0-8 overwinning van Kozakken Boys op Sparta Nijkerk is de grootste overwinning in de topklasse sinds de invoering daarvan. Tijdens Flevo Boys - Spakenburg op 7 mei 2011 vielen de meeste doelpunten, elf maar liefst. Het werd in Emmeloord 3-8. Het is nog geen enkele topklasser gelukt om tijdens een competitiewedstrijd dubbele cijfers op het bord te zetten.
• Theo Leushuis is deze week officieel voorzitter geworden van GVVV. Leushuis werd een jaar geleden interim-voorzitter, nadat zijn voorganger Henny Verbruggen was weggestuurd.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

HHC Hardenberg - GVVV

IJsselmeervogels - SC Genemuiden

RTV West:

Rijnsburgse Boys - Ajax

RTV Oost:

IJsselmeervogels - SC Genemuiden

HHC Hardenberg - GVVV

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

ASWH - Katwijk

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

AZSV - Flevo Boys


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Ajax - ONS Boso Sneek      
Barendrecht - HHC Hardenberg      
FC Lisse - Hoek      
GVVV - Rijnsburgse Boys      
SC Genemuiden - Kozakken Boys      
Scheveningen - Excelsior Maassluis      
Spakenburg - IJsselmeervogels      
Sparta Nijkerk - Capelle      
FC Rijnvogels - Zwaluwen      
XerxesDZB - Noordwijk      
DVS '33 Ermelo - Urk      
Flevo Boys - Harkemase Boys      

Naam: 
Email: