Topklasse, landelijke divisie tover- of bedelstaf 3.0?

De invoering van de topklasse in 2010 is uiteindelijk vrij geruisloos verlopen, ondanks alle bedenkingen vooraf en die waren er meer dan genoeg. Gaat het straks met de introductie van de landelijke divisie dezelfde weg? Clubs lopen nu nog te hoop tegen de plannen, maar als de klap op het te nemen besluit gevallen is, willen diezelfde clubs toch wel weer bij zo'n nieuwe elite horen.

Jochem Twisker in vaste dienst bij Spakenburg

Jochem Twisker is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Spakenburg. Het aflopende contract van de trainer wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Harkemase Boys met forse cijfers door in de beker

Van de vier hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in de districtsbeker boekte Harkemase Boys in Noord de grootste uitslag. De Harekieten lieten na een 0-1 rustand het scorebord nog acht keer in beweging komen. Zaterdagtweedeklasser VC Trynwalden was op eigen veld in Oentsjerk niet bij machte een eretreffer te maken, uitslag 0-9 dus.

Werk aan de winkel voor Jan van Deinsen

DFS is erin geslaagd de volgende ronde van het districstbekertoernooi van Oost te bereiken, maar vraag niet hoe. Zaterdag tweedeklasser DUNO Doorwerth was veel taaier dan gedacht en zwichtte pas vijf minuten voor tijd voor de op papier betere tegenstander (2-3). Werk aan de winkel voor de nieuwe meester Jan van Deinsen die aandachtig toeschouwer was bij het bekerduel.

Jan van Deinsen gaat DFS trainen

Jan van Deinsen (61) maakt het seizoen af als hoofdtrainer van hoofdklasser DFS. Van Deinsen volgt in Opheusden Dik Peters van Ton op, die onlangs opstapte. Peters van Ton voelde geen vertrouwen meer bij de spelersgroep. Marcel Omvlee, die bij DFS interim-coach was, keert terug in de rol van assistent.

Beker: Op Ajax na alle topklassers door

Alle topklassers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de diverse districtsbekertoernooien, met uitzondering van Ajax. De Amsterdammers sneuvelden bij het penaltyschieten. Zondaghoofdklasser OFC stapte als de gelukkige winnaar van het veld op De Toekomst. In negentig minuten hadden beide clubs niet weten te scoren.

Opnieuw zeven hoofdklassers uit de beker

In de poulefase sneuvelden al zeven hoofdklassers en de eerste knock-out ronde van de districtsbekertoernooien leverde voorlopig opnieuw zeven afvallers op.

Hoofdklasse A: Montfoort pakt de eerste driepunter

Montfoort heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Daarvoor moest de gestaakte wedstrijd tegen DFS uitgespeeld worden. De uitgestelde wedstrijd tegen Volendam, vanwege het 60-jarig jubileum van Bennekom, werd een prooi voor de Bennekommers.
COLUMN
Wilco Jansen:

'Vriend van Van Swieten'
KORTE BERICHTEN
• Hoofdklasser FC Rijnvogels heeft het contract met trainer Hein van Heek met een jaar verlengd. Van Heek gaat bij de Katwijkse fusieclub dan zijn vierde seizoen in.
• De KNVB-bekerwedstrijd tussen Urk en Ajax is uitverkocht. De laatste 600 kaarten waren in de vrije verkoop gingen binnen een uur over de toonbank. De kopers werden geregistreerd om te voorkomen dat Amsterdamse Ajax-supporters aan kaarten kunnen komen. Ajax heeft straf en mag geen supporters meenemen. Eerder verkocht Urk al ruim 3000 kaarten aan leden en vrijwilligers van de club.
• Het bekerduel (West I) tussen Montfoort en APWC (zondag vijfdeklasser uit Amersfoort) zal niet meer worden uitgespeeld. Na ruim een half uur maakte dinsdagavond onweer verder spelen te gevaarlijk. Montfoort leidde op dat moment met 3-0 en loot op basis daarvan mee voor de volgende bekerronde.
• Hoek-trainer Kenny Verhoene heeft volgens de PZC aanvaller Guillaume Clinckemaillie terugverwezen naar het tweede elftal. De topscorer van vorig seizoen is niet wedstrijdfit, maar moet ook werken aan zijn lifestyle.
• Bij topklasser Hoek traint Ibrahim Maaroufi (25) de komende tijd mee, meldt de PZC. De Belgisch Marokkaanse middenvelder maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Inter Milaan, maar kon daarna de belofte nooit waarmaken. Via FC Twente, Vincenza Calcio (Italië), AC Bellinzona (Zwitserland), MVV, Racing Mechelen (België), Parseh Teheran (Iran) en Maghreb Fez (Marokko) belandde Maaroufi in Hoek. Daar mag hij proberen een contract af te dwingen.
• In district Noord wordt op maandag 27 oktober geloot voor de tweede ronde. Om 15.00 uur worden op het districtskantoor in Heerenveen de kokertjes uit de glazen bol gevist. De loting is openbaar, publiek dat daarbij aanwezig wil zijn moet zich eerst per e-mail aanmelden.
Opvallend is dat in de districten West I, Oost en Noord na de poule-wedstrijden de eerste ronde is gespeeld, in West II en Zuid I werd na de poules met de tweede ronde begonnen. Voetbal op Zaterdag houdt het uniform en noemt het in alle districten de eerste ronde.
• Op 25 oktober, na de wedstrijd Achilles Veen - SDC Putten, vindt de bekerloting van het district Zuid I plaats. Er wordt geloot voor de tweede en derde knock-out ronde.
• Shijie Hu is per direct vertrokken bij topklasser Excelsior Maassluis. De 26-jarige Hu had aangegeven zich niet meer voor honderd procent te kunnen focussen op het spelen voor Excelsior, waarop de club afscheid van de aanvaller nam.
• Het kunstgras op de hoofdvelden van topklassers Spakenburg en IJsselmeervogels wordt door de gemeente Bunschoten in 2015 gerenoveerd. Dat is twee jaar eerder dan de bedoeling was. Om het proces budgetneutraal te laten verlopen wordt de renovatie van de bijvelden met twee jaar uitgesteld.
• Bij hoofdklasser Katwijk heeft Wim Guijt vrijdagavond afscheid genomen als voorzitter. Na een emotionele speech overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Mart Vergouwen. Onder Wim Guijt werd Katwijk in 2013 algeheel amateurkampioen. Daarna zag de club af van promotie naar de Jupiler League. De ledenvergadering benoemde Guijt tot erelid.
• Ajax heeft Serhat Çakmak toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt over van het Turkse Trabzonspor, waar hij op doodlopend spoor was geraakt. Çakmak hoopt zich via de amateurs bij Jong Ajax 'in the picture' te spelen.
• De bekerloting voor de tweede knock-out ronde in West I vindt plaats op 31 oktober. Om 12.00 uur worden in het districtskantoor in Amsterdam de kokertjes uit de kommen gevist. De loting is openbaar en iedereen mag er bij aanwezig zijn.
• Hoofdklasser CSV Apeldoorn is uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi van Oost. Voorwaarts Twello, dat op zondag uitkomt in de tweede klasse, nam de strafschoppen beter nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.
• Op woensdag 22 oktober wordt er geloot voor de tweede knock-out ronde van het districtsbekertoernooi in Oost. De loting vindt plaats in het KNVB districtskantoor in Deventer en begint om 15.30 uur. Alleen vertegenwoordigers van de overgebleven clubs kunnen de loting bijwonen.
• Marcel de Graaf is herkiesbaar als bestuurslid technische zaken van IJsselmeervogels. Na een interne storm van kritiek naar aanleiding van het ontslag van trainer Dogan Corneille besloot De Graaf samen met voorzitter Peter van Diermen zijn functie ter beschikking te stellen. Op dat besluit is De Graaf op verzoek van veel leden teruggekomen. De verkiezing staat gepland op de ledenvergadering van 18 november. Dan kiezen de leden ook een nieuwe voorzitter.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - SC Genemuiden      
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys      
FC Lisse - Barendrecht      
Hoek - Scheveningen      
Kozakken Boys - Ajax      
ONS Boso Sneek - HHC Hardenberg      
Sparta Nijkerk - Spakenburg      
IJsselmeervogels - GVVV      
FC Breukelen - VVA '71      
ODIN '59 - SteDoCo      
FC Rijnvogels - Ter Leede      
Katwijk - Noordwijk      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.