VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

IJsselmeervogels omzeilt de Koninklijke HFC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor het tweede achtereenvolgende seizoen kruisten IJsselmeervogels en de Koninklijke HFC in het kader van de KNVB-beker de degens. Een jaar geleden plaatsten de Haarlemmers zich in de stromende Spakenburgse regen voor de tweede ronde door met 0-1 te winnen. Carlos Opoku was toen de matchwinner.

Kozakken Boys tussendoorklusje voor Ajax-2

WERKENDAM - Stil hadden ze er op gehoopt om opnieuw zo'n legendarische bekeravond tegen Ajax te beleven als op 26 september 2007. Toen verlieten de Amsterdammers met de staart tussen de benen de thuisbasis van Kozakken Boys. De 1-2 winst, na verlenging pas bereikt, was puur gezichtsverlies voor de Ajacieden. De 1-6 van 26 oktober 2016 was andere koek.

KNVB-beker: Kozakken Boys niet, IJsselmeervogels wel naar achtste finales

Kozakken Boys heeft het ook nu niet gered tegen Ajax. Was er in een voorgaande editie een minimale nederlaag, nu werd er met 1-6 verloren en werden de Werkendammers uitgeschakeld. IJsselmeervogels won op eigen veld met 3-1 van tweededivisionist Koninklijke HFC en plaatste zich voor de achtste finales. Twee maal Sherwin Grot en een beauty van Ali Akla zetten de Westmaat in vuur en vlam.

ASWH licht Spakenburg pootje in verlenging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de tweede ronde van de KNVB beker moest de wedstrijd tussen Spakenburg en ASWH gaan uitwijzen hoe beide clubs op dit moment in hun vel zitten. Na de 2-3 zege voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht, afgedwongen door een treffer in de tweede helft van de verlenging, mag geconstateerd worden dat het met ASWH wel goed zit. Hoe anders is dat met Spakenburg.

Katwijk leert van VVSB dat wie niet scoort niet wint

NOORDWIJKERHOUT - Sinds de vorige jaargang van de KNVB-beker heeft VVSB een dijk van een reputatie als cupfighter. Het kon niet anders dan dat de historische bekerreeks van het team van coach Wilfred van Leeuwen naar meer zou smaken.

KNVB-beker: Jodan Boys stunt in Deventer

Hoofdklasser Jodan Boys heeft voor een daverende stunt gezorgd door eredivisionist Go Ahead Eagels in de eigen Adelaarshorst uit het bekertoernooi te knikkeren. Na een 1-0 achterstand bij rust rechtten de Gouwenaren de rug en scoorden in het tweede bedrijf twee keer.

Beker Oost: Tien voor Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk is met dubbele cijfers door naar de tweede ronde van het districtsbekertoernooi in Oost. Het werd in Nijkerk maar liefst 10-1 tegen EFC '58, een derdeklasser uit het naburige Ermelo. Ook de overige hoofdklassers in Oost bekeren verder, behalve SDV Barneveld.

Beker West II: RVVH en Spijkenisse laten het afweten

De tweede ronde om de districtsbeker in West II heeft toch nog wat afvallers onder de hoofdklassers opgeleverd. RVVH (1-2 tegen Strijen) en Spijkenisse (3-1 bij SJC) verloren hun wedstrijd. Jodan Boys kwam na het beter nemen van de noodzakelijk geworden strafschoppen met de schrik vrij tegen Quick.

Beker West I: DOVO wast Wasmeer de oren

Ook in West I werd de eerste ronde om de beker gespeeld. De nog aanwezige hoofdklassers maakten geen fouten en verdienden een ticket voor de tweede ronde. Grootste uitschieter was de overwinning van DOVO op Wasmeer, met een 0-10 overwinning op zak kon de ploeg van Gert Kruys terug naar Veenendaal.

Laatst gewijzigd

27 okt
KNVB-beker
27 okt
Prikbord
27 okt
Districtsbeker Oost
27 okt
Landelijke en regionale media
27 okt
Samenvattingen op YouTube
27 okt
KNVB-beker: Kozakken Boys niet, IJsselmeervogels wel naar achtste finales
27 okt
IJsselmeervogels omzeilt de Koninklijke HFC
27 okt
Kozakken Boys tussendoorklusje voor Ajax-2
26 okt
Districtsbeker Noord
26 okt
KNVB-beker: Jodan Boys stunt in Deventer
26 okt
Oefenwedstrijden
26 okt
ASWH licht Spakenburg pootje in verlenging
26 okt
Katwijk leert van VVSB dat wie niet scoort niet wint
25 okt
Districtsbeker Zuid I
25 okt
Districtsbeker West II
25 okt
Districtsbeker West I
25 okt
Column: Wiel Coerver, een visionair
24 okt
Beker West II: RVVH en Spijkenisse laten het afweten
24 okt
Beker Oost: Tien voor Sparta Nijkerk
23 okt
Beker Noord: Staphorst fanatiek op schot
23 okt
Beker West I: DOVO wast Wasmeer de oren
22 okt
Beker Zuid I: Hoofdklassers maken geen fout
22 okt
Joseph Oosting per direct weg bij HHC Hardenberg
22 okt
Trainerscarrousel tweede divisie
21 okt
Trainerscarrousel derde divisie

Column

Arthur van den Berg

 

Wiel Coerver, een visionair

Korte berichten

25 oktober
DWS en Wartburgia moeten met strafschoppen gaan uitmaken wie naar de volgende ronde gaat in het districtsbekertoernooi van West I. Scheidsrechter Eren besloot na de 2-2 tegen de reglementen in tweemaal een kwartier te gaan verlengen. Die verlenging, die DWS een 5-2 overwinning opleverde, is ongeldig verklaard. De clubs mogen voor de volgende ronde op het programma staat zelf uitmaken wanneer ze die strafschoppen gaan nemen.
25 oktober
Ferry Meijdam stopt per direct bij IJsselmeervogels. De 25-jarige aanvaller kan voetballen op een hoog niveau niet langer combineren met zijn maatschappelijke carrière. Meijdam, overgekomen van tweedeklasser Heukelum, startte dit seizoen in de basis tegen Quick Boys (KNVB-beker) en Rijnsburgse Boys (competitie) en kreeg verder enkele 'last minute' invalbeurten. Meijdams laatste actie voor IJsselmeervogels was het benutten van een strafschop in een oefenwedstrijd tegen zijn oude club Heukelum. Daar keert de spits ook naar toe terug, in eerste instantie om te trainen.
22 oktober
Opnieuw is er een districtsbekerwedstrijd beslist in de verlenging, nu in West I. Bij DWS - Wartburgia liet scheidsrechter Eren twee keer een kwartier extra spelen in plaats van direct tot het nemen van strafschoppen over te gaan. DWS profiteerde want het scoorde in de verlenging drie keer en won derhalve met 5-2.
21 oktober
Trainer Jack van den Berg (57) heeft zijn contract met ASWH verlengd met twee seizoenen. Daarmee kiest de club voor continuïteit en kan Van den Berg in alle rust verder bouwen aan het team, dat vorig seizoen onder zijn leiding via de nacompetitie promoveerde naar de derde divisie. Op dit moment staat ASWH daarin op de tweede plaats.
21 oktober
Jeffrey Altheer (29) stopt per direct met voetballen bij ASWH. Een nieuwe functie op zijn werk valt niet meer te combineren met voetballen voor de derdedivisionist. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden.
20 oktober
De Treffers heeft zich versterkt met de clubloze Cendrino Misidjan (28). De Groesbekers waren op zoek naar een extra verdediger na het vertrek van Ken Leemans en de langdurige blessure van Bram Eltink. Misidjan heeft een reeks van eerstedivisieclubs achter zijn naam staan, zoals Telstar, FC Oss, Almere City FC, Go Ahead Eagles, Sparta en FC Emmen. Als laatste was hij actief op Cyprus bij Ermis Aradippou.
20 oktober
De districtsbekerwedstrijd in Noord tussen Bakkeveen en Delfstrahuizen is met 2-1 gewonnen door Bakkeveen. De winst kwam in de verlenging tot stand, nadat de reguliere negentig minuten in 1-1 was geëindigd. Beide ploegen maakten zich op voor het nemen van strafschoppen, maar scheidsrechter Van Melsen bepaalde dat er verlengd moest worden, ondanks de protesten van beide teams.
19 oktober
Bert van Hunenstijn heeft aangegeven hoofdklasser SDC Putten aan het einde van het seizoen te verlaten. De hoofdtrainer, die in Putten een contract voor onbepaalde tijd heeft, vindt het na vijf seizoenen tijd voor een nieuwe uitdaging. Ook denkt hij dat het voor de spelers goed is om met een nieuwe trainer met nieuwe ideeën geconfronteerd te worden. De club begrijpt en respecteert de beslissing van Van Hunenstijn.
15 oktober
Het duel in de Hoofdklasse B tussen SDV Barneveld en Staphorst werd na de rust niet hervat door een blessure van scheidsrechter Rob Olde Klieverink. Toen er na dertig minuten nog geen vervanger was gevonden, werd de wedstrijd definitief gestaakt.
14 oktober
Quincy Tazelaar maakt geen deel meer uit van de A-selectie van CSV Apeldoorn. Zijn baan met onregelmatige werktijden maakt het niet langer mogelijk zich volledig in te zetten voor het voetballen op hoofdklasseniveau.
12 oktober
Tweededivisionist HHC Hardenberg en Boris Rasevic gaan per direct uit elkaar. De 21-jarige aanvaller kwam deze zomer over van PEC Zwolle maar wist geen basisplaats te veroveren in de equipe van trainer Joseph Oosting.
9 oktober
De wedstrijd tussen WNC (Waardenburg) en Heinenoord (koploper van de eerste klasse C) is halverwege gestaakt. Vlak voor de pauze kreeg Senaid Jukic (WNC) al dan niet terecht de rode kaart van scheidsrechter Thoonen, waarna ook WNC-trainer Cor Prein na opmerkingen op de leiding uit het veld werd gestuurd. Vervolgens kregen tijdens de rust supporters het met elkaar aan de stok. Alles bij elkaar opgeteld achtte Thoonen het toen met het oog op de veiligheid niet meer verantwoord om door te spelen.
25 september
De KNVB heeft Jong Almere City FC een punt in mindering gebracht. De Almeerders hadden in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels een dispensatiespeler teveel in het veld gebracht. Veel voordeel leverde dat de ploeg niet op want Rijnvogels won de ontmoeting met 4-2. Jong Almere staat nu met drie punten alleen onderaan in de derde divisie
21 september
Jeroen Hessing heeft besloten om per direct te stoppen met voetballen. Een trainingsachterstand als gevolg van een lange schorsing en zijn fysieke gesteldheid brachten de verdediger van Rijnsburgse Boys tot zijn beslissing. Het besluit komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen jaren speelde Hessing steeds met de gedachte om te stoppen vanwege zijn zwakke knie.
17 september
FC Lisse heeft de tweeling Genridge en Denzel Prijor (21) aangetrokken. Aanvaller Genridge en verdediger Denzel kwamen vorig seizoen nog uit voor FC Volendam maar waren sinds de zomer clubloos. De broers vormen voor de koploper van de derde divisie de gewenste aanvulling van de selectie en zijn per direct speelgerechtigd.

 

Landelijke en regionale media

KNVB-BEKER
Fox Sports:
TEC - SC Cambuur
Spakenburg - ASWH
Go Ahead Eagles - Jodan Boys
VVSB - Katwijk
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC
Kozakken Boys - Ajax

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2