Clubgeest extra troef voor Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Dertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen? Dertien is geen gelukkig getal, daar moet er minstens eentje bij, zo zal bij Excelsior Maassluis gedacht zijn voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen koploper Katwijk. Maar denken is makkelijker dan doen, want Katwijk is immers de topploeg van de lopende jaargang van de topklasse.

DVS '33 Ermelo blijft verrassen

ERMELO - De tekstschrijvers van de soap Goede Tijden Slechte Tijden moeten een vinger in de pap hebben gehad bij de KNVB, toen besloten werd om een tweede divisie te gaan formeren. In aanloop naar het bedenksel van Zeist wisselen namelijk alle ploegen zomaar prima resultaten af met weer onverklaarbare misstappen.

ODIN '59 speelt met de passie van titelkandidaat

HEEMSKERK - Waar DOVO en Achilles Veen elkaar (2-2) de pas afsneden, deed ODIN '59 voortreffelijke zaken met een 1-0 overwinning op Huizen. De Heemskerkers zetten daarmee de ploeg uit het Gooi voorlopig even in de wachtkamer in de race naar het kampioenschap.

Harkemase Boys maakt geen gekke fouten

HARKEMA - De ontmoeting tussen de bovenste twee van de hoofdklasse C, Harkemase Boys en Excelsior '31, eindigde zoals die begon: 0-0. IJzig koud was het met de gure wind op sportpark 'De Bosk'. En toch viel er veel te genieten. Beide ploegen liepen over van enthousiasme, veel strijd maar ook goed voetbal zorgde voor een hoge amusementswaarde.

Topklasse: Scheveningen en IJsselmeervogels zien rood en geel

UPDATE De do-or-die-wedstrijd tussen tussen Scheveningen en IJsselmeervogels, als het gaat om nog in aanmerking te komen voor een ticket voor de tweede divisie, eindigde in een 3-0 overwinning voor Scheveningen. Scheidsrechter Sam Dröge uit Zuidlaren had een extra stok kaarten meegenomen en deelde die ook kwistig uit.

Hoofdklasse A: ODIN '59 wint de topper tegen Huizen

UPDATE ODIN '59 heeft medekoploper Huizen in eigen huis van zich afgeschud en voert nu alleen de ranglijst in de hoofdklasse A aan. Jim Hulleman werd met het enige doelpunt van de wedstrijd de gevierde man in Heemskerk. Toch zal de titelstrijd zich beperken tot deze twee ploegen, want achtervolger DOVO wist niet tot winst te komen.

Hoofdklasse B: Quick Boys pakt de tweede periode

UPDATE Quick Boys heeft zich verzekerd van de nacompetitie door beslag te leggen op de tweede periodetitel. En daarmee is missie één geslaagd, kans houden op promotie naar de topklasse. Maar er zit voor de bewoners van Nieuw Zuid in Katwijk nog meer in het verschiet, want door 2-0 winst tegen ASWH blijft Quick Boys de koploper in de hoofdklasse B.

Hoofdklasse C: Excelsior '31 komt niet dichterbij

UPDATE Het is Excelsior '31 niet gelukt om de spanning in de hoofdklasse C terug te brengen. Koploper Harkemase Boys heeft de eerste achtervolger van zich weten af te houden. Er werd in Harkema door beide ploegen niet gescoord en daardoor blijft het verschil tussen Harkemase Boys en Excelsior '31 zes punten bedragen.
COLUMN
Rob de Boer:

Erbij
KORTE BERICHTEN
13 februari
Ulrich Landvreugd is ook komend seizoen hoofdtrainer van Eemdijk. Landvreugd is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij de 'Diekers', die het als debutant in de hoofdklasse zeer verdienstelijk doen.
9 februari
FC Breukelen heeft Jamal Yahiaoui voor komend seizoen aangesteld als hoofdtrainer als opvolger van de vertrekkende Cor ten Bosch. Yahiaoui (41) staat te boek als opleider van jong talent, waarvan de eersteklasser vindt dat dat past bij de clubcultuur. Yahiaoui voetbalde bij Ajax, Hollandia, Zwaluwen '30 en Chabab. In 2012 haalde hij zijn TC1-diploma en deed trainerservaring op bij AZ (onder 19), Zwaluwen’30, Zeeburgia en momenteel nog als interim-trainer bij FC Castricum.
4 februari
Sportclub Genemuiden heeft Jan van Raalte gecontracteerd als hoofdtrainer voor komend seizoen. Daarmee wordt Jan van Raalte de opvolger van interim-trainer Johan de Man, die tussentijds in dienst trad na het vertrek van Hennie in 't Hof. Van Raalte (47) speelde zelf voetbal bij FC Zwolle, SC Cambuur, FC Emmen en VVV Venlo. Na het betaalde voetbal kwam Van Raalte nog drie jaar uit voor Harkemase Boys. De trainer Van Raalte was actief bij Flevo Boys, HHC Hardenberg, Drachtster Boys en Staphorst, waar hij onlangs aankondigde naar een andere club te gaan omzien.
4 februari
Dennis van Toor blijft ook komend seizoen hoofdtrainer van AZSV. De 44-jarige Arnhemmer begint dan aan zijn zevende seizoen bij de Aaltense hoofdklasser. Van Toor werd in 2010 met AZSV meteen kampioen in de tweede klasse. Twee seizoenen later promoveerde de Aaltenaren naar de hoofdklasse waar ze momenteel op een vierde plek staan. "Ik zie nog steeds ontwikkeling in het elftal’’, licht Van Toor zijn beslissing toe om AZSV na dit seizoen nog minimaal een jaar onder zijn hoede te houden.
3 februari
Zondagtopklasser VVSB heeft de halve finale van het KNVB-bekertoernooi gehaald door een 2-3 overwinning op FC Den Bosch. Daarmee heeft de club uit Noordwijkerhout het record van IJsselmeervogels geëvenaard, dat in 1975 de halve eindstrijd haalde door met strafschoppen te winnen van AZ '67.
1 februari
Harkemase Boys heeft Henk Herder (48) aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer. Herder wordt volgend seizoen de opvolger van Jan Vlap. Herder is nu nog werkzaam als hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer bij het Griekse Panathinaikos. Daarvoor werkte hij lange tijd bij SC Heerenveen. Henk Herder is de tweelingbroer van Robert Herder, die een aantal seizoenen als speler voor Harkemase Boys uitkwam en enige tijd interim-trainer was bij de Harekieten.
29 januari
CSV Apeldoorn heeft het contract met trainer Peter Boeve (58) met één jaar verlengd. Beide partijen spraken al eerder de intentie uit om met elkaar door te gaan, maar nu zijn ook de handen geschud op de overeenkomst. Boeve is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Apeldoornse hoofdklasser.
25 januari
Fred de Boer wordt komend seizoen hoofdtrainer van ACV. De Boer (51) was tussen 2002 en 2005 eerder werkzaam bij de hoofdklasser uit Assen. Een tweede plaats in die periode was het hoogst behaalde resultaat. De Boer traint momenteel de vrouwen van Heerenveen die op eredivisieniveau uitkomen. Na zijn ACV-jaren richtte De Boer zich puur op Friesland, waar hij achtereenvolgens Leeuwarder Zwaluwen, ONS Sneek en Drachtster Boys onder zijn hoede had. Met Drachtster Boys werd De Boer kampioen in de eerste klasse en wist hij vorig seizoen de club te behouden voor de hoofdklasse.
20 januari
LRC Leerdam heeft Koen Janssen aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer. Janssen, die nu nog werkzaam is bij zaterdag eersteklasser Roda '46, krijgt vanaf komend seizoen de verantwoordelijkheid over het eerste elftal. Of dat ook in de hoofdklasse zal zijn valt nog te bezien. LRC staat op dit moment de dertiende plaats in de hoofdklasse A. Het gat met een p/d-plek bedraagt drie punten.
18 januari
Taco Lourens wordt komend seizoen de hoofdtrainer van eersteklasser FC Zutphen. Lourens keert daarmee na negen jaar terug op een bekend nest. In de tussengelegen periode heeft hij diverse functies bij de KNVB bekleed.
17 januari
Arjen Postma stopt eind van dit seizoen met voetballen bij Flevo Boys. Hij stapt daarna het trainersvak in en wordt de nieuwe trainer van tweedeklasser Zeerobben uit Harlingen.
16 januari
Drachtster Boys heeft in Marius Hendriks een opvolger gevonden voor Marcel van Buuren. Van Buuren vertrok onlangs om trainer te worden in China bij het Onder 19 team van Guangzhou Evergrande. Hendriks heeft zich voor anderhalf seizoen gebonden aan de Drachtster hoofdklasser.
15 januari
Jasmin Ramic is per direct vertrokken bij topklasser GVVV. Het contract van de aanvaller, die door blessures nauwelijks tot spelen aankwam, werd al niet verlengd en nu zijn beide partijen in goed overleg uit elkaar gegaan.
14 januari
Het faillissement van VVA '71 is donderdag onherroepelijk geworden. Spelers van de vereniging, die dat nog niet gedaan hebben, kunnen overschrijving aanvragen naar een andere club. Om nog dit seizoen voor de nieuwe club uit te kunnen komen in officiële wedstrijden moet er voor de eerste vrijdag van maart een verzoek tot dispensatie ingediend worden.
13 januari
Serhat Koç is per direct speelgerechtigd voor DOVO. De KNVB heeft de overschrijving van Cappellen FC naar DOVO goedgekeurd.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Oost:

SteDoCo - HHC Hardenberg

RTV West:

Excelsior Maassluis - Katwijk

Scheveningen - IJsselmeervogels

RTV Utrecht:

Spakenburg - FC Lisse

 
HOOFDKLASSE B

Omroep Zeeland:

Hoek - Zwaluwen

 
HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

SC Genemuiden - SVZW

DOS '37 - Staphorst

Harkemase Boys - Excelsior '31