VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

KNVB-beker: Klassieker Quick Boys - IJsselmeervogels geloot

In Zeist is er geloot voor de eerste en tweede kwalificatieronde voor het KNVB-bekertoernooi. Maikey Parami, die vorig seizoen VVSB naar de halve finale schoot, haalde onder het toeziend oog van Heinrich Welling de balletjes uit de kommen.

De Gulden Gids Award

In 2003 is de Gulden Gids Award ingesteld om clubs jaarlijks aan te moedigen hun presentatiegids te laten beoordelen door een deskundige jury. Honderden gidsen zijn sindsdien onder de loep genomen.

Droomscenario komt helemaal uit voor Staphorst

STAPHORST - Een beetje bekerfinale is meeslepend, althans zo hoort het te zijn. Wat dat betreft kwamen de toeschouwers bij de eindstrijd tussen Staphorst en Noordwijk aan hun trekken, meer dan dat zelfs. Nadat ze in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte (3-3) waren gekomen, knetterden de in de verlenging ontketende Staphorsters over hun lam geslagen tegenstander heen: 6-3.

Beker: Wilskracht Staphorst is Noordwijk te machtig

Staphorst bewees nog maar weer eens dat het mentaal ijzersterk is en thuis schier onverslaanbaar. En dat terwijl Noordwijk overrompelend begon. De 0-2 na een klein kwartier had met gemak uitgebouwd kunnen worden tot het dubbele daarvan, maar de doelpuntenproductie stokte. Nog voor het rustsignaal richtte Staphorst zich op en via Timmerman en aanvoerder en aanjager Mijnheer werd het gelijk.

Staphorst gaat zich nog één keer helemaal opladen

STAPHORST - Het seizoen van Staphorst was al mooi en bijna heroïsch. In Lisse liep de ploeg promotie naar de Derde Divisie mis, op het eigen Noorderslag kwam er nog een pakkend hoofdstuk aan het verhaal te hangen ten koste van ASWH. De op het tandvlees behaalde 1-0 overwinning zegt vooral iets over de mentale weerbaarheid van Staphorst.

Hoofdklasse: Ook Heinenoord degradeert

Heinenoord heeft zich niet weten te handhaven in de hoofdklasse. Eersteklasser Sliedrecht versloeg Heinenoord vanaf de strafschopstip, nadat beide beslissingswedstrijden in 0-2 waren geëindigd. En daarmee is ook de laatste herkanser uit de hoofdklasse van dat podium verdwenen. Eerder sneuvelden SVL, Bennekom, XerxesDZB, HZVV en SVZW al in de eerste ronde.

Beker: Staphorst plaatst zich voor de finale

Staphorst heeft de halve finale van het landelijk bekertoernooi gewonnen van ASWH. Rob Mijnheer scoorde een kwartier voor tijd het enige en dus winnende doelpunt. De Staphorster hoofdklasser, dat de promotie naar de derde divisie op een haar na miste, kan het seizoen dus nog glans gaan geven.

Noordwijk staat weer op zijn benen

NOORDWIJK - Vier dagen na de megadeceptie van het mislopen van een plek in de Derde Divisie stond Noordwijk al weer voor een wedstrijd van gewicht, halve finale landelijke beker tegen Magreb '90. Het muntje rolde deze keer wel richting de Noordwijkers die de zondagtopklasser met 1-0 uitschakelden.

Beker: Noordwijk finalist; Staphorst naar halve finale

Noordwijk en Staphorst hebben de laatste zondagploegen in het bekertoernooi uitgeschakeld. Noordwijk heeft zich door de 1-0 overwinning tegen Magreb '90 geplaatst voor de finale, Staphorst heeft in Kerkrade Chevremont geëlimineerd en is daardoor doorgedrongen tot de halve finale.

Laatst gewijzigd

30 jul
Oefenwedstrijden
30 jul
Prikbord
24 jul
Samenvattingen op YouTube
24 jul
Spelerscarrousel derde divisie
19 jul
Column: Mijn EK
15 jul
Spelerscarrousel hoofdklasse
5 jul
Column: We zijn erbij! (2)
2 jul
KNVB-beker: Klassieker Quick Boys - IJsselmeervogels geloot
2 jul
KNVB-beker
15 jun
Landelijke en regionale media
 

Column

Jelle Loosman

 

Mijn EK

Korte berichten

16 juli
Het ziet er naar uit dat de hoofdklasse A met een club minder de competitie zal aanvangen. Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het bestaan van Haaglandia/Sir Winston. De Rijswijkse club kampt met een groot structureel financieel tekort en de gemeente Rijswijk heeft aangegeven geen overeenkomst te zullen sluiten voor de veldhuur. Ook zou er een faillissement aangevraagd zijn. Van dat laatste is het bestuur van Haaglandia (nog) niet op de hoogte gesteld. De gemeente stuurt aan op een doorstart voor de jeugdafdeling, maar de club ziet dat niet als een oplossing.
13 juli
FOX Sports gaat de komende vijf jaar de wedstrijden van de tweede divisie uitzenden. Wekelijks wordt op zaterdag vanaf 15.30 uur één wedstrijd live uitgezonden, de overige duels verschijnen 's-avonds in samenvatting op de buis. De clubs ontvangen geen vergoeding voor de beelden, het gaat hen vooral voor de exposure.
27 juni
Tweededivisionist AFC en trainer Bart Logchies zijn per direct uit elkaar. Logchies loodste de zondagtopklasser vorig seizoen nog naar de hoogste amateurcompetitie, maar de afgelopen tijd zijn er tussen de trainer en de club onoverbrugbare verschillen van inzicht opgetreden. Reden voor beide partijen om per 30 juni de samenwerking te verbreken. Inmiddels is Ton du Chatinier (o.a. ex-Kozakken Boys en ex-Spakenburg) aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer.
9 juni
De overgang van Age Wim van der Zee van VEV '67 naar ACV gaat niet door. Van der Zee heeft van zijn arts, die hem aan zijn teen geopereerd heeft, het dringende advies gekregen om te stoppen met voetbal op niveau.
8 juni
Noordwijk heeft topscorer Jaap van Duijn per direct uit de selectie gezet. Over de reden wil de hoofdklasser niet meer kwijt dan dat "er zich de laatste dagen een aantal zaken hebben afgespeeld welke Noordwijk niet kan accepteren". Naar verluidt had Van Duijn contact met andere clubs over een transfer terwijl hij bij Noordwijk een doorlopende overeenkomst heeft.
1 juni
De bekerwedstrijd tussen Chevremont en Staphorst, die voor woensdag geprogrammeerd stond, is afgelast. De vele regenval heeft het veld in Kerkrade onbespeelbaar gemaakt. De nieuwe speeldatum is volgende week woensdag, 8 juni. Om 20.00 zal er worden afgetrapt.
30 mei
De beslissingswedstrijd tussen DOVO en VVOG wordt woensdag gespeeld in het stadion van FC Emmen. De burgemeester van Veenendaal verbood de wedstrijd voor afgelopen zaterdag, nadat er dreiging was voor een treffen tussen harde supporterskernen van enkele BVO's. De wedstrijd in Emmen vangt aan om 20.00 uur, inzet is een plaats in de Derde Divisie. VVOG verdedigt een 4-3 voorsprong, behaald in de eerste wedstrijd.
26 mei
De beslissingswedstrijd voor promotie naar de Derde Divisie tussen DOVO en VVOG mag zaterdag niet bij DOVO worden gespeeld. Dat heeft de burgemeester van Veenendaal besloten. Er zijn aanwijzingen dat harde kernsupporters van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd zouden willen aangrijpen om elkaar te treffen. De KNVB heeft inmiddels besloten dat de wedstrijd zaterdag niet door zal gaan. Het is niet gelukt om een alternatief te vinden. Maandag maakt de bond bekend wanneer en waar de wedstrijd gespeeld zal gaan worden.
19 mei
SDV Barneveld heeft in de eerste klasse D de titel opgeëist door de beslissingswedstijd met Berkum met 0-1 te winnen. Zo rolde er toch een verrassende kampioen uit de bus. Berkum won de tweede en derde periode maar moest uiteindelijk toch SDV Barneveld, dat geen periode wist te winnen, voor laten gaan. Waar de Barnevelders zich verzekerden van een plek in de hoofdklasse, moeten de Zwollenaren dat doel zien te bereiken via de lange weg van de nacompetitie.
14 mei
Excelsior '31 heeft voor volgend seizoen Peter Wesselink aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer. Wesselink, die een overeenkomst voor één seizoen tekende, wordt de opvolger van interim-trainer René Roord. Roord nam de honneurs waar sinds Rob Snijders begin april uit eigen beweging opstapte. Wesselink was in het verleden o.a. werkzaam bij CSV Apeldoorn, SVZW en Spakenburg.
7 mei
GVVV-spits Dennis van Meegdenburg scoorde de 0-1 tegen IJsselmeervogels. Met 42 jaar en 18 dagen is Van Meegdenburg veruit de oudste doelpuntenmaker in de topklasse. Barend Schrijvers (Montfoort) staat met 39 jaar en 351 dagen als tweede op de lijst.
7 mei
Eersteklasser Berkum heeft voor de wedstrijd tegen WVF Chris van der Meulen gehuldigd voor het spelen van zijn 400-ste wedstrijd. Van der Meulen is bezig met zijn veertiende seizoen bij de Zwolse club, waar de spits zo'n 160 doelpunten scoorde.
6 mei
Argon is terug op kop in de eerste klasse B. Naar aanleiding van ongeregeldheden in het duel Nootdorp - Argon (19 maart) kregen beide clubs een punt in mindering opgelegd. In een beroepszaak heeft Argon dat punt teruggekregen. Daardoor voert de club uit Mijdrecht de ranglijst weer aan, op een punt gevolgd door FC 's-Gravenzande en daar weer een punt achter Nootdorp.
4 mei
Op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, neemt FC Lisse afscheid van het zondagvoetbal, zo meldt de clubwebsite. Zondag 1, uitkomend in de tweede klasse, speelt dan zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen RKDEO. Daarmee zal de zondagafdeling zijn activiteiten stoppen. Leon Annokkee, voorzitter van zowel de zaterdag- als de zondagtak: “We vieren die dag alle hoogtepunten die door het eerste elftal en alle lagere seniorenteams in het verleden zijn meegemaakt op zondag. Het zondagvoetbal bestond vaak uit echte vriendenteams."
3 mei
Kozakken Boys-aanvaller Madjer Lukoki is op basis van tv-beelden alsnog vrijgesproken van de rode kaart die hij kreeg in de competitiewedstrijd tegen GVVV. In eerste instantie werd hem een schikking van zes wedstrijden schorsing aangeboden.

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2