VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

FC Lisse kan slechts hopen op een ommekeer

HARDERWIJK - FC Lisse, maandenlang de schier onaantastbare koploper van de Derde divisie, loopt een beetje verdwaasd en aangeslagen rond. De 2-0 nederlaag bij VVOG was al weer de derde klap op rij en de 4-1 bij DVS '33 Ermelo meegerekend de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden dat de Lissenaren als verliezer van het veld stapten.

DOVO weet zich geen raad met Eemdijk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de hoofdklasse B konden slechts drie wedstrijden doorgang vinden. Van de kopgroep in die klasse kwam allen DOVO in actie. Tegen en bij het altijd lastige Eemdijk gaf de ploeg van trainer Gert Kruys echter niet en leed dan ook een verdiende 2-0 nederlaag.

Tweede divisie: Schokeffect blijft uit bij Spakenburg

De trainerswissel die in de winterstop plaatsvond heeft Spakenburg vooralsnog niets gebracht. Het debuut van interim-trainer Arnold Klein ging gepaard met een 3-4 nederlaag tegen De Treffers. De Spakenburgers belandden daardoor op de tiende plaats en zagen een dag later in de rangschikking de Koninklijke HFC voorbij komen.

Derde divisie: Derde nederlaag op rij voor FC Lisse

FC Lisse heeft opnieuw drie punten laten liggen. Ditmaal bleek VVOG in eigen huis te sterk: 2-0. Na een nederlaag tegen Quick Boys (voor de winterstop) en een zeperd tegen Jong Volendam (0-3) was dit de derde nederlaag op rij voor de koploper. Scheveningen had bij winst de leiding over kunnen nemen, maar de equipe van trainer John Blok kwam tegen ODIN '59 niet verder dan een puntendeling (1-1). Ook ASWH wist niet vol te profiteren van de nederlaag van de lijstaanvoerder.

Hoofdklasse A: Achilles Veen verliest opnieuw

Achilles Veen heeft de winterstop slecht verteerd. Tegen Swift werd in eigen huis een 1-2 nederlaag geleden. Daardoor is Ter Leede, dat niet hoefde te spelen, nu ook qua verliespunten Achilles gepasseerd. Swift is opgeklommen naar de vierde plaats. Ajax, net terug van een trainingskamp op Gran Canaria, heeft Hoek met grote cijfers opzij gezet.

Hoofdklasse B: DOVO struikelt wéér over Eemdijk

DOVO had bij winst de leiding in de hoofdklasse B overgenomen van ACV, maar het verloor met 2-0 van 'Angstgegner' Eemdijk. En op de overwinning van de 'Diekers' viel weinig af te dingen. Eemdijk pakte dit seizoen zes punten af van de titelkandidaat, die nu met een punt minder en een wedstrijd meer dan ACV op de tweede plaats blijft staan. SC Genemuiden is door de 0-2 overwinning tegen laagvlieger Flevo Boys opgeklommen naar de derde plaats.

Winterweer speelt voetballers parten

Donderdagavond kwam DFS - FC Breukelen al binnen, vrijdagmiddag volgde Sparta Nijkerk - SDV Barneveld als nummer twee. Beide wedstrijden in de hoofdklasse zijn afgelast. Zowel in Opheusden (DFS) als in Nijkerk zijn de sportparken bedekt met een laag sneeuw. In de loop van de vrijdag volgden meer afgelastingen, zowel in de Tweede en Derde divisie als in de hoofdklassen.

Leve de winterstop, weg met de zomerstop!

Iedereen vindt er wat van, de winterstop. Te lang, te kort. In lente-achtige winters sluimert het onderwerp onder het maaiveld, maar als Koning Winter zijn dikke kop om de hoek steekt, laait de discussie weer op.

Rijnsburgse Boys wil weer gaan glimmen

De prestatiecurve van Rijnsburgse Boys dit seizoen vertoont een tendens, in de regel prima resultaten tegen de niet-hoogvliegers, maar mindere uitslagen tegen de grotere jongens. Die combinatie brengt de Rijnsburgers waar ze nu staan, op een vijfde plek, zeven punten achter koploper FC Lisse.

Laatst gewijzigd

22 jan
Landelijke en regionale media
22 jan
Districtsbeker West I
22 jan
Tweede divisie: Schokeffect blijft uit bij Spakenburg
22 jan
Spelerscarrousel derde divisie
22 jan
Spelerscarrousel hoofdklasse
22 jan
Prikbord
22 jan
Samenvattingen op YouTube
22 jan
Oefenwedstrijden
22 jan
Hoofdklasse B: DOVO struikelt wéér over Eemdijk
22 jan
FC Lisse kan slechts hopen op een ommekeer
22 jan
DOVO weet zich geen raad met Eemdijk
21 jan
Hoofdklasse A: Achilles Veen verliest opnieuw
21 jan
Derde divisie: Derde nederlaag op rij voor FC Lisse
21 jan
Districtsbeker West II
21 jan
Spelerscarrousel tweede divisie
21 jan
Winterweer speelt voetballers parten
20 jan
Leve de winterstop, weg met de zomerstop!
20 jan
Rijnsburgse Boys wil weer gaan glimmen
19 jan
Trainerscarrousel hoofdklasse
18 jan
Districtsbeker Oost
18 jan
Districtsbeker Noord
18 jan
Cijfers bij de hervatting van de competitie

Column

John Blok

 

Clubicoon

Korte berichten

19 januari
Johan de Man (49) is volgend seizoen hoofdtrainer bij SDV Barneveld. Hij volgt in Barneveld Hans van Arum op. De Man, die in het verleden onder andere IJsselmeervogels, VVA '71 en SC Genemuiden onder zijn hoede had, tekende voor één seizoen.
19 januari
John Kamphuis wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van NSC Nijkerk. Kamphuis is nu nog assistent-trainer bij DVS '33 Ermelo en was daarvoor hoofdtrainer bij BAS Biddinghuizen. Kamphuis (42) wordt in Nijkerk de opvolger van Jochem de Weerdt die aan het eind van het seizoen verhuist naar DOS '37.
18 januari
Danny van den Meiracker stapt per direct over naar FC Lienden. De centrumspits was in de winterstop verbannen naar de B-selectie van Spakenburg en beide partijen zijn overeengekomen het lopende contract voortijdig te ontbinden. Dat maakt de overstap mogelijk naar FC Lienden, dat hoopt de formaliteiten snel te kunnen afhandelen om de aanvaller meteen speelgerechtigd te hebben. Afgesproken is wel dat Van den Meiracker niet meedoet op 28 januari aanstaande wanneer FC Lienden aantreedt tegen Spakenburg. Als vervanger voor Van den Meiracker heeft Spakenburg voor de rest van het seizoen Thijs Hendriks aangetrokken. De 31-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Achilles '29.
17 januari
Het bestuur van Flevo Boys en Inne Schotanus hebben de samenwerkingsovereenkomst met een jaar verlengd. Daarmee is Schotanus ook komend seizoen hoofdtrainer bij de hoofdklasser uit Emmeloord. Het besluit tot verlenging is genomen op basis van vertrouwen in een opgaande lijn in de tweede helft van het seizoen. Flevo Boys staat momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats.
17 januari
HHC Hardenberg heeft de overeenkomst met trainer Gert Jan Karsten met één seizoen verlengd. Karsten nam eerder dit seizoen de taken over van Joseph Oosting, die vanwege slechte resultaten werd ontslagen. Onder Karsten zit HHC in de lift naar boven. Uit de zeven wedstrijden onder zijn leiding werden veertien punten behaald. De tien voorgaande wedstrijden leverden slechts vier gelijke spelen op.
16 januari
Niet de favoriete eersteklasser SVC '08, maar zondagderdeklasser Roda '23 heeft de Algarve Cup (tweede versie) gewonnen. Vierdeklasser Westervoort opende het Portugese toernooi van Trainingskampen.nl met een 2-1 overwinning op derdeklasser Groote Lindt, die vervolgens knap SVC '08 op 0-0 hield. De Scheveningers wonnen vervolgens wel met 2-0 van Roda '23, maar moesten toezien hoe de Amstelveners dankzij een 4-0 overwinning op Westervoort beslag legden op de beker. Niet alleen wedstrijdpunten tellen mee in de Algarve Cup, ieder doelpunt levert ook een punt op. Eindstand derhalve: 1. Roda '23 (7 punten), 2. SVC '08 (6), 3. Westervoort (5), 4. Groote Lindt (1). Jodan Boys won een week eerder de Algarve Cup maar dan in de versie met hoger geklasseerde clubs.
12 januari
Quick Boys heeft Mohamed el Osrouti uit de selectie gezet. El Osrouti, die al eerder had aangegeven volgend seizoen voor VVSB uit te zullen komen, zou zich tijdens het trainingskamp op Tenerife hebben misdragen. Over wat er exact is gebeurd wil de club geen uitspraak doen.
7 januari
Het bestuur van VVSB (Tweede divisie) heeft spits Giovialli Serbony per direct uit de selectie gezet. Serbony, goed voor negen goals, is om zwaarwegende disciplinaire redenen weggestuurd.
7 januari
SteDoCo en trainer Virgil Breetveld nemen na vier seizoenen afscheid van elkaar. In die periode zijn sportief gezien de nodige stappen gezet en beide partijen voelen nu de behoefte om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, zo communiceert de club op zijn digitale thuis. Breetveld had bij de derdedivisionist een contract voor onbepaalde tijd.
2 januari
Ted Verdonkschot heeft zijn contract met de Koninklijke HFC met één jaar verlengd. Verdonkschot gaat komende zomer zijn tweede seizoen in als hoofdtrainer bij de Haarlemse tweededivisionist.
31 december
Het doelpunt van IJsselmeervogels-aanvaller Ali Akla, gescoord in de KNVB-bekerwedstrijd tegen de Koninklijke HFC, is uitgeroepen tot het mooiste doelpunt van 2016. Via het Twitteraccount van de KNVB kon gestemd worden op de mooiste treffer en Akla won het in de finaleronde van MVV-spits Thomas Verheijdt (ex-IJsselmeervogels en ex-Jodan Boys).
24 december
Erik Assink, ook vaste columnist bij Voetbal Op Zaterdag, gaat eersteklasser SVZW aan het eind van dit seizoen verlaten. Bij welke club Assink komend seizoen aan het roer zal staan is nog niet bekend.
22 december
Hoofdklasser DOVO dacht een mondelinge overeenkomst te hebben met Basil Camara, maar de 24-jarige verdediger blijft desondanks bij DVS '33 Ermelo. Camara heeft bij de Ermloërs een verlenging van twee seizoenen getekend. De voorzitters van beide clubs hebben telefonisch contact gehad over de gang van zaken en beschouwen de kwestie nu als afgedaan.
22 december
Hoofdklasser FC Breukelen en trainer Yamal Yahiaoui gaan per direct uit elkaar. Yahiaoui heeft deze week naar diverse media een brief gestuurd waarin hij sommige mensen binnen de club ervan beschuldigt hem te hebben geterroriseerd en dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne. Hierdoor vindt de club dat Yahiaoui niet meer te handhaven valt als hoofdtrainer en heeft hem ontslag aangezegd.
22 december
Na vier seizoenen gaat hoofdtrainer Hans van Arum SDV Barneveld verlaten. Onder Van Arum zijn de Barnevelders gepromoveerd naar de hoofdklasse, maar nu vindt de club dat het tijd is geworden voor een nieuw gezicht voor de groep.

 

Landelijke en regionale media

TWEEDE DIVISIE
Fox Sports:
Spakenburg - De Treffers
Jong Sparta - HHC Hardenberg
GVVV - Excelsior Maassluis
Katwijk - Barendrecht
Jong AZ - Kozakken Boys
DERDE DIVISIE
RTV West:
ODIN '59 - Scheveningen
VVOG - FC Lisse
FC Rijnvogels - Huizen
HOOFDKLASSE B
Omroep Flevoland:
Flevo Boys - SC Genemuiden

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2