Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Rechter draait puntenaftrek Bennekom terug

Bennekom heeft de rechtzaak tegen de KNVB gewonnen. De voetbalbond moet binnen 24 uur de vijf puntenaftrek terugdraaien. Het bestuur van Bennekom besloot tot een kort geding omdat het vond dat het 'collectieve exces' niet meer van toepassing was door een eerdere uitspraak van de KNVB rond ex-voetballer van Bennekom Ahmed Kiliç.

Een uitpuilend huis in de Alblasserwaard

Op de voorlaatste speeldag kwam lekker veel volk af, niet alleen in de topklasse maar ook in de hoofdklasse A en C. Verklaarbaar, want er konden kampioenen opstaan. In de hoofdklasse A gebeurde dat ook daadwerkelijk, waar SteDoCo de kurk van de champagne mocht laten knallen.

SteDoCo en Levi Slob gaan genieten van topklasse

HOORNAAR - Ondanks de hectiek van de wedstrijd had Levi Slob het spandoek gezien, hij wees er met de champagnefles in de hand met trots op: 'SteDoCo met Levi Slob van de 4e klas naar de top'. Het is en blijft een opmerkelijk verhaal.

Harkemase Boys pakt opkikkertje in spektakelstuk

ERMELO - In theorie was er nog een kans dat Harkemase Boys mee ging doen in de race om het kampioenschap van de hoofdklasse C. Na de voorlaatste speeldag is het gedaan met die theoretische kans. In Ermelo werden de kampioenskansen omgebogen tot pure realiteit.

Nog effe wachten voor Kozakken Boys

WERKENDAM - Even leek Kozakken Boys met een 2-1 voorsprong op Excelsior Maassluis dit weekend al het kampioenschap binnen te halen. Concurrent Spakenburg stond namelijk na negentig minuten op een 1-1 gelijkspel tegen Barendrecht, maar in blessuretijd grepen de blauwen alsnog met 2-1 de zege.

Topklasse: Kozakken Boys is nog geen kampioen

Kozakken Boys en Spakenburg hebben de spanning in de topklasse doen oplopen, want beide titelkandidaten wonnen hun wedstrijd, moeizaam maar toch. Kozakken Boys pakte tegen Excelsior Maassluis de volle winst, Madjer Lukoki was degene die het winnende doelpunt scoorde. Het betekende tevens de eerste nederlaag voor Excelsior Maassluis onder ad interim trainer John de Wolf.

Hoofdklasse A: SteDoCo pakt de titel;
Montfoort en Volendam degraderen

SteDoCo is kampioen geworden in de hoofdklasse A en promoveert daardoor naar de topklasse. In een knotsgekke wedstrijd speelde de dorpsclub uit Hoornaar met 4-4 gelijk tegen Jodan Boys. Omdat ODIN '59 tegen Bennekom niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel, is SteDoCo niet meer te achterhalen. Onderin is het doek gevallen voor Volendam en Montfoort.

Hoofdklasse B: SHO degradeert na één seizoen

Na één seizoen in de hoofdklasse daalt SHO weer af naar de eerste klasse. De ploeg uit Oud-Beijerland verloor kansloos van concurrent Smitshoek en zag tegelijkertijd dat XerxesDZB verrassend won van Quick Boys. Ook Kloetinge pakte drie punten door met 1-0 te winnen van Ter Leede. Zowel Smitshoek als XerxesDZB en Kloetinge zijn nu onbereikbaar geworden voor SHO.
COLUMN
Wilco Jansen:

FC Kabul United
KORTE BERICHTEN
• Als DVS '33 Ermelo en Harkemase Boys zaterdag in punten gelijk eindigen dan moet de kampioen worden bepaald door middel van een beslissingswedstrijd. Die wordt dan gespeeld op woensdag 13 mei op het veld van Flevo Boys.
De reglementen daarvoor zijn dit seizoen iets gewijzigd. Als de stand na verlenging nog gelijk is, dan volgen er nu strafschoppen. In het verleden was de club met het beste doelsaldo in de competitie de winnaar.
• In navolging van Bennekom gaat ook Huizen naar de burgerrechter om de puntenmindering aan te vechten. De KNVB had beide clubs vijf strafpunten opgelegd, naar aanleiding van de ontsporing na afloop van Huizen - Bennekom op 20 september. Het kort geding vindt plaats op maandag 11 mei. In de zaak van Bennekom viel het oordeel van de rechter uit in het voordeel van Bennekom (zie elders op deze site).
• FC Lienden is kampioen geworden bij de zondagamateurs en is de tegenstander van de zaterdagkampioen in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. Kozakken Boys en Spakenburg strijden nog om de zaterdagtitel. Omdat Kozakken Boys op 16 mei ook de bekerfinale in Zuid I moet spelen worden de wedstrijden om het algeheel kampioenschap waarschijnlijk op 23 en 30 mei gespeeld.
• Denzel James komt volgend seizoen definitief uit voor Kozakken Boys. Daar was onduidelijkheid over gerezen, omdat de aanvaller van Noordwijk in februari al mondeling een verlenging was overeengekomen met zijn huidige club. Noordwijk wilde daarom een afkoopsom van de Werkendammers. Maar na een gesprek tussen James en Noordwijk is de lucht geklaard en zal Noordwijk medewerking verlenen aan de overgang. Over de inhoud van de gemaakte afspraak wordt verder geen mededeling gedaan.
• Mannus Pellinkoft, oud-voorzitter van Berkum, is deze week overleden als gevolg van de ziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden. Van 2005 tot 2011 hanteerde Pellinkoft de voorzittershamer, in de 25 jaar daaraan voorafgaand was de bouwondernemer de hoofdsponsor van de Zwolse club. Bij zijn afscheid als voorzitter werd Pellinkoft benoemd tot erelid.
• Marr Wuyster is in Maassluis onderscheiden voor zijn verdiensten voor Excelsior Maassluis, als onder andere wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, coördinator en aanspreekpunt voor de voetbalbond. Wuyster, die daarnaast ook correspondent voor Voetbal op Zaterdag is, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Grote Kerk kreeg hij van burgemeester Karssen het lintje opgespeld.
• Oud-voorzitter en erelid van ARC Dick van der Neut is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan Van der Neut droegen de spelers van ARC een rouwband om de arm.
• Machiel van Maarseveen heeft bij ARC zijn 250e wedstrijd gespeeld. Hij is daarmee na Johan Boer, Rene Lammers, Cor Prook en René van Meggelen de vijfde speler in de historie van de club die dit respectabele aantal wedstrijd haalt. In al deze wedstrijden was de verdediger goed voor zes doelpunten. Van Maarseveen debuteerde bij ARC op 15 augustus 2006 in de met 0-7 gewonnen bekerwedstrijd tegen VEP.
• VOZ-correspondent voor Kloetinge, Antoine van Goethem, heeft de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Dit voor de vele verdiensten die hij voor de hoofdklasser heeft gehad en nog steeds heeft.
• Eersteklasser Berkum heeft zich per direct versterkt met de Amerikaanse middenvelder Sean Morris. Morris (26) heeft zich bij de club aangemeld en zal ook volgend seizoen bij Berkum spelen. Omdat hij van buiten de Europese Unie afkomstig is, is Morris meteen speelgerechtigd. Hij maakte tegen ASV Dronten zijn debuut in de basis.
• Kozakken Boys heeft Denzel James gepresenteerd als nieuwe aanvaller, maar daar gaat zijn oude club niet mee akkoord. Noordwijk heeft namelijk een mondelinge overeenkomst met James voor komend seizoen en is van plan om hem daaraan te houden. Kozakken Boys kan de kleine aanvaller alleen overnemen als het een afkoopsom betaalt.
• De wedstrijd tussen Dinteloord en Alblasserdam (1e klasse C) is verplaatst naar dinsdag 28 april. Dit vanwege het overlijden van erelid Rinus Vissers (90) van Dinteloord.
• Marco Roelofsen maakt het seizoen af als trainer van FC Horst. Samen met Henri Brink moet hij de Ermelose club in de eerste klasse zien te houden. Vorig seizoen kreeg Roelofsen bij hoofdklasser VVOG dezelfde taak. Toen verving hij Jan Okke Koers en ontliep vervolgens met de Harderwijkers de nacompetitie op doelsaldo.
• Eersteklasser FC Horst heeft per direct gebroken met trainer Etie Jansen. Er is bij de club onvoldoende draagvlak om de samenwerking met Jansen te continueren. Door de slechte resultaten in de tweede seizoenshelft staat FC Horst op dit moment elfde (een p/d-plek), met twee punten achterstand op Sparta Enschede en drie op ASV Dronten. Wie de taken van Jansen voor de laatste drie wedstrijden (en eventueel de nacompetitie) gaat overnemen is nog niet bekend. Ook voor komend seizoen moet FC Horst op zoek naar een nieuwe trainer.
• ONS Boso Sneek heeft in de slotfase van de competitie een speler minder om op te kunnen stellen. Aanvaller Age Wim van der Zee (28) moet noodgedwongen per direct stoppen met voetballen. Na een gebroken teen, die hij op 11 oktober 2014 opliep in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis, bleef hij te kampen houden met een zwevend stukje bot. Dat botfragmentje noopt hem nu om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Van der Zee keert terug naar zijn oude club VEV '67, om daar als assistent-trainer op de bank te gaan zitten. De spits was bij ONS Boso Sneek dit seizoen goed voor vijf doelpunten.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Spakenburg - Barendrecht

Omroep Zeeland:

Hoek - HHC Hardenberg

RTV West:

FC Lisse - ONS Boso Sneek

Scheveningen - Rijnsburgse Boys

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

XerxesDZB - Quick Boys


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Ajax - Scheveningen      
Barendrecht - Kozakken Boys      
Excelsior Maassluis - Capelle      
GVVV - Spakenburg      
HHC Hardenberg - Sparta Nijkerk      
ONS Boso Sneek - SC Genemuiden      
Rijnsburgse Boys - FC Lisse      
IJsselmeervogels - Hoek      
Ter Leede - Spijkenisse      
Excelsior '31 - Staphorst      
Harkemase Boys - Flevo Boys      
Urk - DVS '33 Ermelo      

Naam: 
Email: