Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Tien beloftenteams gaan met de amateurs meedoen

Tien beloftenteams hebben zich ingeschreven om mee te doen in de nieuwe competitiestructuur die in het seizoen 2016-2017 van start gaat. In die nieuwe structuur komt er een nieuwe divisie, genaamd landelijke divisie, tussen de huidige eerste divisie en de twee topklassen in het amateurvoetbal.

Kleur rood hoort bij spanning en emotie

Voor de eerste keer sinds de winterstop een volledig afgewerkt programma in de top- en hoofdklasse. Om die reden is de cijferrubriek bij Voetbal op Zaterdag de afgelopen maanden niet gepubliceerd. Uiteraard zijn alle brokstukken van speeldagen wel meegenomen in de statistieken.

Kozakken Boys zet zelf de klok op vijf voor twaalf

WERKENDAM - Na Rijnsburgse Boys (0-3) verliet ook HHC Hardenberg (0-2) drie punten rijker sportpark De Zwaaier, het domicilie van Kozakken Boys. Tel daarbij ook nog op de 1-3 thuisnederlaag tegen Capelle, dan ligt er links of rechts om pratend een knalhard probleem op tafel.

ASWH ziet het walhalla niet dichterbij komen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zo graag willen en er al zo lang op wachten. Al vanaf de invoering van de topklasse in 2010 hunkeren ASWH en Quick Boys naar de hen gezien beider historie in het zaterdagvoetbal feitelijk ook toekomende plek in het zaterdagwalhalla.

Het is nog maar even wachten voor Katwijk

KATWIJK - Kampioenskandidaat Katwijk heeft door de 2-1 zege op RVVH (vooraf virtueel op de tweede plaats) de rode loper uitgelegd richting titel en promotie naar de topklasse. De ploeg van de grieperige trainer Dick Schreuder kwam voor de tiende keer dit seizoen eerst op achterstand, maar kon dat ook deze keer weer omdraaien.

Topklasse: Spakenburg voert de druk weer op

Spakenburg heeft de druk op koploper Kozakken Boys weer opgevoerd. De blauwen wonnen vrij eenvoudig van hekkensluiter Excelsior Maassluis met 1-3. Kozakken Boys is het vertrek van Nasser El Khayati nog niet te boven gekomen. Zonder de naar Engeland vertrokken aanvallende middenvelder verloren de Werkendammers de tweede thuiswedstrijd op rij. Vandaag was HHC Hardenberg met 0-2 te sterk.

Hoofdklasse A: SteDoCo laat een veertje

In de race naar het kampioenschap heeft SteDoCo twee punten laten liggen. De virtuele koploper wist niet te scoren tegen DOVO. Maar omdat ook het team van trainer Hans Kraay jr. het net niet wist te vinden, werden de punten gedeeld. ODIN '59 en Achilles Veen profiteerden door wél de volle winst te pakken.

Hoofdklasse B: Katwijk, nog vier overwinningen nodig

Het gaat de laatste weken wat moeizamer, maar Katwijk weet nog steeds te winnen. Nu werd RVVH aan de zegekar gebonden. De Katwijkers kwamen in eigen huis op achterstand, maar Donny van Oijen en Joost Leonard bogen de stand om in Katwijks voordeel. De ploeg van Dick Schreuder heeft nog elf punten (vier overwinningen) nodig om de titel en promotie naar de topklasse zeker te stellen.
 
COLUMN
Wilco Jansen:

Social Media
KORTE BERICHTEN
• Eersteklasser VVZ '49 heeft trainer Harrie Epskamp direct na de nederlaag tegen Zuidvogels (2-3) ontslagen. Het bestuur van de Soester club heeft er geen vertrouwen meer in dat Epskamp de ploeg kan behoeden voor degradatie naar de tweede klasse. VVZ staat twaalfde op drie punten afstand van de veilige tiende plaats. Een interim-trainer is ook al aangesteld, Henk van Asch gaat de rest van het seizoen zorgen voor "nieuwe en verfrissende impulsen". Volgend seizoen wordt de Spakenburger Peter van Diermen hoofdtrainer bij VVZ '49.
• Joey Snijders is van de intensive care naar de medium care afdeling overgeplaatst. De GVVV-speler, die nog steeds in coma ligt na een auto-ongeval, ademt op eigen kracht en gaat met kleine stapjes vooruit.
• Gert van Winkoop, de ere-voorzitter van eersteklasser FC Horst, is deze week overleden. Maar liefst 26 jaar heeft Van Winkoop de voorzittershamer gehanteerd. Uit respect voor hem heeft FC Horst voor morgen alle wedstrijden van het programma gehaald.
• Claudio Braga maakt het seizoen af als trainer van FC 's-Gravenzande. Dat meldt Haaglanden Voetbal. De 40-jarige Portugees volgt Robin Knoester op, die afgelopen week opstapte. In Nederland was Braga actief als jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta, Feyenoord, FC Utrecht en PSV. In zijn vaderland werkte hij als assistent bij Victoria Setubal en als hoofdtrainer bij Santa Clara. Volgend seizoen wordt Frans Danen de eindverantwoordelijke op sportpark Juliana.
• HZVV heeft het contract met hoofdtrainer Karlo Meppelink met twee jaar verlengd. Meppelink is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Hoogeveense eersteklasser. Momenteel voert HZVV de ranglijst aan en behaalde ook al de eerste periodetitel.
• Ter Leede heeft Randy Onuoha tussentijds aan de selectie toegevoegd. Onuoha komt over van zondag hoofdklasser FC Chabab. De 20-jarige verdediger, die ook bij Almere City FC en ODIN '59 heeft gespeeld, is direct inzetbaar. Sterker nog, hij heeft zaterdag al zijn eerste speelminuten gemaakt in de wedstrijd tegen Zwaluwen.
• Sam de Munter en Emre Dönmez zijn vanaf nu speelgerechtigd voor Hoek, ze kunnen tegen Scheveningen hun debuut maken in de topklasse. Hoek versterkte zich tijdens de winterstop met het tweetal, De Munter kwam over van het Belgische Eendracht Zeele, Dönmez zat zonder club.
• Eersteklasser Eemdijk heeft het contract met trainer Ulrich Landvreugd met één seizoen verlengd. Landvreugd gaat dan zijn tweede seizoen in bij de derde club uit Bunschoten-Spakenburg.
• Het Amsterdamse amateurvoetbal krijgt er weer een fusieclub bij. Zaterdagtweedeklasser Beursbengels en zondagderdeklasser Blauw Wit hebben besloten samen verder te gaan. Naam, clubkleuren en trainer van de nieuwe club zijn nog niet bekend. De nieuwe voorzitter is wel een bekend gezicht in het Amsterdamse, Han Vermeulen, al jaren ook de voorzitter van Beursbengels. Beide clubs kennen elkaar al heel lang. Alles bij elkaar opgeteld voetbalt Beursbengels al 34 jaar tegen betaling van huur op de velden van Blauw Wit. De nieuwe club kiest de zaterdag voor prestatief voetbal. De zondag is bestemd voor recreatief en jeugdvoetbal.
• Marcel Boudesteyn (43) maakt het seizoen af als interim hoofdtrainer van eersteklasser Nunspeet. De ex-speler van o.a. FC Groningen en FC Zwolle was als hoofdtrainer eerder actief voor Dieze West en d'Olde Veste '54. De in Genemuiden woonachtige Boudesteyn volgt Jan van den Berg op, die wegens drukke werkzaamheden voortijdig moest stoppen. Voor volgend seizoen heeft Nunspeet Bülent Akar al aangetrokken.
• Raymond Schuurman is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij ASV Dronten. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Dronter club en staat op dit moment negende in de 1e klasse D. Schuurman geeft te kennen dat hij zich op de goede plek bevindt en dat hij veel potentie ziet in de jonge spelersgroep. Het beleid van de vereniging is om een stabiele eersteklasser te zijn.
• De loting voor de kwart- en halve finales van het districtsbekertoernooi in West II vindt plaats op maandag 23 februari om 19.30 uur. Plaats van handeling is de accomodatie van voetbalvereniging Laakkwartier in Den Haag.
• Eersteklasser Dinteloord gaat fuseren met zustervereniging DIVO (zondag 5e klasse), ook uit Dinteloord. Volgend seizoen zal de fusieclub uitkomen onder de naam Prinsenland. De trainer van de nieuwe club wordt Harry Akkermans, die overkomt van SC Feyenoord.
• Rainier Resokario (36) vreest dat zijn voetbalcarrière erop zit. Kort voor het einde van de wedstrijd tegen Ajax moest de centrumverdediger van SC Genemuiden geblesseerd het veld verlaten. Naar het zich er nu laat aanzien heeft Resokario voor de tweede keer een kruisband gescheurd. Een MRI-scan zal definitief uitsluitsel moeten geven. Resokario denkt niet dat hij het kan opbrengen om opnieuw van zo'n blessure terug te komen.
• In verband met het verschrikkelijke ongeluk van GVVV-speler Joey Snijders is de competitiewedstrijd tussen GVVV en IJsselmeervogels van aanstaande zaterdag uitgesteld. De KNVB heeft het verzoek van GVVV hiervoor gehonoreerd. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 10 maart, om 20.00 uur.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Capelle - GVVV

Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels

RTV Oost:

Sparta Nijkerk - SC Genemuiden

RTV West:

FC Lisse - Scheveningen

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

Katwijk - RVVH
ASWH - Quick Boys


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Ajax - HHC Hardenberg      
Barendrecht - IJsselmeervogels      
GVVV - Excelsior Maassluis      
Rijnsburgse Boys - ONS Boso Sneek      
SC Genemuiden - Hoek      
Scheveningen - Kozakken Boys      
Spakenburg - Capelle      
Sparta Nijkerk - FC Lisse      
Bennekom - DFS      
SteDoCo - ODIN '59      
Noordwijk - Katwijk      
RVVH - Zwaluwen      

Naam: 
Email: