Topklasse, wie is stressbestendig?

Gedane zaken nemen geen keer. Punten verloren? Helaas, in de voetballerij is overdoen er niet bij. Het rad van fortuin draait door zo lang het duurt en iedereen moet maar hopen bij een zo gunstig mogelijk nummertje uit te komen.

Kaartfanaten zijn niet echt geliefd

Complimenten voor de scheidsrechter komen slechts moeizaam over de lippen. Dat is het lot van de scheidsrechter. Maar o wee als er wel commentaar komt. Dan was er vaak weer van alles mis met de spelleider van die keer.

Er is niet zo veel aan de hand voor Kozakken Boys

WERKENDAM - Het zit Kozakken Boys niet tegen. De koploper kwam slecht tevoorschijn uit de winterstop, verloor een week geleden met 3-1 bij de grote concurrent Spakenburg en nog steeds gaan de Werkendammers fier op kop, met een redelijk comfortabele voorsprong van vijf punten.

Quick Boys doet zich tekort in topper met Katwijk

KATWIJK - Inzet, strijd, spanning, twee prachtige doelpunten en goed voetbal. De ingrediënten van een lekkere voetbalmiddag in Katwijk. Tot het laatste moment was het spannend, maar een winnaar kreeg de Duinen derby niet. Beide fraaie doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften en beide teams: 1-1.

Topklasse: Repeterend verhaal met Spakenburg

Kozakken Boys heeft een uitstekende speelronde achter de rug. Zelf won de ploeg met ruime cijfers van Sparta Nijkerk (4-0) en tegelijkertijd zag het Spakenburg, concurrent in de titelrace, dure punten verspelen tegen laagvlieger Hoek. Het bracht een brede glimlach op de gezichten bij Kozakken Boys teweeg.

Hoofdklasse A: ODIN '59 laat steken vallen

Het lijkt erop alsof de koppositie in de hoofdklasse A weer voor teveel druk zorgt, want opnieuw haperde de motor van de lijstaanvoerder, ditmaal ODIN '59. Thuis tegen laagvlieger NSC werd op voorhand gerekend op drie punten, maar het werd een kansloze nederlaag tegen de Nijkerkers. ODIN '59 staat nog wel bovenaan, maar heeft twee verliespunten meer dan SteDoCo, dat wel won.

Hoofdklasse B: Katwijkse derby eindigt gelijk

De altijd beladen derby in Katwijk - de grote derby moeten we tegenwoordig zeggen - tussen Katwijk en Quick Boys is geëindigd in een gelijkspel. Bij een overwinning was Katwijk bijna kampioen, maar dat liet Quick Boys niet gebeuren. Na het openingsdoelpunt van Donny van Oijen voor de thuisploeg, was het na de pauze Jaap van der Plas de voor de gelijkmaker tekende.

Hoofdklasse C: DVS '33 Ermelo slaat weer een gaatje

DVS '33 Ermelo is de grote winnaar van deze speelronde in de hoofdklasse C. Zelf won het probleemloos met grote cijfers van WHC (5-0) en zag met genoegen dat Harkemase Boys twee punten liet liggen. De Harekieten, die eerder deze week in de beker nog een zware strijd voerden met Drachtster Boys, speelden met 1-1 gelijk tegen SVZW.
COLUMN
Philip den Haan:

Excuses
KORTE BERICHTEN
• Mike van der Roest is gestopt als scheidsrechter in het amateurvoetbal. De arbiter uit Alkmaar is toegetreden tot de technische staf scheidsrechterszaken in het betaald voetbal. In zijn nieuwe rol wordt Van der Roest medeverantwoordelijk voor onder andere de opleiding, begeleiding en aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters in het betaald voetbal. Daarnaast wordt hij coördinator van het Talententraject betaald voetbal en krijgt hij een ondersteunende rol bij de uitvoering van het project Arbitrage 2.0.
• Volgens Omroep Zeeland wordt Hoek-trainer Kenny Verhoene ook interim-trainer bij Philippine. Zijn verblijf bij de zondag derdeklasser is 'een vriendendienst' en duurt slechts enkele weken. Verhoene is niet de enige trainer in de topklasse met een dubbelfunctie. Ook Barendrecht-trainer Jack van den Berg traint een zondagclub, namelijk eersteklasser IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Van den Berg doet dat echter op permanente basis.
• Samir El Messaoui viel in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels al in de zevende minuut ongelukkig plat op zijn rug en moest uit voorzorg voor ernstig letsel per brancard van het veld. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de centrale verdediger van Scheveningen geen schade heeft opgelopen, waardoor aan zijn seizoen een vroegtijdig zou zijn gekomen. De medische staf hoopt El Messaoui, die wel een gevoel heeft van door zijn rug te zijn gegaan, weer zo snel mogelijk speelklaar te hebben. Capelle komend weekeind komt waarschijnlijk nog iets te snel voor de vaste waarde van Scheveningen.
• Bennekom-trainer Eric Speelziek heeft direct na de 4-0 nederlaag tegen DOVO de handdoek gegooid en is per direct vertrokken bij de hoofdklasser. Bennekom is door de vijf punten aftrek en de slechte resultaten van de afgelopen weken in degradatienood gekomen. De taken van Speelziek zullen voor de rest van het seizoen worden overgenomen door assistent-trainer Ronald Lieftink.
• Het bestuur van ASWH heeft, op advies van de Technische Commissie, besloten om Joop Hiele voor de rest van het seizoen aan te stellen als interim-opvolger van de ontslagen Michel Langerak. Hiele, die al sinds de zomer van 2013 als keeperstrainer aan ASWH is verbonden, kwam er bij de TC uit als beste optie. De beide assistent-trainers Ed Ridderhof en Ronald Ermes gaan Hiele ondersteunen. Maandagavond (vandaag) staat Hiele voor het eerst als hoofdtrainer voor de groep.
• Voorschoten '97 is afgelopen week in zee gegaan met Paul van der Zwaan als hoofdtrainer. Hij nam de taken over van Marcel de Hoogt, die op zijn beurt het tweede elftal onder zijn hoede heeft genomen. Met Van der Zwaan aan het roer probeert Voorschoten '97 degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. De oud-trainer van onder meer Ter Leede moet een extra prikkel geven om dat te bewerkstelligen.
• De dertiende maart is een historische dag voor IJsselmeervogels, misschien wel de meest historische in de hele clubgeschiedenis. Veertig jaar geleden op donderdag 13 maart 1975 speelde IJsselmeervogels in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen AZ '67. Wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde. De amateurs knikkerden de profs uit het toernooi. IJsselmeervogels pakte brutaal een 0-2 voorsprong, de Alkmaarders kwamen terug tot 2-2, maar de Vogels wonnen na de verlenging waarin niet meer werd gescoord de strafschoppenserie. Een amateurclub die de halve finale van de KNVB-beker bereikt, staat nog steeds als record te boek en na IJsselmeervogels nooit meer geëvenaard.
• WV-HEDW-trainer Martin Steenvoorden vertrekt na dit seizoen naar Quick Boys. Hij wordt in Katwijk assistent-trainer en krijgt daar waarschijnlijk te maken met Jan Zoutman, die de voornaamste kandidaat is om hoofdtrainer Ted Verdonkschot op te volgen. Steenvoorden was in het verleden speler bij Quick Boys. Kees Oostermeijer gaat zijn taken bij de Amsterdamse tweedeklasser overnemen.
• Oud-profs Collins John (29) en Gerson Sheotahul (27) trainen mee met IJsselmeervogels. Het tweetal probeert een contract voor volgend seizoen af te dwingen bij de Spakenburgse topklasser. Sheotahul kent trainer Frans Adelaar uit zijn eerste periode bij FC Volendam. Oud-international John (2 interlands) heeft een waslijst aan clubs achter zijn naam staan en was het laatst actief in Amerika bij de Pittsburgh Riverhounds.
• GVVV heeft per direct afscheid genomen van Ismail Ouaddouh. In goed overleg is besloten dat de wegen tussen Ouaddouh en de club per direct zullen scheiden, zo staat op de website van GVVV te lezen. De overeengekomen contractverlenging is daarmee ook van de baan. Ouaddouh, die afgelopen zomer overkwam van Magreb '90, kwam tijdens de competitie tot zestien optredens in het eerste elftal van GVVV, waarvan hij zes keer in de basis begon.
• GVVV heeft Dennis van Meegdenburg (40) teruggehaald om het spitsenprobleem bij de topklasser op te lossen. Van Meegdenburg was vorig gestopt en bouwde af in het derde elftal, maar trainde nog één keer in de week mee met de A-selectie van GVVV.
• Bülent Akar zou bij Nunspeet komend seizoen Jan van den Berg opvolgen als hoofdtrainer. Het bestuur en de technische commissie van de eersteklasser zijn echter in de afgelopen weken in gesprekken tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende vertrouwen is voor een verdere samenwerking. De kans is groot dat de ontbinding van de al beklonken mondelinge arbeidsovereenkomst met Akar uitmondt in een juridisch conflict.
• Anne van der Kolk werd voorafgaand aan SC Genemuiden - Hoek gehuldigd voor het spelen van zijn 250-ste wedstrijd. Helaas voor de jubilaris ging de wedstrijd tegen concurrent Hoek verloren met 1-2.
• In de eerste klasse A heeft Zuidvogels lekker kunnen werken aan het doelsaldo, want het won met dubbele cijfers van FC Lienden. Het werd maar liefst 13-1. Bij Lienden zijn een aantal sponsoren afgehaakt en richt de club zich vanaf de winterstop volledig op de zondagtak.
• In het district Noord wordt op 19 maart na afloop van de achtste finalewedstrijd Helpman - FVC geloot voor de kwart- en halve finale.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

IJsselmeervogels - Scheveningen

Hoek - Spakenburg


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Ajax - Rijnsburgse Boys      
Barendrecht - Excelsior Maassluis      
FC Lisse - Kozakken Boys      
GVVV - HHC Hardenberg      
SC Genemuiden - IJsselmeervogels      
Scheveningen - Capelle      
Spakenburg - ONS Boso Sneek      
Sparta Nijkerk - Hoek      
Bennekom - FC Breukelen      
Ter Leede - Katwijk      
Excelsior '31 - SVZW      
WHC - Staphorst      

Naam: 
Email: