Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

Beker West II: Excelsior Maassluis probleemloos verder

UPDATE Excelsior Maassluis heeft zich via een tussenronde probleemloos geplaatst voor de volgende schifting in het bekertoernooi van West II. De topklasser won met 5-0 van zaterdagtweedeklasser Kethel Spaland. Het verloop in West II is grillig. Katwijk heeft zich al geplaatst voor de kwartfinale. Excelsior Maassluis treft in de achtste finale Noordwijk.

De virtuele Tweede Divisie

De grootste wijziging in de virtuele Landelijke Divisie is deze week de naam van de nieuwe competitie. De KNVB heeft, na raadpleging bij de betrokken clubs, besloten dat de naam 'Tweede Divisie' zal luiden. Mogelijk wordt later dit seizoen beslist dat de topklasse zal worden omgedoopt in 'Derde Divisie'.

Rijnsburgse Boys blijft ondanks alles positief gestemd

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys blijft 'regelmatig' presteren in de topklasse. Voor de zevende maal eindigde een wedstrijd van de Rijnsburgers in een remise. Op de eigen Middelmors werden nu de punten gedeeld met Scheveningen. Beide ploegen wisten het publiek amper te vermaken.

Barendrecht verstoort debuut Sandor van der Heide

BARENDRECHT - Volop nieuwsgierigheid en spanning voor aanvang van de belangrijke subtopper tussen Barendrecht en IJsselmeervogels. Beide ploegen staan namelijk niet zo ver weg van die vervelende achtste plaats. Verrassend was het dat een apatisch spelend IJsselmeervogels een volkomen terechte 3-0 nederlaag leed tegen een met enthousiasme strijdende thuisploeg.

ASWH zal geduld moeten oefenen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie de meeste goaltjes maakt, die wint de pot. Zo is het spel, zo zijn de regels en voor ASWH waren het tegen Noordwijk snoeiharde regels. Waar de toeschouwers zich zo langzamerhand aan het verzoenen waren met een 0-0 uitslag, sloeg de bezoekende club drie minuten voor tijd genadeloos toe met een treffer van invaller Jeroen Borsboom.

ODIN '59 niet erg geschokt door nederlaag bij DOVO

VEENENDAAL - Wie sportpark Panhuis betreedt kan linksaf gaan, naar de plek waar topklassevoetbal voor GVVV de standaard is. Rechtsaf slaan is echter ook een mogelijkheid, naar het net zo imposante complex van DOVO. De rode buren van GVVV hebben echter als sinds de invoering van de topklasse in 2010 een probleem: ze zijn er niet bij.

Topklasse: Spakenburg is derby te boven, 'Vogels' niet

Spakenburg heeft de verloren derby tegen buurman IJsselmeervogels alweer verteerd. De Blauwen kwamen weliswaar achter tegen RVVH, maar met een glaszuivere hattrick stelde Danny van den Meiracker orde op zaken. In de tweede helft leek het nog even spannend te worden, maar Spakenburg stelde de zege zakelijk zeker.

Hoofdklasse A: Huizen is de nieuwe koploper

ODIN '59 heeft aan de ontmoeting tegen DOVO geen punten overgehouden. De Veenendalers waren met 3-0 te sterk voor de koploper en omdat Huizen met 3-1 won van Ajax zijn de groengelen op doelsaldo de nieuwe koploper in de hoofdklasse A. Swift won met 2-1 van VVA '71 en blijft nog enigszins in het spoor van Huizen en ODIN '59.
COLUMN
Philip den Haan:

Nummer acht
KORTE BERICHTEN
1 december
Tom de Ridder (NSC) is vrijgesproken na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen LRC Leerdam op 14 november. In eerste instantie werd hem vijf wedstrijden schorsing opgelegd, maar na het bestuderen van de beelden en het meewerken van LRC is de schorsing geseponeerd. De Ridder is aanstaande zaterdag tegen ODIN '59 weer speelgerechtigd.
28 november
Drie assistent-scheidsrechters moesten zich op speeldag dertien in de topklasse laten vervangen vanwege een blessure. Bij Spakenburg - RVVH nam vierde man Boland de vlag over van grensrechter Westenberg. In Rijnsburg moest de assistent-scheidsrechter de vlag overgeven aan vierde official De Waard vanwege een hamstringblessure. Bij Kozakken Boys - ONS Boso Sneek keerde een van de assitenten na de rust niet terug. Daar nam vierde man De Boer de vlag ter hand.
28 november
Tweede Divisie wordt de naam van de nieuwe competitie die vanaf seizoen 2016-2017 tussen de twee Topklassen en Jupiler League komt. Daar kozen de voetbalverenigingen in Nederland samen met de KNVB voor. De KNVB vroeg hen via een enquête naar hun voorkeur voor of 'Landelijke Divisie' of 'Tweede Divisie'. Of de naam van de Topklasse hetzelfde blijft of verandert in 'Derde Divisie' wordt later besloten.
26 november
Jan Vlap verruilt de ene hoofdklasser voor de andere. Hij wordt vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij Staphorst, waar hij de opvolger wordt van Jan van Raalte. Vlap zit nu nog op de bank bij Harkemase Boys, maar is na twee seizoenen - hij noemde het tropenjaren - toe aan een volgende stap in zijn trainerscarrière.
23 november
Kozakken Boys spant een kort geding aan tegen de KNVB. De voetbalbond heeft een verzoek van de club, om de beslissing om de Werkendammers uit het KNVB-bekertoernooi te zetten te herzien, naast zich neergelegd. Kozakken Boys wil de straf nu via de rechter terug laten draaien. De zittingsdatum van het geding is bepaald op woensdag 2 december.
23 november
Hans van Dijkhuizen gaat per direct als scout aan de slag bij Cambuur Leeuwarden. Daarnaast zal hij ook de coördinatie van de scouting op zich nemen. Van Dijkhuizen was vorig seizoen trainer bij SC Genemuiden, maar daar werd zijn contract niet verlengd.
Twee weken geleden werd assistent-trainer Sandor van der Heide door de clubleiding van Cambuur doorgeschoven naar het scoutingsapparaat, maar hij koos ervoor om bij IJsselmeervogels hoofdtrainer te worden.
23 november
Sargon Gouriye speelde in de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zijn 150-ste wedstrijd in de topklasse. In de afgelopen zes seizoenen kwam Gouriye uit voor Spakenburg en HHC Hardenberg. Gertjan Rotman (151 wedstrijden voor Capelle) en keeper Mark de Vries (150 keer voor FC Lisse) slechtten de grens van 150 wedstrijden al iets eerder. Lijstaanvoerder is Dwight Krolis met 161 wedstrijden. Die speelde hij in het shirt van Katwijk en Capelle. Bennie van Noord is de eerstvolgende die een jubileum te vieren heeft. De verdediger van Katwijk staat nu op 149 optredens in de topklasse.
21 november
Sportlust '46 heeft hoofdtrainer Dennis Sluijk en zijn assistent Cuneyt Özgüven ontslagen. Het bestuur en de technische commissie geven als reden voor ontslag op de verwijdering tussen de trainersstaf en de spelersgroep. De resultaten onder Sluijk, die bezig was aan zijn eerste seizoen bij Sportlust '46, waren ook slecht. De Woerdense promovendus staat vrij eenzaam onderaan in de hoofdklasse B. Over wie Sluijk moet gaan opvolgen is nog niets bekend.
21 november
Kozakken Boys wil dat de KNVB de beslissing om de topklasser uit de KNVB-beker te zetten terugdraait. HBS tekende protest aan tegen de 1-2 nederlaag, omdat Kozakken Boys Madjer Lukoki had laten invallen die niet vooraf was ingevuld op het wedstrijdformulier. De KNVB wees op basis van de reglementen betaald voetbal de plek in de achtste finale toe aan de Hagenaars. Kozakken Boys laat het er niet bij zitten, zo heeft de club inmiddels per brief aan de KNVB laten weten. Na overleg met advocaat Keje Molenaar is besloten tot juridische stappen. "De KNVB heeft belangrijke punten uit ons verweer laten liggen", laat bestuurslid Henk de Goeij weten op de eigen clubsite. "Vandaar dat we gegronde redenen zien om het besluit aan te vechten." De KNVB krijgt tot maandag 17.00 uur de tijd om te reageren op de brief. Bij afwijzing van het verzoek om de beslissing terug te draaien of geen reactie start Kozakken Boys een zogeheten bodemprocedure met een kort geding.
19 november
Harkemase Boys-trainer Jan Vlap stopt aan het einde van het seizoen bij de Friese hoofdklasser. Vlap vindt het na twee tropenjaren tijd voor een nieuwe stap. Harkemase Boys staat bovenaan in de hoofdklasse C en lijkt op weg te zijn naar de topklasse.
17 november
Benjamin Martha (RVVH) en Giovano Godeken (SteDeCo) hebben beiden een schikkingsvoorstel van acht wedstrijden schorsing ontvangen. Beide spelers werden op 31 oktober uit het veld gestuurd, na een onderlinge knokpartij. Een week later kreeg SteDoCo-verdediger Shelton Martis rood voor het uitschelden van een assistent-scheidsrechter. Daarvoor wordt hij vier wedstrijden uitgesloten. SteDoCo gaat niet in beroep tegen de straffen.
15 november
De rode kaart die John Blok na afloop van Scheveningen - GVVV heeft gekregen heeft verder geen gevolgen. Na ontvangst van de verklaringen heeft de KNVB de rode kaart geseponeerd.
15 november
FC Lisse en Geraldo Alberto Antonio (21) gaan per direct uit elkaar. Mede door het vertrek van trainer Arjan van der Laan is het vertrouwen in een succesvolle samenwerking verdwenen. De Angolese aanvaller gaat zich richten op een maatschappelijke carrière.
14 november
SteDoCo heeft een opvallend sponsorcontract getekend met Jan Smit. De naam van de Volendamse zanger staat voor vijf jaar op de mouw van het shirt van het eerste team van SteDoCo.
14 november
IJsselmeervogels wil het nog niet bevestigen, maar het lijkt zo goed als zeker dat Sandor van der Heide het seizoen gaat afmaken als trainer bij IJsselmeervogels. Van der Heide (37) werd deze week bij eredivisionist Cambuur als assistent-trainer op een zijspoor gezet. Hij heeft de Leeuwarders inmiddels per direct verlaten om bij de Vogels aan de slag te gaan, zo bevestigde hij tegenover Friese media. De altijd beladen derby tegen Spakenburg zal dan zijn vuurdoop gaan worden.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Barendrecht - IJsselmeervogels

Spakenburg - RVVH

RTV West:

FC Lisse - Katwijk

Rijnsburgse Boys - Scheveningen

 
HOOFDKLASSE B

Omroep Zeeland:

Hoek - Haaglandia/Sir Winston

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

Urk - SC Genemuiden

RTV Oost:

Staphorst - SVZW

Excelsior '31 - VVOG

VANDAAG MEEST GELEZEN
•  De virtuele Tweede Divisie
•  Beker West II: Excelsior Maassluis probleemloos verder
•  Rijnsburgse Boys blijft ondanks alles positief gestemd
•  Barendrecht verstoort debuut Sandor van der Heide
•  ASWH zal geduld moeten oefenen
•  ODIN '59 niet erg geschokt door nederlaag bij DOVO
•  Hoofdklasse A: Huizen is de nieuwe koploper
•  Topklasse: Spakenburg is derby te boven, 'Vogels' niet
•  Hoofdklasse B: Top drie loopt uit
•  Johan de Man stapt op bij VVA '71
•  Hoofdklasse C: AZSV laat een steekje vallen
•  Eén hoofdklassewedstrijd afgelast
•  De kaarten zijn nog lang niet geschud
•  Vast contract voor Dogan Corneille bij Noordwijk
•  Sandor van der Heide eindelijk bij IJsselmeervogels
•  Beker West I: Spakenburg bekert simpel verder
•  Kozakken Boys uit KNVB-beker gezet
•  Topklasse: IJsselmeervogels wint meeslepende derby
•  Hoofdklasse C: Tweede punt voor Drachtster Boys
•  Kritische aanhang weer trots op IJsselmeervogels
•  Cijfertjes zijn er voor de liefhebbers
•  Beker: Barendrecht sneuvelt in Noordwijk
•  Sparta Nijkerk gaat verder zonder Simon Ouaali
•  Hoofdklasse C: Harkemase Boys is goed op weg
•  Dwight Krolis: grote stabiele factor in topklasse
•  Hoe uniek is 'Opa' Dennis van Meegdenburg?
•  Hoek denkt nog vakantie te kunnen vieren
•  IJsselmeervogels contracteert Sandor van der Heide
•  Hoofdklasse B: Quick Boys wint de kleine derby
•  GVVV bijna onderaan maar De Wolf blijft positief
•  IJsselmeervogels ontslaat Frans Adelaar
•  Hoofdklasse A: Eemdijk verrast grootmacht DOVO
•  Hoofdklasse B: Quick Boys nadert Noordwijk
•  Topklasse: Spakenburg top, IJsselmeervogels genant
•  Er moet nog wel wat gebeuren bij SVZW
•  GVVV haalt Dennis van Meegdenburg opnieuw terug
•  Kneusjesvoetbal moet maar een keer voorbij zijn
•  Beker West I: Spakenburg bekert eenvoudig verder
•  Zijn de bovenste zeven een bastion?
•  Hoofdklasse C: Kleine hapering bij Harkemase Boys
•  Rood tegen blauw, het kan los
•  Quick Boys heeft een aardige mix gevonden
•  Doelpunten maken het voetballeven makkelijk
•  Rode dag in de topklasse
•  Erik Assink maakt seizoen af bij SVZW
•  Topklasse: HHC geeft Spakenburg tik op de vingers
•  AZSV is inmiddels een volwaardig hoofdklasser
•  Hoofdklasse A: Koploper ODIN '59 na rust op dreef
•  Kozakken Boys groeit verdedigend naar topvorm
•  IJsselmeervogels wil weer spelen naar eigen status
FOTO VAN DE WEEK
FOTO VAN DE WEEK
Ook SC Genemuiden herdacht de slachtoffers in Parijs door één minuut stil te staan.
Foto: Helmich Lubberts