Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

Topklassers oefenen er op los

Vrijwel alle topklassers zijn deze week in actie gekomen als voorbereiding op de belangrijke competitie die over drie weken gaat beginnen. Er staat tenslotte plaatsing voor de nieuwe landelijke divisie op het spel en je kunt de competitie maar beter beginnen met een goede serie dan van begin afaan achter de feiten aan te lopen. Oefenen dus, de uitslag is van minder belang.

Belofteteams strijden om een plek tussen amateurs

De belofteteams van Achilles '29, Almere City FC, AZ, Brabant United (een gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch), De Graafschap, FC Groningen, Sparta Rotterdam, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam komen dit jaar uit in een beloftecompetitie betaald voetbal.

Oefencampagne nu echt van start

Voor een flink aantal topklasseclubs is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen nu echt van acquit met de eerste oefenwedstrijden. Een belangrijk seizoen, want plaatsing voor de nieuwe landelijke divisie staat op het spel en daar kun je maar beter vanaf het begin bij zijn.

Volledige p/d-regeling is nu duidelijk

De voetbalbond heeft de promotie-/degradatieregeling voor komend seizoen bekend gemaakt.

VVA '71 voorlopig uit competitie

De website van VVA '71 meldt dat het bestuur van de hoofdklasser heeft besloten de KNVB te verzoeken het eerste elftal voorlopig uit de competitie van komend seizoen te nemen. Directe aanleiding voor dat besluit is dat in financieel opzicht het aanstaande voetbaljaar geen enkele zekerheid biedt.

Wet Werk en Zekerheid en de gevolgen

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft ingrijpende gevolgen voor arbeidscontracten met voetballers, trainers en coaches. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen op een rij.

Eindelijk, de competitieprogramma's zijn bekend

Het heeft even geduurd, maar eindelijk zijn de diverse competitieprogramma's bekend gemaakt. Veel voetballiefhebbers zijn na de laatste competitiewedstrijd namelijk al benieuwd naar de nieuwe indelingen en bijbehorende nummering.

VVON doet aangifte tegen Kozakken Boys en RVVH

De Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) heeft bij de tuchtcommissie aangifte gedaan tegen de topklassers Kozakken Boys en RVVH en de betrokken trainers Danny Buijs en Giovanni Franken wegens onbevoegd trainen en coachen.
 
 
COLUMN
Wilco Jansen:

'De zomer voorbij'
KORTE BERICHTEN
• Giovanni Franken mag van de KNVB niet meer als coach optreden bij RVVH, ondanks dat Franken de cursus Coach Betaald Voetbal volgt en in aanmerking komt voor dispensatie. Desondanks wil de voetbalbond geen dispensatie verlenen.
• Kozakken Boys gaat in beroep tegen de straf die de club en trainer Danny Buijs hebben ontvangen. Dat meldt Regio Voetbal. De club kreeg een boete van 500 euro, Buijs moet 250 euro dokken en kreeg daar een voorwaardelijke schorsing van acht wedstrijden met een proeftijd van een jaar bovenop.
• Het district West II heeft de nummering van de eerste klasse B bekend gemaakt. Daarmee is ook het speelschema bekend geworden. Klik hier voor het complete competitieprogramma van 1B.
• ODIN '59 en AFC hebben de onderlinge oefenwedstrijd verschoven naar zondag. Dit vanwege de storm die zaterdag over het land trok, waarbij met name Noord-Holland het zwaar te verduren kreeg. Het gebeurt niet vaak dat een zaterdagclub een oefenwedstrijd op zondag speelt, in januari 2009 speelden Rijnsburgse Boys en Spakenburg tijdens een trainingskamp op Gran Canaria ook eens op zondag tegen elkaar. Dat zorgde met name in Spakenburg voor de nodige opschudding.
• GVVV grijpt naast de diensten van Soufiane Laghmouchi (24). De aanvaller, die zou overkomen van FC Emmen, heeft na een trainingsstage van een week een contract getekend bij FC Volendam. Het wordt voor Laghmouchi de tweede keer dat hij voor de wijdbroeken uit gaat komen. GVVV gaat op zoek naar een vervanger.
• Kozakken Boys en Excelsior Maassluis dreigen een speler kwijt te raken aan het buitenland. Sherwin Grot (24), de spits die van GVVV overstapte naar Kozakken Boys, liep stage in Engeland bij Colchester United. Excelsior Maassluis-aanvaller Daniël Furtado Oliveira (20) is afgereisd naar Portugal. Hij gaat zijn kunsten vertonen bij maar liefst twee clubs, CD Mafra en Atlético Clube de Portugal.
• Komend seizoen spelen er twee Japanners in de topklasse. IJsselmeervogels heeft aanvaller Takayuki Sakaguchi aan boord, SteDoCo heeft verdediger Ryunosuke Takahashi ingelijfd. Beiden speelden bij een universiteitsteam in het land van de rijzende zon en beiden worden kortweg 'Taka' genoemd.
• SteDoCo gaat van het B-veld het hoofdveld maken. De ledenvergadering van de topklasser is akkoord met het verplaatsen van de lichtinstallatie, reclameborden en tribune naar het tweede veld, waar dan ook kunstgras op komt te liggen. Daarmee wordt ook tegemoet gekomen aan de bezwaren van de omwonenden. Het is de bedoeling dat een en ander uiterlijk 1 oktober zal zijn gerealiseerd.
• De KNVB maakt op woensdag 1 juli de indelingen bekend van de standaard competities in het amateurvoetbal. Op die dag is tevens de loting voor de eerste twee rondes van het toernooi om de KNVB-beker in het betaald voetbal. Daarvoor hebben zich vijfentwintig zaterdagclubs geplaatst.
• Berry Powel van Kozakken Boys moet binnenkort onder het mes. De spits van de zaterdagkampioen uit Werkendam kampt met een scheurtje in de meniscus. Na de operatie volgt een revalidatieperiode van zes weken en daardoor zal Powel de start van het nieuwe seizoen noodgedwongen moeten missen.
• Niet Jan van Deinsen maar François Gesthuizen is komend seizoen de hoofdtrainer van DFS. Van Deinsen heeft ondanks eerder naar elkaar uitgesproken intenties besloten de club uit Opheusden te verlaten. Gesthuizen (42) coachte de afgelopen twee seizoenen in de Jupiler League Achilles'29, waar hij het stokje overnam van Van Deinsen. Van Deinsen was bij DFS de opvolger van Dik Peters van Ton die na drie competitiewedstrijden (0 punten) geen vertrouwen meer voelde vanuit de spelersgroep en daaruit zijn consequenties trok. De nacompetitie werd voor Van Deinsen en DFS geen succes. Met de 6-0 tegen JSV Nieuwegein was niets mis mee, maar de 2-0 nederlaag bij Deltasport betekende dat het avontuur van DFS in de hoofdklasse slechts één jaar heeft geduurd.
• Marcel Boudesteyn zal volgend seizoen hoofdtrainer zijn bij Nunspeet. De oud-prof (van o.a. FC Groningen en FC Zwolle) volgde in februari Jan van den Berg op die vanwege drukke werkzaamheden zijn functie bij de eersteklasser had neergelegd. Nunspeet kwam daarop met Bülent Akar (assistent-trainer) mondeling overeen dat hij komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep zou staan. Gebrek aan vertrouwen maakte, voor er een papieren contract was, al een einde aan de samenwerking. Boudesteyn stroomt dus door van interim naar een 'vast' dienstverband. Club en trainer hebben de lat maar meteen hoog gelegd. Promotie naar de hoofdklasse is het doel.
• De loting voor de eerste twee ronden van de KNVB-beker vindt plaats op woensdag 1 juli. In het KNVB-centrum in Zeist worden de 42 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor de eerste ronde, met als speeldatum 26 augustus. Vervolgens wordt ook voor de tweede ronde geloot. De speeldata daarvoor zijn 22, 23 en 24 september.
• De wedstrijd om de Supercup voor amateurs wordt gespeeld op zaterdag 15 augustus. Bekerwinnaar IJsselmeervogels speelt een thuiswedstrijd tegen algeheel amateurkampioen FC Lienden.
• Tim Roggeveen, de linksback van Jodan Boys, heeft tijdens een oefenwedstrijd tegen Deltasport vermoedelijk zijn scheenbeen gebroken. De wedstrijd werd als gevolg hiervan gestaakt. De actieve voetbalcarrière van Roggeveen komt op een vervelende manier ten einde, want hij was van plan om vanaf volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA