VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

ONS Boso Sneek laat Harkemase Boys zwemmen

SNEEK - Groot was het verschil niet, een spektakel evenmin. Maar saai was het ook zeker niet. De Friese derby ONS Boso Sneek tegen Harkemase Boys, dit seizoen weer in ere hersteld, werd een prooi voor thuisclub ONS Sneek met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Zoals zo vaak was ook deze 'burenruzie' niet van grote kwaliteit.

IJsselmeervogels speelt slecht gevoel weg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De klassieker tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys was sinds de tachtiger jaren van de vorige eeuw een topper van de bovenste plank. Nu is dat duel verworden tot een gewone wedstrijd. Een wedstrijd die een plank lager (Derde divisie) wordt gespeeld, maar waar toch menig volger van het zaterdagvoetbal met het nodige nieuwsgierigheid naar uitkijkt.

Eemdijk volgt zijn eigen strijdlijn

VEENENDAAL - Eemdijk heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd gewonnen. De 'Diekers' klopten DOVO met 0-1. Maker van de treffer in een wedstrijd, die meer spannend was dan hoogstaand, was Jasper Bolland die na een half uur spelen met een geplaatst afstandschot de score opende, wat naar later bleek het verschil maakte tussen de twee ploegen.

Tweede divisie: Jong AZ toont aspiratie

Jong AZ is vooralsnog het enige belofteteam dat aantoont écht mee te kunnen draaien met de top van het amateurvoetbal. Sterker, na de klinkende 2-4 overwinning tegen Kozakken Boys kunnen de Alkmaarders ook wel eens mee gaan doen voor de titel. Het is overigens ook de ambitie van de profs om een divisietje hoger te gaan spelen.

Derde divisie: ODIN '59 verrast opnieuw

ODIN '59 is de verrassende koploper van de derde divisie. De Heemskerkers wonnen in Scheveningen met grote cijfers. Dat de 1-5 een geflatteerde uitslag genoemd mag worden zal ODIN een biet zijn, op doelsaldo werd de bovenste sport van de ladder betreden. De zeven punten uit drie wedstrijden kunnen maar vast binnen zijn. Capelle, ASWH en FC Lisse volgen in het kielzog van ODIN '59.

Hoofdklasse A: Volle winst voor DFS en RVVH

DFS en RVVH zijn er als enige in geslaagd om ook de tweede wedstrijd te winnen. DFS en FC Breukelen kennen elkaar nog van vorig seizoen in de eerste klasse. DFS werd kampioen en FC Breukelen promoveerde als vervangend periodekampioen via de nacompetitie.

Hoofdklasse B: SDCP, Staphorst en Eemdijk leiden de dans

Na twee speelrondes zijn er nog drie ploegen die de maximale score hebben behaald: SDC Putten, Staphorst en Eemdijk. SDC Putten, dat met 1-3 won van AZSV, heeft het beste doelsaldo. Staphorst (1-3 tegen ASV Dronten) volgt, Eemdijk won tweemaal met één doelpunt verschil.

Derby's geven kleur en smaak aan de pap

Zelfs fervente voorstanders van de nieuwe competitie-opzet zullen het toegeven: het regionale karakter van de Tweede en Derde divisie is verwaterd en daarmee het fenomeen derby. Doordat IJsselmeervogels niet promoveerde, verdween zelfs de traditionele tweekamp tussen rood en blauw (Spakenburg) uit de agenda.

KNVB-beker: Scheveningen sloopt GVVV

Scheveningen heeft tweededivisionist GVVV met grote cijfers uit het KNVB-bekertoernooi geknikkerd. Op Houtrust werd het maar liefst 5-2 voor de 'Schollekoppen'. Na 45 minuten stond er 0-1 op het bord, maar was Scheveningen al de betere ploeg. Dat werd in het tweede bedrijf met maar liefst vijf doelpunten onderstreept. Ook Kozakken Boys trof vijf keer doel.

Laatst gewijzigd

30 aug
KNVB-beker
30 aug
Prikbord
30 aug
Oefenwedstrijden
30 aug
Column: Voorbereiden
29 aug
Samenvattingen op YouTube
29 aug
Derde divisie: ODIN '59 verrast opnieuw
29 aug
Hoofdklasse A: Volle winst voor DFS en RVVH
28 aug
Tweede divisie: Jong AZ toont aspiratie
28 aug
Eemdijk volgt zijn eigen strijdlijn
28 aug
ONS Boso Sneek laat Harkemase Boys zwemmen
28 aug
IJsselmeervogels speelt slecht gevoel weg
28 aug
Hoofdklasse B: SDCP, Staphorst en Eemdijk leiden de dans
27 aug
Landelijke en regionale media
26 aug
Derby's geven kleur en smaak aan de pap
25 aug
KNVB-beker: Scheveningen sloopt GVVV
24 aug
Doek valt over Haaglandia
24 aug
KNVB-beker: IJsselmeervogels verslaat Quick Boys
24 aug
Clubs van naam liggen altijd onder een vergrootglas
23 aug
Spelerscarrousel tweede divisie
23 aug
Ook de hoofdklassers zijn los en hoe
23 aug
Column: Net niet of net wel
22 aug
Tweede divisie: HHC wint weer niet in Spakenburg
21 aug
Hoofdklasse A: Promovendus DFS begint met winst
21 aug
Jong AZ past wel op zaterdagmiddag
21 aug
Harkemase Boys met passie, strijd en goed voetbal

Column

Christian Opschoor

 

Voorbereiden

Korte berichten

20 augustus
De hoofdklassewedstrijd Eemdijk - ASV Dronten begon veertig minuten later dan gepland. Eén van de assistent-scheidsrechters stond vast in de file op de A1. Die was afgesloten omdat de spoorbrug bij Muiden op zijn plaats werd gezet. Na een half uur spelen arriveerde grensrechter Baloochi alsnog en nam hij de vlag over van invaller Arian van Diermen.
18 augustus
Jeremy Hubregtse van ASWH heeft vorige week tijdens het oefenduel tegen Lombardijen zijn voorste kruisband afgescheurd. De middenvelder is daardoor langdurig uitgeschakeld. Doorgaans duurt het herstel van een kruisbandblessure negen maanden.
18 augustus
Hoofdklasser Haaglandia zit nog een week in spanning of de competitie mag worden afgewerkt op het eigen sportpark Irene. Op woensdag 24 augustus volgt er een uitspraak in het kort geding, dat de gemeente Rijswijk had aangespannen en 17 augustus diende. De gemeente, die vanwege een forse betalingsachterstand het huurcontract heeft ontbonden en al eerder de doelen van het hoofdveld heeft laten verwijderen, stapte naar de rechter met de eis dat Haaglandia geen gebruik meer mag maken van het sportcomplex. De competitie in de hoofdklasse gaat zaterdag van start. Haaglandia speelt uit tegen Ajax.
13 augustus
Het eerste doelpunt in de tweede divisie is op naam gekomen van Robin Mulder. De aanvaller van GVVV scoorde tegen HHC Hardenberg al na drie minuten. De Veenendalers wonnen de eerste wedstrijd in Hardenberg met 1-2.
De eerste treffer in de derde divisie is gescoord door Ezra Schrijver van Harkemase Boys. In en tegen Huizen nam hij het openingsdoelpunt voor zijn rekening.
10 augustus
Slechts drie van de twaalf tweede- en derdedivisiescheidsrechters hebben zaterdag de conditietest gehaald. De nieuwe FIFA-test, met sprints van 75 meter, is onwennig en blijkbaar zwaarder dan verwacht. In het verleden liepen de scheidsrechters de shuttle-run-test. Veel arbiters willen woensdag de test opnieuw lopen. Pas als ze slagen mogen ze competitiewedstrijden fluiten.
10 augustus
SDC Putten moet het de komende weken doen zonder kopspecialist Rocco Keizer. De spits liep tijdens de oefenwedstrijd tegen SDV Barneveld bij een kopduel een gebroken jukbeen, neusholte en oogkas op. De blessure was dermate ernstig dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
16 juli
Het ziet er naar uit dat de hoofdklasse A met een club minder de competitie zal aanvangen. Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het bestaan van Haaglandia/Sir Winston. De Rijswijkse club kampt met een groot structureel financieel tekort en de gemeente Rijswijk heeft aangegeven geen overeenkomst te zullen sluiten voor de veldhuur. Ook zou er een faillissement aangevraagd zijn. Van dat laatste is het bestuur van Haaglandia (nog) niet op de hoogte gesteld. De gemeente stuurt aan op een doorstart voor de jeugdafdeling, maar de club ziet dat niet als een oplossing.
13 juli
FOX Sports gaat de komende vijf jaar de wedstrijden van de tweede divisie uitzenden. Wekelijks wordt op zaterdag vanaf 15.30 uur één wedstrijd live uitgezonden, de overige duels verschijnen 's-avonds in samenvatting op de buis. De clubs ontvangen geen vergoeding voor de beelden, het gaat hen vooral voor de exposure.
27 juni
Tweededivisionist AFC en trainer Bart Logchies zijn per direct uit elkaar. Logchies loodste de zondagtopklasser vorig seizoen nog naar de hoogste amateurcompetitie, maar de afgelopen tijd zijn er tussen de trainer en de club onoverbrugbare verschillen van inzicht opgetreden. Reden voor beide partijen om per 30 juni de samenwerking te verbreken. Inmiddels is Ton du Chatinier (o.a. ex-Kozakken Boys en ex-Spakenburg) aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer.
9 juni
De overgang van Age Wim van der Zee van VEV '67 naar ACV gaat niet door. Van der Zee heeft van zijn arts, die hem aan zijn teen geopereerd heeft, het dringende advies gekregen om te stoppen met voetbal op niveau.
8 juni
Noordwijk heeft topscorer Jaap van Duijn per direct uit de selectie gezet. Over de reden wil de hoofdklasser niet meer kwijt dan dat "er zich de laatste dagen een aantal zaken hebben afgespeeld welke Noordwijk niet kan accepteren". Naar verluidt had Van Duijn contact met andere clubs over een transfer terwijl hij bij Noordwijk een doorlopende overeenkomst heeft.
1 juni
De bekerwedstrijd tussen Chevremont en Staphorst, die voor woensdag geprogrammeerd stond, is afgelast. De vele regenval heeft het veld in Kerkrade onbespeelbaar gemaakt. De nieuwe speeldatum is volgende week woensdag, 8 juni. Om 20.00 zal er worden afgetrapt.
30 mei
De beslissingswedstrijd tussen DOVO en VVOG wordt woensdag gespeeld in het stadion van FC Emmen. De burgemeester van Veenendaal verbood de wedstrijd voor afgelopen zaterdag, nadat er dreiging was voor een treffen tussen harde supporterskernen van enkele BVO's. De wedstrijd in Emmen vangt aan om 20.00 uur, inzet is een plaats in de Derde Divisie. VVOG verdedigt een 4-3 voorsprong, behaald in de eerste wedstrijd.
26 mei
De beslissingswedstrijd voor promotie naar de Derde Divisie tussen DOVO en VVOG mag zaterdag niet bij DOVO worden gespeeld. Dat heeft de burgemeester van Veenendaal besloten. Er zijn aanwijzingen dat harde kernsupporters van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd zouden willen aangrijpen om elkaar te treffen. De KNVB heeft inmiddels besloten dat de wedstrijd zaterdag niet door zal gaan. Het is niet gelukt om een alternatief te vinden. Maandag maakt de bond bekend wanneer en waar de wedstrijd gespeeld zal gaan worden.
19 mei
SDV Barneveld heeft in de eerste klasse D de titel opgeëist door de beslissingswedstijd met Berkum met 0-1 te winnen. Zo rolde er toch een verrassende kampioen uit de bus. Berkum won de tweede en derde periode maar moest uiteindelijk toch SDV Barneveld, dat geen periode wist te winnen, voor laten gaan. Waar de Barnevelders zich verzekerden van een plek in de hoofdklasse, moeten de Zwollenaren dat doel zien te bereiken via de lange weg van de nacompetitie.
Foto van de week

Rijnsburgse Boys kan dit seizoen weer juichen.

Foto: Hans Heemskerk

 

Landelijke en regionale media

TWEEDE DIVISIE
RTV Oost:
HHC Hardenberg - Jong Sparta
DERDE DIVISIE
RTV West:
FC Lisse - VVOG
Scheveningen - ODIN '59
IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys
HOOFDKLASSE B
Omroep Flevoland:
ASV Dronten - Staphorst
SC Genemuiden - Flevo Boys
RTV Oost:
SC Genemuiden - Flevo Boys

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2