VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Joseph Oosting per direct weg bij HHC Hardenberg

HHC Hardenberg heeft hoofdtrainer Joseph Oosting ontslagen. Aanleiding om de samenwerking te verbreken zijn de tegenvallende resultaten onder Oosting, die dit seizoen Marcel Groninger opvolgde.

Hoeveel vis zwemt er rond in de vijver?

De clubs in de Tweede en Derde divisie hebben allemaal vijf thuiswedstrijden achter de rug, een moment om eens de thermometer in de toeschouwersaantallen te steken. In de getallen zit een mate van onzekerheid omdat het om gerichte schattingen gaat. Een klein aantal clubs telt daadwerkelijk aan de poort elektronisch de toeschouwers.

Is de Tweede divisie een verkoopbaar product?

Liefhebbers van de 'kleine lettertjes' van de statistieken zullen het vast en zeker gelezen hebben. Fred Friday maakte twee doelpunten voor Jong AZ in de wedstrijd met AFC (2-2). "Competitievervalsing", liet AFC-coach Ton du Chatinier na afloop van het duel in de Tweede divisie optekenen door het Noord Hollands Dagblad.

GVVV kijkt naar de ranglijst en lacht

VEENENDAAL - GVVV doet na de 2-0 zege op VVSB uit Noordwijkerhout volop mee om de bovenste plaatsen in de Tweede divisie. Een positie waar menigeen de ploeg van trainer John de Wolf, zeker niet in deze fase van de competitie, gedacht had terug te vinden.

Kozakken Boys speelt 'zaadwedstrijden'

WERKENDAM - Dat een uitwedstrijd spelen bij Kozakken Boys garant staat voor een moeilijke middag is al sinds jaar en dag een gegeven in de top van het zaterdagvoetbal. Met de status van algemeen amateurkampioen in de achterzak paste het Excelsior Maassluis niet meer om met knikkende knieën af te reizen, maar respect voor de zwaarte van de klus in Werkendam was er zeker wel.

IJsselmeervogels klaagt niet in Scheveningen

DEN HAAG - In het rode kamp van Bunschoten-Spakenburg zijn de slapeloze nachten naar de achtergrond verdrongen. De overwinning die IJsselmeervogels meenam uit Scheveningen was al weer de zesde op rij, wel met de aantekening dat de 1-2 op Houtrust met een portie geluk tot stand kwam. Ja, zonder geluk vaart niemand wel.

Urk levert teamprestatie om u tegen te zeggen

URK - Met de derby tussen Urk en Flevo Boys stond er een kraker van jewelste op het affiche, maar echt spannend werd het nooit. Als er een ding duidelijk werd, was het wel dat Urk verreweg de baas was Flevo Boys, dat in de polderderby een mentale dreun kreeg en een kansloze 2-0 nederlaag leed. Wilskracht, scherpte en aanvalsdrang. Al die ingrediënten waren bij Urk stuk voor stuk aanwezig.

Tweede divisie: Eerste nederlaag Katwijk

Katwijk heeft zijn eerste nederlaag te slikken gekregen. Geen club in de Tweede divisie is nu nog zonder verliespartij. De oranjehemden verloren uitgerekend van laagvlieger Jong FC Twente met 0-1. De achterstand op GVVV is inmiddels opgelopen tot acht punten en als Jong AZ weet te winnen van AFC wordt de afstand naar de kop zelfs nog twee punten meer.

Derde divisie: IJsselmeervogels zet opmars voort

IJsselmeervogels zet zijn opmars gestaag voort. Scheveningen was de zesde club op rij die moest zwichten voor de 'rooien' die met een 1-2 overwinning Houtrust verlieten. De winnende goal viel in blessuretijd maar daar maalde niemand om bij de Vogels die opklommen naar plek drie. Ook koploper FC Lisse en ASWH wonnen.

Laatst gewijzigd

13.02
Districtsbeker West II
12.55
Districtsbeker Oost
10.31
Prikbord
02.14
Districtsbeker Noord
01.39
Joseph Oosting per direct weg bij HHC Hardenberg
00.36
Trainerscarrousel tweede divisie
21 okt
Trainerscarrousel derde divisie
21 okt
Hoeveel vis zwemt er rond in de vijver?
21 okt
Oefenwedstrijden
20 okt
Districtsbeker Zuid I
20 okt
Districtsbeker West I
19 okt
Landelijke en regionale media
19 okt
Trainerscarrousel hoofdklasse
18 okt
Is de Tweede divisie een verkoopbaar product?
18 okt
Samenvattingen op YouTube
18 okt
Column: Mag het wat luchtiger?
16 okt
Tweede divisie: Eerste nederlaag Katwijk
16 okt
Hoofdklasse B: ACV neemt alleen de kop over
16 okt
GVVV kijkt naar de ranglijst en lacht
16 okt
Kozakken Boys speelt 'zaadwedstrijden'
16 okt
IJsselmeervogels klaagt niet in Scheveningen
16 okt
Urk levert teamprestatie om u tegen te zeggen
16 okt
Hoofdklasse A: Spijkenisse is de nieuwe leider
16 okt
Derde divisie: IJsselmeervogels zet opmars voort
14 okt
GVVV stuk minder verkrampt dan vorig seizoen

Column

Christian Opschoor

 

Mag het wat luchtiger?

Korte berichten

21 oktober
Trainer Jack van den Berg (57) heeft zijn contract met ASWH verlengd met twee seizoenen. Daarmee kiest de club voor continuïteit en kan Van den Berg in alle rust verder bouwen aan het team, dat vorig seizoen onder zijn leiding via de nacompetitie promoveerde naar de derde divisie. Op dit moment staat ASWH daarin op de tweede plaats.
21 oktober
Jeffrey Altheer (29) stopt per direct met voetballen bij ASWH. Een nieuwe functie op zijn werk valt niet meer te combineren met voetballen voor de derdedivisionist. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden.
20 oktober
De Treffers heeft zich versterkt met de clubloze Cendrino Misidjan (28). De Groesbekers waren op zoek naar een extra verdediger na het vertrek van Ken Leemans en de langdurige blessure van Bram Eltink. Misidjan heeft een reeks van eerstedivisieclubs achter zijn naam staan, zoals Telstar, FC Oss, Almere City FC, Go Ahead Eagles, Sparta en FC Emmen. Als laatste was hij actief op Cyprus bij Ermis Aradippou.
20 oktober
De districtsbekerwedstrijd in Noord tussen Bakkeveen en Delfstrahuizen is met 2-1 gewonnen door Bakkeveen. De winst kwam in de verlenging tot stand, nadat de reguliere negentig minuten in 1-1 was geëindigd. Beide ploegen maakten zich op voor het nemen van strafschoppen, maar scheidsrechter Van Melsen bepaalde dat er verlengd moest worden, ondanks de protesten van beide teams.
19 oktober
Bert van Hunenstijn heeft aangegeven hoofdklasser SDC Putten aan het einde van het seizoen te verlaten. De hoofdtrainer, die in Putten een contract voor onbepaalde tijd heeft, vindt het na vijf seizoenen tijd voor een nieuwe uitdaging. Ook denkt hij dat het voor de spelers goed is om met een nieuwe trainer met nieuwe ideeën geconfronteerd te worden. De club begrijpt en respecteert de beslissing van Van Hunenstijn.
15 oktober
Het duel in de Hoofdklasse B tussen SDV Barneveld en Staphorst werd na de rust niet hervat door een blessure van scheidsrechter Rob Olde Klieverink. Toen er na dertig minuten nog geen vervanger was gevonden, werd de wedstrijd definitief gestaakt.
14 oktober
Quincy Tazelaar maakt geen deel meer uit van de A-selectie van CSV Apeldoorn. Zijn baan met onregelmatige werktijden maakt het niet langer mogelijk zich volledig in te zetten voor het voetballen op hoofdklasseniveau.
12 oktober
Tweededivisionist HHC Hardenberg en Boris Rasevic gaan per direct uit elkaar. De 21-jarige aanvaller kwam deze zomer over van PEC Zwolle maar wist geen basisplaats te veroveren in de equipe van trainer Joseph Oosting.
9 oktober
De wedstrijd tussen WNC (Waardenburg) en Heinenoord (koploper van de eerste klasse C) is halverwege gestaakt. Vlak voor de pauze kreeg Senaid Jukic (WNC) al dan niet terecht de rode kaart van scheidsrechter Thoonen, waarna ook WNC-trainer Cor Prein na opmerkingen op de leiding uit het veld werd gestuurd. Vervolgens kregen tijdens de rust supporters het met elkaar aan de stok. Alles bij elkaar opgeteld achtte Thoonen het toen met het oog op de veiligheid niet meer verantwoord om door te spelen.
25 september
De KNVB heeft Jong Almere City FC een punt in mindering gebracht. De Almeerders hadden in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels een dispensatiespeler teveel in het veld gebracht. Veel voordeel leverde dat de ploeg niet op want Rijnvogels won de ontmoeting met 4-2. Jong Almere staat nu met drie punten alleen onderaan in de derde divisie
21 september
Jeroen Hessing heeft besloten om per direct te stoppen met voetballen. Een trainingsachterstand als gevolg van een lange schorsing en zijn fysieke gesteldheid brachten de verdediger van Rijnsburgse Boys tot zijn beslissing. Het besluit komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen jaren speelde Hessing steeds met de gedachte om te stoppen vanwege zijn zwakke knie.
17 september
FC Lisse heeft de tweeling Genridge en Denzel Prijor (21) aangetrokken. Aanvaller Genridge en verdediger Denzel kwamen vorig seizoen nog uit voor FC Volendam maar waren sinds de zomer clubloos. De broers vormen voor de koploper van de derde divisie de gewenste aanvulling van de selectie en zijn per direct speelgerechtigd.
5 september
Sherwin Grot heeft geen schorsing opgelegd gekregen naar aanleiding van de rode kaart die de spits van IJsselmeervogels kreeg in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Op basis van de verschillende verklaringen achtte de tuchtcommissie niet bewezen dat Grot de ten laste gelegde overtreding begaan had.
2 september
Het competitieduel FC 's-Gravenzande - Voorschoten '97 in de eerste klasse B is uitgesteld omdat het Juliana Sportpark 'bezet' was door Oranje U20. De jonge internationals speelden er twee oefenwedstrijden (afgelopen donderdag en zondag) tegen Tjechië U20. Het duel is doorgeschoven naar 22 oktober.
1 september
Sherwin Grot heeft een schikkingsvoorstel gekregen van zes wedstrijden schorsing. De openbare aanklager deed de uitspraak naar aanleiding van de rode kaart voor de spits van IJsselmeervogels toen die slaags raakte met Joël Tillema van Rijnsburgse Boys. Tillema kwam ervan af met een gele kaart.
Foto van de week

De week van de scheidsrechter: Excelsior '31-aanvoerder Amanuel Isa zet Jeen Boringa en zijn team in de bloemetjes.

Foto: Jan Sanderman

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2