Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Serhat Koç kleine grote man bij DOVO

VEENENDAAL - Er stond toch echt 8-0 op het scorebord in Veenendaal. Er was ook echt op sportpark Panhuis een belangrijke wedstrijd voor promotie richting topklasse afgewerkt. DOVO had tegenstander ODIN'59 uit Heemskerk met die uitslag echter verpletterd en dat terwijl die ploeg voor het duel toch nog alle seinen op groen had staan.

RVVH trekt muur op voor ACV

ASSEN - Wedstrijden in de nacompetitie dragen doorgaans een wat ander karakter dan een 'doodgewoon' duel in de reguliere competitie. Dat was dinsdagavond in het Asser Stadsbroek niet anders. In een spannende wedstrijd met mooie goals en een spectaculair scoreverloop finishten ACV en RVVH op 2-3, waardoor RVVH voorlopig de beste papieren heeft.

Hoofdklasse: DOVO vermorzelt ODIN '59;
RVVH is halverwege de finale

UPDATE DOVO heeft ODIN '59 met grote cijfers verslagen. Na de nederlaag tegen Achilles Veen hadden de Veenendalers tegen ODIN '59 een overwinning met drie doelpunten verschil nodig. Hans Kraay jr. kondigde op tv bij VI al spektakel aan en dat kwam volledig uit.

Kozakken Boys dicht zichzelf nog een kans toe

WERKENDAM - Cijfers in de voetballerij liegen nooit, maar kunnen ook te hard worden uitgelegd. De 0-1 nederlaag die Kozakken Boys leed in de strijd om de titel van algeheel amateurkampioen tegen zondag kampioen FC Lienden is daar zo'n voorbeeld van.

Voor RVVH is geduld een schone zaak

RIDDERKERK - Met drie doelpunten verschil moeten winnen, menig team zou bezwijken onder die druk. Na de 2-2 vorige week bij Quick Boys maakte de 3-1 winst van de Katwijkers op Spijkenisse het noodzakelijk dat de Ridderkerkers zelf met nog één doelpunt meer verschil van Spijkenisse dienden te winnen.

Lot Excelsior '31 bezegeld in bizar seizoenslot

RIJSSEN - Het mislopen van promotie naar de topklasse is voor Excelsior '31 een feit. Na de forse 5-2 nederlaag bij Harkemase Boys, was Excelsior '31 alleen gebaat bij een overwinning met vier doelpunten verschil. ACV had eerder met 2-0 van Harkemase Boys gewonnen. Maar op de eigen Koerbelt tegen ACV volgde weer een nederlaag. Nu iets dragelijker, 0-1.

IJsselmeervogels is altijd op zoek naar prijzen

CUIJK - IJsselmeervogels roept ook bij volkomen buitenstaanders tekenenen van herkenning op. Wacht even, IJsselmeervogels is dat niet die club die altijd maar wint? Die club met die uitpuilende prijzenkast? Zo serieus is het dus gesteld met de bekendheid van de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, dat abolute niet-kenners van voetbal overvallen worden door romantische gevoelens.

Beker Landelijk: IJsselmeervogels naar halve finale

IJsselmeervogels heeft zich opnieuw geplaatst voor de landelijke halve finale. De verliezend finalist van vorig seizoen toont zich een ware cupfighter. JVC Cuijk, de bekerwinnaar van Zuid II, werd in eigen huis met 0-2 verslagen.
COLUMN
Jelle Loosman:

Teun, 'de Tie'
KORTE BERICHTEN
• FOX Sports doet zaterdag 23 en 30 mei rechtstreeks verslag van de strijd om het algeheel amateurkampioenschap tussen Kozakken Boys en FC Lienden. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports 1 en beginnen om 17.00 uur.
• Tim Roggeveen, de linksback van Jodan Boys, heeft tijdens een oefenwedstrijd tegen Deltasport vermoedelijk zijn scheenbeen gebroken. De wedstrijd werd als gevolg hiervan gestaakt. De actieve voetbalcarrière van Roggeveen komt op een vervelende manier ten einde, want hij was van plan om vanaf volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen.
• Adrie Poldervaart is de winnaar geworden van de Rinus Michels Award. De trainer van hoofdklasser Zwaluwen werd door zijn vakgenoten verkozen tot de beste trainer bij de amateurs. Poldervaart volgt Simon Ouaali op, die vorig jaar de prestigieuze prijs in de wacht sleepte.
DVS '33 Ermelo kreeg de Rinus Michels Award in de categorie beste jeugdopleiding amateurvoetbal.
• Fred de Boer verlaat hoofdklasser Drachtster Boys om vanaf volgende week trainer te worden van de vrouwen van SC Heerenveen. De Boer, die in Drachten een contract voor onbepaalde tijd had, gaat zich inzetten om het vrouwenvoetbal in Friesland op de kaart te zetten.
• Sijtze Wobbes is per direct opgestapt als trainer bij ASC Nieuwland (1D). Hij is het niet eens met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. ASC Nieuwland begint donderdag aan de nacompetitie met het duo Dennis Schoonderbeek en Dirkjan Beeftink aan het roer. De Amersfoorters moeten zich dan proberen te handhaven in de eerste klasse.
• In de eerste klasse D heeft FC Zutphen de beslissingswedstrijd tegen FC Horst met 2-1 gewonnen. De Ermeloërs zijn daardoor rechtstreeks gedegradeerd. FC Zutphen krijgt via de nacompetitie nog een kans zich te handhaven. FC Horst kwam voor rust via een strafschop nog wel op voorsprong. Na de pauze maakte invaller Emir Balavac snel gelijk en scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.
• Maandagmiddag heeft de zitting plaats gevonden inzake het kort geding van Huizen tegen de KNVB. De rechtbank zal woensdagmiddag uitspraak doen.
• In navolging van Bennekom is ook Huizen naar de burgerrechter gegaan om de puntenmindering aan te vechten. De KNVB had beide clubs vijf strafpunten opgelegd, naar aanleiding van de ontsporing na afloop van Huizen - Bennekom op 20 september. Het kort geding vindt plaats op maandag 11 mei. In de zaak van Bennekom viel het oordeel van de rechter uit in het voordeel van Bennekom (zie elders op deze site).
• FC Lienden is kampioen geworden bij de zondagamateurs en is de tegenstander van de zaterdagkampioen in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. Kozakken Boys en Spakenburg strijden nog om de zaterdagtitel. Omdat Kozakken Boys op 16 mei ook de bekerfinale in Zuid I moet spelen worden de wedstrijden om het algeheel kampioenschap waarschijnlijk op 23 en 30 mei gespeeld.
• Denzel James komt volgend seizoen definitief uit voor Kozakken Boys. Daar was onduidelijkheid over gerezen, omdat de aanvaller van Noordwijk in februari al mondeling een verlenging was overeengekomen met zijn huidige club. Noordwijk wilde daarom een afkoopsom van de Werkendammers. Maar na een gesprek tussen James en Noordwijk is de lucht geklaard en zal Noordwijk medewerking verlenen aan de overgang. Over de inhoud van de gemaakte afspraak wordt verder geen mededeling gedaan.
• Mannus Pellinkoft, oud-voorzitter van Berkum, is deze week overleden als gevolg van de ziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden. Van 2005 tot 2011 hanteerde Pellinkoft de voorzittershamer, in de 25 jaar daaraan voorafgaand was de bouwondernemer de hoofdsponsor van de Zwolse club. Bij zijn afscheid als voorzitter werd Pellinkoft benoemd tot erelid.
• Marr Wuyster is in Maassluis onderscheiden voor zijn verdiensten voor Excelsior Maassluis, als onder andere wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, coördinator en aanspreekpunt voor de voetbalbond. Wuyster, die daarnaast ook correspondent voor Voetbal op Zaterdag is, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Grote Kerk kreeg hij van burgemeester Karssen het lintje opgespeld.
• Oud-voorzitter en erelid van ARC Dick van der Neut is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan Van der Neut droegen de spelers van ARC een rouwband om de arm.
• Machiel van Maarseveen heeft bij ARC zijn 250e wedstrijd gespeeld. Hij is daarmee na Johan Boer, Rene Lammers, Cor Prook en René van Meggelen de vijfde speler in de historie van de club die dit respectabele aantal wedstrijd haalt. In al deze wedstrijden was de verdediger goed voor zes doelpunten. Van Maarseveen debuteerde bij ARC op 15 augustus 2006 in de met 0-7 gewonnen bekerwedstrijd tegen VEP.
• VOZ-correspondent voor Kloetinge, Antoine van Goethem, heeft de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Dit voor de vele verdiensten die hij voor de hoofdklasser heeft gehad en nog steeds heeft.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

HOOFDKLASSE A

RTV Noord-Holland:

DOVO - ODIN '59

 
HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

Staphorst - Berkum

Excelsior '31 - ACV


WEDSTRIJDEN 1 2 3
FC Lienden - Kozakken Boys      
RVVH - ACV      
DOVO - Hoek      
IJsselmeervogels - RKAVV      
FC Breukelen - Eemdijk      
Deltasport - DFS      
Smitshoek - Haaglandia/W.      
Kloetinge - Swift      
Buitenpost - LRC Leerdam      
Urk - DETO Twenterand      
PKC '83 - Staphorst      
Heerjansdam - MZC '11      

Naam: 
Email: