Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Quick Boys probeert de boel bij elkaar te houden

NOORDWIJK - De achtervolgers van Katwijk hebben zich er al lang bij neergelegd. Wat overschiet, zijn de kruimels van de schranspartij die de bespelers van De Krom dit seizoen aanrichten.

Topklasse: Hoek en GVVV scoren niet

Vanwege de nachtelijke sneeuwval was het programma in de topklasse gedecimeerd. Alleen Hoek - GVVV kon doorgang vinden en daardoor mocht het de laatste tijd geplaagde GVVV afreizen naar Zeeuws Vlaanderen. Doelpunten waren duur in Hoek. Te duur zo bleek, want er werd niet gescoord en daar hadden beide ploegen niet zo veel aan.

Hoofdklasse A: SteDoCo wint topper en loopt uit

SteDoCo heeft gebroken met de gewoonte dat de koploper in de hoofdklasse A punten laat liggen. In de topper tegen Achilles Veen trok de ploeg uit Hoornaar met 0-1 aan het langste eind. Chris Boom was met een vroeg doelpunt (6e minuut) de matchwinner. Mede omdat nummer twee ODIN '59 niet in actie kwam is het gat tussen SteDoCo en de achtervolgers nu vier punten. DOVO heeft niet kunnen winnen van degradatiekandidaat Montfoort.

Hoofdklasse B: Katwijk blijft winnen

'Business as usual' voor Katwijk, want de oranjehemden wonnen opnieuw. Smitshoek was ditmaal het slachtoffer. Even leek het nog wat in de melk te kunnen brokkelen toen Marwin Richard vlak voor rust de aansluitingstreffer scoorde, maar Katwijk liet de gasten niet dichterbij komen.

Zeven duels topklasse afgelast

Zoals te verwachten viel is er vanmorgen al vroeg beslist tot afgelastingen. Sneeuw en ijzel zijn de spelbrekers om te kunnen voetballen. In de topklasse zijn maar liefst zeven duels geschrapt. Alleen Hoek - GVVV gaat door. Het veld van SC Genemuiden ligt verborgen onder een flink pak sneeuw.

Topklasse, IJsselmeervogels is categorie 4

Met ook alle andere klassen er weer bij heeft het amateurvoetbal komende zaterdag weer een totaalprogramma. Maar als de weersvoorspellers het bij het rechte eind hebben, zouden daar wel een fikse gaten in kunnen gaan vallen, afhankelijk ook in welke vorm de voorziene neerslag gaat vallen.

De triomfantelijke blik van Kozakken Boys

SNEEK - Eigenlijk hebben koplopers een mooi leven. Door te winnen is er op datzelfde moment verder niet zo veel aan de hand. De 0-4 overwinning van Kozakken Boys op ONS Boso Sneek liet ook aan duidelijkheid niets te wensen over en kreeg nog meer waarde doordat concurrent Spakenburg zo vriendelijk was twee kostbare punten te verspelen.

Kansen zat voor Spakenburg, maar treffers ho maar

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg kreeg tegen laagvlieger SC Genemuiden een berg aan kansen, maar al die kansen leverden geen doelpunten op. De teleurstelling was dus groot bij de Blauwen uit Spakenburg na het 0-0 gelijkspel. Koploper Kozakken Boys (0-4 winst in Sneek) kon nu verder uitlopen en heeft weer een voorsprong van zes punten.
COLUMN
Philip den Haan:

Zo!
KORTE BERICHTEN
• Quick Boys heeft voor volgend seizoen Thom de Vries van ODIN '59 aangetrokken. Aangezien de selectie van de Katwijkers al een Thom de Vries bevat, komt het aantal dan op twee. Om verwarring te vermijden gaf de laatste aan dat het wellicht handig is om zijn volledige naam te gaan gebruiken: Thomas de Vries.
• Het gebeurt niet vaak dat een keeper vervangen wordt, over het algemeen alleen in het geval van een blessure. Bij de wedstrijd SHO - RVVH werden beide doelmannen vervangen. SHO-keeper Raymon Kuipers maakte na een half uur plaats vanwege een kuitblessure, zijn RVVH-collega Danny Spelde keerde na de rust niet terug. Ook hij was geblesseerd.
• Met Han Hanekamp heeft DOS Kampen de gewenste opvolger voor het trainersduo Guido Vlierhuis/Nick Karel binnen. De eersteklasser gaat er van uit dat Hanekamp samen met de nog jeugdige selectie een volgende stap kan maken. Hanekamp, opgegroeid bij DOSK, ziet de uitdaging helemaal zitten: "Het is een eer om hoofdtrainer te zijn van deze mooie club. Ik heb inmiddels een behoorlijke ervaring opgedaan bij andere verenigingen en met die bagage kan ik zeker een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jonge selectie."
• Dominique Scholten heeft donderdag het ziekenhuis mogen verlaten. De middenvelder van Spakenburg moest tijdens het trainingskamp in Spanje acuut opgenomen worden in het ziekenhuis na complicaties als gevolg van een blindedarmoperatie. Na enkele dagen in een Spaans hospitaal mocht Scholten terugvliegen naar Nederland, waarna hij opgenomen werd in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.
• Bart van Brakel en Serhat Koç zijn per direct speelgerechtigd voor hoofdklasser DOVO. Trainer Hans Kraay jr. kan de twee ex-profs dus aanstaande zaterdag tegen Montfoort al inzetten. Koç stond eerder onder meer onder contract bij FC Eindhoven, FC Groningen, SC Cambuur en Helmond Sport. Van Brakel kwam uit voor NEC, FC Eindhoven en FC Oss.
• John Nieuwenburg, de sterkhouder van Scheveningen, beëindigt aan het einde van het seizoen zijn imposante carrière, die hem o.a. voerde langs Sparta, Ajax en FC Dordrecht. Vanaf volgend seizoen zit Nieuwenburg op de bank bij Scheveningen als assistent van hoofdtrainer John Blok. Hij volgt Jim Charité op, die vanwege drukke werkzaamheden stopt als assistent. Naast zijn nieuwe functie op Houtrust blijft Nieuwenburg ook als assistent fysiek trainer actief bij ADO Den Haag.
• Kloetinge heeft Arie van der Zouwen gecontracteerd als opvolger van Diederik Hiensch die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de Zeeuwse hoofdklasser. Het aspect ervaring is absoluut geregeld. De 58-jarige oefenmeester, ook gediplomeerd coach betaald voetbal, heeft diverse jeugdteams van Feijenoord, VVGZ, ASWH, Strijen, Barendrecht, Capelle, VVGZ (voor een tweede periode) en Dongen op zijn CV staan. Tussen de bedrijven was Van der Zouwen ook actief als bondscoach van Hong Kong en trainde hij Al Wahda (Verenigde Arabische Emiraten). Van der Zouwen, woonachtig in Kortgene, is in het dagelijks leven docent bij het CIOS in Goes.
• SDC Putten heeft het contract met trainer Bert van Hunenstijn omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De club is zeer tevreden over het werk dat de trainer heeft verricht. Van Hunenstijn heeft het eveneens uitstekend naar zijn zin bij de hoofdklasser en wilde de samenwerking ook graag voortzetten.
• André Blom is ook komend seizoen hoofdtrainer bij WHC. Dat zijn de technische commissie van de hoofdklasser en de oefenmeester overeengekomen. Blom is tot volle tevredenheid van beide partijen bezig aan zijn eerste seizoen in Wezep. "Toen ik in Wezep begon waren er tal van problemen bij de club. Met vereende krachten zijn die problemen aangepakt. Het resultaat is dat WHC in rustiger vaarwater is gekomen", aldus Blom.
• FC Lienden heeft de stekker uit het zaterdagelftal getrokken. Het team maakt het huidige seizoen in de eerste klasse gewoon af, maar keert na de zomer niet meer terug in de standaardcompetitie. Vanwege het afhaken van diverse sponsoren zag Lienden geen mogelijkheden meer om op dezelfde voet verder te gaan. De Betuwse club heeft wel plannen om medio 2016 weer met een 'Liendens elftal' in te stromen in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal.
• Go-Ahead Kampen heeft in Edwin van Nijen een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Jan Korte. Korte had aangegeven zijn aflopende verbintenis niet te zullen verlengen. Van Nijen komt over van FC Zutphen, waar hij voor het vierde seizoen actief is als trainer. Ondanks een teleurstellende eerste seizoenshelft blijft het de ambitie van Go-Ahead Kampen om op termijn terug te keren in de hoofdklasse. Van Nijen zal daaraan mede vorm moeten gaan geven.
• Volgend seizoen wordt Patrick Zwart de hoofdtrainer van van Oranje Nassau. Zwart is afkomstig van Buitenpost, waar hij nu voor het derde seizoen trainer is.
• Ruud Pennings keert volgend seizoen terug bij Hoek als hoofdtrainer, zo brengt Omroep Zeeland. Pennings. Het wordt voor Pennings de tweede keer dat hij de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen onder zijn hoede krijgt. Van 2011 tot 2012 was Pennings anderhalf seizoen de eindverantwoordelijke in Hoek. In 2010 begon hij als assistent van Gaby Demanet, maar nam in de loop van het seizoen na diens ontslag het stokje over.
• Richard Plug wordt bij hoofdklasser ODIN '59 de opvolger van trainer Mark Evers. Plug is oud-profvoetballer bij onder andere Telstar en FC Dordrecht. Op dit moment is hij nog trainer bij zondag eersteklasser De Kennemers. Evers gaat zijn trainerscarrière voortzetten bij eersteklasser Swift in Amsterdam.
• FC Breukelen heeft het contract met trainer Cor ten Bosch met één seizoen verlengd. De doelstelling van FC Breukelen voor dit seizoen is handhaving in de hoofdklasse. De club is er van overtuigd met Ten Bosch de juiste trainer in huis te hebben om de doelstelling te bereiken.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

HOOFDKLASSE A

RTV Utrecht:

DOVO - Montfoort

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

Ter Leede - FC 's-Gravenzande
FC Rijnvogels - XerxesDZB


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - ONS Boso Sneek      
FC Lisse - HHC Hardenberg      
Hoek - GVVV      
Kozakken Boys - Rijnsburgse Boys      
SC Genemuiden - Ajax      
Scheveningen - Spakenburg      
Sparta Nijkerk - Barendrecht      
IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis      
Achilles Veen - SteDoCo      
Noordwijk - Quick Boys      
Harkemase Boys - ACV      
VVOG - Excelsior '31      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.