Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Hoofdklasse: RVVH naar finale om plek in topklasse;
status quo tussen DOVO en Hoek

RVVH heeft zich geplaatst voor de finale in de strijd om een plek in de topklasse. De Ridderkerkers wonnen ook hun tweede wedstrijd tegen ACV. In Assen werd het 2-3, op het eigen sportpark rolde er een 2-1 overwinning uit de bus. Benjamin Martha was opnieuw belangrijk met zijn openingsdoelpunt na ruim een half uur spelen.

Landskampioenschap: Kozakken Boys buigt

In de strijd om de algehele landstitel heeft Kozakken Boys moeten buigen voor FC Lienden. Na de eerdere 0-1 in Werkendam won de zondagkampioen ook de return. Kozakken Boys hield de stand nog lang op 0-0, maar toen de thuisclub de score had geopend, was het gedaan met het verweer van de zaterdagkampioen. FC Lienden rondde uiteindelijk af op 2-0.

Beker Landelijk: IJsselmeervogels weer naar de finale

Voor het tweede opeenvolgende seizoen heeft IJsselmeervogels zich geplaatst voor de finale van het landelijke bekertoernooi. In eigen huis werd RKAVV eenvoudig met 5-0 opzij gezet. De Spakenburgers gaan in de eindstrijd op bezoek bij Hoek of Harkemase Boys.

Nacompetitie topklasse/hoofdklasse

UPDATE De deelnemers aan deze nacompetitie zijn de negen periodekampioenen uit de hoofdklasse en de herkanser van de topklasse, de nummer 13. Via een halve competitie en een knockout-systeem rolt er een finale uit, waarvan de winnaar volgend seizoen topklasse speelt.

Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse

UPDATE In de beslissende ronde van de nacompetitie om de p/d tussen hoofd- en eerste klasse zijn maar liefst vier van zes herkansers uit de hoofdklasse gesneuveld. De klapper van de dag was de 1-5 overwinning van Eemdijk, waarmee de 'groenen' uit Bunschoten-Spakenburg het vonnis velden over FC Breukelen.

Ontlading van het bal komt snel naderbij

Nog even en dan kunnen de ballen in hun daartoe bestemde bewaarhok. Maar de echte voetballiefhebber kan zich gelukkig prijzen met nog een paar wedstrijden waar de zenuwen strak gespannen zullen staan. Het zijn situaties waar vreugde en teleurstelling pal tegen elkaar zullen liggen.

Wat koopt Excelsior '31 voor sympathie?

RIJSSEN - Aan alles komt een eind, ook aan een voetbalseizoen. Excelsior '31 kan van een welverdiende vakantie gaan genieten met als minpuntje dat de ploeg de grote prijzen aan zijn neus heeft laten voorbijgaan, ook al leek succes soms voor het oprapen te liggen.

Beker Landelijk: Hoek weet van geen ophouden

Hoek heeft zich geplaatst voor de halve finale van het landelijke bekertoernooi. Excelsior '31 werd op hun eigen Koerbelt met 1-3 verslagen. De topklasser, die ook nog p/d-wedstrijden moet spelen (in ieder geval tegen DOVO en mogelijk daarna tegen de winnaar van RVVH - ACV), krijgt in de halve eindstrijd Harkemase Boys op bezoek (339 km v.v.).
COLUMN
Jelle Loosman:

Teun, 'de Tie'
KORTE BERICHTEN
• FOX Sports doet zaterdag 23 en 30 mei rechtstreeks verslag van de strijd om het algeheel amateurkampioenschap tussen Kozakken Boys en FC Lienden. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports 1 en beginnen om 17.00 uur.
• Tim Roggeveen, de linksback van Jodan Boys, heeft tijdens een oefenwedstrijd tegen Deltasport vermoedelijk zijn scheenbeen gebroken. De wedstrijd werd als gevolg hiervan gestaakt. De actieve voetbalcarrière van Roggeveen komt op een vervelende manier ten einde, want hij was van plan om vanaf volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen.
• Adrie Poldervaart is de winnaar geworden van de Rinus Michels Award. De trainer van hoofdklasser Zwaluwen werd door zijn vakgenoten verkozen tot de beste trainer bij de amateurs. Poldervaart volgt Simon Ouaali op, die vorig jaar de prestigieuze prijs in de wacht sleepte.
DVS '33 Ermelo kreeg de Rinus Michels Award in de categorie beste jeugdopleiding amateurvoetbal.
• Fred de Boer verlaat hoofdklasser Drachtster Boys om vanaf volgende week trainer te worden van de vrouwen van SC Heerenveen. De Boer, die in Drachten een contract voor onbepaalde tijd had, gaat zich inzetten om het vrouwenvoetbal in Friesland op de kaart te zetten.
• Sijtze Wobbes is per direct opgestapt als trainer bij ASC Nieuwland (1D). Hij is het niet eens met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. ASC Nieuwland begint donderdag aan de nacompetitie met het duo Dennis Schoonderbeek en Dirkjan Beeftink aan het roer. De Amersfoorters moeten zich dan proberen te handhaven in de eerste klasse.
• In de eerste klasse D heeft FC Zutphen de beslissingswedstrijd tegen FC Horst met 2-1 gewonnen. De Ermeloërs zijn daardoor rechtstreeks gedegradeerd. FC Zutphen krijgt via de nacompetitie nog een kans zich te handhaven. FC Horst kwam voor rust via een strafschop nog wel op voorsprong. Na de pauze maakte invaller Emir Balavac snel gelijk en scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.
• Maandagmiddag heeft de zitting plaats gevonden inzake het kort geding van Huizen tegen de KNVB. De rechtbank zal woensdagmiddag uitspraak doen.
• In navolging van Bennekom is ook Huizen naar de burgerrechter gegaan om de puntenmindering aan te vechten. De KNVB had beide clubs vijf strafpunten opgelegd, naar aanleiding van de ontsporing na afloop van Huizen - Bennekom op 20 september. Het kort geding vindt plaats op maandag 11 mei. In de zaak van Bennekom viel het oordeel van de rechter uit in het voordeel van Bennekom (zie elders op deze site).
• FC Lienden is kampioen geworden bij de zondagamateurs en is de tegenstander van de zaterdagkampioen in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. Kozakken Boys en Spakenburg strijden nog om de zaterdagtitel. Omdat Kozakken Boys op 16 mei ook de bekerfinale in Zuid I moet spelen worden de wedstrijden om het algeheel kampioenschap waarschijnlijk op 23 en 30 mei gespeeld.
• Denzel James komt volgend seizoen definitief uit voor Kozakken Boys. Daar was onduidelijkheid over gerezen, omdat de aanvaller van Noordwijk in februari al mondeling een verlenging was overeengekomen met zijn huidige club. Noordwijk wilde daarom een afkoopsom van de Werkendammers. Maar na een gesprek tussen James en Noordwijk is de lucht geklaard en zal Noordwijk medewerking verlenen aan de overgang. Over de inhoud van de gemaakte afspraak wordt verder geen mededeling gedaan.
• Mannus Pellinkoft, oud-voorzitter van Berkum, is deze week overleden als gevolg van de ziekte ALS. Hij is 72 jaar geworden. Van 2005 tot 2011 hanteerde Pellinkoft de voorzittershamer, in de 25 jaar daaraan voorafgaand was de bouwondernemer de hoofdsponsor van de Zwolse club. Bij zijn afscheid als voorzitter werd Pellinkoft benoemd tot erelid.
• Marr Wuyster is in Maassluis onderscheiden voor zijn verdiensten voor Excelsior Maassluis, als onder andere wedstrijdsecretaris, scheidsrechter, coördinator en aanspreekpunt voor de voetbalbond. Wuyster, die daarnaast ook correspondent voor Voetbal op Zaterdag is, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de Grote Kerk kreeg hij van burgemeester Karssen het lintje opgespeld.
• Oud-voorzitter en erelid van ARC Dick van der Neut is zaterdag op 84-jarige leeftijd overleden. Ter nagedachtenis aan Van der Neut droegen de spelers van ARC een rouwband om de arm.
• Machiel van Maarseveen heeft bij ARC zijn 250e wedstrijd gespeeld. Hij is daarmee na Johan Boer, Rene Lammers, Cor Prook en René van Meggelen de vijfde speler in de historie van de club die dit respectabele aantal wedstrijd haalt. In al deze wedstrijden was de verdediger goed voor zes doelpunten. Van Maarseveen debuteerde bij ARC op 15 augustus 2006 in de met 0-7 gewonnen bekerwedstrijd tegen VEP.
• VOZ-correspondent voor Kloetinge, Antoine van Goethem, heeft de onderscheiding van lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Dit voor de vele verdiensten die hij voor de hoofdklasser heeft gehad en nog steeds heeft.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

WEDSTRIJDEN 1 2 3
FC Lienden - Kozakken Boys      
RVVH - ACV      
DOVO - Hoek      
IJsselmeervogels - RKAVV      
FC Breukelen - Eemdijk      
Deltasport - DFS      
Smitshoek - Haaglandia/W.      
Kloetinge - Swift      
Buitenpost - LRC Leerdam      
Urk - DETO Twenterand      
PKC '83 - Staphorst      
Heerjansdam - MZC '11      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.