VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Tweestrijd tussen twee voetbalbolwerken compleet

Het duel tussen IJsselmeervogels en Quick Boys zal veel belangstelling trekken. Ter plekke uiteraard, maar ook in Nederland voetballand. Hier staan twee grootmachten tegenover elkaar, twee clubs met een prijzenkast vol glorieuze herinneringen.

ONS Boso Sneek kiest voor Chris de Wagt

Komend seizoen is Chris de Wagt (31) de hoofdtrainer van ONS Boso Sneek. Vanaf 2010 al is De Wagt actief bij de club. Na zijn profcarrière (SC Cambuur en FC Oss) ging hij voetballen bij ONS om er met zijn broer Leo het hart van de defensie te vormen. Het eerste seizoen onder Karrenbelt was De Wagt speler en assistent-trainer.

Jürgen Schefczyk keert terug bij CSV Apeldoorn

Jürgen Schefczyk (54) is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van CSV Apeldoorn, dat daarmee een opvolger heeft gevonden voor de vertrekkende Peter Boeve. Er is een verbintenis van twee jaar afgesloten.

IJsselmeervogels morst wel heel veel kansen

VOLENDAM - De wedstrijd tussen Jong FC Volendam en IJsselmeervogels eindigde uiteindelijk in een verdiende zege voor de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg. Maar de 0-1 zege, na een wel erg late treffer van Oktay Öztürk, was maar een magere afspiegeling van het verschil aan aanvallen van beide elftallen.

ASWH en Scheveningen zetten elkaar terug bij af

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wat heb je aan een degelijk gespeelde wedstrijd als je geen aanvalskracht op de mat hebt gelegd? Helemaal niets, is het enig juiste antwoord, of hooguit één schamel puntje, zoals in het geval van ASWH en Scheveningen in hun onderlinge confrontatie.

Achilles speelt op z'n Veens

VEEN - Noordwijk kwam met de missie om de achterstand op Achilles Veen terug te brengen tot drie punten, maar moest onverrichter zake terug naar de kust met een 1-0 nederlaag. Daarmee zakten de Noordwijkers terug op het tweede plan en kan men in het Brabantse dorp aan de rivier de Maas voorlopig zijn geluk niet op.

ACV en CSV Apeldoorn zullen blijven meedoen

ASSEN - Het was een heerlijke middag in Assen. Zowel thuisclub ACV als tegenstander CSV Apeldoorn legden een vermakelijke pot voetbal op de grasmat. Met dank aan de beide coaches. In de heuse topper gingen Fred de Boer en Peter Boeve maar van één ding uit: voetballen zoals het bedoeld is.

Tweede divisie: GVVV wint weer eens thuis

GVVV heeft sinds 15 oktober weer eens thuis gewonnen. In een wedstrijd waar de kansen op de vingers van één hand te tellen waren werd met 1-0 verslagen werd Katwijk met 1-0 verslagen. Patrick Heesakkers was de matchwinner. Mede door de nederlaag van Kozakken Boys, later op de avond, heeft GVVV de tweede plaats weer in handen gekregen. Spakenburg heeft op het nippertje gewonnen van Jong Sparta.

Derde divisie: FC Lisse struikelt over DVS '33 Ermelo

DVS '33 Ermelo heeft FC Lisse van de roze wolk afgetrokken. In Ermelo kreeg de koploper met 4-1 een pak op de broek. De Lissenaren zagen de voorsprong van zes punten gehalveerd worden, want IJsselmeervogels profiteerde ten volle. De Spakenburgers wonnen uit bij FC Volendam met 0-1.

Laatst gewijzigd

12.22
Prikbord
10.54
Districtsbeker West II
9 dec
Tweestrijd tussen twee voetbalbolwerken compleet
9 dec
Districtsbeker West I
9 dec
Districtsbeker Noord
9 dec
Trainerscarrousel hoofdklasse
8 dec
Spelerscarrousel tweede divisie
7 dec
Samenvattingen op YouTube
7 dec
Jürgen Schefczyk keert terug bij CSV Apeldoorn
7 dec
ONS Boso Sneek kiest voor Chris de Wagt
7 dec
Trainerscarrousel derde divisie
6 dec
Column: Waardeloos
4 dec
Tweede divisie: GVVV wint weer eens thuis
4 dec
Derde divisie: FC Lisse struikelt over DVS '33 Ermelo
4 dec
Landelijke en regionale media
4 dec
IJsselmeervogels morst wel heel veel kansen
4 dec
ASWH en Scheveningen zetten elkaar terug bij af
4 dec
Achilles speelt op z'n Veens
4 dec
ACV en CSV Apeldoorn zullen blijven meedoen
4 dec
Hoofdklasse A: Noordwijk doet Achilles Veen geen pijn
3 dec
Hoofdklasse B: Stuivertje wisselen bovenin

Column

Bert Kous

 

Waardeloos

Korte berichten

10 december
De wedstrijd IJsselmeervogels - Quick Boys is tijdelijk gestaakt vanwege een groot aantal rookbommen die vanuit het vak met Quick Boys-supporters op het veld zijn gegooid. Ook is er aanzienlijke schade ontstaan aan het kunstgrasveld door fakkels die vlak voor de wedstrijd vanuit hetzelfde vak gegooid zijn.
10 december
De wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Quick Boys in de derde divisie is om kwart over drie aangevangen. Een groot aantal supporters uit Katwijk hebben in de file gestaan en konden daardoor niet op tijd aanwezig zijn. Daarom is besloten om de aftrap een kwartiertje uit te stellen.
ODIN '59 heeft met dezelfde file te maken gehad en daardoor is ook de wedstrijd Huizen - ODIN '59 een kwartier later begonnen.
8 december
RVVH en trainer Giovanni Franken zijn overeengekomen ook in het volgende seizoen met elkaar verder te gaan. Beide partijen zijn tevreden en hebben wederzijds vertrouwen in elkaar zodat continuering van het dienstverband een logisch gevolg bleek. Franken begint dan aan zijn vijfde seizoen als trainer bij de hoofdklasser.
7 december
Jeroen Hessing is teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen met voetballen. De verdediger van Rijnsburgse Boys besloot zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen nadat hij vanwege een schorsing lange tijd aan de kant had gestaan. Zijn schorsing zit er inmiddels al weer ruim op en na gesprekken bij de club heeft Hessing besloten om weer bij de selectie aan te sluiten.
3 december
Jodan Boys heeft het contract met trainer Dennis van den IJssel met twee jaar verlengd. De 45-jarige oefenmeester blijft zodoende tot de zomer van 2019 aan de Goudse hoofdklasser verbonden. Met het vastleggen van de trainer geeft Jodan Boys vorm aan het meerjarenplan: op termijn promoveren naar de derde divisie.
3 december
De televisiewedstrijd tussen GVVV en Katwijk in de tweede divisie is een kwartier later begonnen dan gepland. Eén van de heftrucks die kort voor aanvang van de wedstrijd led-reclameborden had aangebracht raakte defect en moest door de andere heftruck worden weggesleept. De reclameborden bleven de gehele wedstrijd overigens uit.
30 november
Spijkenisse en Peter Wubben zetten ook komend seizoen de samenwerking voort. Club en trainer zien genoeg mogelijkheden om verder door te groeien. Momenteel staat Spijkenisse in de hoofdklasse A op een tweede plek. Spijkenisse en Wubben hebben een verbintenis voor onbepaalde tijd. Dit gaat aan het eind van dit seizoen het zesde jaar in.
28 november
Om het team van Jodan Boys te ondersteunen in de achtste finale van van de KNVB-beker tegen Vitesse is een 'haka' bedacht, de rituele groet die Nieuw-Zeelandse rugbyers voor een wedstrijd brengen. De groet moet de Goudse ploeg, die eredivisieclub Go Ahead Eagles uitschakelde, op 14 december een hart onder de riem steken in Arnhem. Centrale yell is 'Forza Jodan Boys'. Er gaan vanuit Gouda al zeker 2500 fans mee naar het bekerduel. Bij de thuiswedstrijd tegen Ajax (3 december) krijgen de supporters de kans de 'haka' alvast te oefenen.
27 november
IJsselmeervogels heeft na de winterstop de beschikking over de IJslander Ingolfur Sigurdsson (23). De linksbenige aanvaller, die in het verleden o.a. voor SC Heerenveen uitkwam, komt terug vanuit zijn vaderland en wil zich via IJsselmeervogels weer in de kijker van het Nederlandse betaalde voetbal spelen.
26 november
Quick Boys heeft het contract met trainer Jan Zoutman met één seizoen verlengd, waardoor hij tot ten minste de zomer van 2018 aan de Katwijkse grootmacht verbonden blijft. Zowel de club als de trainer zijn zeer tevreden over de samenwerking. Onder Zoutman werd Quick Boys vorig seizoen kampioen en promoveerde het naar de derde divisie. Daarin staat de ploeg op dit moment op de dertiende plaats.
26 november
Na drie seizoenen gaan hoofdklasser Eemdijk en trainer Ulrich Landvreugd uit elkaar. Landvreugd is toe aan een nieuwe uitdaging en de club wil een trainer ten hoogste drie jaar aan het roer hebben staan. Onder Landvreugd promoveerde de dorpsclub uit Bunschoten-Spakenburg naar de hoofdklasse en daarin eindigde het vorig seizoen verdienstelijk als vijfde. Op dit moment staat Eemdijk elfde in de hoofdklasse B.
23 november
Sparta Nijkerk heeft de verbintenis met Marco Roelofsen met één seizoen verlengd. Daardoor blijft de trainer tenminste tot de zomer van 2018 aan de Nijkerkse hoofdklasser verbonden. Roelofsen stapte deze maand een jaar geleden in bij Sparta, nadat de club Simon Ouaali wegens tegenvallende resultaten had ontslagen.
23 november
Dick Schreuder en Katwijk hebben besloten om hun verbintenis minimaal een jaar te continueren. Schreuder (45) is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de oranje Katwijkers en de samenwerking tot nu toe mag succesvol heten. Het eerste jaar onder Schreuder pakte Katwijk met grote overmacht de titel in de hoofdklasse en keerde daarmee terug in de topklasse. Afgelopen seizoen was Katwijk als eerste verzekerd van een plek in de Tweede divisie en greep pas op de laatste speeldag naast de titel. Niet alleen met Katwijk in zijn geheel maar ook met Marciano Mengerink in het bijzonder heeft Schreuder een gelukkig 'huwelijk'. De centrumspits maakte in 2014 samen met Schreuder de overstap van het Engelse Barnet FC en werd de afgelopen twee seizoenen clubtopscorer.
19 november
IJsselmeervogels gaat door met Sandor van der Heide. Donderdagavond 17 november kwam de club tot een akkoord met de Friese trainer over een verlenging van zijn contract tot de zomer van 2018, met daarbij een optie voor nog een seizoen. Van der Heide trad in november 2015 tussentijds aan bij de 'Vogels'. De start was niet goed te noemen, maar inmiddels draaien de 'rooien' bovenin mee in de Derde divisie.
19 november
Hoofdklasser Swift heeft een opvolger gevonden voor Mark Evers die aan het eind van het seizoen vertrekt. Komend jaar staat Bart Logchies aan het roer bij de club van het Amsterdamse Olympiaplein. Voor Logchies wordt het een rentree in het zaterdagvoetbal. Tussen 2011 en 2015 was hij hoofdtrainer van de amateurs van Ajax, die hij van de eerste klasse naar de topklasse bracht. Logchies zit dit seizoen zonder club, doordat hij eind juni om reden van verschil van inzicht zijn verbintenis met AFC verbrak. Dat baarde wel opzien, want onder Logchies promoveerde AFC naar de Tweede Divisie.

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2