Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Beker: Op Ajax na alle topklassers door

UPDATE Alle topklassers hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de diverse districtsbekertoernooien, met uitzondering van Ajax. De Amsterdammers sneuvelden bij het penaltyschieten. Zondaghoofdklasser OFC stapte als de gelukkige winnaar van het veld op De Toekomst. In negentig minuten hadden beide clubs niet weten te scoren.

Opnieuw zeven hoofdklassers uit de beker

UPDATE In de poulefase sneuvelden al zeven hoofdklassers en de eerste knock-out ronde van de districtsbekertoernooien leverde voorlopig opnieuw zeven afvallers op.

Hoofdklasse A: Montfoort pakt de eerste driepunter

Montfoort heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Daarvoor moest de gestaakte wedstrijd tegen DFS uitgespeeld worden. De uitgestelde wedstrijd tegen Volendam, vanwege het 60-jarig jubileum van Bennekom, werd een prooi voor de Bennekommers.

Hoofdklasse C: Harkemase Boys verliest de aansluiting

Harkemase Boys is de aansluiting met de koplopers in de hoofdklasse C enigszins kwijt geraakt. Thuis tegen AZSV kwamen de Harekieten niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarbij moesten ze zelfs een achterstand, opgelopen in de eerste helft, wegwerken.

Bert Hollander gaat ONS Boso Sneek verlaten

Topklasser ONS Boso Sneek en hoofdtrainer Bert Hollander hebben in onderling overleg besloten om hun verbintenis na afloop van dit seizoen niet te verlengen. Hollander gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en de club naar een nieuwe hoofdtrainer.

Scheveningen kan aan de bak in districtsbeker

Komende zaterdag komen bijna alle topklassers in actie in de eerste knock-out ronde van de bekertoernooien in de diverse districten. Alleen HHC Hardenberg is vrijgeloot en daarmee automatisch verzekerd van een plek in de tweede ronde.

Een wedstrijd duurt zolang die duurt

Bijna iedere speeldag in de topklasse komt het voor, dat in de slotfase de stand nog omslaat. Ook in speelronde acht was het weer raak met vier late treffers. Zo wonnen ONS Boso Sneek (minuut 87) en IJsselmeervogels (90) en pakten Scheveningen (81) en HHC Hardenberg (91) een punt.

GVVV laat zich zien in een topwedstrijd

VEENENDAAL - Onder een grijze hemel en in de gestaag neervallende regen kregen de toeschouwers een uiterst boeiende voetbalwedstrijd voorgeschoteld. De ruststand was nog 0-0 maar na rust denderde GVVV met 5-0 over Kozakken Boys heen.
COLUMN
Erik Assink:

'Boer pas op je kippen'
KORTE BERICHTEN
• Bij hoofdklasser Katwijk heeft Wim Guijt vrijdagavond afscheid genomen als voorzitter. Na een emotionele speech overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Mart Vergouwen. Onder Wim Guijt werd Katwijk in 2013 algeheel amateurkampioen. Daarna zag de club af van promotie naar de Jupiler League. De ledenvergadering benoemde Guijt tot erelid.
• Ajax heeft Serhat Çakmak toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt over van het Turkse Trabzonspor, waar hij op doodlopend spoor was geraakt. Çakmak hoopt zich via de amateurs bij Jong Ajax 'in the picture' te spelen.
• De bekerloting voor de tweede knock-out ronde in West I vindt plaats op 31 oktober. Om 12.00 uur worden in het districtskantoor in Amsterdam de kokertjes uit de kommen gevist. De loting is openbaar en iedereen mag er bij aanwezig zijn.
• Hoofdklasser CSV Apeldoorn is uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi van Oost. Voorwaarts Twello, dat op zondag uitkomt in de tweede klasse, nam de strafschoppen beter nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.
• Op woensdag 22 oktober wordt er geloot voor de tweede knock-out ronde van het districtsbekertoernooi in Oost. De loting vindt plaats in het KNVB districtskantoor in Deventer en begint om 15.30 uur. Alleen vertegenwoordigers van de overgebleven clubs kunnen de loting bijwonen.
• Marcel de Graaf is herkiesbaar als bestuurslid technische zaken van IJsselmeervogels. Na een interne storm van kritiek naar aanleiding van het ontslag van trainer Dogan Corneille besloot De Graaf samen met voorzitter Peter van Diermen zijn functie ter beschikking te stellen. Op dat besluit is De Graaf op verzoek van veel leden teruggekomen. De verkiezing staat gepland op de ledenvergadering van 18 november. Dan kiezen de leden ook een nieuwe voorzitter.
• Topklasser Hoek is Nick de Groote tot aan de winterstop kwijt. De Belgische aanvaller van de Zeeuwen viel in de wedstrijd tegen Barendrecht uit met een dubbele spierscheuring, weet de PZC. "Ik mag twee weken niets doen, daarna kan ik weer voorzichtig beginnen. De dokter had het helaas al over een vroege winterstop," aldus De Groote.
• Hans Kraay jr. gaat zijn Nederlandse trainersdiploma's halen. Dat zei de trainer van het Veenendaalse DOVO maandag bij het RTV Utrecht-programma Namen & Rugnummers. "Ik mag Tottenham Hotspur trainen en Manchester United. Maar bij DOVO heb ik een team van gediplomeerde trainers nodig." Kraay jr. is nu formeel technisch manager bij DOVO, waar Jeroen Peters de hoofdtrainer is.
• Spakenburg zal het lange tijd zonder Mark de Loor moeten. Volgens RTV Utrecht liep de middenvelder deze week op de training een kruisbandblessure op. Na de operatie volgt doorgaans negen maanden revalidatie, waardoor De Loor dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zal komen.
• Trainer Dik Peters van Ton is dinsdag opgestapt bij hoofdklasser DFS. Peters van Ton voelde geen vertrouwen meer bij de spelersgroep, meldt de Gelderlander. De oefenmeester promoveerde met DFS in twee seizoenen van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Voorlopig neemt assistent Marcel Omvlee de honneurs waar.
• Raily Ignacio, de spits van Rijnsburgse Boys, was voor het duel met Kozakken Boys niet alleen ziek, hij was ook geschorst. Ignacio kreeg twee wedstrijden uitsluiting opgelegd omdat hij tijdens de dopingcontrole (op 23 augustus) niet volgens de reglementen gehandeld heeft. Wat hij verkeerd heeft gedaan is niet bekend gemaakt. Ignacio werd overigens clean bevonden.
• Kozakken Boys-spits Arif Irilmazbilek moet zes weken in het gips. In de KNVB-bekerwedstrijd tegen Sportlust '46 brak de aanvaller een middenvoetsbeentje in de linkervoet. Afgelopen zomer brak hij ook al een middenvoetsbeentje in zijn andere voet.
• De KNVB-bekerwedstrijd JVC Cuijk - GVVV is geruime tijd stil gelegd vanwege een zware hersenschudding van JVC-keeper Joris van Gerwen. De doelman raakte geblesseerd na een overtreding van Sherwin Grot. Het duurde een kwartier voordat Van Gerwen met de ambulance werd afgevoerd. Na een half uur werd er hervat. Grot kreeg alsnog een gele kaart voor de overtreding.
• District West II gaat zaterdag 27 september loten voor de eerste knockout-ronde van het bekertoernooi. De loting is openbaar en vindt plaats om kwart voor vijf in het clubgebouw van SC Feyenoord op Varkenoord. De speeldata voor deze ronde zijn 18 en 19 oktober, met 21 oktober als uitwijkmogelijkheid. Clubs kunnen in onderling overleg overigens voor een doordeweekse avond kiezen. De uiterste datum waarop de wedstrijd gespeeld moet zijn is 31 oktober.
• Tim Eisink, de spits van hoofdklasser AZSV, is opnieuw geopereerd aan zijn knie. Daarbij is een nieuwe kruisband aangebracht. Het herstel gaat tenminste negen maanden duren en daardoor zal Eisink dit seizoen niet in actie kunnen komen voor zijn club.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

WEDSTRIJDEN 1 2 3
DFS - Montfoort      
Volendam - Bennekom      
Harkemase Boys - AZSV      
Excelsior Maassluis - Jodan Boys      
FC 's-Gravenzande - SHO      
RVVH - Smitshoek      
Noordwijk - Zwaluwen      
Quick Boys - Deltasport      
XerxesDZB - Barendrecht      
Nieuw Lekkerland - ASWH      
Be Quick '28 - WHC      
Veensche Boys - SDC Putten      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.