Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Huizen en Bennekom diep in het rood

Zes rode kaarten bij een voetbalwedstrijd, het is geen alledaagse gebeurtenis. Bij het hoofdklasseduel Huizen - Bennekom werd het toch realiteit, doordat na het laatste fluitsignaal spelers van beide ploegen met elkaar slaags raakten.

Kozakken Boys zonder al te veel moeite naar de top

WERKENDAM - Een wedstrijd tussen Kozakken Boys en ONS BOSO Sneek staat niet direct bekend als een topper in de topklasse. Toch viel er veel te genieten op sportpark De Zwaaier in Werkendam. Vooral aan de kant van de thuisploeg, want de 3-1 zege was nog maar een magere afspiegeling van de echte verhoudingen.

'Scheveningen is net zo'n ploeg als Barendrecht'

DEN HAAG - Op kop komen is één, op kop blijven een volgend hoofdstuk en dat kreeg Scheveningen niet rondgeschreven. Op Houtrust ging Barendrecht (0-2) er met de winst vandoor.

Topklasse: Kozakken Boys stelt zich titelkandidaat

Trots zijn ze in Werkendam, want Kozakken Boys is na de vijfde speelronde koploper in de topklasse. Met kapitalen werd er door de club kond van gedaan via het officiële Twitter account. En waarom niet? Met twee, zo niet drie van de beste spitsen van de topklasse in huis kan het seizoen 2014-2015 wel eens heel mooi kunnen eindigen voor de ploeg van trainers Danny Buijs en Ton Cornelissen.

Hoofdklasse A: Alleen ODIN '59 nog met volle winst

ODIN '59 is in de hoofdklasse A de enige ploeg die nog de volle winst heeft uit drie gespeelde wedstrijden. De Heemskerkers het DOVO van Hans Kraay jr. met 1-4 om de oren. SteDoCo, tot voor vandaag medelijstaanvoerder, kreeg van FC Breukelen een pak slaag: 5-1 werd het voor de debutant in de hoofdklasse.

Hoofdklasse B: Drie Katwijkse koplopers

Drie wedstrijden gespeeld en drie Katwijkse clubs voeren de ranglijst aan. Alleen de oranjehemden hebben de volle winst. Het wegsturen van aanvaller Jerghinio Sahadewsing door trainer Dick Schreuder heeft dus geen negatief effect op het resultaat. Vandaag werd XerxesDZB met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Hoofdklasse C: AZSV haakt even af

Vorige week was AZSV nog koploper, na vandaag moet het een klein stapje terug doen. ACV bleek een iets té groot obstakel voor de ploeg uit Aalten. De Assenaren namen de drie punten mee naar huis (1-2). Omdat vrijwel alle ploegen in het linker rijtje wonnen zakte AZSV direct terug naar de zevende plaats. De kop werd geannexeerd door Flevo Boys en VVOG.

Topklasse, zorgen achter de schermen

Zaterdag 20 september waren in Zeist de verenigingsraad van het amateurvoetbal (VR) en het bestuur amateurvoetbal in een extra vergadering bijeen. Aan de orde kkwam de begroting voor 2014-15 en in combinatie daarmee een rapport van Berenschot. Berenschot, is dat niet dat bureau dat bedrijven organisatorisch doorlicht en advies geeft hoe het beter kan? Beter, dat vond de Verenigingsraad nou ook.
COLUMN
Philip den Haan:

Alsof we niet zijn weggeweest!
KORTE BERICHTEN
• Een dag voor de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg speelden de beide supportersgroepen tegen elkaar. Deze keer al voor de elfde maal. Ter herinnering aan de overleden HHC-voorzitter Louis Breukelman, die in het verleden ook meedeed, is de wedstrijd omgedoopt tot Louis Breukelman Memoriam. De supporters van IJsselmeervogels wonnen met 4-1.
• Gert Aandewiel (45) keert voor minimaal twee jaar terug bij Quick Boys. De trainer, onder wie de Katwijkse club in 2004 algeheel amateurkampioen werd, wordt per 1 oktober technisch manager. Aandewiel wordt verantwoordelijk voor de gehele technische staf en medebepalend voor het technisch beleid.
• Nadat ze alle drie een competitiewedstrijd hadden gespeeld weet Ajax-trainer Bart Logchies wie zijn eerste keeper is. De keuze is gevallen op Maurits Schmitz, die deze zomer is overgekomen van Jong Ajax. Dat betekent dat Danny Been, vorig seizoen de eerste doelman, een stapje terug moet doen. Alex Sacca, de derde keeper, heeft besloten om zijn restaurant in Amstelveen prioriteit te geven en te stoppen als keeper bij Ajax.
• IJsselmeervogels heeft weer een volledige technische staf. Ed Otten, tot vandaag de trainer van het tweede elftal, is de nieuwe assistent van trainer Frans Adelaar. Otten volgt Ronald Ermes op die twee weken geleden uit solidairiteit met de ontslagen Dogan Corneille opstapte.
• Even leek het er op alsof het helemaal stil zou blijven rond de wedstrijd WHC - Urk in de hoofdklasse C. De omroeper van WHC was ziek en er bleek ook geen vervanger te zijn. Gelukkig was de collega van Urk aanwezig en die nam de honneurs waar. Hij hoefde alleen maar de opstellingen en de wissels om te roepen, want de wedstrijd bleef doelpuntloos.
• De hattrick van Mehmet Aldogan van Scheveningen tegen Rijnsburgse Boys is de twee na snelste in de topklasse. Aldogan had dertien minuten nodig om drie doelpunten op rij te produceren. Raily Ignacio van Rijnsburgse Boys scoorde op 5 april jl. tegen Spakenburg een hattrick in negen minuten. Arif Irilmazbilek, de spits van Kozakken Boys, deed het op 9 maart 2013 nog sneller. Tegen DETO scoorde hij drie keer in zes minuten. Ignacio en Irilmazbilek scoorden in de genoemde wedstrijden beiden overigens zes keer.
De snelste hattrick in de hoofdklasse staat nog steeds op naam van Jaap de Brouwer van CSV Apeldoorn. Hij scoorde op 14 november 2009 tegen Go-Ahead Kampen drie doelpunten in slechts vier minuten.
• Veel doelpunten bij Loosduinen - Wanica Star in de 4e klasse, 31 maar liefst. Wel een beetje eenzijdig, want de thuisclub scoorde ze allemaal. Zestien in de eerste en vijftien in de tweede helft, uitslag 31-0 derhalve.
• Na afloop van de wedstrijd KMD - Duindorp (3e klasse) in Wateringen zijn rellen uitgebroken tussen spelers en toeschouwers, meldt het AD. Er zouden tien tot twintig mensen bij betrokken zijn geweest. Een speler van de thuisclub is daarbij gewond geraakt aan zijn hoofd en naar het ziekenhuis overgebracht. Ongeveer twintig politieagenten moesten de orde herstellen. Er is één aanhouding verricht.
• Jerghinio Sahadewsing maakt geen deel meer uit van de selectie van Katwijk. De aanvaller, die in onmin leeft met trainer Dick Schreuder, heeft zijn contract laten ontbinden. De speler en de club hebben afgesproken geen verdere mededelingen hierover te doen.
• De bekerloting voor de eerste knock-outronde in West I vindt op vrijdag 3 oktober plaats. Er zal in drie groepen geloot worden: Noord, Centraal en Zuid. Hierdoor zal de reisafstand beperkt blijven. De topklassers worden ook toegevoegd aan deze bekerronde. De speeldata voor de eerste ronde zijn 18 en 19 oktober. Als er een inhaalwedstrijd voor de competitie is dan zal deze voorgaan. De bekerwedstrijd zal dan op dinsdag 21 oktober worden gespeeld.
• Op zaterdag 20 september, tijdens de feestweek, speelt FC Lisse thuis de topklassewedstrijd tegen Ajax. Omdat FC Lisse en Ajax een samenwerkingsverband hebben op het gebied van de jeugdopleiding heeft Lisse besloten dat deze wedstrijd door iedereen gratis kan worden bezocht.
• Assistent-trainer Ronald Ermes is bij IJsselmeervogels uit solidariteit met de ontslagen Dogan Corneille opgestapt. Ermes, die samen met Corneille naar de 'Vogels' is gekomen, gaf donderdag al aan dat er voor hem een onwerkbare situatie was ontstaan. Wie zijn taak naast de nieuwe trainer Frans Adelaar gaat overnemen is nog niet bekend.
• Nog voor het begin van de competitie heeft Katwijk-trainer Dick Schreuder Jerghinio Sahadewsing terugverwezen naar het tweede elftal. Dit als gevolg van een aantal aanvaringen tussen de trainer en de aanvaller. "Dat hij nu bij het tweede moet trainen en spelen zegt eigenlijk al genoeg", laat Schreuder aan het Leidsch Dagblad weten.
• Het bestuur en TC van IJsselmeervogels hebben donderdagavond aan een grote groep (ere-)leden en supporters uitleg gegeven over het ontslag van trainer Dogan Corneille. Ook de voltallige A-selectie en resterende staf was daarbij aanwezig. Hoewel men door het stof ging, zag erelid en clubicoon Jan Vedder als enige mogelijkheid dat het bestuur en de TC terugtreden. Voorzitter Peter van Diermen gaf aan dat dat een mogelijkheid is, maar ook de ledenvergadering zou zich daarover kunnen uitspreken.
• Sefa Kurt (Excelsior Maassluis) heeft een schikkingsvoorstel gekregen van acht wedstrijden schorsing. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

 


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - Rijnsburgse Boys      
FC Lisse - Ajax      
Hoek - Excelsior Maassluis      
Kozakken Boys - ONS Boso Sneek      
SC Genemuiden - Spakenburg      
Scheveningen - Barendrecht      
Sparta Nijkerk - GVVV      
IJsselmeervogels - HHC Hardenberg      
DOVO - ODIN '59      
ASWH - Noordwijk      
AZSV - ACV      
SVZW - DVS '33 Ermelo      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.