Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Zeven knokkers achttien maanden geschorst

Was de tuchtcommissie nog mild in zijn strafmaat voor Huizen en Bennekom, de diverse deelnemers aan de uitgebreide knokpartij op zaterdag 20 september hebben achttien maanden schorsing opgelegd gekregen.

Huizen en Bennekom voorwaardelijk gestraft

Ruim tien dagen hebben Huizen en Bennekom in grote onzekerheid geleefd of de KNVB de clubs niet zou uitsluiten van verdere deelname aan de competitie. De uitspraak van de tuchtcommissie dinsdagavond viel uiteindelijk mee. Beide clubs kregen een voorwaardelijke straf opgelegd naar aanleiding van de uitgebreide vechtpartij na afloop van hun onderlinge duel op zaterdag 20 september.

Ga ook eens kijken in de hoofdklasse B

Wie voor de verandering eens een weekje topklasse wil overslaan en op zoek is naar een redelijk alternatief om de zaterdagmiddag door te brengen, kan ook eens gaan kijken in de hoofdklasse B. Daar staat Katwijk zonder puntverlies bovenaan (wie had dat niet verwacht?), maar zitten ook Quick Boys, FC Rijnvogels en Ter Leede prinsheerlijk aan tafel.

Kozakken Boys 'hot', Rijnsburgse Boys onderkoeld

RIJNSBURG - Op papier, ja op papier, was het duel tussen Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys een nieuwsgierig makend affiche. De thuisclub moest op zoek naar aansluiting bij de toonaangevende clubs en de bezoekers kwamen naar de bollenstreek om hun koppositie te verdedigen. Dat het zo'n eenvoudig klusje (1-5) zou worden had Kozakken Boys vooraf ook niet kunnen verzinnen.

Quick Boys moet nog schaven en bijstellen

KATWIJK AAN ZEE - Alles op Nieuw Zuid ademt de absolute top van het amateurvoetbal, kijk maar naar de prachtige Dirk Kuijt tribune en de riante ontvangstruimtes daarachter. En wat te denken van het gemiddeld aantal toeschouwers bij de thuiswedstrijden? De meeste topklassers kunnen alleen maar jaloers zijn op zo'n grote en trouwe achterban.

Huizen heeft even tijd om iets te vieren

PUTTEN - Aankomende dinsdag zal de KNVB de zaak over de onregelmatigheden na de wedstrijd tussen SC Huizen en Bennekom in behandeling nemen. Tot dan zullen zowel Huizen als Bennekom even in het ongewisse moeten blijven over de straf die hun boven het hoofd hangt.

Topklasse: Kozakken Boys wint weer gemakkelijk

Kozakken Boys blijft het goed doen. Het had geen kind aan Rijnsburgse Boys en liep met drie punten onder de arm weer de bus in. Het eerste half uur konden de 'Uien' nog wel aanpikken, maar in vier minuten tijd werd de pot weggegeven. Eerste kreeg Resham Serdar rood en vervolgens namen de Werkendammers via Berry Powel en Leon Bot afstand.

Hoofdklasse A: Debutant FC Breukelen gaat aan kop

FC Breukelen is de verrassende lijstaanvoerder in de hoofdklasse A. De fusieclub tussen zaterdagclub CSV Vitesse en zondagclub Nijenrodes komt voor het eerst uit in de hoofdklasse en doet dat meer dan verdienstelijk. Door de spectaculaire 3-5 overwinning op Montfoort en de nederlaag van ODIN '59 staat de FC nu bovenaan. ODIN '59 staat nu exact gelijk met SteDoCo op een gedeelde tweede en derde plaats.
COLUMN
Rob de Boer:

Nuance
KORTE BERICHTEN
• Trainer Dik Peters van Ton is dinsdag opgestapt bij hoofdklasser DFS. Peters van Ton voelde geen vertrouwen meer bij de spelersgroep, meldt de Gelderlander. De oefenmeester promoveerde met DFS in twee seizoenen van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend. Voorlopig neemt assistent Marcel Omvlee de honneurs waar.
• Raily Ignacio, de spits van Rijnsburgse Boys, was voor het duel met Kozakken Boys niet alleen ziek, hij was ook geschorst. Ignacio kreeg twee wedstrijden uitsluiting opgelegd omdat hij tijdens de dopingcontrole (op 23 augustus) niet volgens de reglementen gehandeld heeft. Wat hij verkeerd heeft gedaan is niet bekend gemaakt. Ignacio werd overigens clean bevonden.
• Kozakken Boys-spits Arif Irilmazbilek moet zes weken in het gips. In de KNVB-bekerwedstrijd tegen Sportlust '46 brak de aanvaller een middenvoetsbeentje in de linkervoet. Afgelopen zomer brak hij ook al een middenvoetsbeentje in zijn andere voet.
• De KNVB-bekerwedstrijd JVC Cuijk - GVVV is geruime tijd stil gelegd vanwege een zware hersenschudding van JVC-keeper Joris van Gerwen. De doelman raakte geblesseerd na een overtreding van Sherwin Grot. Het duurde een kwartier voordat Van Gerwen met de ambulance werd afgevoerd. Na een half uur werd er hervat. Grot kreeg alsnog een gele kaart voor de overtreding.
• District West II gaat zaterdag 27 september loten voor de eerste knockout-ronde van het bekertoernooi. De loting is openbaar en vindt plaats om kwart voor vijf in het clubgebouw van SC Feyenoord op Varkenoord. De speeldata voor deze ronde zijn 18 en 19 oktober, met 21 oktober als uitwijkmogelijkheid. Clubs kunnen in onderling overleg overigens voor een doordeweekse avond kiezen. De uiterste datum waarop de wedstrijd gespeeld moet zijn is 31 oktober.
• Tim Eisink, de spits van hoofdklasser AZSV, is opnieuw geopereerd aan zijn knie. Daarbij is een nieuwe kruisband aangebracht. Het herstel gaat tenminste negen maanden duren en daardoor zal Eisink dit seizoen niet in actie kunnen komen voor zijn club.
• Een dag voor de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg speelden de beide supportersgroepen tegen elkaar. Deze keer al voor de elfde maal. Ter herinnering aan de overleden HHC-voorzitter Louis Breukelman, die in het verleden ook meedeed, is de wedstrijd omgedoopt tot Louis Breukelman Memoriam. De supporters van IJsselmeervogels wonnen met 4-1.
• Gert Aandewiel (45) keert voor minimaal twee jaar terug bij Quick Boys. De trainer, onder wie de Katwijkse club in 2004 algeheel amateurkampioen werd, wordt per 1 oktober technisch manager. Aandewiel wordt verantwoordelijk voor de gehele technische staf en medebepalend voor het technisch beleid.
• Nadat ze alle drie een competitiewedstrijd hadden gespeeld weet Ajax-trainer Bart Logchies wie zijn eerste keeper is. De keuze is gevallen op Maurits Schmitz, die deze zomer is overgekomen van Jong Ajax. Dat betekent dat Danny Been, vorig seizoen de eerste doelman, een stapje terug moet doen. Alex Sacca, de derde keeper, heeft besloten om zijn restaurant in Amstelveen prioriteit te geven en te stoppen als keeper bij Ajax.
• IJsselmeervogels heeft weer een volledige technische staf. Ed Otten, tot vandaag de trainer van het tweede elftal, is de nieuwe assistent van trainer Frans Adelaar. Otten volgt Ronald Ermes op die twee weken geleden uit solidairiteit met de ontslagen Dogan Corneille opstapte.
• Even leek het er op alsof het helemaal stil zou blijven rond de wedstrijd WHC - Urk in de hoofdklasse C. De omroeper van WHC was ziek en er bleek ook geen vervanger te zijn. Gelukkig was de collega van Urk aanwezig en die nam de honneurs waar. Hij hoefde alleen maar de opstellingen en de wissels om te roepen, want de wedstrijd bleef doelpuntloos.
• De hattrick van Mehmet Aldogan van Scheveningen tegen Rijnsburgse Boys is de twee na snelste in de topklasse. Aldogan had dertien minuten nodig om drie doelpunten op rij te produceren. Raily Ignacio van Rijnsburgse Boys scoorde op 5 april jl. tegen Spakenburg een hattrick in negen minuten. Arif Irilmazbilek, de spits van Kozakken Boys, deed het op 9 maart 2013 nog sneller. Tegen DETO scoorde hij drie keer in zes minuten. Ignacio en Irilmazbilek scoorden in de genoemde wedstrijden beiden overigens zes keer.
De snelste hattrick in de hoofdklasse staat nog steeds op naam van Jaap de Brouwer van CSV Apeldoorn. Hij scoorde op 14 november 2009 tegen Go-Ahead Kampen drie doelpunten in slechts vier minuten.
• Veel doelpunten bij Loosduinen - Wanica Star in de 4e klasse, 31 maar liefst. Wel een beetje eenzijdig, want de thuisclub scoorde ze allemaal. Zestien in de eerste en vijftien in de tweede helft, uitslag 31-0 derhalve.
• Na afloop van de wedstrijd KMD - Duindorp (3e klasse) in Wateringen zijn rellen uitgebroken tussen spelers en toeschouwers, meldt het AD. Er zouden tien tot twintig mensen bij betrokken zijn geweest. Een speler van de thuisclub is daarbij gewond geraakt aan zijn hoofd en naar het ziekenhuis overgebracht. Ongeveer twintig politieagenten moesten de orde herstellen. Er is één aanhouding verricht.
• Jerghinio Sahadewsing maakt geen deel meer uit van de selectie van Katwijk. De aanvaller, die in onmin leeft met trainer Dick Schreuder, heeft zijn contract laten ontbinden. De speler en de club hebben afgesproken geen verdere mededelingen hierover te doen.

 


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - Ajax      
Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg      
FC Lisse - GVVV      
Hoek - Barendrecht      
Kozakken Boys - Spakenburg      
SC Genemuiden - Scheveningen      
Sparta Nijkerk - Rijnsburgse Boys      
IJsselmeervogels - ONS Boso Sneek      
DOVO - VVA '71      
FC Breukelen - ODIN '59      
FC Rijnvogels - Quick Boys      
SVZW - ACV      

Naam: 
Email: