Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

De virtuele Tweede Divisie

HHC Hardenberg en Kozakken Boys hebben zich, net als Katwijk en Excelsior Maassluis, definitief geplaatst voor de Tweede Divisie. Voor Spakenburg en Barendrecht is het bijna zover. Eén enkel puntje scheidt ze nog van de nieuwe competitie, want GVVV en Rijnsburgse Boys komen nog tegen elkaar uit en gaan elkaar dus punten afsnoepen.

Kaarten in topklasse blijven strooigoed

Nieuwe dagrecords vielen er niet te noteren op de 27-ste speeldag in de topklasse, maar in in het aantal doelpunten kwam het in de buurt. Met achttien treffers was er sprake van de op één na minst productieve speelronde. Het dieptercord (zestien goals) tot nu toe dit seizoen hangt aan speeldag tien.

Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys dromen nog

MAASSLUIS - Ga er maar aan staan, twintig wedstrijden op rij niet verloren in de topklasse, de Tweede Divisie bereikt. Kortom de lopende jaargang van de topklasse bracht Excelsior Maassluis zoveel dat het niemand verbaasd had opgekeken als de tricolores het seizoen rustig zouden uitspelen zonder zich nog ergens druk om te maken.

GVVV komt het huis van FC Lisse niet in

VEENENDAAL - Het duel tussen GVVV en FC Lisse had vooraf een lading die in beide kampen zorgde voor de nodige spanning. GVVV is in de race voor de zevende plek en dus promotie naar de tweede divisie, terwijl FC Lisse knokt tegen degradatie. Het werd echter een wedstrijd zonder hoogtepunten en echte spanning.

Harkemase Boys heeft ene Robert Stelpstra

HARKEMA - Hoe lastig het ook is, Harkemase Boys zal nog minimaal een week moeten wachten voor de kurk van de champagne kan. De voorwaarde van zelf winnen kwam dik in orde. De 5-1 tegen CSV Apeldoorn was zelfs glorieus, iets te misschien. Maar Staphorst moest ook meewerken en dat gebeurde niet.

Topklasse: Kampioensstress neemt toe

De kampioensstress neemt toe naarmate de competitie ten einde loopt. Zowel koploper Katwijk als achtervolger Excelsior Maassluis wisten niet te winnen van respectievelijk ONS Boso Sneek (2-2) en Rijnsburgse Boys (1-1). HHC Hardenberg, dat met 1-0 won van Barendrecht, en Kozakken Boys (0-3 bij IJsselmeervogels) profiteerden en kropen wat dichter tegen de top twee aan.

Hoofdklasse A: Achilles Veen de lachende derde

Achilles Veen heeft met genoegen vernomen dat de beide koplopers punten hebben laten liggen. Zelf won Achilles met 1-3 van LRC Leerdam en het zag dat ODIN '59 tegen Bennekom niet verder kwam dan een puntendeling (3-3). Huizen struikelde zelfs helemaal, uit bij Eemdijk werd het 4-2 voor de nog steeds verrassende hoofdklassedebutant.

Hoofdklasse B: Noordwijk komt weer dichterbij

Met nog drie wedstrijden is de spanning om het kampioenschap weer opgelaaid. Koploper Quick Boys kwam tegen Hoek niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en daar profiteerde Noordwijk ten volle van. De ploeg van trainer Dogan Corneille won met 0-3 van FC Rijnvogels en heeft daarmee de achterstand op Quick Boys teruggebracht tot twee punten.
COLUMN
Jelle Loosman:

Kampioen worden...
KORTE BERICHTEN
24 april
Voor de derde keer op rij is SC Feyenoord kampioen geworden. De zondagclub vroeg in 2013 als hoofdklasser overschrijving aan naar de 'zaterdag' en diende volgens de reglementen in de vierde klasse te beginnen. Na twee titels met overmacht werd het ook dit seizoen (in 2D) een niet al te lastige missie voor de ploeg van Cesco Agterberg, die daarmee zijn eerste jaar bij de Rotterdammers meteen bekroond ziet. Agterberg mocht vorig seizoen zijn contract bij Excelsior M. niet uitdienen om plaats te maken voor John de Wolf die de club uit Maassluis wist te behouden voor de topklasse.
23 april
Topklasser SteDoCo heeft Sjoerd van der Waal per direct uit de selectie gezet. Op het digitale thuis geeft de club aan: "De technische commissie is van mening dat er in de loop van het seizoen een dusdanige arbeidsverhouding is ontstaan die onvoldoende basis biedt om het seizoen gezamenlijk af te maken." SteDoCo vindt dat het de strijd tegen de degradatie beter zonder Van der Waal kan aangaan. Eerder werd al bekend dat Van der Waal volgend seizoen, net als zijn broer Coen, voor Sliedrecht uit zal gaan komen.
22 april
Mustafa Amezrine blijft keepen bij Noordwijk. De doelman had aangegeven dat hij graag bij een club in de Tweede Divisie aan de slag zou gaan komend seizoen. Aangezien zich nog geen club heeft gemeld waar Amezrine een goed gevoel bij had, is hij teruggekomen op zijn voornemen Noordwijk te gaan verlaten.
22 april
Donderdagavond 21 maart is er geloot voor de dubbele finale om de algehele landstitel bij de amateurs. De zondagkampioen speelt als eerste thuis, een week later volgt de return bij de zaterdagkampioen. Speeldata de zaterdagen 21 en 28 mei.
22 april
Excelsior Maassluis heeft alle openstaande schulden (totaal 500.000 euro) ondergebracht in een langlopende lening bij één bank. De aanstaande tweededivisieclub gaat de schuld in tien jaar aflossen, zo is overeengekomen met de bank in kwestie. In maart bleek de financiële situatie veel penibeler dan algemeen werd aangenomen. De penningmeester heeft daarvoor de zwarte piet uitgedeeld gekregen. Excelsior Maassluis is op zoek naar een nieuwe functionaris met kennis van financieel beheer.
19 april
De tuchtcommissie van West II heeft Nootdorp (1e klasse B) schuldig bevonden aan het laten functioneren van de onbevoegde trainer Dick Boereboom tijdens trainingen en wedstrijden. Uit diverse observaties tijdens het seizoen 2015-2016 is gebleken dat de assistent-trainer Dick Boereboom, slechts in het bezit van een UEFA B-licentie, de eindverantwoordelijkheid had bij het verzorgen van trainingen en het coachen van wedstrijden. John Karelse, in het bezit van de vereiste UEFA A-licentie, was diegene die zich in deze als 'stroman' liet gebruiken. De tuchtcommissie heeft Nootdorp veroordeeld tot een geldboete van € 300,00 en de kosten van de tuchtzaak. John Karelse dient met onmiddellijke ingang weer de eindverantwoordelijkheid op zich te nemen voor wat betreft het verzorgen van trainingen, het coachen van wedstrijden en het te woord staan van de media.
16 april
Nootdorp en Argon, titelkandidaten in de eerste klasse B, hebben van de KNVB beide een punt in mindering gekregen plus een geldboete, dit naar aanleiding van ongeregeldheden in hun onderlinge duel in Nootdorp 19 maart j.l. Bij Argon heeft Syrano Morrison een schikkingsvoorstel van acht wedstrijden schorsing gekregen. Aan Nootdorp-kant ontvingen Firat Koc (10 duels) en Aimen Said (2) een soortgelijk voorstel. Nootdorp heeft deze spelers in kwestie ook geroyeerd. De spanning in de eerste klasse B neemt toe. Nootdorp blijft koploper. Argon, FC 's-Gravenzande en Zwaluwen '30 volgen op een punt.
14 april
Het restant (25 minuten) van de Zwolse derby Berkum - Be Quick '28 staat op het programma voor komende zaterdag 16 april, begintijd 14.30 uur, plaats van handeling het veld van Be Quick '28. Dat heeft de KNVB bepaald naar aanleiding van de eerdere perikelen als gevolg waarvan de scheidsrechter besloot het duel definitief af te breken. Berkum heeft verder een boete (€200) opgelegd gekregen voor beledigende opmerkingen aan het adres van de assistent-scheidsrechter. Discriminerende opmerkingen naar de arbitrage achtte de tuchtcommissie niet bewezen. Bij Berkum loopt nog wel een onderzoek wie verantwoordelijk was of waren voor het incident.
13 april
De laatste zeven minuten van de topklassewedstrijd Kozakken Boys - GVVV worden op 19 april uitgespeeld. Om 20.30 uur wordt de wedstrijd hervat, die door scheidsrechter Frank de Winter werd gestaakt omdat er van buiten het veld herhaaldelijk dingen werden geroepen. De tussenstand is 0-0.
7 april
Robin Huisman de Jong is door de KNVB voor vijf wedstrijden (waarvan twee voorwaardelijk) geschorst. De verdediger van Harkemase Boys heeft op zondag 13 maart meegespeeld met het derde elftal van Black Boys (Sneek) en dat is een overtreding van de regel dat een speler in een seizoen niet mag uitkomen voor twee clubs. Huisman de Jong moet de duels tegen AZSV, CSV Apeldoorn en Urk aan zijn neus voorbij laten gaan.
5 april
Trainer Rob Snijders is opgestapt bij Excelsior '31. Snijders heeft er geen vertrouwen in dat hij de zwalkende hoofdklasser weer op de rit kan krijgen. In december verlengde Excelsior '31 het contract van Snijders en zijn assistent René Roord nog, na een goede eerste competitiehelft. Roord zal het seizoen in Rijssen afmaken. Dat geeft Excelsior de tijd om een opvolger te zoeken.
2 april
Het duel Oude Maas - Rijsoord (1C) is na 39 minuten gestaakt. Scheidsrechter Elissen achtte het onverantwoord om door te spelen gezien de agressie op dat moment tussen spelers van beide teams. Het opstootje begon met gooi- en smijtwerk over en weer tussen een speler van Oude Maas en keeper Maurice de Groot van Rijsoord. In plaats van de gemoederen in bedwang te houden liepen de emoties hoog op. Er kwam ook kaarten aan te pas, waaronder rood voor doelman De Groot. Daarop nam het verbale geweld eerder toe dan af, waarop de arbiter besloot definitief te staken. Rijsoord leidde op dat moment met 0-1.
2 april
Het duel Ajax - NSC (hoofdklasse A) begon een half uur later. Reden: pech onderweg met de bus van NSC, klapband.
17 maart
Op 21 mei wordt op het veld van VVZA in Amersfoort een benefietwedstrijd gespeeld voor Joey Snijders. Een jaar geleden kreeg de speler van GVVV in de auto een spontane hersenbloeding waardoor hij met de auto over de kop sloeg en daardoor ook nog een tweede trauma opliep. De opbrengst van de benefietwedstrijd komt ten goede aan de stichting die is opgestart, genaamd 'Keep On Fighting NAH'. De stichting is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de verdere behandeling van Snijders.
15 maart
Op zaterdag 27 februari ging na het laatste fluitsignaal het duel tussen tussen Montfoort en FC Breukelen nog even door. Naar aanleiding van het opstootje heeft de KNVB beide eersteklassers een punt in mindering opgelegd. Persoonlijke straffen zijn er voor Fahd Rouas van Montfoort (twee duels) en Tom Kalkhuis van FC Breukelen (zes wedstrijden).

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Oost:

HHC Hardenberg - Barendrecht

RTV West:

Katwijk - ONS Boso Sneek

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys

GVVV - FC Lisse

RTV Utrecht:

GVVV - FC Lisse

 
HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

SVZW - Excelsior '31