VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Beker Oost: Tien voor Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk is met dubbele cijfers door naar de tweede ronde van het districtsbekertoernooi in Oost. Het werd in Nijkerk maar liefst 10-1 tegen EFC '58, een derdeklasser uit het naburige Ermelo. Ook de overige hoofdklassers in Oost bekeren verder, behalve SDV Barneveld. De Barnevelders lieten zich in de doordeweeks vooruit gespeelde wedstrijd tegen AVW '66 bij de neus nemen door de derdeklasser.

Beker West II: RVVH en Spijkenisse laten het afweten

De tweede ronde om de districtsbeker in West II heeft toch nog wat afvallers onder de hoofdklassers opgeleverd. RVVH (1-2 tegen Strijen) en Spijkenisse (3-1 bij SJC) verloren hun wedstrijd. Jodan Boys kwam na het beter nemen van de noodzakelijk geworden strafschoppen met de schrik vrij tegen Quick.

Beker West I: DOVO wast Wasmeer de oren

Ook in West I werd de eerste ronde om de beker gespeeld. De nog aanwezige hoofdklassers maakten geen fouten en verdienden een ticket voor de tweede ronde. Grootste uitschieter was de overwinning van DOVO op Wasmeer, met een 0-10 overwinning op zak kon de ploeg van Gert Kruys terug naar Veenendaal.

Beker Noord: Staphorst fanatiek op schot

Van de hoofdklassers was Staphorst het meest gedreven in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district Noord. De Staphorsters lieten het scorebord bij tweedeklasser Klazienaveen pas na 0-8 verder met rust. In de tweede helft scoorde de ploeg van Jan Vlap vier keer in drie minuten.

Beker Zuid I: Hoofdklassers maken geen fout

De hoofdklassers in district Zuid I hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi met allemaal normale uitslagen.

Joseph Oosting per direct weg bij HHC Hardenberg

HHC Hardenberg heeft hoofdtrainer Joseph Oosting ontslagen. Aanleiding om de samenwerking te verbreken zijn de tegenvallende resultaten onder Oosting, die dit seizoen Marcel Groninger opvolgde.

Hoeveel vis zwemt er rond in de vijver?

De clubs in de Tweede en Derde divisie hebben allemaal vijf thuiswedstrijden achter de rug, een moment om eens de thermometer in de toeschouwersaantallen te steken. In de getallen zit een mate van onzekerheid omdat het om gerichte schattingen gaat. Een klein aantal clubs telt daadwerkelijk aan de poort elektronisch de toeschouwers.

Is de Tweede divisie een verkoopbaar product?

Liefhebbers van de 'kleine lettertjes' van de statistieken zullen het vast en zeker gelezen hebben. Fred Friday maakte twee doelpunten voor Jong AZ in de wedstrijd met AFC (2-2). "Competitievervalsing", liet AFC-coach Ton du Chatinier na afloop van het duel in de Tweede divisie optekenen door het Noord Hollands Dagblad.

GVVV kijkt naar de ranglijst en lacht

VEENENDAAL - GVVV doet na de 2-0 zege op VVSB uit Noordwijkerhout volop mee om de bovenste plaatsen in de Tweede divisie. Een positie waar menigeen de ploeg van trainer John de Wolf, zeker niet in deze fase van de competitie, gedacht had terug te vinden.

Laatst gewijzigd

16.11
Districtsbeker Oost
16.07
Districtsbeker West I
16.02
Samenvattingen op YouTube
15.57
Districtsbeker Noord
12.07
Beker Noord: Staphorst fanatiek op schot
10.39
Beker Oost: Tien voor Sparta Nijkerk
10.31
Beker West I: DOVO wast Wasmeer de oren
10.12
Prikbord
09.35
Beker West II: RVVH en Spijkenisse laten het afweten
22 okt
Districtsbeker Zuid I
22 okt
Beker Zuid I: Hoofdklassers maken geen fout
22 okt
Districtsbeker West II
22 okt
Joseph Oosting per direct weg bij HHC Hardenberg
22 okt
Trainerscarrousel tweede divisie
21 okt
Trainerscarrousel derde divisie
21 okt
Hoeveel vis zwemt er rond in de vijver?
21 okt
Oefenwedstrijden
19 okt
Landelijke en regionale media
19 okt
Trainerscarrousel hoofdklasse
18 okt
Is de Tweede divisie een verkoopbaar product?
18 okt
Column: Mag het wat luchtiger?
16 okt
Tweede divisie: Eerste nederlaag Katwijk
16 okt
Hoofdklasse B: ACV neemt alleen de kop over
16 okt
GVVV kijkt naar de ranglijst en lacht
16 okt
Kozakken Boys speelt 'zaadwedstrijden'

Column

Christian Opschoor

 

Mag het wat luchtiger?

Korte berichten

22 oktober
Opnieuw is er een districtsbekerwedstrijd beslist in de verlenging, nu in West I. Bij DWS - Wartburgia liet scheidsrechter Eren twee keer een kwartier extra spelen in plaats van direct tot het nemen van strafschoppen over te gaan. DWS profiteerde want het scoorde in de verlenging drie keer en won derhalve met 5-2.
21 oktober
Trainer Jack van den Berg (57) heeft zijn contract met ASWH verlengd met twee seizoenen. Daarmee kiest de club voor continuïteit en kan Van den Berg in alle rust verder bouwen aan het team, dat vorig seizoen onder zijn leiding via de nacompetitie promoveerde naar de derde divisie. Op dit moment staat ASWH daarin op de tweede plaats.
21 oktober
Jeffrey Altheer (29) stopt per direct met voetballen bij ASWH. Een nieuwe functie op zijn werk valt niet meer te combineren met voetballen voor de derdedivisionist. Zijn contract is in onderling overleg ontbonden.
20 oktober
De Treffers heeft zich versterkt met de clubloze Cendrino Misidjan (28). De Groesbekers waren op zoek naar een extra verdediger na het vertrek van Ken Leemans en de langdurige blessure van Bram Eltink. Misidjan heeft een reeks van eerstedivisieclubs achter zijn naam staan, zoals Telstar, FC Oss, Almere City FC, Go Ahead Eagles, Sparta en FC Emmen. Als laatste was hij actief op Cyprus bij Ermis Aradippou.
20 oktober
De districtsbekerwedstrijd in Noord tussen Bakkeveen en Delfstrahuizen is met 2-1 gewonnen door Bakkeveen. De winst kwam in de verlenging tot stand, nadat de reguliere negentig minuten in 1-1 was geëindigd. Beide ploegen maakten zich op voor het nemen van strafschoppen, maar scheidsrechter Van Melsen bepaalde dat er verlengd moest worden, ondanks de protesten van beide teams.
19 oktober
Bert van Hunenstijn heeft aangegeven hoofdklasser SDC Putten aan het einde van het seizoen te verlaten. De hoofdtrainer, die in Putten een contract voor onbepaalde tijd heeft, vindt het na vijf seizoenen tijd voor een nieuwe uitdaging. Ook denkt hij dat het voor de spelers goed is om met een nieuwe trainer met nieuwe ideeën geconfronteerd te worden. De club begrijpt en respecteert de beslissing van Van Hunenstijn.
15 oktober
Het duel in de Hoofdklasse B tussen SDV Barneveld en Staphorst werd na de rust niet hervat door een blessure van scheidsrechter Rob Olde Klieverink. Toen er na dertig minuten nog geen vervanger was gevonden, werd de wedstrijd definitief gestaakt.
14 oktober
Quincy Tazelaar maakt geen deel meer uit van de A-selectie van CSV Apeldoorn. Zijn baan met onregelmatige werktijden maakt het niet langer mogelijk zich volledig in te zetten voor het voetballen op hoofdklasseniveau.
12 oktober
Tweededivisionist HHC Hardenberg en Boris Rasevic gaan per direct uit elkaar. De 21-jarige aanvaller kwam deze zomer over van PEC Zwolle maar wist geen basisplaats te veroveren in de equipe van trainer Joseph Oosting.
9 oktober
De wedstrijd tussen WNC (Waardenburg) en Heinenoord (koploper van de eerste klasse C) is halverwege gestaakt. Vlak voor de pauze kreeg Senaid Jukic (WNC) al dan niet terecht de rode kaart van scheidsrechter Thoonen, waarna ook WNC-trainer Cor Prein na opmerkingen op de leiding uit het veld werd gestuurd. Vervolgens kregen tijdens de rust supporters het met elkaar aan de stok. Alles bij elkaar opgeteld achtte Thoonen het toen met het oog op de veiligheid niet meer verantwoord om door te spelen.
25 september
De KNVB heeft Jong Almere City FC een punt in mindering gebracht. De Almeerders hadden in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels een dispensatiespeler teveel in het veld gebracht. Veel voordeel leverde dat de ploeg niet op want Rijnvogels won de ontmoeting met 4-2. Jong Almere staat nu met drie punten alleen onderaan in de derde divisie
21 september
Jeroen Hessing heeft besloten om per direct te stoppen met voetballen. Een trainingsachterstand als gevolg van een lange schorsing en zijn fysieke gesteldheid brachten de verdediger van Rijnsburgse Boys tot zijn beslissing. Het besluit komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen jaren speelde Hessing steeds met de gedachte om te stoppen vanwege zijn zwakke knie.
17 september
FC Lisse heeft de tweeling Genridge en Denzel Prijor (21) aangetrokken. Aanvaller Genridge en verdediger Denzel kwamen vorig seizoen nog uit voor FC Volendam maar waren sinds de zomer clubloos. De broers vormen voor de koploper van de derde divisie de gewenste aanvulling van de selectie en zijn per direct speelgerechtigd.
5 september
Sherwin Grot heeft geen schorsing opgelegd gekregen naar aanleiding van de rode kaart die de spits van IJsselmeervogels kreeg in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Op basis van de verschillende verklaringen achtte de tuchtcommissie niet bewezen dat Grot de ten laste gelegde overtreding begaan had.
2 september
Het competitieduel FC 's-Gravenzande - Voorschoten '97 in de eerste klasse B is uitgesteld omdat het Juliana Sportpark 'bezet' was door Oranje U20. De jonge internationals speelden er twee oefenwedstrijden (afgelopen donderdag en zondag) tegen Tjechië U20. Het duel is doorgeschoven naar 22 oktober.
Foto van de week

De week van de scheidsrechter: Excelsior '31-aanvoerder Amanuel Isa zet Jeen Boringa en zijn team in de bloemetjes.

Foto: Jan Sanderman

 

Landelijke en regionale media

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2