Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Topklasse, verband in de stand helemaal zoek

Met waterplassen in het straatbeeld moet de schrik de nationale competitieleiders opnieuw om het hart geslagen zijn. Nee hè, toch niet weer afgelastingen. Het programma is al in het honderd gelopen. Het moet niet nog gekker worden.

Beker Noord: SC Genemuiden naar de achtste finale

SC Genemuiden heeft beslag gelegd op het laatste ticket voor de achtste finale van het bekertoernooi in Noord.

FC 's-Gravenzande ontslaat Robin Knoester

FC 's-Gravenzande heeft per direct afscheid genomen van trainer Robin Knoester (48). Beide partijen zijn maandag overeengekomen de samenwerking te beëindigen. Afgelopen zaterdag pakte de hekkensluiter van de hoofdklasse B nog een punt van koploper Katwijk, maar liep Knoester ook tegen een rode kaart aan.

Sparta Nijkerk zet Spakenburg terug bij af

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Sparta Nijkerk won dit seizoen al eerder in Bunsoten-Spakenburg, toen van IJsselmeervogels en zorgde tegen de buren van IJsselmeervogels opnieuw voor een stunt. Een stunt van jewelste zelfs. Het lichtte de bijna koploper pootje. Winnen is altijd lekker.

Winnen van DOVO is absoluut kicken voor VVA '71

ACHTERBERG (RHENEN) - Winnen is leuk, winnen van de buurman is dubbel leuk. Het betekent meer aanzien genieten van diezelfde buurman. Zo beleefde VVA '71 de 1-0 overwinning op DOVO, dat op zijn beurt het sportpark De Meent verlaten zal hebben met het gevoel dat de tegenstander voor geen kleintje vervaard bleek.

Alleen resultaat telt voor Quick Boys

KATWIJK - Met 1-0 winnen in de derby tegen FC Rijnvogels was voor Quick Boys prettig en heel nuttig, maar de manier waarop gaf te denken. Beide ploegen lieten in een rommelig duel niet de beste kant van hun spel zien en juist van Quick Boys werd eigenlijk meer verwacht.

Topklasse: Weer driepunter voor Sparta in Spakenburg

Opnieuw heeft Sparta Nijkerk drie punten opgehaald in Spakenburg. Nadat IJsselmeervogels voor de winterstop de punten had ingeleverd bij de Nijkerkers, moest ook Spakenburg er aan geloven. Stefan Fredriksen zorgde in de eerste helft voor de Nijkerkse voorsprong en wat Spakenburg in het tweede bedrijf ook probeerde, de gelijkmaker viel niet.

Hoofdklasse A: Koplopers stabiel naar dikke winst

De koplopers ODIN '59 en SteDoCo hebben een dikke overwinning bij kunnen schrijven. ODIN pakte met 5-0 uit tegen FC Breukelen, SteDoCo kende weinig problemen met Huizen (4-1). ODIN en SteDoCo blijven de hoofdklasse A aanvoeren. SteDoCo heeft weliswaar twee punten minder dan de Heemskerkers, maar ze hebben nog wel twee wedstrijden tegoed. Ook VVA '71 pakte de volle winst tegen DOVO.
 
COLUMN
Erik Assink:

Knabbel en Babbel
KORTE BERICHTEN
• Gert van Winkoop, de ere-voorzitter van eersteklasser FC Horst, is deze week overleden. Maar liefst 26 jaar heeft Van Winkoop de voorzittershamer gehanteerd. Uit respect voor hem heeft FC Horst voor morgen alle wedstrijden van het programma gehaald.
• Claudio Braga maakt het seizoen af als trainer van FC 's-Gravenzande. Dat meldt Haaglanden Voetbal. De 40-jarige Portugees volgt Robin Knoester op, die afgelopen week opstapte. In Nederland was Braga actief als jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta, Feyenoord, FC Utrecht en PSV. In zijn vaderland werkte hij als assistent bij Victoria Setubal en als hoofdtrainer bij Santa Clara. Volgend seizoen wordt Frans Danen de eindverantwoordelijke op sportpark Juliana.
• HZVV heeft het contract met hoofdtrainer Karlo Meppelink met twee jaar verlengd. Meppelink is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Hoogeveense eersteklasser. Momenteel voert HZVV de ranglijst aan en behaalde ook al de eerste periodetitel.
• Ter Leede heeft Randy Onuoha tussentijds aan de selectie toegevoegd. Onuoha komt over van zondag hoofdklasser FC Chabab. De 20-jarige verdediger, die ook bij Almere City FC en ODIN '59 heeft gespeeld, is direct inzetbaar. Sterker nog, hij heeft zaterdag al zijn eerste speelminuten gemaakt in de wedstrijd tegen Zwaluwen.
• Sam de Munter en Emre Dönmez zijn vanaf nu speelgerechtigd voor Hoek, ze kunnen tegen Scheveningen hun debuut maken in de topklasse. Hoek versterkte zich tijdens de winterstop met het tweetal, De Munter kwam over van het Belgische Eendracht Zeele, Dönmez zat zonder club.
• Eersteklasser Eemdijk heeft het contract met trainer Ulrich Landvreugd met één seizoen verlengd. Landvreugd gaat dan zijn tweede seizoen in bij de derde club uit Bunschoten-Spakenburg.
• Het Amsterdamse amateurvoetbal krijgt er weer een fusieclub bij. Zaterdagtweedeklasser Beursbengels en zondagderdeklasser Blauw Wit hebben besloten samen verder te gaan. Naam, clubkleuren en trainer van de nieuwe club zijn nog niet bekend. De nieuwe voorzitter is wel een bekend gezicht in het Amsterdamse, Han Vermeulen, al jaren ook de voorzitter van Beursbengels. Beide clubs kennen elkaar al heel lang. Alles bij elkaar opgeteld voetbalt Beursbengels al 34 jaar tegen betaling van huur op de velden van Blauw Wit. De nieuwe club kiest de zaterdag voor prestatief voetbal. De zondag is bestemd voor recreatief en jeugdvoetbal.
• Marcel Boudesteyn (43) maakt het seizoen af als interim hoofdtrainer van eersteklasser Nunspeet. De ex-speler van o.a. FC Groningen en FC Zwolle was als hoofdtrainer eerder actief voor Dieze West en d'Olde Veste '54. De in Genemuiden woonachtige Boudesteyn volgt Jan van den Berg op, die wegens drukke werkzaamheden voortijdig moest stoppen. Voor volgend seizoen heeft Nunspeet Bülent Akar al aangetrokken.
• Raymond Schuurman is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij ASV Dronten. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Dronter club en staat op dit moment negende in de 1e klasse D. Schuurman geeft te kennen dat hij zich op de goede plek bevindt en dat hij veel potentie ziet in de jonge spelersgroep. Het beleid van de vereniging is om een stabiele eersteklasser te zijn.
• De loting voor de kwart- en halve finales van het districtsbekertoernooi in West II vindt plaats op maandag 23 februari om 19.30 uur. Plaats van handeling is de accomodatie van voetbalvereniging Laakkwartier in Den Haag.
• Eersteklasser Dinteloord gaat fuseren met zustervereniging DIVO (zondag 5e klasse), ook uit Dinteloord. Volgend seizoen zal de fusieclub uitkomen onder de naam Prinsenland. De trainer van de nieuwe club wordt Harry Akkermans, die overkomt van SC Feyenoord.
• Rainier Resokario (36) vreest dat zijn voetbalcarrière erop zit. Kort voor het einde van de wedstrijd tegen Ajax moest de centrumverdediger van SC Genemuiden geblesseerd het veld verlaten. Naar het zich er nu laat aanzien heeft Resokario voor de tweede keer een kruisband gescheurd. Een MRI-scan zal definitief uitsluitsel moeten geven. Resokario denkt niet dat hij het kan opbrengen om opnieuw van zo'n blessure terug te komen.
• In verband met het verschrikkelijke ongeluk van GVVV-speler Joey Snijders is de competitiewedstrijd tussen GVVV en IJsselmeervogels van aanstaande zaterdag uitgesteld. De KNVB heeft het verzoek van GVVV hiervoor gehonoreerd. De wedstrijd is verplaatst naar dinsdag 10 maart, om 20.00 uur.
• FC Breukelen heeft sinds dit weekeinde de beschikking over Iljaas Rodjan (21). De verdediger, die een verleden heeft bij FC Volendam, speelde het laatst bij Egersunds IK in Noorwegen. Rodjan heeft inmiddels zijn eerste wedstrijd gespeeld voor Breukelen. Hij viel zeven minuten voor tijd in, maar kon de gelijkmaker van DFS (4-4) niet voorkomen.
• Mark Koomen (25) is per direct gestopt. De verdediger van Flevo Boys kan werk en studie niet meer combineren met voetballen. Koomen had al aangegeven aan het einde van het seizoen te zullen stoppen, maar heeft dat noodgedwongen eerder moeten doen.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

Spakenburg - Sparta Nijkerk

RTV Oost:

SC Genemuiden - Capelle

HHC Hardenberg - ONS Boso Sneek

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

Quick Boys - FC Rijnvogels
FC 's-Gravenzande - Katwijk
Ter Leede - Zwaluwen

 
HOOFDKLASSE C

RTV Oost:

Excelsior '31 - Flevo Boys


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - GVVV      
Excelsior Maassluis - Spakenburg      
FC Lisse - Scheveningen      
Hoek - Rijnsburgse Boys      
Kozakken Boys - HHC Hardenberg      
ONS Boso Sneek - Barendrecht      
Sparta Nijkerk - SC Genemuiden      
IJsselmeervogels - Ajax      
ASWH - Quick Boys      
Katwijk - RVVH      
CSV Apeldoorn - Excelsior '31      
Flevo Boys - DVS '33 Ermelo      

Naam: 
Email: