Ajax
Barendrecht
Capelle
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Hoek
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
SC Genemuiden
Scheveningen
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels

 

Barendrecht lijft Tim Eekman in

Topklasser Barendrecht heeft verdediger Tim Eekman (23) toegevoegd aan de eerste selectie. Eekman komt over van het Rotterdamse Excelsior, waar zijn contract na vier seizoenen niet werd verlengd. Na een stage bij RKC wilden de Waalwijkers de verdediger wel vastleggen, maar konden de partijen niet tot een overeenkomst komen, waarna Barendrecht in beeld kwam.

ASWH speelt mooi weer met Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een week voor de aftrap in de topklasse lijkt Spakenburg nog niet klaar voor het serieuze werk. De landskampioen kreeg in de strijd om de Super Cup niet minder dan een fiks pak slaag van bekerwinnaar ASWH, tenminste als een 1-4 nederlaag op eigen veld zo mag heten.

Goede generale voor HHC Hardenberg

HHC Hardenberg heeft op de laatste zaterdag voor het begin van de competitie een ruime overwinning behaald op MSC uit Meppel. De zondaghoofdklasser werd met maar liefst 8-0 terug naar huis gestuurd. Gersom Klok nam drie doelpunten voor zijn rekening, Hielke Penterman twee. De andere drie kwamen op naam van Sargon Gouriye, Willem Lanjouw en Rob van der Leij.

ASWH wint de Super Cup

ASWH heeft voor de tweede keer in zijn bestaan beslag gelegd op de Super Cup. De bekerwinnaar versloeg landskampioen Spakenburg in eigen huis met maar liefst 1-4. Na de 0-1 ruststand (Mike van Dommelen) kwamen de Spakenburgers terug op gelijke hoogte door Kees Tol. Via de neven Tol had Spakenburg op voorsprong kunnen komen, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Laatste keer oefenen voor de topklassers en dan...

UPDATE Als laatste van de topklassers heeft ook SC Genemuiden dinsdagavond zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen afgerond. Positief was het resultaat niet, want er werd op eigen veld met 0-2 verloren van MSC. Komende zaterdag (23 augustus) beleeft de topklasse zijn openingsgronde.

Perfecte oefenperiode Scheveningen tot nu toe

Scheveningen is bezig aan een perfecte oefenperiode in de aanloop naar de start van de competitie. Vijf gespeeld, vijf gewonnen. Ook het Haagse Quick kwam er niet aan te pas tegen de topklasser. De 3-1 winst, doelpunten van Marvin Nieuwlaat, Leroy Resodihardjo en Mehmet Aldogan, was geflatteerd. Scheveningen liet een lading kansen op een veel grotere uitslag liggen.

Spakenburg en ASWH strijden om Super Cup

Net als in het betaalde voetbal is ook bij de amateurs de strijd om de Super Cup het traditionele teken dat het voetbalseizoen op punt van beginnen staat. Zaterdag 16 augustus aanstaande gaan landskampioen Spakenburg en bekerwinnaar ASWH de strijd aan met elkaar om de Super Cup. Een week later volgt de aftrap voor een nieuwe editie van de topklasse.

Inzet verhoogd tijdens oefencampagne

De oefenperiode heeft dit weekeinde een piek bereikt. Veel oefenwedstrijden werden gespeeld en ook een flink aantal toernooien bereikten vandaag hun climax.
COLUMN
Erik Assink:

Bedreigingen en kansen
KORTE BERICHTEN
• Vanaf vandaag is de wekelijkse VoetbalDirect Toto weer van start gegaan. Van acht competitiewedstrijden uit de topklasse en vier wedstrijden uit het districtsbekertoernooi kan het resultaat worden voorspeld. Voor degene die als eerste de meeste goede voorspellingen heeft gedaan ligt een waardebon van 25 euro van VoetbalDirect te wachten. De VoetbalDirect Toto staat onderaan deze pagina.
• De Dopingautoriteit heeft het onderzoek gestart naar het vermeende dopinggebruik bij Spakenburg. Inmiddels heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de Dopingautoriteit en de club. Daarin werd duidelijk dat op twee momenten (in december 2011 door het hoofd medische zaken en in oktober 2012 door het bestuur) geconstateerd is dat het verboden middel CrackV3 in de kleedkamer aanwezig was.
Het onderzoek van de Dopingautoriteit zal bestaan uit het optekenen van verklaringen van de betrokken, omdat het testen van urinemonsters niet meer mogelijk is. Deelname aan het onderzoek is overigens vrijwillig, Spakenburg heeft aangegeven volledige medewerking te verlenen.
• Spakenburg gaat een dopingprotocol opstellen. De clubleiding heeft daarvoor een speciale projectgroep in het leven geroepen. Aanleiding is de onthulling dat spelers van Spakenburg tijdens het seizoen 2011-2012 het verboden middel CrackV3 zouden hebben gebruikt. De spelers moeten voortaan aangeven dat ze geen doping gebruiken en ook anti-doping zijn.
• Zaterdag 9 augustus is Loek Laurman (74) overleden. Laurman ontwikkelde in 2002 het initiatief tot Voetbal op Zaterdag. Directe aanleiding was dat Trouw in dat jaar was gestopt met berichtgeving over het zaterdagamateurvoetbal, waar Laurman gedurende een lange reeks van jaren freelanceverslaggever was. In 2005 verbrak hoofdredacteur Laurman iedere vorm van samenwerking met Voetbal op Zaterdag als gevolg van verschil van inzicht binnen de redactie hoe de website zich verder zou moeten ontwikkelen.
• Hoofdklasser SVZW moet het mogelijk tot na de winterstop doen zonder Nigel Michels (23). In de oefenwedstrijd tegen Alcides, op het TOP-toernooi bij Excelsior '31, brak de middenvelder zijn kuitbeen. Omdat het geen 'nette' breuk is moet Michels worden geopereerd, waarbij er een plaatje wordt ingebracht. Naar verwachting duurt het herstel vier tot zes maanden.
• In het Nederlandse betaalde voetbal is het net geïntroduceerd tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar ook in het amateurvoetbal wordt geëxperimenteerd met de Vanishing Spray. Bij Leonidas werd er deze week al gebruik van gemaakt. Tijdens een oefenwedstrijd werden spelers met behulp van de spuitbus op 9,15 meter afstand gehouden bij vrije trappen.
Ook tijdens de 51 wedstrijden om het Amsterdams Kampioenschap, op 23 en 24 augustus, zal de spuitbus ter hand worden genomen door de negen arbiters van dienst.
• De KNVB geeft geen toestemming voor de overgang van Robin Janmaat van het Haagse Quick naar hoofdklasser FC Rijnvogels. De transfer kwam tot stand na de uiterste datum van 15 juni. Ondanks een werkgeversverklaring dat Janmaat op zondag moet werken en dus niet terug kan naar Quick, gaat de voetbalbond niet akkoord.
• Rijnsburgse Boys heeft Ahmed Ali toegevoegd aan de A-selectie. Ali heeft zichzelf aangemeld bij op Middelmors, maar moest trainer Oosterlee overtuigen in de trainingen. Ali kwam in het verleden onder meer uit voor Alphense Boys, ADO Den Haag en Jodan Boys. Hij is drievoudig Somalisch international.
• Excelsior Maassluis moet sterkhouder Niels Vonk voor langere tijd missen. De spits uit de formatie van trainer Cesco Agterberg werd al in mei aan zijn knie geopereerd, maar volgens Regio Rijnmond Voetbal zijn er daarna complicaties ontstaan. Hoe lang de topklasser Vonk moet gaan missen valt nog niet in te schatten.
• Bij de vliegramp in Oekraïne is een 16-jarige jeugdspeler van Excelsior Maassluis omgekomen. De jongen reisde met zijn moeder naar Maleisië om daar op vakantie te gaan.
• NSC, dat onlangs gepromoveerd is naar de hoofdklasse, heeft voor komend seizoen Jürgen Schefczyk aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Schefczyk, die interim-trainer was bij DETO Twenterand, volgt bij de Nijkerkers Wim Kroes op.
• Bart Kelderman is unaniem verkozen tot voorzitter van DOVO. Kelderman volgt Henri Drost op, die sinds 2010 met de voorzittershamer zwaaide.
• HHC Hardenberg heeft een nieuwe voorzitter. Bert Beun is benoemd tot opvolger van de in maart overleden Louis Breukelman. Beun was al drie jaar bestuurslid. Sinds 2011 was hij verantwoordelijk voor de sectie Commerciële Zaken. Breukelman werd postuum benoemd tot erelid.
• De technische commissie van Excelsior '31 is opnieuw opgestapt, volgens TC-voorzitter Erwin Leurink nu definitief. Aanleiding is dat er een speler (Boy Strijker van Sportlust Glanerbrug) buiten medeweten van de technische commissie is aangetrokken. Ook het bestuur geeft in een reactie op de clubsite te zijn verrast door de transfer van Strijker en wijst naar derden, die hun invloed hebben aangewend. Eerder deze week was Han Slots, bestuurslid voetbalzaken, al opgestapt. Het is niet duidelijk of Slots om dezelfde reden is gestopt.
• Laurent Delorge, de Belgische ex-prof die de afgelopen maanden uitkwam voor de amateurs van Ajax, is in zijn vaderland veroordeeld wegens matchfixing. Delorge heeft tussen acht en tien jaar geleden geld aangenomen om wedstrijden te beïnvloeden. Hij speelde toen voor Lierse SK. Delorge is veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 5500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

OVERIG

RTV Utrecht:

Spakenburg - ASWH


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Barendrecht - Ajax      
FC Lisse - Excelsior Maassluis      
Hoek - Capelle      
Kozakken Boys - IJsselmeervogels      
SC Genemuiden - HHC Hardenberg      
Scheveningen - GVVV      
Spakenburg - Rijnsburgse Boys      
Sparta Nijkerk - ONS Boso Sneek      
Montfoort - Sportlust '46      
Jodan Boys - ARC      
Oranje Wit - Smitshoek      
SDC Putten - AZSV      

Naam: 
Email: