Topklasse: IJsselmeervogels verslaat GVVV in tumultueus duel

UPDATE GVVV heeft in IJsselmeervogels een 'Angstgegner' gevonden, want opnieuw opnieuw lieten de Veenendalers de punten aan de Vogels. Vorig seizoen verloor GVVV drie keer (twee maal in de competitie en één keer in de distrcitsbeker), ditmaal zegevierde IJsselmeervogels wederom.

Hoofdklasse A: Topper eindigt onbeslist

UPDATE Als de nummer één tegen de nummer twee speelt, is dat altijd een wedstrijd die in het oog springt. ODIN '59 en SteDoCo speelden met 1-1 gelijk en daardoor houden de Heemskerkers de twee punten voorsprong vast tegen naaste belager SteDoCo. Nummer drie SDC Putten verloor van Achilles Veen (2-0) en zag daardoor de tegenstander van vandaag alsmede VVA '71 (0-1 winst tegen FC Breukelen) en DOVO (2-0 zege op Jodan Boys) op gelijke hoogte komen. Huizen liet weinig heel van hekkensluiter Volendam (5-0) en nestelt zich daardoor in de grote middenmoot, samen met FC Breukelen en Bennekom (verrassend verlies tegen DFS).

Hoofdklasse B: Katwijk blijft winnen

UPDATE Katwijk blijft maar winnen. Vandaag werd korte metten gemaakt met Noordwijk, dat volledig van slag lijkt te zijn. De Katwijkse oranjehemden blijven riant aan kop staan en kunnen met vertrouwen uitkijken naar de clash met dorpsgenoot Quick Boys (volgende week), terwijl de Noordwijkers steeds verder afglijden naar beneden. Ter Leede rekende af met FC Rijnvogels en doorbreekt hierdoor de Katwijkse hegemonie in de hoofdklasse B.

Hoofdklasse C: ACV leidt nu alleen de dans

UPDATE ACV heeft de leiding in de hoofdklasse C nu alleen in handen. Zelf wonnen de Assenaren met 0-3 van Drachtster Boys en het zag medekoplopers Excelsior '31 en Flevo Boys punten morsen. Omdat DVS '33 Ermelo won van Staphorst (2-0), staan de Ermeloërs nu tweede. Excelsior '31 verloor twee punten bij het niet te onderschatten AZSV (1-1) en Flevo Boys kon thuis niet winnen van WHC (2-2).

Topklasse, landelijke divisie tover- of bedelstaf 3.0?

De invoering van de topklasse in 2010 is uiteindelijk vrij geruisloos verlopen, ondanks alle bedenkingen vooraf en die waren er meer dan genoeg. Gaat het straks met de introductie van de landelijke divisie dezelfde weg? Clubs lopen nu nog te hoop tegen de plannen, maar als de klap op het te nemen besluit gevallen is, willen diezelfde clubs toch wel weer bij zo'n nieuwe elite horen.

Jochem Twisker in vaste dienst bij Spakenburg

Jochem Twisker is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Spakenburg. Het aflopende contract van de trainer wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Harkemase Boys met forse cijfers door in de beker

Van de vier hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in de districtsbeker boekte Harkemase Boys in Noord de grootste uitslag. De Harekieten lieten na een 0-1 rustand het scorebord nog acht keer in beweging komen. Zaterdagtweedeklasser VC Trynwalden was op eigen veld in Oentsjerk niet bij machte een eretreffer te maken, uitslag 0-9 dus.

Werk aan de winkel voor Jan van Deinsen

DFS is erin geslaagd de volgende ronde van het districstbekertoernooi van Oost te bereiken, maar vraag niet hoe. Zaterdag tweedeklasser DUNO Doorwerth was veel taaier dan gedacht en zwichtte pas vijf minuten voor tijd voor de op papier betere tegenstander (2-3). Werk aan de winkel voor de nieuwe meester Jan van Deinsen die aandachtig toeschouwer was bij het bekerduel.
COLUMN
Wilco Jansen:

'Vriend van Van Swieten'
KORTE BERICHTEN
• Een opvallende uitslag in de 3e klasse D West I. Koploper Valleivogels won in Amersfoort met ruime cijfers van de puntloze hekkensluiter Cobu Boys. Het werd maar liefst 0-17.
• Vrijdag is Eltjo Kapenga overleden. Kapenga was in het verleden onder meer trainer bij Huizen en DOVO. Bij DOVO was hij ook nog technisch manager. Kapenga was al enige tijd ernstig ziek. Hij is 68 jaar geworden.
• Twee spelers moesten tijdens en na IJsselmeervogels - GVVV naar het ziekenhuis. GVVV'er Joey Snijders lag vlak voor rust lang gestrekt op het veld, maar kon na enige tijd toch op eigen kracht van het veld lopen. Hij bleek een diepe hoofdwond te hebben die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De KNVB-bekerwedstrijd van GVVV tegen AZ komt voor hem waarschijnlijk niet in gevaar. Thomas Verheijdt, de bonkige spits van IJsselmeervogels, werd tijdens het oponthoudt in de tweede helft onwel en werd na afloop van de wedstrijd per ambulance afgevoerd.
• IJsselmeervogels - GVVV is tijdelijk gestaakt geweest na ongeregeldheden in het supportersvak van GVVV. Die ontstonden na een opstootje op het veld tussen spelers van beide ploegen. Het was al langer onrustig rond het veld. Dat begon nadat scheidsrechter Mike van der Roest in de eerste helft een penalty toekende aan GVVV, maar op advies van de assistent weer introk en in plaats daarvan een vrije trap gaf aan IJsselmeervogels vanwege een handsbal van GVVV-spits Sherwin Grot. De gemoederen raakten nog meer verhit toen de arbiter in de tweede helft een strafschop aan IJsselmeervogels gaf voor een lichte overtreding op Tony Tol.
• Hoofdklasser FC Rijnvogels heeft het contract met trainer Hein van Heek met een jaar verlengd. Van Heek gaat bij de Katwijkse fusieclub dan zijn vierde seizoen in.
• De KNVB-bekerwedstrijd tussen Urk en Ajax is uitverkocht. De laatste 600 kaarten waren in de vrije verkoop gingen binnen een uur over de toonbank. De kopers werden geregistreerd om te voorkomen dat Amsterdamse Ajax-supporters aan kaarten kunnen komen. Ajax heeft straf en mag geen supporters meenemen. Eerder verkocht Urk al ruim 3000 kaarten aan leden en vrijwilligers van de club.
• Het bekerduel (West I) tussen Montfoort en APWC (zondag vijfdeklasser uit Amersfoort) zal niet meer worden uitgespeeld. Na ruim een half uur maakte dinsdagavond onweer verder spelen te gevaarlijk. Montfoort leidde op dat moment met 3-0 en loot op basis daarvan mee voor de volgende bekerronde.
• Hoek-trainer Kenny Verhoene heeft volgens de PZC aanvaller Guillaume Clinckemaillie terugverwezen naar het tweede elftal. De topscorer van vorig seizoen is niet wedstrijdfit, maar moet ook werken aan zijn lifestyle.
• Bij topklasser Hoek traint Ibrahim Maaroufi (25) de komende tijd mee, meldt de PZC. De Belgisch Marokkaanse middenvelder maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Inter Milaan, maar kon daarna de belofte nooit waarmaken. Via FC Twente, Vincenza Calcio (Italië), AC Bellinzona (Zwitserland), MVV, Racing Mechelen (België), Parseh Teheran (Iran) en Maghreb Fez (Marokko) belandde Maaroufi in Hoek. Daar mag hij proberen een contract af te dwingen.
• In district Noord wordt op maandag 27 oktober geloot voor de tweede ronde. Om 15.00 uur worden op het districtskantoor in Heerenveen de kokertjes uit de glazen bol gevist. De loting is openbaar, publiek dat daarbij aanwezig wil zijn moet zich eerst per e-mail aanmelden.
Opvallend is dat in de districten West I, Oost en Noord na de poule-wedstrijden de eerste ronde is gespeeld, in West II en Zuid I werd na de poules met de tweede ronde begonnen. Voetbal op Zaterdag houdt het uniform en noemt het in alle districten de eerste ronde.
• Op 25 oktober, na de wedstrijd Achilles Veen - SDC Putten, vindt de bekerloting van het district Zuid I plaats. Er wordt geloot voor de tweede en derde knock-out ronde.
• Shijie Hu is per direct vertrokken bij topklasser Excelsior Maassluis. De 26-jarige Hu had aangegeven zich niet meer voor honderd procent te kunnen focussen op het spelen voor Excelsior, waarop de club afscheid van de aanvaller nam.
• Het kunstgras op de hoofdvelden van topklassers Spakenburg en IJsselmeervogels wordt door de gemeente Bunschoten in 2015 gerenoveerd. Dat is twee jaar eerder dan de bedoeling was. Om het proces budgetneutraal te laten verlopen wordt de renovatie van de bijvelden met twee jaar uitgesteld.
• Bij hoofdklasser Katwijk heeft Wim Guijt vrijdagavond afscheid genomen als voorzitter. Na een emotionele speech overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Mart Vergouwen. Onder Wim Guijt werd Katwijk in 2013 algeheel amateurkampioen. Daarna zag de club af van promotie naar de Jupiler League. De ledenvergadering benoemde Guijt tot erelid.
• Ajax heeft Serhat Çakmak toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller komt over van het Turkse Trabzonspor, waar hij op doodlopend spoor was geraakt. Çakmak hoopt zich via de amateurs bij Jong Ajax 'in the picture' te spelen.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

IJsselmeervogels - GVVV

Omroep Zeeland:

Hoek - Scheveningen

 
HOOFDKLASSE B

RTV West:

Katwijk - Noordwijk
FC Rijnvogels - Ter Leede

 
HOOFDKLASSE C

Omroep Flevoland:

Flevo Boys - WHC

SVZW - Urk


WEDSTRIJDEN 1 2 3
Capelle - SC Genemuiden      
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys      
FC Lisse - Barendrecht      
Hoek - Scheveningen      
Kozakken Boys - Ajax      
ONS Boso Sneek - HHC Hardenberg      
Sparta Nijkerk - Spakenburg      
IJsselmeervogels - GVVV      
FC Breukelen - VVA '71      
ODIN '59 - SteDoCo      
FC Rijnvogels - Ter Leede      
Katwijk - Noordwijk      


Vanaf dinsdag wordt hier de uitslag bekend gemaakt.