Burgemeesters staan met de rug tegen de muur

De KNVB heeft moeten besluiten om de wedstrijd tussen DOVO en VVOG op te schorten tot een nader te bepalen plek en datum. Aanleiding tot uitstel was de maatregel van de burgemeester van Veenendaal, die de return om een plek in de Derde Divisie verbood. Dat gebeurde op basis van signalen van een treffen van rivaliserende supportersgroepen van betaald voetbalclubs.

De virtuele Tweede Divisie

Hoe de Tweede Divisie er volgend seizoen uit gaat zien is bekend. Zondagtopklasser UNA heeft zich als laatste gevoegd bij de zeventien ploegen die al bekend waren. Daarvoor heeft het HSC '21 in een beslissingswedstrijd moeten verslaan (1-0).

Excelsior M. trekt zich niets aan van FC Lienden

LIENDEN - Vooraf aan het duel tussen FC Lienden en Excelsior Maassluis is in het Betuwedorp niet meteen te merken dat er die middag een belangrijke voetbalwedstrijd zal gaan plaatsvinden, misschien wel de belangrijkste van het seizoen in het amateurvoetbal, want de algehele landstitel staat op het spel.

DOVO schiet bij VVOG zichzelf in de voet

HARDERWIJK - De beslissingswedstrijd om een plaats in de Derde Divisie tussen VVOG en DOVO, de winnaars van de 2e periode in hoofdklasse A en C, leek in de eerste helft een gelopen koers voor het bezoekende DOVO. De ploeg van trainer Bert van Sas nam in de eerste helft zonder extra inspanning een 0-2 voorsprong.

ACV en FC Rijnvogels bewaren het beste voor later

ASSEN - ACV deed in het eerste duel in de strijd om promotie naar de Derde Divisie goede zaken. De formatie van Hans de Jong won in de week van de waarheid nipt met 1-0 van FC Rijnvogels. Beide teams streden met veel passie en vechtlust maar van verzorgd voetbal was geen sprake. ACV won terecht maar kreeg het zeker niet cadeau.

Huizen leeft nog, maar vraag niet wat het kost

HUIZEN - Dat Huizen-trainer Henk van de Pol zich na afloop met "wij hebben met 0-0 gewonnen" een grapje permitteerde was veelzeggend voor de emoties die hij en zijn elftal voor de kiezen kregen.

Beker: ASWH verrast Kozakken Boys in finale

Vijf districtsbekerfinales stonden zaterdag op het programma, ten teken dat er minimaal één zaterdagclub bij betrokken was. Alleen de eindstrijd in Zuid II is altijd een zondagse aangelegenheid. ASWH heeft de beker in Zuid I veroverd ten koste van Kozakken Boys.

Landskampioenschap: Excelsior M. wint soeverein

Excelsior Maassluis heeft de schaal voor het Algeheel Amateurkampioenschap al bijna in handen. Uit bij FC Lienden wonnen de Maassluizers dik verdiend met 0-2. Waar Lienden vooral met de arbitrage bezig was, bleef Excelsior gewoon voetballen. Twee kansen werden er benut, nul werden er weggeven.
COLUMN
Christian Opschoor:

Underdog
KORTE BERICHTEN
26 mei
De beslissingswedstrijd voor promotie naar de Derde Divisie tussen DOVO en VVOG mag zaterdag niet bij DOVO worden gespeeld. Dat heeft de burgemeester van Veenendaal besloten. Er zijn aanwijzingen dat harde kernsupporters van rivaliserende betaalde voetbalclubs de wedstrijd zouden willen aangrijpen om elkaar te treffen. De KNVB heeft inmiddels besloten dat de wedstrijd zaterdag niet door zal gaan. Het is niet gelukt om een alternatief te vinden.
19 mei
SDV Barneveld heeft in de eerste klasse D de titel opgeëist door de beslissingswedstijd met Berkum met 0-1 te winnen. Zo rolde er toch een verrassende kampioen uit de bus. Berkum won de tweede en derde periode maar moest uiteindelijk toch SDV Barneveld, dat geen periode wist te winnen, voor laten gaan. Waar de Barnevelders zich verzekerden van een plek in de hoofdklasse, moeten de Zwollenaren dat doel zien te bereiken via de lange weg van de nacompetitie.
14 mei
Excelsior '31 heeft voor volgend seizoen Peter Wesselink aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer. Wesselink, die een overeenkomst voor één seizoen tekende, wordt de opvolger van interim-trainer René Roord. Roord nam de honneurs waar sinds Rob Snijders begin april uit eigen beweging opstapte. Wesselink was in het verleden o.a. werkzaam bij CSV Apeldoorn, SVZW en Spakenburg.
7 mei
GVVV-spits Dennis van Meegdenburg scoorde de 0-1 tegen IJsselmeervogels. Met 42 jaar en 18 dagen is Van Meegdenburg veruit de oudste doelpuntenmaker in de topklasse. Barend Schrijvers (Montfoort) staat met 39 jaar en 351 dagen als tweede op de lijst.
7 mei
Eersteklasser Berkum heeft voor de wedstrijd tegen WVF Chris van der Meulen gehuldigd voor het spelen van zijn 400-ste wedstrijd. Van der Meulen is bezig met zijn veertiende seizoen bij de Zwolse club, waar de spits zo'n 160 doelpunten scoorde.
6 mei
Argon is terug op kop in de eerste klasse B. Naar aanleiding van ongeregeldheden in het duel Nootdorp - Argon (19 maart) kregen beide clubs een punt in mindering opgelegd. In een beroepszaak heeft Argon dat punt teruggekregen. Daardoor voert de club uit Mijdrecht de ranglijst weer aan, op een punt gevolgd door FC 's-Gravenzande en daar weer een punt achter Nootdorp.
4 mei
Op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, neemt FC Lisse afscheid van het zondagvoetbal, zo meldt de clubwebsite. Zondag 1, uitkomend in de tweede klasse, speelt dan zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen RKDEO. Daarmee zal de zondagafdeling zijn activiteiten stoppen. Leon Annokkee, voorzitter van zowel de zaterdag- als de zondagtak: “We vieren die dag alle hoogtepunten die door het eerste elftal en alle lagere seniorenteams in het verleden zijn meegemaakt op zondag. Het zondagvoetbal bestond vaak uit echte vriendenteams."
3 mei
Kozakken Boys-aanvaller Madjer Lukoki is op basis van tv-beelden alsnog vrijgesproken van de rode kaart die hij kreeg in de competitiewedstrijd tegen GVVV. In eerste instantie werd hem een schikking van zes wedstrijden schorsing aangeboden.
3 mei
Marcel Groninger stopt als hoofdtrainer bij HHC Harderberg, hij gaat full time aan de slag bij FC Groningen als assistent van Ernest Faber. Groninger is bezig aan zijn derde seizoen in Hardenberg, waarin hij met zijn team nog volop in de race is voor het kampioenschap in de topklasse.
2 mei
Kozakken Boys gaat in beroep tegen de puntenaftrek, naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen GVVV. Bestuurslid Henk de Goeij heeft aangegeven dat de club uit principe beroep aantekent tegen de straf. Hij vindt niet juist dat de club en het eerste elftal worden gestraft voor het gedrag van enkele toeschouwers.
1 mei
De eerste kampioen in de eerste klasse is Smitshoek. De ploeg uit Barendrecht keert na een afwezigheid van een jaar terug in de hoofdklasse. De formatie van oefenmeester Raymond Frehe greep door een verdiende 0-3 zege bij Oude Maas de titel in de eerste klasse C.
24 april
Voor de derde keer op rij is SC Feyenoord kampioen geworden. De zondagclub vroeg in 2013 als hoofdklasser overschrijving aan naar de 'zaterdag' en diende volgens de reglementen in de vierde klasse te beginnen. Na twee titels met overmacht werd het ook dit seizoen (in 2D) een niet al te lastige missie voor de ploeg van Cesco Agterberg, die daarmee zijn eerste jaar bij de Rotterdammers meteen bekroond ziet. Agterberg mocht vorig seizoen zijn contract bij Excelsior M. niet uitdienen om plaats te maken voor John de Wolf die de club uit Maassluis wist te behouden voor de topklasse.
23 april
Topklasser SteDoCo heeft Sjoerd van der Waal per direct uit de selectie gezet. Op het digitale thuis geeft de club aan: "De technische commissie is van mening dat er in de loop van het seizoen een dusdanige arbeidsverhouding is ontstaan die onvoldoende basis biedt om het seizoen gezamenlijk af te maken." SteDoCo vindt dat het de strijd tegen de degradatie beter zonder Van der Waal kan aangaan. Eerder werd al bekend dat Van der Waal volgend seizoen, net als zijn broer Coen, voor Sliedrecht uit zal gaan komen.
22 april
Mustafa Amezrine blijft keepen bij Noordwijk. De doelman had aangegeven dat hij graag bij een club in de Tweede Divisie aan de slag zou gaan komend seizoen. Aangezien zich nog geen club heeft gemeld waar Amezrine een goed gevoel bij had, is hij teruggekomen op zijn voornemen Noordwijk te gaan verlaten.
22 april
Donderdagavond 21 maart is er geloot voor de dubbele finale om de algehele landstitel bij de amateurs. De zondagkampioen speelt als eerste thuis, een week later volgt de return bij de zaterdagkampioen. Speeldata de zaterdagen 21 en 28 mei.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA