Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

Beker West I: Spakenburg bekert simpel verder

Spakenburg is zonder probleem doorgestoomd naar de derde ronde van het bekertoernooi in West I. SVM uit Maartensdijk maakte in eigen huis geen schijn van kans tegen de hoogvlieger uit de topklasse. Hoewel de derdeklasser na de snelle 0-1 van Maurice van der wilt nog even terug kwam via een buitenspeldoelpunt van Roy Wijman, was het Spakenburg dat de klok sloeg.

De virtuele Landelijke Divisie

Het afgelopen weekeinde stond landelijke gezien voornamelijk in het teken van districtsbekervoetbal, met hier en daar een enkele inhaalwedstrijd. In zowel de zaterdag als de zondag topklasse werd er een derby vooruitgespeeld.

Vast contract voor Dogan Corneille bij Noordwijk

Op voordracht van de technische commissie heeft Noordwijk de tijdelijke overeenkomst met trainer Dogan Corneille omgezet naar een verbintenis voor onbepaalde tijd. Dat is gebeurd met terugwerkende kracht per 1 november.

Kritische aanhang weer trots op IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Komt er volgend seizoen weer een derby tussen rood en blauw in Spakenburg? Ondanks dat de lopende topklasse-editie nog jong is, kwam de afgelopen periode aan de rode kant van De Westmaat onmiskenbaar de vrees op dat IJsselmeervogels zomaar de boot naar de tweede divisie zou kunnen missen.

Beker: Barendrecht sneuvelt in Noordwijk

Van de topklassers die in actie kwamen voor de districtsbeker is alleen Barendrecht gesneuveld. De Barendrechters leken op weg naar de volgende ronde, maar met een laatste krachtsinspanning in de slotfase boog Noordwijk een 2-4 achterstand terug naar 4-4. De hoofdklasser stapte vervolgens na een verlengde strafschoppenserie (8-7) door naar de achtste finale.

Topklasse: IJsselmeervogels wint meeslepende derby

IJsselmeervogels heeft de derby tegen aartsrivaal Spakenburg met 3-1 gewonnen. Spakenburg begon de wedstrijd als favoriet, maar zagen Dominique Scholten na twee minuten al met rood afvallen. De toegekende strafschop werd echter gemist door Mike van de Laar. Kort daarna zorgde Frenk Schaap voor de op dat moment terechte voorsprong voor IJsselmeervogels.

Hoofdklasse C: Tweede punt voor Drachtster Boys

Drachtster Boys heeft tegen Flevo Boys het tweede competitiepunt van het seizoen behaald. Even leek het erop alsof de hekkensluiter de volle winst in handen had, nadat Willem de Jong de thuisclub na ruim een uur aan de leiding had gebracht. Flevo Boys kon er maar weinig tegenover stellen, maar snoepte door een doelpunt van Timon Rorije de Friezen toch een punt af. Met het gelijkspel loopt Drachtster Boys nauwelijks in op SVZW, het gat is verkleind van zes naar vijf punten.

Rood tegen blauw, het kan los

Alle voorgaande wedstrijden tussen 'rood' en 'blauw' zijn voer voor geschiedenisfanaten. Voor de rechtgeaarde supporters telt alleen de eerstkomende wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg. De traditionele sfeeracties zullen tot in de puntjes zijn voorbereid en de spelers komen zonder twijfel tactisch geharnast binnen de lijnen.
COLUMN
Rob de Boer:

De spijker op z'n kop of krijgt Kous op zijn kop?
KORTE BERICHTEN
23 november
Kozakken Boys spant een kort geding aan tegen de KNVB. De voetbalbond heeft een verzoek van de club, om de beslissing om de Werkendammers uit het KNVB-bekertoernooi te zetten te herzien, naast zich neergelegd. Kozakken Boys wil de straf nu via de rechter terug laten draaien.
23 november
Hans van Dijkhuizen gaat per direct als scout aan de slag bij Cambuur Leeuwarden. Daarnaast zal hij ook de coördinatie van de scouting op zich nemen. Van Dijkhuizen was vorig seizoen trainer bij SC Genemuiden, maar daar werd zijn contract niet verlengd.
Twee weken geleden werd assistent-trainer Sandor van der Heide door de clubleiding van Cambuur doorgeschoven naar het scoutingsapparaat, maar hij koos ervoor om bij IJsselmeervogels hoofdtrainer te worden.
23 november
Sargon Gouriye speelde in de derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zijn 150-ste wedstrijd in de topklasse. In de afgelopen zes seizoenen kwam Gouriye uit voor Spakenburg en HHC Hardenberg. Gertjan Rotman (151 wedstrijden voor Capelle) en keeper Mark de Vries (150 keer voor FC Lisse) slechtten de grens van 150 wedstrijden al iets eerder. Lijstaanvoerder is Dwight Krolis met 161 wedstrijden. Die speelde hij in het shirt van Katwijk en Capelle. Bennie van Noord is de eerstvolgende die een jubileum te vieren heeft. De verdediger van Katwijk staat nu op 149 optredens in de topklasse.
21 november
Sportlust '46 heeft hoofdtrainer Dennis Sluijk en zijn assistent Cuneyt Özgüven ontslagen. Het bestuur en de technische commissie geven als reden voor ontslag op de verwijdering tussen de trainersstaf en de spelersgroep. De resultaten onder Sluijk, die bezig was aan zijn eerste seizoen bij Sportlust '46, waren ook slecht. De Woerdense promovendus staat vrij eenzaam onderaan in de hoofdklasse B. Over wie Sluijk moet gaan opvolgen is nog niets bekend.
21 november
Kozakken Boys wil dat de KNVB de beslissing om de topklasser uit de KNVB-beker te zetten terugdraait. HBS tekende protest aan tegen de 1-2 nederlaag, omdat Kozakken Boys Madjer Lukoki had laten invallen die niet vooraf was ingevuld op het wedstrijdformulier. De KNVB wees op basis van de reglementen betaald voetbal de plek in de achtste finale toe aan de Hagenaars. Kozakken Boys laat het er niet bij zitten, zo heeft de club inmiddels per brief aan de KNVB laten weten. Na overleg met advocaat Keje Molenaar is besloten tot juridische stappen. "De KNVB heeft belangrijke punten uit ons verweer laten liggen", laat bestuurslid Henk de Goeij weten op de eigen clubsite. "Vandaar dat we gegronde redenen zien om het besluit aan te vechten." De KNVB krijgt tot maandag 17.00 uur de tijd om te reageren op de brief. Bij afwijzing van het verzoek om de beslissing terug te draaien of geen reactie start Kozakken Boys een zogeheten bodemprocedure met een kort geding.
19 november
Harkemase Boys-trainer Jan Vlap stopt aan het einde van het seizoen bij de Friese hoofdklasser. Vlap vindt het na twee tropenjaren tijd voor een nieuwe stap. Harkemase Boys staat bovenaan in de hoofdklasse C en lijkt op weg te zijn naar de topklasse.
17 november
Benjamin Martha (RVVH) en Giovano Godeken (SteDeCo) hebben beiden een schikkingsvoorstel van acht wedstrijden schorsing ontvangen. Beide spelers werden op 31 oktober uit het veld gestuurd, na een onderlinge knokpartij. Een week later kreeg SteDoCo-verdediger Shelton Martis rood voor het uitschelden van een assistent-scheidsrechter. Daarvoor wordt hij vier wedstrijden uitgesloten. SteDoCo gaat niet in beroep tegen de straffen.
15 november
De rode kaart die John Blok na afloop van Scheveningen - GVVV heeft gekregen heeft verder geen gevolgen. Na ontvangst van de verklaringen heeft de KNVB de rode kaart geseponeerd.
15 november
FC Lisse en Geraldo Alberto Antonio (21) gaan per direct uit elkaar. Mede door het vertrek van trainer Arjan van der Laan is het vertrouwen in een succesvolle samenwerking verdwenen. De Angolese aanvaller gaat zich richten op een maatschappelijke carrière.
14 november
SteDoCo heeft een opvallend sponsorcontract getekend met Jan Smit. De naam van de Volendamse zanger staat voor vijf jaar op de mouw van het shirt van het eerste team van SteDoCo.
14 november
IJsselmeervogels wil het nog niet bevestigen, maar het lijkt zo goed als zeker dat Sandor van der Heide het seizoen gaat afmaken als trainer bij IJsselmeervogels. Van der Heide (37) werd deze week bij eredivisionist Cambuur als assistent-trainer op een zijspoor gezet. Hij heeft de Leeuwarders inmiddels per direct verlaten om bij de Vogels aan de slag te gaan, zo bevestigde hij tegenover Friese media. De altijd beladen derby tegen Spakenburg zal dan zijn vuurdoop gaan worden.
13 november
Na de aankondiging van hoofdtrainer Alain Hijman om zijn contract aan het einde van het seizoen bij Montfoort niet te verlengen, is een en ander in een stroomversnelling geraakt. De spelersgroep heeft aangegeven onvoldoende basis meer te zien in een samenwerking voor het resterende deel van de competitie. Daarop heeft de TC van de eersteklasser moeten besluiten het contract van Hijman per direct te ontbinden. Assistent-trainer Lodewijk Drost zal voorlopig de taken van Hijman overnemen.
13 november
IJsselmeervogels heeft op de eigen website de straffen bekend gemaakt voor de supporters die betrokken zijn geraakt bij de rel in de uitwedstrijd tegen SteDoCo. Daar ging dochter van coach Frans Adelaar uit haar dak tegen supporters die verhaal kwamen halen bij spelers en de trainer. Supporters reageerden terug met duw- en trekwerk. Alle vijf betrokkenen zijn voorwaardelijk geschorst (proeftijd één jaar) als lid, met daarbij ontzegging van toegang tot wedstrijden van het eerste elftal. Drie van de vijf betrokkenen hadden ook een functie bij IJsselmeervogels. Die zijn onvoorwaardelijk uit die functie gezet tot aan het eind van dit seizoen. Twee supporters (zonder functie) is tot aan het eind van dit seizoen de toegang ontzegd tot wedstrijden van het eerste elftal, in thuis- en uitwedstrijden.
11 november
Christian Opschoor (35) is per direct gestopt bij Barendrecht. Vanwege zijn drukke maatschappelijke leven en de reisafstand kon hij de motivatie niet meer opbrengen om nog langer op topklasseniveau te spelen en te trainen. Opschoor speelde voor Barendrecht 89 competitiewedstrijden waarin hij 27 doelpunten scoorde. Voor Opschoor het tenue van Barendrecht aantrok, kwam hij uit voor NAC, Huizen, IJsselmeervogels en Kozakken Boys. Bij Huizen en IJsselmeervogels vielen er landstitels te vieren.
6 november
Sparta Nijkerk is rondgekomen met Marco Roelofsen (47). Hij wordt de nieuwe hoofdtrainer bij de hoofdklasser en volgt zodoende Simon Ouaali op die eerder deze week ontslagen werd. Roelofsen staat vanaf maandag voor de groep.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA

TOPKLASSE

RTV Utrecht:

IJsselmeervogels - Spakenburg

VANDAAG MEEST GELEZEN
•  Vast contract voor Dogan Corneille bij Noordwijk
•  Kritische aanhang weer trots op IJsselmeervogels
•  Topklasse: IJsselmeervogels wint meeslepende derby
•  Hoofdklasse C: Tweede punt voor Drachtster Boys
•  Sandor van der Heide eindelijk bij IJsselmeervogels
•  Rood tegen blauw, het kan los
•  Kozakken Boys uit KNVB-beker gezet
•  IJsselmeervogels contracteert Sandor van der Heide
•  IJsselmeervogels ontslaat Frans Adelaar
•  Kneusjesvoetbal moet maar een keer voorbij zijn
•  Hoek denkt nog vakantie te kunnen vieren
•  Hoe uniek is 'Opa' Dennis van Meegdenburg?
•  Sparta Nijkerk gaat verder zonder Simon Ouaali
•  Hoofdklasse C: Kleine hapering bij Harkemase Boys
•  Hoofdklasse A: Koploper ODIN '59 na rust op dreef
•  GVVV haalt Dennis van Meegdenburg opnieuw terug
•  Hoofdklasse A: Eemdijk verrast grootmacht DOVO
•  Hoofdklasse B: Quick Boys nadert Noordwijk
•  Quick Boys heeft een aardige mix gevonden
•  KNVB-beker: Excelsior '31 elimineert Excelsior Rotterdam
•  IJsselmeervogels tevreden met broze status quo
•  Zijn de bovenste zeven een bastion?
•  Hoofdklasse B: Quick Boys wint de kleine derby
•  Topklasse: HHC geeft Spakenburg tik op de vingers
•  IJsselmeervogels wil weer spelen naar eigen status
•  KNVB-beker: Alle zaterdagclubs loten thuis
•  Kozakken Boys met problemen een ronde verder
•  GVVV piept en kraakt aan alle kanten
•  Katwijk vervalt nog in dezelfde fouten
•  Rode dag in de topklasse
•  GVVV bijna onderaan maar De Wolf blijft positief
•  Hoofdklasse C: Flevo Boys legt ACV over de knie
•  Periodetitel, 'klein bier' voor clubs die azen op meer
•  Topklasse: Spakenburg top, IJsselmeervogels genant
•  Kozakken Boys groeit verdedigend naar topvorm
•  Topklasse: Eerste periode voor Spakenburg
•  Hoofdklasse B: Rijnvogels verrassende periodewinnaar
•  Hoofdklasse C: Harkemase Boys is goed op weg
•  Hoofdklasse A: ODIN pakt eerste prijsje
FOTO VAN DE WEEK
FOTO VAN DE WEEK
Ook SC Genemuiden herdacht de slachtoffers in Parijs door één minuut stil te staan.
Foto: Helmich Lubberts