Barendrecht
Capelle
DVS '33 Ermelo
Excelsior Maassluis
FC Lisse
GVVV
HHC Hardenberg
Katwijk
Kozakken Boys
ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys
RVVH
Scheveningen
Spakenburg
SteDoCo
IJsselmeervogels

 

VVON doet aangifte tegen Kozakken Boys en RVVH

De Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) heeft bij de tuchtcommissie aangifte gedaan tegen de topklassers Kozakken Boys en RVVH en de betrokken trainers Danny Buijs en Giovanni Franken wegens onbevoegd trainen en coachen.

Debutant RVVH begint tegen de kampioen;
Spakenburgse derby met Sinterklaas

De KNVB heeft het programma voor de topklasse bekend gemaakt. Debutant RVVH krijgt meteen de heersende kampioen Kozakken Boys op bezoek. Ook de andere promivendi krijgen het zwaar voor de kiezen. DVS '33 Ermelo gaat op bezoek bij Excelsior Maassluis, SteDoCo ontvangt Barendrecht en Katwijk moet het in Veenendaal opnemen tegen GVVV.

KNVB-beker: Geen opvallende loting zaterdagclubs

Op het bondsbureau in Zeist is geloot voor de eerste twee ronden van het KNVB-bekertoernooi. Vijfentwintig zaterdagclubs hebben zich geplaatst, waarvan er vier (Kozakken Boys, Spakenburg, HHC Hardenberg en Barendrecht) in de tweede ronde zullen instromen, net als de clubs uit het betaalde voetbal.

Nieuwe indeling hoofdklasse bekend gemaakt

De KNVB heeft de nieuwe indelingen van de standaard klassen bekend gemaakt. De samenstelling van de topklasse was uiteraard al bekend, maar de hoofd- en eerste klassen (en lager) zijn daar nu bij gekomen.

Districtsbeker: KNVB maakt poule-indelingen bekend

De KNVB heeft de indelingen van de poules voor de diverse districtsbekertoernooien bekend gemaakt. De topklassers zijn vrijgesteld van de eerste pouleronde en stromen in vanaf de knock-outfase.

Roeland ten Berge met DVS '33 de topklasse in

Roeland ten Berge (38) wordt komend seizoen de hoofdtrainer van DVS '33 Ermelo. Hij volgt bij de kersverse topklasser Jan Veldhuizen op, die vanwege een drukke baan en privéomstandigheden recentelijk moest besluiten op te stappen bij de Ermeloërs.

DVS '33 Ermelo en Jan Veldhuizen gaan uit elkaar

DVS '33 Ermelo, de nieuwbakken topklasser, en trainer Jan Veldhuizen beëindigen de samenwerking per 1 juli aanstaande. De club geeft op op het digitale thuis aan dat 'de benodigde intensieve tijdsbesteding die de topklasse met zich meebrengt in combinatie met een drukke baan en privéomstandigheden van Jan Veldhuizen hebben geleid tot dit gezamenlijke besluit'.

Hoek te licht, uitgerekend in finales

HOEK - De HSV Hoek had dit seizoen een aardige geschiedenis kunnen schrijven. Het is er niet van gekomen. De club uit Zeeuws Vlaanderen degradeerde uit de topklasse door in de finale van de nacompetitie van RVVH (3-1) te verliezen. En vervolgens bleek in de bekerfinale ook IJsselmeervogels een brug te ver (0-2).
COLUMN
Bert Kous:

Hoek uit, altijd leuk
KORTE BERICHTEN
• SteDoCo gaat van het B-veld het hoofdveld maken. De ledenvergadering van de topklasser is akkoord met het verplaatsen van de lichtinstallatie, reclameborden en tribune naar het tweede veld, waar dan ook kunstgras op komt te liggen. Daarmee wordt ook tegemoet gekomen aan de bezwaren van de omwonenden. Het is de bedoeling dat een en ander uiterlijk 1 oktober zal zijn gerealiseerd.
• De KNVB maakt op woensdag 1 juli de indelingen bekend van de standaard competities in het amateurvoetbal. Op die dag is tevens de loting voor de eerste twee rondes van het toernooi om de KNVB-beker in het betaald voetbal. Daarvoor hebben zich vijfentwintig zaterdagclubs geplaatst.
• Berry Powel van Kozakken Boys moet binnenkort onder het mes. De spits van de zaterdagkampioen uit Werkendam kampt met een scheurtje in de meniscus. Na de operatie volgt een revalidatieperiode van zes weken en daardoor zal Powel de start van het nieuwe seizoen noodgedwongen moeten missen.
• Niet Jan van Deinsen maar François Gesthuizen is komend seizoen de hoofdtrainer van DFS. Van Deinsen heeft ondanks eerder naar elkaar uitgesproken intenties besloten de club uit Opheusden te verlaten. Gesthuizen (42) coachte de afgelopen twee seizoenen in de Jupiler League Achilles'29, waar hij het stokje overnam van Van Deinsen. Van Deinsen was bij DFS de opvolger van Dik Peters van Ton die na drie competitiewedstrijden (0 punten) geen vertrouwen meer voelde vanuit de spelersgroep en daaruit zijn consequenties trok. De nacompetitie werd voor Van Deinsen en DFS geen succes. Met de 6-0 tegen JSV Nieuwegein was niets mis mee, maar de 2-0 nederlaag bij Deltasport betekende dat het avontuur van DFS in de hoofdklasse slechts één jaar heeft geduurd.
• Marcel Boudesteyn zal volgend seizoen hoofdtrainer zijn bij Nunspeet. De oud-prof (van o.a. FC Groningen en FC Zwolle) volgde in februari Jan van den Berg op die vanwege drukke werkzaamheden zijn functie bij de eersteklasser had neergelegd. Nunspeet kwam daarop met Bülent Akar (assistent-trainer) mondeling overeen dat hij komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep zou staan. Gebrek aan vertrouwen maakte, voor er een papieren contract was, al een einde aan de samenwerking. Boudesteyn stroomt dus door van interim naar een 'vast' dienstverband. Club en trainer hebben de lat maar meteen hoog gelegd. Promotie naar de hoofdklasse is het doel.
• De loting voor de eerste twee ronden van de KNVB-beker vindt plaats op woensdag 1 juli. In het KNVB-centrum in Zeist worden de 42 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor de eerste ronde, met als speeldatum 26 augustus. Vervolgens wordt ook voor de tweede ronde geloot. De speeldata daarvoor zijn 22, 23 en 24 september.
• De wedstrijd om de Supercup voor amateurs wordt gespeeld op zaterdag 15 augustus. Bekerwinnaar IJsselmeervogels speelt een thuiswedstrijd tegen algeheel amateurkampioen FC Lienden.
• Tim Roggeveen, de linksback van Jodan Boys, heeft tijdens een oefenwedstrijd tegen Deltasport vermoedelijk zijn scheenbeen gebroken. De wedstrijd werd als gevolg hiervan gestaakt. De actieve voetbalcarrière van Roggeveen komt op een vervelende manier ten einde, want hij was van plan om vanaf volgend seizoen in een lager elftal te gaan spelen.
• Adrie Poldervaart is de winnaar geworden van de Rinus Michels Award. De trainer van hoofdklasser Zwaluwen werd door zijn vakgenoten verkozen tot de beste trainer bij de amateurs. Poldervaart volgt Simon Ouaali op, die vorig jaar de prestigieuze prijs in de wacht sleepte.
DVS '33 Ermelo kreeg de Rinus Michels Award in de categorie beste jeugdopleiding amateurvoetbal.
• Fred de Boer verlaat hoofdklasser Drachtster Boys om vanaf volgende week trainer te worden van de vrouwen van SC Heerenveen. De Boer, die in Drachten een contract voor onbepaalde tijd had, gaat zich inzetten om het vrouwenvoetbal in Friesland op de kaart te zetten.
• Sijtze Wobbes is per direct opgestapt als trainer bij ASC Nieuwland (1D). Hij is het niet eens met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. ASC Nieuwland begint donderdag aan de nacompetitie met het duo Dennis Schoonderbeek en Dirkjan Beeftink aan het roer. De Amersfoorters moeten zich dan proberen te handhaven in de eerste klasse.
• In de eerste klasse D heeft FC Zutphen de beslissingswedstrijd tegen FC Horst met 2-1 gewonnen. De Ermeloërs zijn daardoor rechtstreeks gedegradeerd. FC Zutphen krijgt via de nacompetitie nog een kans zich te handhaven. FC Horst kwam voor rust via een strafschop nog wel op voorsprong. Na de pauze maakte invaller Emir Balavac snel gelijk en scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.
• Maandagmiddag heeft de zitting plaats gevonden inzake het kort geding van Huizen tegen de KNVB. De rechtbank zal woensdagmiddag uitspraak doen.
• In navolging van Bennekom is ook Huizen naar de burgerrechter gegaan om de puntenmindering aan te vechten. De KNVB had beide clubs vijf strafpunten opgelegd, naar aanleiding van de ontsporing na afloop van Huizen - Bennekom op 20 september. Het kort geding vindt plaats op maandag 11 mei. In de zaak van Bennekom viel het oordeel van de rechter uit in het voordeel van Bennekom (zie elders op deze site).
• FC Lienden is kampioen geworden bij de zondagamateurs en is de tegenstander van de zaterdagkampioen in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. Kozakken Boys en Spakenburg strijden nog om de zaterdagtitel. Omdat Kozakken Boys op 16 mei ook de bekerfinale in Zuid I moet spelen worden de wedstrijden om het algeheel kampioenschap waarschijnlijk op 23 en 30 mei gespeeld.

 

LANDELIJKE EN REGIONALE MEDIA