VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Berichten

Katwijk pakt titel die ook Kozakken Boys in zicht had

WERKENDAM - Laatste ronde helpers weg. Dat was de sticker die geplakt kon worden op de apotheose van het spannend slot in de Tweede divisie. Juist in de laatste wedstrijd stonden op sportpark De Zwaaier in Werkendam de nummers één en twee tegenover elkaar. Slechts twee punten was de voorsprong van Katwijk op Kozakken Boys.

Unieke titel voor Eemdijk

URK - Eemdijk heeft clubgeschiedenis geschreven door kampioen te worden in de hoofdklasse B, door sommigen ook wel de Hoofdklasse Bizar genoemd.

Berkum trots op tweede plaats

ZWOLLE - De ontknoping van de titelstrijd in de hoofdklasse B had, vooraf bekeken, alles in zich van een wiskundig vraagstuk. Want uitgerekend op de laatste wedstrijddag koppelde de competitieplanner de gedeelde nummer één Berkum, gelijk in punten maar met een minder doelsaldo dan de andere nummer één Eemdijk, aan de op twee punten achtervolgende nummer drie SC Genemuiden.

Tweede divisie: KATWIJK KAMPIOEN!

Bij Kozakken Boys droomden de fans er al van, maar Katwijk hield de Werkendammers in eigen huis af van een score. De 0-0 op een volgepakt sportpark De Zwaaier was voor de ploeg van Jack van den Berg voldoende om de kampioenschaal uitgereikt te krijgen. De Werkendammers waren op momenten wel dicht bij een doelpunt.

Derde divisie: ACV heldhaftig gedegradeerd

Met een laatste heldhaftige krachtsinspanning heeft ACV geprobeerd rechtstreekse degradatie af te wenden. De 3-4 overwinning op Quick Boys, die in de slotfase op het scorebord kwam, was de eerste voorwaarde om het gestelde doel te bereiken, maar Spijkenisse werkte niet mee. Ook die ploeg scoorde een late goal en won daardoor met 1-2 van Capelle.

Hoofdklasse A: RVVH na Argon tweede degradant

Na Argon is ook RVVH gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Ridderkerkers hadden nog wel een kans om hun positie te verbeteren, maar keken bij SteDoCo als na vijf minuten tegen een achterstand aan. Dat maakte de opdracht bijna tot een onmogelijke en dat kreeg in de tweede helft in de vorm van de 2-0 de bevestiging. De degradatie naar de eerste klasse is wel opvallend voor een club die in het seizoen 2015-16 nog een jaar topklasse doormaakte.

Hoofdklasse B: EEMDIJK KAMPIOEN!

Eemdijk is kampioen geworden in de hoofdklasse B. Om zeker van hun zaak te zijn moesten de Diekers winnen van Urk en die missie slaagde met vlag en wimpel. Na een half uur schoot Evert Brouwers een vrije schop in de kruising en na ruim een kwartier in de tweede helft zette Maikel de Harder de jubelgevoelens bij de meegereisde supporters serieus in gang.

Katwijk of Kozakken Boys? Jubel of domper?

Als op de slotdag van de competitie de twee overgebleven titelkandidaten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, is er een mooier einde denkbaar aan een voetbalseizoen? Sportpark De Zwaaier in Werkendam zal uitpuilen van de fans van beide ploegen en verder alle andere voetballiefhebbers die er nog bij passen. Om kampioen te worden moet Kozakken Boys winnen van Katwijk, dat op zijn beurt genoeg heeft aan een gelijk spel om de schaal omhoog te mogen houden.

Drie honden vechten om de vetste kluif

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

Laatst gewijzigd

17.43
Samenvattingen op YouTube
17.41
Spelerscarrousel hoofdklasse
17.22
Prikbord
13.31
Hoofdklasse A: RVVH na Argon tweede degradant
12.50
Hoofdklasse B: EEMDIJK KAMPIOEN!
11.21
Tweede divisie: KATWIJK KAMPIOEN!
11.17
Landelijke en regionale media
10.52
Derde divisie: ACV heldhaftig gedegradeerd
05.54
Katwijk pakt titel die ook Kozakken Boys in zicht had
05.45
Unieke titel voor Eemdijk
05.44
Berkum trots op tweede plaats
26 mei
Spelerscarrousel derde divisie
26 mei
Spelerscarrousel tweede divisie
25 mei
Katwijk of Kozakken Boys? Jubel of domper?
25 mei
Drie honden vechten om de vetste kluif
23 mei
Clubs hoofdklasse B schieten door het plafond
22 mei
Column: Emoties
20 mei
Hoofdklasse A: Hoek en SteDoCo naar nacompetitie
20 mei
Derde divisie: SPAKENBURG KAMPIOEN
20 mei
Tweede divisie: Katwijk in het nauw
20 mei
Spakenburg via kortste weg terug waar het hoort
20 mei
Eemdijk lijkt aan de druk te gaan bezwijken
19 mei
Hoofdklasse B: Eemdijk werkt zich in de nesten
18 mei
Wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?
17 mei
Amateurclubs, sta voor uw zaak op 7 juni

Column

John Blok

Emoties

Overzichten

•  Beslissingen tweede en derde divise, hoofd- en eerste klasse
•  Nacompetitie tweede divisie/derde divisie
•  Nacompetitie derde divisie/hoofdklasse
•  Nacompetitie hoofdklasse/eerste klasse
•  Nacompetitie eerste klasse/tweede klasse

Korte berichten

27 mei
In verband met het overlijden van een bestuurslid van AFC gaf de KNVB toestemming om het duel tussen AFC en FC Rijnvogels door te schuiven naar 30 mei. Daardoor is de situatie ontstaan dat AFC wellicht geen enkele behoefte zal hebben dit duel te winnen. Winnen de Amsterdammers namelijk, dan worden zij de nummer dertien (nu nog Rijsoord) in de hoofdklasse A en die moet aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie voor handhaving. Nummer veertien, op dit moment AFC, is vrijgeloot voor de eerste ronde en schuift meteen door naar de tweede ronde. FC Rijnvogels heeft geen enkel belang meer bij de wedstrijd. Leuk potje voetbal kan dat worden op sportpark Goed Genoeg. Maar AFC kan ook rekening houden met de koppelingen in het wedstrijdschema om zo op papier gunstiger tegenstanders te treffen. En dan is winnen van FC Rijnvogels misschien wel slimmer.
26 mei
Volendam (1A) en SVZW (1D) zijn kampioen geworden en spelen komend seizoen in de hoofdklasse. De Volendammers waren op basis van een veel beter doelsaldo dan ARC al officieus kampioen. SVZW had een gelijk spel genoeg om Flevo Boys achter zich te houden, maar de Wierdenaren namen het zekere voor het onzekere en wonnen met 1-4 van Hierden. De andere rechtstreekse promovendi uit de eerste klassen zijn SC Feyenoord (1B), DUNO Doorwerth (1C) en Buitenpost (1E).
26 mei
Gert Aandewiel is per direct opgestapt als coach van Quick Boys. Aandewiel, die een doorlopend contract had afgesloten, zou tot zijn beslissing zijn gekomen na opmerkingen van de nieuw gekozen voorzitter. De algemene ledenvergadering van vrijdagavond koos de nieuwe voorzitter, waarop het zittende bestuur in zijn geheel aftrad. Bron van de berichtgeving is RTV Drenthe. Quick Boys heeft het vertrek van Aandewiel nog niet bevestigd.
24 mei
De KNVB heeft bekend gemaakt dat de plek, die door het vertrek Jong FC Twente vacant is geworden, ingenomen zal worden door een 'lucky loser' van de nacompetitie derde divisie/hoofdklasse. De verliezend finalisten spelen op zaterdag 16 juni één extra wedstrijd voor één plaats in de Derde divisie. De wedstrijd zal in principe op neutraal terrein worden vastgesteld, maar in overleg kan anders worden besloten.
Ook de hoofdklasse wordt opgevuld met een 'lucky loser'. De drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen hoofdklasse en eerste klasse spelen een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de hoofdklasse.
24 mei
De wedstrijd AFC (za) - FC Rijnvogels (hoofdklasse A) is in verband met het overlijden van AFC-bestuurslid Peter Dekkers verplaatst naar woensdagavond 30 mei. De wedstrijd van AFC (zo), uit tegen Excelsior Maassluis (tweede divisie), wordt wel op zaterdag 26 mei gespeeld.
23 mei
FC Twente wil het beloftenteam uit de voetbalpiramide terugtrekken en daarmee gaan uitkomen in de beloftencompetitie. De BVO wil een kleinere selectie van spelers, die in potentie dicht op het eerste elftal zit en wil daarmee meer specifiek en individueel gaan trainen. FC Twente verwacht dat dit kwaliteitsverhogend en tevens kostenbesparend werkt. Een en ander zou betekenen dat er in de Derde divisie een extra plaats beschikbaar komt.
23 mei
FC Lisse heeft Martin van Eeuwijk per direct uit de selectie gezet en het contract met hem ontbonden. Aanleiding daarvoor is het incident van afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg, waarbij Van Eeuwijk tegenstander Ashwin Manuhutu in het bovenbeen heeft gebeten. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de club rigoureuze maatregelen neemt tegen een speler die over de schreef is gegaan, ondanks dat de club in de strijd tegen degradatie iedereen kan gebruiken. Twee weken geleden kon keeper Brian van der Werff zijn biezen pakken nadat hij expres de bal hard in de dugout van IJsselmeervogels had geschoten.
19 mei
En nog maar eens schuiven met de aanvangstijden in de Tweede divisie. Nu staan de wedstrijden van de laatste speelronde geprogrammeerd voor 15.30 uur.
19 mei
In de eerste klasse C heeft de wedstrijd tussen GJS en kampioen DUNO Doorwerth het einde niet gehaald. Wegens een blessure van scheidsrechter Venema werd er halverwege gestaakt. De stand was op dat moment 0-0. De wedstrijd is voor GJS nog voor belang, het is namelijk nog niet veilig. Dinsdag 22 mei moet DUNO opnieuw naar Gorinchem afreizen om de wedstrijd uit te spelen.
19 mei
De trainers Adrie Poldervaart (Barendrecht), Danny Buijs (Kozakken Boys) en Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) hebben de opleiding UEFA Pro (coach betaald voetbal) met succes afgelegd. Buijs en Rijsdijk gaan ook in het betaald voetbal aan de slag. Buijs wordt hoofdcoach bij FC Groningen, Rijsdijk wordt assistent bij Sparta en de trainer van de beloften. Poldervaart heeft een doorlopend contract bij Barendrecht.
15 mei
De wedstrijd IJsselmeervogels - Achilles '29 van zaterdag 12 mei is vervroegd naar 15.00 uur. Dit in verband met de mogelijke kampioenschappen van plaatsgenoten Spakenburg en Eemdijk, die zouden kunnen samenvallen met deze tweededivisiewedstijd.
12 mei
In twee van de vijf eerste klassen is er nog volop strijd om de titel. In 1A lijkt Volendam, met drie punten voorsprong op ARC, de grootste kanshebber. In 1D is het echt ongemeen spannend. Het gaat tussen Flevo Boys (kersvers bekerhouder van het district Noord) en SVZW. Met nog twee speelrondes te gaan staan beide clubs tot achter de komma gelijk, 59 punten en elk met een doelsaldo van 71-23. SC Feyenoord (1B), DUNO D (1C) en Buitenpost (1E) hebben zich al gemeld als kampioen.
10 mei
In Zuid I heeft zondaghoofdklasser Goes beslag gelegd op de beker. Het won de finale tegen Uno Animo (een zondagtweedeklasser uit Loon op Zand) met 4-2.
Gemert heeft de beker in Zuid II gepakt. De hoofdklasser (in 2010 landskampioen bij de zondagamateurs) had een verlenging nodig tegen zondageersteklasser Wittenhorst, nadat de reguliere negentig minuten in 2-2 waren geëindigd. Gemert scoorde vrij vlot in de verlenging 2-3 en dat bleek genoeg voor de bekerwinst.
8 mei
FC Lienden heeft Hans van de Haar voor de rest van het seizoen toegevoegd aan de technische staf. Als gevolg daarvan heeft interim-trainer Jan Veldhuizen zijn taken met onmiddellijke ingang neergelegd. Van de Haar, die eerder al hoofdtrainer bij Lienden was, staat onder contract bij FC Utrecht. De Utrechtse profclub verleent medewerking aan de tijdelijke regeling.
7 mei
FC Lisse meldt op de eigen website dat de club en doelman Brian van der Werff per direct afscheid van elkaar hebben genomen. Beide partijen kwamen tot dit besluit toen er andere interpretaties waren over de keihard geschoten bal in de dug-out van tegenstander IJsselmeervogels afgelopen zaterdag.

 

Landelijke en regionale media

TWEEDE DIVISIE
Fox Sports:
Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys
Barendrecht - IJsselmeervogels
Achilles '29 - FC Lienden
GVVV - VVSB
TEC - HHC Hardenberg
FC Lisse - Jong Sparta
Excelsior Maassluis - AFC
De Dijk - De Treffers
Kozakken Boys - Katwijk

Vandaag meest gelezen

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2