VOETBAL OP ZATERDAG

VOETBAL OP ZATERDAG

Ads 1

Content

Philip den Haan was in het verleden een bepalende speler bij Kozakken Boys in Werkendam. Als trainer behaalde hij kampioenschappen met o.a. VVGZ en IJsselmeervogels. Verder was Den Haan als trainer werkzaam bij Kozakken Boys, Woudrichem, Unitas, Sparta Nijkerk en Heerjansdam.

Slecht?

 

Philip den Haan
Ex-trainer van o.a. IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Sparta Nijkerk en Heerjansdam

 

Dachten we even in rustiger voetbalvaarwater te komen, Nederland won weer eens, in clubverband doen we Europees ook op een paar fronten mee, zitten we ineens middenin een kunstgras discussie. Niet over het gras op zich, alhoewel daar ook de meningen over verdeeld zijn, maar over het rubber dat er op wordt gestrooid.

 

De volksgezondheid is niet iets om mee te spotten, dus neem ik de situatie rond het ineens gevaarlijke rubber dat er meestal op ligt, heel serieus. Zo serieus dat ik hoop dat er snel eerlijk uitsluitsel komt over deze kwestie. Alles is slecht tegenwoordig, rood vlees, wijn, melk, koolhydraten. Je weet ook niet meer wat je moet geloven. Uit welke hoek waait de wind nu? Waar zit het voordeel? Echt gevaarlijk?

 

Gisteren, net na de tweede plek van Max Verstappen (over rubber gesproken!), ging ik achter de tikmachine zitten en dacht terug aan de zaterdag. Om uiteenlopende redenen (supporter en raadslid) was ik die ochtend en middag nog op aantal voetbalvelden in de regio.

Ik zag en hoorde daar rubber discussies aan. "Mijn kind van zes gaat niet meer op kunstgras spelen", hoorde ik een moeder zeggen die lurkend aan een sigaret en al twintig jaar verslaafd aan de peuk, ging voor de gezondheid van haar kind. Ik wilde nog zeggen dat haar kind dan ook niet meer in de speeltuin mag spelen met al die rubber tegels, maar dat vond ik olie op het vuur, dus hield ik me in. Ik vroeg ook maar niet door of haar zoontje op zwemles zat met al dat chloor in het water.

 

Ik hoorde trouwens dat doorgewinterde supporters van diverse voetbalverenigingen waterbedrijven nu aansprakelijk gaan stellen voor de slechte kwaliteit water van dit moment. Wat is het geval? Je schijnt er in en na het weekend goed beroerd van te (kunnen) worden. De eerste onderzoeksresultaten komen morgen in het nieuws. Bij een behoorlijk aantal supporters die na de voetbalwedstrijd van hun favorieten naar huis gaan, de hele middag en gedeelte van de avond veel water gedronken hebben komen schokkende diagnoses "boven water".

De vele glazen water die ze drinken, slechts voor een heel klein gedeelte vermengd met wat hop, gerst, gist, wat vitamines en een drupje alcohol, zorgt vaak voor evenwicht stoornissen, dubbele tong, grote drang op de blaas en lekkende pisbuizen, maar ook voor stemverheffing, (licht) agressief gedrag, handtastelijkheden en bij thuiskomst een bult op je kop. Ook zijn er gevallen bekend die na zo'n middag en avond veel last krijgen van dichtvallende oogleden. Morgen wordt bekend hoe hoog de schadeclaims zijn. Ook hier hoop ik snel op duidelijkheid.

 

Gelukkig werd er dit weekend toch ook gevoetbald. Door groot en klein. We zijn al weer aardig op weg naar de herfst en overal zijn de eerste afscheidingen op de ranglijsten te zien. Dat betekent weer extra druk. Druk om bovenaan te blijven of te komen, de aansluiting niet verliezen en druk om bij de ondersten weg te blijven. Dat maakt het allemaal weer aantrekkelijker en kunnen alle registers worden opengetrokken om wedstrijden te willen winnen. Ik was zaterdag voor RTV Utrecht met Bertje Kous bij VVSB - Spakenburg. Daar zat echt alles in, 4-4 eindstand. Voor zo'n wedstrijd parkeer je graag je auto verkeerd met een boete tot gevolg. Kniesoor die daar dan op let. Beide ploegen speelden om te winnen en dat is mooi. Natuurlijk zal er bij beide ploegen anders gedacht worden over het gelijke spel en bij de Blauwen voel je dat het theewater al weer kookt, maar enerverend was het wel. Ik zie tegenwoordig best wat wedstrijden en nog teveel gaat het wat mij betreft nog om niet te verliezen in plaats van te willen winnen. Open wedstrijden zijn ook veel leuker voor het publiek en... daar hoor ik bij tegenwoordig. Misschien dat Marco ons kan gaan helpen met ideeën op dat vlak.

 

Voor nu: koppie erbij houden, rust bewaren en op basis van de juiste informatie pas beslissingen nemen.


 Hits  3326 

Footer

©Stichting Voetbal op ZaterdagRSSTwitterDisclaimer & cookiebeleidColofonAdverteren

Ads 2