Seizoen 2017-2018

16 oktober 2018

Na de wedstrijd tussen DOVO en Noordwijk was er mogelijk een ei te bakken op Gert Kruys. Maar de coach van DOVO reageerde in zorgvuldig gekozen bewoordingen op het afkeuren van het doelpunt van Joshua Patrick waarmee DOVO een paar minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong zou zijn gekomen.

4069
14 oktober 2018

BARENDRECHT - Meer nog dan een deling van punten, betrof het gelijkspel tussen Barendrecht en GVVV een deling van onmacht. Beide ploegen toonden vrijwel een gehele wedstrijd lang aan dat het bij hen op zijn allerzachtst gezegd niet soepeltjes loopt.

5970
14 oktober 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat kan een voetballiefhebber zich beter wensen dan een heerlijk najaarszonnetje. Een lekker briesje erbij en een goede spannende wedstrijd. Aan de blauwe kant van de Westmaat werden de eerste twee wensen volledig vervuld. De laatste wens niet, en werd het duel in de Tweede divisie een zeer matig verlengstuk van wat een goede wedstrijd had moeten worden.

2145
14 oktober 2018

HARDERWIJK - Het thuis nog ongeslagen VVOG heeft het op het schitterend in de zon gelegen sportpark Strokel in Harderwijk niet kunnen bolwerken tegen Quick Boys, de nummer twee van de ranglijst. Een wat gemakkelijk gegeven strafschop zorgde ervoor dat de gasten met een 0-1 voorsprong de rust in konden gaan.

2443
14 oktober 2018

URK - Eigenlijk alleen maar lachende gezichten 'op Urk', het voormalige eiland in de Zuiderzee. En dat kwam niet alleen door de super zomerse weersomstandigheden maar vooral ook door de prestaties tot nu toe dit seizoen van de SV Urk, de lokale voetbaltrots. De Urkers pakten alweer hun zesde overwinning in zeven speelrondes. Deze keer moest Berkum (4-1) eraan geloven.

3874
13 oktober 2018

Opnieuw heeft AFC een achterstand bij rust om weten te zetten in een klinkende overwinning. Excelsior Maassluis had in het eerste bedrijf veruit de meeste kansen, maar benutte er slechts één. Na de pauze was het een compleet ander verhaal. AFC dicteerde en scoorde vier keer. Raily Ignacio deed met twee doelpunten weer goede zaken met betrekking tot het topscorersklassement.

5648
13 oktober 2018

Na negentig minuten was de stand tussen DOVO en Noordwijk in balans, maar in de extra tijd kwam de klasse van de koploper boven drijven. Met twee doelpunten beslisten de Noordwijkers de wedstrijd. Medekoploper Quick Boys won in Harderwijk ruim van VVOG. Het werd op De Strokel 1-4 voor de ploeg van trainer Erik Assink.

5348
13 oktober 2018

Ter Leede, tot vandaag vierde op de ranglijst, heeft thuis tegen Volendam (tweede) een dikke nederlaag moeten slikken. Het werd 0-4 voor de Volendammers. De Sassenheimers zakken door het verlies twee plaatsen ten faveure van FC 's-Gravenzande en SC Feyenoord. Koploper Spijkenisse won met 1-3 van Zwaluwen en blijft zodoende de lijst aanvoeren.

3122
13 oktober 2018

De top drie (Urk, Excelsior '31 en Sparta Nijkerk) hebben hun wedstrijden gewonnen. De achtervolgers Flevo Boys, ACV, SC Genemuiden en DUNO D. hebben punten laten liggen. Staphorst heeft daarvan geprofiteerd. Dat staat nu vierde achter het leidende trio. Urk won met 4-1 van Berkum.

4230
12 oktober 2018

Een klaagzang is niet op zijn plaats, maar zorgen zijn er wel voor Albert van der Dussen, de opvolger van Adrie Poldervaart, die zeker afgelopen seizoen een mooie prestatie (vierde plek) neerzette met Barendrecht. Daarmee vergeleken valt de start nu ook zo tegen. Barendrecht verloor in het nog prille seizoen al vijf keer en is op dat onderdeel koploper in de Tweede divisie.

7922
10 oktober 2018

Derde divisie: Doelpunten vallen als rijpe appelen. Dat was de toepasselijke kop boven het overzicht van speeldag 7 in de Derde divisie. De achttien ploegen maakten bij elkaar 42 doelpunten. Maar boven de Tweede divisie had die kop eigenlijk nog beter gepast. Daar liet een zelfde aantal teams de teller stoppen bij 48 treffers.

9514
7 oktober 2018

HARDENBERG - Een trainer die aangaf geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met zijn spelersgroep, dat was volgens de clubleiding van Katwijk de aanleiding voor het opzienbarende ontslag van Jack van den Berg afgelopen donderdag.

14208
7 oktober 2018

NOORDWIJK - Op indrukwekkende wijze heeft medekoploper Noordwijk in de Derde divisie het op de derde plaats staande VVOG een stevig pak slaag gegeven. Met maar liefst een 6-1 nederlaag werden de Harderwijkers naar huis gestuurd. Noordwijk schudde daarmee VVOG als concurrent voorlopig van zich af, met een uitslag die veel en veel hoger had kunnen uitvallen.

6197
7 oktober 2018

VOLENDAM - De amateurs van Volendam (zaterdag) en SC Feyenoord hadden elkaar nog nooit ontmoet in competitieverband. Dat alleen al misschien maakte de wedstrijd interessant. Na negentig minuten lag de conclusie voor het oprapen: het was een hoogst interessant duel geweest. Bij rust stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord voor de Volendammers.

6384
7 oktober 2018

ASSEN - ACV boekte een volkomen verdiende 2-0 overwinning op Staphorst. Met die uitslag was niets mis. Met de eerste helft ook niet. ACV kwam al vroeg op voorsprong en liet daarna Staphorst nooit in de wedstrijd komen. Toen direct na rust ACV de 2-0 scoorde, de wedstrijd in feite gespeeld. Staphorst drong wel aan zonder echt gevaarlijk te worden.

5357
6 oktober 2018

AFC heeft de koppositie, die de ploeg vorige week pakte, niet vast kunnen houden. De Amsterdammers speelden op Houtrust met 3-3 gelijk tegen Scheveningen. IJsselmeervogels won wel, met 4-1 van De Treffers, en maakte zich weer meester van de leidende positie in de Tweede divisie. AFC volgt op de tweede plaats, maar moet nu Rijnsburgse Boys naast zich dulden.

9003
6 oktober 2018

Noordwijk en Quick Boys hebben de achtervolgers geen kans gegeven om dichterbij te komen. Noordwijk haalde met 6-1 tegen VVOG en Quick Boys versloeg FC Lisse met 3-0. De beide koplopers houden het gat van vier punten met DVS '33 Ermelo, Harkemase Boys en ASWH in stand. Noordwijk neemt op basis van het doelsaldo de eerste plaats in.

8203
6 oktober 2018

Vanwege de veiligheid werd de wedstrijd tussen de amateurs van Volendam en de amateurs van Feyenoord in het stadion van FC Volendam gespeeld. Blijkbaar vond met in het vissersdorp dat het te gevaarlijk was om de supporters uit Rotterdam los te laten op het complex van de RKVV.

6886
6 oktober 2018

Urk heeft in een rechtstreekse confrontatie met achtervolger DUNO Doorwerth een 'zes-punter' gepakt. De Urkers wonnen met 0-1 en hebben daardoor een riante voorsprong genomen in de hoofdklasse B. Urk heeft nu vijftien punten, DUNO is met tien punten afgezakt naar de zevende plaats. Een trio aan clubs hebben de gedeelde tweede plaats ingenomen.

7901
5 oktober 2018

Zo denk je, niets aan de hand bij Katwijk. Weliswaar verloren van Excelsior Maassluis (2-4), maar een club als Katwijk kan wel tegen een stootje. En dan opeens komt het bericht naar buiten dat coach Jack van den Berg zijn ontslag heeft gekregen. Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Van den Berg leidde in mei van dit jaar Katwijk nog naar een dik verdiend kampioenschap in de Tweede Divisie.

15793