Wedstrijdverslagen

14 oktober 2018

BARENDRECHT - Meer nog dan een deling van punten, betrof het gelijkspel tussen Barendrecht en GVVV een deling van onmacht. Beide ploegen toonden vrijwel een gehele wedstrijd lang aan dat het bij hen op zijn allerzachtst gezegd niet soepeltjes loopt.

5963
14 oktober 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wat kan een voetballiefhebber zich beter wensen dan een heerlijk najaarszonnetje. Een lekker briesje erbij en een goede spannende wedstrijd. Aan de blauwe kant van de Westmaat werden de eerste twee wensen volledig vervuld. De laatste wens niet, en werd het duel in de Tweede divisie een zeer matig verlengstuk van wat een goede wedstrijd had moeten worden.

2134
14 oktober 2018

HARDERWIJK - Het thuis nog ongeslagen VVOG heeft het op het schitterend in de zon gelegen sportpark Strokel in Harderwijk niet kunnen bolwerken tegen Quick Boys, de nummer twee van de ranglijst. Een wat gemakkelijk gegeven strafschop zorgde ervoor dat de gasten met een 0-1 voorsprong de rust in konden gaan.

2431
14 oktober 2018

URK - Eigenlijk alleen maar lachende gezichten 'op Urk', het voormalige eiland in de Zuiderzee. En dat kwam niet alleen door de super zomerse weersomstandigheden maar vooral ook door de prestaties tot nu toe dit seizoen van de SV Urk, de lokale voetbaltrots. De Urkers pakten alweer hun zesde overwinning in zeven speelrondes. Deze keer moest Berkum (4-1) eraan geloven.

3866
7 oktober 2018

HARDENBERG - Een trainer die aangaf geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met zijn spelersgroep, dat was volgens de clubleiding van Katwijk de aanleiding voor het opzienbarende ontslag van Jack van den Berg afgelopen donderdag.

14203
7 oktober 2018

NOORDWIJK - Op indrukwekkende wijze heeft medekoploper Noordwijk in de Derde divisie het op de derde plaats staande VVOG een stevig pak slaag gegeven. Met maar liefst een 6-1 nederlaag werden de Harderwijkers naar huis gestuurd. Noordwijk schudde daarmee VVOG als concurrent voorlopig van zich af, met een uitslag die veel en veel hoger had kunnen uitvallen.

6196
7 oktober 2018

VOLENDAM - De amateurs van Volendam (zaterdag) en SC Feyenoord hadden elkaar nog nooit ontmoet in competitieverband. Dat alleen al misschien maakte de wedstrijd interessant. Na negentig minuten lag de conclusie voor het oprapen: het was een hoogst interessant duel geweest. Bij rust stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord voor de Volendammers.

6380
7 oktober 2018

ASSEN - ACV boekte een volkomen verdiende 2-0 overwinning op Staphorst. Met die uitslag was niets mis. Met de eerste helft ook niet. ACV kwam al vroeg op voorsprong en liet daarna Staphorst nooit in de wedstrijd komen. Toen direct na rust ACV de 2-0 scoorde, de wedstrijd in feite gespeeld. Staphorst drong wel aan zonder echt gevaarlijk te worden.

5354
30 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Twee seizoenen zonder de moeder aller derby's voelde voor heel Bunschoten-Spakenburg als de spreekwoordelijke taart zonder kers. Dat zowel blauw als rood hevig toe waren aan een nieuwe editie van de roemruchte burenstrijd bleek de afgelopen week overduidelijk uit de stormloop op toegangskaarten.

12877
30 september 2018

AMSTERDAM - Was AFC steengoed in de KNVB-beker om Telstar (5-0) uit het toernooi te knikkeren, ook tegen Jong Almere City pakte de formatie van trainer Ulrich Landvreugd stevig uit met 5-1. Een uitslag, die niet alleen aangaf dat de rode ploeg in een bloedvorm verkeert, maar ook goed genoeg is voor de koppositie in de Tweede divisie die de Amsterdammers overnamen van IJsselmeervogels.

7611
30 september 2018

HOEK - Toen Kay Tejan in blessuretijd vanaf elf meter scoorde, was eigenlijk iedereen meteen gewend aan het idee dat Quick Boys drie punten rijker naar huis zou gaan. Behalve de spelers van Hoek. Die knepen nog een keer alle resterende energie uit het lijf en zie daar, het wonder geschiedde. Uit een vrije schop ging de bal eerst naar de vleugel en vandaar voor het hok.

8070
27 september 2018

KATWIJK - Realistisch als hij is liet Jack van den Berg in de aanloop naar de bekerstrijd tegen SC Heerenveen nadrukkelijk optekenen dat hij een bekerstunt van zijn ploeg niet erg waarschijnlijk achtte. "Iedere voetbalkenner zal met mij eens zijn dat het niveauverschil tussen Tweede divisie en Eredivisie normaliter te groot is. De kans

4831
27 september 2018

STAPHORST - Bij het naderen van het Uur U, de aftrap van het KNVB-bekerduel tussen Staphorst en PEC Zwolle, ontrolden de harde kern supporters een dundoek met daarop CUPFIGHTERS VV STAPHORST. Op een mega-billboard kregen de spelers van de thuisclub nog eens extra duidelijk hun opdracht mee: KOP D'R VEUR.

4810
26 september 2018

NOORDWIJK - Onverwachte, tegendraadse uitslagen geven het KNVB-bekertoernooi extra sjeu. De 3-2 overwinning waarmee Noordwijk in de eerste ronde het Rotterdamse Sparta uitschakelde was typisch zo'n wedstrijd, waarvan de amateurclub in de aanloop hoopt dat er een surprise uit de bus rolt.

5501
23 september 2018

HARDENBERG - Regen, regen en nog eens regen. Hoewel het natuurlijke gras van sportpark De Boshoek de overvloedige neerslag uitstekend verwerkte, werd het wedstrijdverloop tussen HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys in hoge mate door de nattigheid beïnvloed.

8063
23 september 2018

NOORDWIJK - Soms zijn wonderen de wereld nog niet uit. Het duel tussen Noordwijk en Hoek leverde weliswaar geen winnaar op (1-1), maar groeide na een heel matig begin wel uit tot een spektakelstuk. Met het gelijkspel kregen kregen beide clubs waar ze recht op hadden.

6496
23 september 2018

ROTTERDAM - Oktober vorig jaar verklaarde de gemeente Rotterdam de wedstrijd tussen Feyenoord en Swift tot een risicowedstrijd. Maar toen stond de grote KNVB-bekerwedstrijd in de Kuip op het programma. Deze keer ging het om de amateurs van SC Feyenoord en Swift, de vierde speeldag in de hoofdklasse A.

5742
16 september 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat de Vogels na vier competitiewedstrijden ongedeeld eerste staan op de ranglijst van de Tweede divisie verleidde coach Ted Verdonkschot nog niet direct tot een verstrekkend statement.

11439
16 september 2018

SNEEK - Voetballiefhebbers met de verwachting dat ONS Sneek en Harkemase Boys voor een vlammend spektakel zouden gaan zorgen, kwamen bedrogen uit. Vooral in de eerste helft leek het er meer op dat beide teams keurig het verzoek van de omroeper hadden opgevolgd geen vuurwerk af te steken. Die eerste 45 minuten waren bijna niet om door te komen. De tweede helft was beter te pruimen.

6291
16 september 2018

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys stond toch echt op een gedeelde eerste plaats, terwijl Kozakken Boys ineens helemaal onderin te vinden was. Van posities op de ranglijst was op sportpark De Middelmors in Rijnsburg niets te merken. De thuisploeg gaf de wedstrijd eigenlijk met drie uiterst zwakke momenten in de eerste helft compleet uit handen.

6063