Berichten Hoofdklasse

16 oktober 2018

Na de wedstrijd tussen DOVO en Noordwijk was er mogelijk een ei te bakken op Gert Kruys. Maar de coach van DOVO reageerde in zorgvuldig gekozen bewoordingen op het afkeuren van het doelpunt van Joshua Patrick waarmee DOVO een paar minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong zou zijn gekomen.

5349
14 oktober 2018

URK - Eigenlijk alleen maar lachende gezichten 'op Urk', het voormalige eiland in de Zuiderzee. En dat kwam niet alleen door de super zomerse weersomstandigheden maar vooral ook door de prestaties tot nu toe dit seizoen van de SV Urk, de lokale voetbaltrots. De Urkers pakten alweer hun zesde overwinning in zeven speelrondes. Deze keer moest Berkum (4-1) eraan geloven.

4029
13 oktober 2018

Ter Leede, tot vandaag vierde op de ranglijst, heeft thuis tegen Volendam (tweede) een dikke nederlaag moeten slikken. Het werd 0-4 voor de Volendammers. De Sassenheimers zakken door het verlies twee plaatsen ten faveure van FC 's-Gravenzande en SC Feyenoord. Koploper Spijkenisse won met 1-3 van Zwaluwen en blijft zodoende de lijst aanvoeren.

3205
13 oktober 2018

De top drie (Urk, Excelsior '31 en Sparta Nijkerk) hebben hun wedstrijden gewonnen. De achtervolgers Flevo Boys, ACV, SC Genemuiden en DUNO D. hebben punten laten liggen. Staphorst heeft daarvan geprofiteerd. Dat staat nu vierde achter het leidende trio. Urk won met 4-1 van Berkum.

4322
12 oktober 2018

Een klaagzang is niet op zijn plaats, maar zorgen zijn er wel voor Albert van der Dussen, de opvolger van Adrie Poldervaart, die zeker afgelopen seizoen een mooie prestatie (vierde plek) neerzette met Barendrecht. Daarmee vergeleken valt de start nu ook zo tegen. Barendrecht verloor in het nog prille seizoen al vijf keer en is op dat onderdeel koploper in de Tweede divisie.

8007
10 oktober 2018

Derde divisie: Doelpunten vallen als rijpe appelen. Dat was de toepasselijke kop boven het overzicht van speeldag 7 in de Derde divisie. De achttien ploegen maakten bij elkaar 42 doelpunten. Maar boven de Tweede divisie had die kop eigenlijk nog beter gepast. Daar liet een zelfde aantal teams de teller stoppen bij 48 treffers.

9645
7 oktober 2018

NOORDWIJK - Op indrukwekkende wijze heeft medekoploper Noordwijk in de Derde divisie het op de derde plaats staande VVOG een stevig pak slaag gegeven. Met maar liefst een 6-1 nederlaag werden de Harderwijkers naar huis gestuurd. Noordwijk schudde daarmee VVOG als concurrent voorlopig van zich af, met een uitslag die veel en veel hoger had kunnen uitvallen.

6320
7 oktober 2018

VOLENDAM - De amateurs van Volendam (zaterdag) en SC Feyenoord hadden elkaar nog nooit ontmoet in competitieverband. Dat alleen al misschien maakte de wedstrijd interessant. Na negentig minuten lag de conclusie voor het oprapen: het was een hoogst interessant duel geweest. Bij rust stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord voor de Volendammers.

6515
7 oktober 2018

ASSEN - ACV boekte een volkomen verdiende 2-0 overwinning op Staphorst. Met die uitslag was niets mis. Met de eerste helft ook niet. ACV kwam al vroeg op voorsprong en liet daarna Staphorst nooit in de wedstrijd komen. Toen direct na rust ACV de 2-0 scoorde, de wedstrijd in feite gespeeld. Staphorst drong wel aan zonder echt gevaarlijk te worden.

5450
6 oktober 2018

Vanwege de veiligheid werd de wedstrijd tussen de amateurs van Volendam en de amateurs van Feyenoord in het stadion van FC Volendam gespeeld. Blijkbaar vond met in het vissersdorp dat het te gevaarlijk was om de supporters uit Rotterdam los te laten op het complex van de RKVV.

6984
6 oktober 2018

Urk heeft in een rechtstreekse confrontatie met achtervolger DUNO Doorwerth een 'zes-punter' gepakt. De Urkers wonnen met 0-1 en hebben daardoor een riante voorsprong genomen in de hoofdklasse B. Urk heeft nu vijftien punten, DUNO is met tien punten afgezakt naar de zevende plaats. Een trio aan clubs hebben de gedeelde tweede plaats ingenomen.

7999
5 oktober 2018

Zo denk je, niets aan de hand bij Katwijk. Weliswaar verloren van Excelsior Maassluis (2-4), maar een club als Katwijk kan wel tegen een stootje. En dan opeens komt het bericht naar buiten dat coach Jack van den Berg zijn ontslag heeft gekregen. Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Van den Berg leidde in mei van dit jaar Katwijk nog naar een dik verdiend kampioenschap in de Tweede Divisie.

16011