Nieuws

Hoofdklasse B: Twee keer rood voor Genemuiden-spits

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

20 januari 2018

Koploper SC Genemuiden zal het de komende tijd zonder zijn topscorer Omar Kavak moeten stellen. De spits, die tot nu toe zestien doelpunten heeft gescoord, kreeg in de wedstrijd tegen HZVV tweemaal rood voorgeschoteld van scheidsrechter Dogan Karacaoglan. Eerst ontving Kavak zijn tweede gele kaart, waarna hij in woede uitbarstte. De in de hoofdklasse debuterende scheidsrechter gaf hem daarop ook een directe rode kaart, hetgeen Kavak ongetwijfeld op een langdurige schorsing zal komen te staan. In de wedstrijd zelf werd niet gescoord, zodat de beginstand ook de eindstand werd.

Nummer twee Excelsior '31 liep bij SDC Putten tegen een 2-0 nederlaag aan, waardoor Genemuiden ondanks het gelijkspel nog eens een punt uitliep.
Uit bij Berkum trok Ajax met negen man een 1-2 voorsprong over de eindstreep. En met die drie punten, het verlies van Excelsior '31 en het doelpuntloos gelijkspel van Staphorst tegen Huizen, zijn de Ajacieden nu de nieuwe nummer twee.

Eemdijk heeft thuis in Bunschoten een 1-0 overwinning behaald tegen Sparta Nijkerk. Het enige doelpunt werd ver in de blessuretijd gescoord door Deen van Embricqs.
NSC, die andere ploeg uit Nijkerk, won wél. Thuis werd Zuidvogels met 2-1 verslagen. NSC heeft de degradatieplek die het innam overgedaan aan de tegenstander van vandaag. Zowel NSC als Sparta staan met veertien punten op een p/d-plek. Volgende week is de plaatselijke derby op het terrein van Sparta.

Urk heeft zich vandaag een beetje uit de zorgen gespeeld. CSV Apeldoorn werd op een kansloze 5-1 nederlaag getrakteerd en de Urkers klommen daarmee naar de tiende plaats. CSV Apeldoorn daarentegen staat nog maar net boven de streep.

 

Berkum - Ajax 1-2 (1-1)

Berkum ging onderuit in een wat rommelig duel omdat Ajax veel efficiënter met de kansen omging. De Zwollenaren hadden de handen vol aan de snelle Ajax-aanvallers maar gaven lange tijd weinig weg. Toen de bezoekers toch op voorsprong kwamen, volgde de gelijkmaker binnen een minuut, maar Berkum verzuimde daarna afstand te nemen. Ajax moest na rust meer dan een half uur met tien man verder maar sloeg toch toe en Berkum had, ondanks de nodige kansen, het nakijken. In blessuretijd kwam Ajax zelfs met negen man te staan, maar dat kwam te laat voor de thuisclub om er nog garen bij te spinnen.

 

Johnsen Bacuna gaat uithalen op het doel van Ajax.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 15. Jack van Moerkerk 0-1, 16. Ruud Wellenberg 1-1, 64. Kenneth Misa Danso 1-2
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 300
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis (22. Hoeseb Yacob), Johnsen Bacuna, Ruud Wellenberg (81. Jeroen van Brummen), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker (63. Mark Bloemendaal)
Ajax Stephan Veenboer, Chima Bosman, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Mike van 't Land, Veirano Slager (70. Celso Uhlenbeek), Jack van Moerkerk (90+4. Zakaria el Biyar), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso (84. Berry van 't Land)
Gele kaart Björn Bakker (Berkum), Mike van 't Land (Ajax)
Rode kaart Bilal el Amrani (2x geel), Stanley Akoy (Ajax)

 

Eemdijk - Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)

Het was een echte 0-0 wedstrijd op Sportpark De Vinken, bijna dan... In de blessuretijd wist Eemdijk de wedstrijd toch nog te beslissen. Na een hoop gefrommel in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk wist invaller Deen van Embricqs het beslissende zetje te geven. Eemdijk had over de gehele wedstrijd wel de meeste mogelijkheden, maar het had dus niet raar geweest als de streekderby uiteindelijk een 0-0 eindstand had gekend. Voor Sparta Nijkerk waren de druiven zuur, maar in de kleedkamer van Eemdijk smaakte de overwinning (en het bier) zoet.

Doelpunten 90+2. Deen van Embricqs 1-0
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 650
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, Floris Mulder, Wouter Bout (56. Deen van Embricqs), Jorni Camps, Mauro Franken, Maikel de Harder, Evert Brouwers (88. Klaas Bout), Jasper Bolland (69. Jan de Graaf)
Sparta Nijkerk Stijn Waals, Brian Bawuah (67. Wesley de Laat), Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Mark Groenewoudt, Frank Heus (62. Rick Knoop), Donny van der Wal, Jesse Buitenhuis, Muhammed Dinc, Ali Alkan (77. Junior Albertus), Jean-Willy Mapinga
Gele kaart Zeger Beukers, Klaas Bout (Eemdijk), Rick Knoop, Dennis van der Wal (Sparta Nijkerk)

 

Huizen - Staphorst 0-0 (0-0)

Huizen kwam goed uit de startblokken en had dan ook het overwicht in het eerste kwartier, maar wist desondanks geen grote kansen te creëren. In het vervolg van de eerste helft had Huizen een aantal schotkansen waarbij de bal net achter Önal belandde die hierbij een blessure opliep en in de rust werd gewisseld. In de tweede helft ging het spel heen en weer waarbij beide ploegen wel kansen kregen die naast het doel gingen of werden gekeerd door de keeper.

Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 550
Huizen Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Wouter Vente, Renee Troost, Nino van Jaarsveld, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Bob Brilleman, Hidde van der Veldt (81. Kevin Smit), Murat Önal (46. Lucas van Esterik), Thomas Malolepszy (67. Garrett Jones)
Staphorst Rutger Mulder, Frank van der Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Rémon Kroes, Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Mark Schra (88. Heine Uuldriks), Mike Reuvers (79. William de Boer)
Gele kaart Ewald Koster (Staphorst)

 

HZVV - SC Genemuiden 0-0 (0-0)

In de eerste helft was Genemuiden meer in balbezit en kreeg de ploeg een paar kansen, maar de topvorm ontbrak. De beste kans was voor Omar Kavak. HZVV speelde geconcentreerd en werd een keer echt gevaarlijk. Na rust was er meer sprake van een gelijkopgaand duel, waarbij HZVV na tien minuten de beste kans van de wedstrijd kreeg via Milan Ronkes, maar die trof de paal. Twintig minuten voor tijd kreeg Kavak zelfs twee keer rood en in de slotfase kreeg HZVV nog twee goede kansen. Genemuiden trof nog eens de lat. HZVV was wel blij met een punt, had toch ook het gevoel twee punten verloren te hebben.

Scheidsrechter D. Karacaoglan
Toeschouwers 650
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Reza Hosseini, Lorenzo Valente, Sander Džemidžic, Noah ten Brinke, Kelly João (77. Frank Strijker), Milan Ronkes (78. Arjan Akkerman), Yoran Popovic
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Danny Menting, Robert Boes (80. Ramon Beens), Anne van der Kolk (78. Sijmon Eenkhoorn), Jacco Riemens, Joran Pot, Omar Kavak, Arjen Hagenauw (65. Frank Kuurman)
Gele kaart Frank Kuurman (SC Genemuiden)
Rode kaart Omar Kavak (2x geel), Omar Kavak (SC Genemuiden)

 

NSC Nijkerk - Zuidvogels 2-1 (1-0)

De wedstrijd begon heel rommelig en Zuidvogels ging daar in de beginfase het beste mee om door NSC terug te drukken op eigen helft. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd NSC beter en kwam het op een 1-0 voorsprong na prima actie van Yordi Grovenstein, die Yannick Cornelisz prima afrondde. Er ontspon zich daarna een duel met kansen voor beide goals. Zuidvogels was dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Ranzijn redde zijn poloeg. NSC kreeg kansen via Cornelisz en Wallet. In de tweede helft hetzelfde beeld, NSC kreeg kansen op de 2-0 en Zuidvogels probeerde ook af en toe het doel van NSC te vinden. In de 70-ste minuut een mooi moment toen Bas Ent na anderhalf jaar blessureleed in het veld kwam. Mede dankzij Ent kwam de 2-0 op het scorebord Ent passte op Grovenstein en die scoorde beheerst. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, maar in de laatste minuut kwam Zuidvogels toch nog terug tot 2-1. Na 96 minuten floot de scheidsrechter af en was de ontlading groot bij NSC.

Doelpunten 15. Yannick Cornelisz 1-0, 75. Yordi Grovenstein 2-0, 90. Niels van der Zaal 2-1
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 350
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Dave Knikker, Jeff van der Bult, Jonas Katshima, Chan-Ali Turksoy, Rinke Rozema, Martijn Schilthuis (90. Barry de Winter), Yannick Cornelisz, Yordi Grovenstein, Gerrit Bartels, Tristan Wallet (70. Bas Ent)
Zuidvogels Frank Mol, Michel de Wit, Tim Horsmeier, Jorik van Rijswijk, Jaap Jong, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (76. Niels van der Zaal), Richard Gooijer (46. Wouter van den Berg), Terry Bóné, Danny Roozendaal (73. Jonny Mehrez), Steve Promes
Gele kaart Terry Bóné (Zuidvogels)

 

SDC Putten - Excelsior '31 2-0 (0-0)

Al binnen een minuut kreeg SDC Putten een grote kans om op voorsprong te komen maar de bal verdween net voor het doel langs. Daarna kreeg de wedstrijd een beeld dat beide teams gelijkwaardig waren. Ook Excelsior '31 kreeg nog een goede mogelijkheid maar wist deze ook niet te benutten. Tien minuten voor rust kreeg Excelsior '31 de overhand maar wist daaruit niets te creëren. Na rust begon SDC Putten sterk en kreeg twee maal een goede kans maar doelpunten bleven uit. Het leek erop dat het een doelpuntloos gelijk spel zou worden maar dit viel anders uit toen in de 62-ste minuut de verdediging van Excelsior niet goed ingreep en Cherkaoui de 1-0 kon binnen tikken. Daarna had Excelsior meer balbezit maar grote kansen leverde dit niet op. Toch kreeg de ploeg van Peter Wesselink nog wel een paar goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar een treffer voor de Rijssenaren bleef uit. In de 90-ste minuut was de knock-out voor Excelsior '31, toen Martijn Duits knap een vrije schop achter doelman Koetsier werkte. In de blessuretijd probeerde de gasten nog van alles maar de punten bleven in Putten. SDC Putten bleef zo op eigen veld nog altijd ongeslagen.

Doelpunten 62. Abdelmounim Cherkaoui 1-0, 90. Martijn Duits 2-0
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 650
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim (70. Joost Heerschop), Rick van den Brink, Wouter de Bruin (56. Alexander Sijtsma), Martijn Duits, Jefta van den Broek, Abdelmoumin Cherkaoui (83. Rick Degenaar)
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Melvin Velthuis, Stijn Beverdam (85. Ogúzhan Sahin), Simon Baysoy, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi, Cem Köse (78. Alfaro Vlijter), Jasper Veltkamp (70. Michel Gerritsen Mulkes), Stefan Maat
Gele kaart Kees Pluim, Rick van den Brink (SDC Putten), Simon Baysoy, Mirko Zwiers (Excelsior '31)

 

Urk - CSV Apeldoorn 5-1 (2-0)

Urk is heel goed begonnen aan het tweede gedeelte van de competitie door een afgetekende 5-1 overwinning op Apeldoorn. Voor rust was drukte Jelle de Boer het veldoverwicht uit in twee doelpunten. Vlak voor rust kreeg Sander Krijns ook nog de rode kaart. Na rust verkleinde Apeldoorn met tien man de achterstand, maar Urk stelde heel snel weer orde op zaken. Hessel Snoek bracht het verschil weer terug op twee. De aanvaller van Urk scoorde daarna nog twee keer en produceerde zodoende een glaszuivere hattrick.

 

Een fel duel tussen Lucas Nagel (links) en Rob Diderik van CSV Apeldoorn.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 24. Jelle de Boer 1-0, 45. Jelle de Boer 2-0, 52. Steven van Es (strafschop) 2-1, 59. Hessel Snoek 3-1, 66. Hessel Snoek 4-1, 89. Hessel Snoek (strafschop) 5-1
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 500
Urk Cornelis Koffeman, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Johan Loosman, Jan van Slooten, Lucas Nagel, Marinus Snoek (80. Ronald Wezelman), Hessel Snoek, Jelle de Boer (78. Klaas Romkes), Gerrit Tol (71. Pieter Brands)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Melvin Bresser (73. Mark Fennebeumer), Maarten Boeve, Sander Krijns, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Fedde Timmer (46. Jamarro Diks), Yorik Meijer (38. Charlie van der Hulst), Richard van Schooten, Maikel Lange
Rode kaart Sander Krijns (CSV Apeldoorn)

 

AZSV - DFS afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.