Nieuws

Derde divisie: Spakenburg wint topper van Quick Boys

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

27 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft de topper van nummer drie Quick Boys met 2-0 gewonnen. Het wordt voor de Katwijkers buitengewoon moeilijk als het om het winnen van de titel gaat. De achterstand op Spakenburg bedraagt nu negen punten.
Jong Almere City blijft als enige in het spoor van de Spakenburgers. De beloften uit de polder wonnen, zij het moeizaam, van Jong FC Twente: 2-1. Daardoor blijft het verschil met de 'Blauwen' één punt.

DVS '33 Ermelo en Jong FC Groningen, de nummers vier en vijf, weerhielden elkaar van scoren en deelden daardoor de punten. Beide liepen wel een puntje in op Quick Boys.
Ook DOVO en VVOG speelden gelijk. DOVO deed dat met 2-2 tegen Spijkenisse, ASWH en VVOG vonden elkaars doel niet.

Scheveningen is door de moeizame 1-2 overwinning tegen hekkensluiter Magreb '90 opgeklommen naar de achtste plaats. Het is ASWH en Harkemase Boys (1-1 tegen ODIN '59) voorbij gegaan.

ONS Sneek - Jong FC Volendam kende een knotsgek slot. Na negentig minuten leidde ONS Sneek met 2-1 en leek de overwinning binnen te hebben. In de blessuretijd scoorden de Volendammers echter de gelijkmaker, maar in de 'dying seconds' zorgde Genridge Prijor voor de Friese overwinning.
De belangrijkste punten in de onderste regionen werden echter behaald door ACV. De Assenaren wonnen met 4-1 ruim van concurrent Capelle en klimmen van de zeventiende naar de vijftiende plaats.

 

Magreb '90 - Scheveningen 1-2 (1-0)

Goed was het niet in Utrecht, interessant wel. De thuisploeg compenseerde het surplus aan balbezit van de bezoekers voor rust nog met veel passie en frivoliteit. Na een uitglijder van Scheveningen nam Magreb ‘90 ook nog de leiding. Na rust zwijnden de bezoekers nog eenmaal, maar daarna bleek uit alles dat het duel kantelde. Met een opgeschroefd tempo, een handvol kansen en een deel van de thuisploeg compleet onnodig afgeleid door randzaken trok Scheveningen het duel koelbloedig naar zich toe.

Doelpunten 26. Solace Uyi-Olaye 1-0, 68. Levi Schwiebbe (strafschop) 1-1, 82. Marvin Nieuwlaat 1-2
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 200
Magreb '90 Michiel Belhadj, Omar Boukhari, Denzel Prijor, Omar El Ghazouani (87. Gogo Kinkela), Ismael Sardi, Sidney Schmeltz, Yasin Ouja (74. Azzadine Echarkaoui), Dyllan Ahinful, Solace Uyi-Olaye, Yassine el Hanoudi, Ismael Chibrani (86. Gianni Refos)
Scheveningen Sven Wolsheimer, Esin Gula (55. Kevin Gomez Nieto), Jari de Jong, Samir El Moussaoui, Björn Wagenaar, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Barry Rog (75. Marvin Nieuwlaat), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson (86. Robert Steemers), Tim Peters
Gele kaart Ismael Sardi, Dyllan Ahinful, Michiel Belhadj (Magreb '90), Brandon Robinson, Kevin Gomez Nieto (Scheveningen)
Rode kaart Omar Boukhari (Magreb '90)

 

ACV - Capelle 4-1 (2-1)

ACV heeft vanmiddag een belangrijke zege geboekt. Op eigen veld wonnen de Assenaren met 4-1 van Capelle. Ondanks een vroege voorsprong van de bezoekers kon de thuisploeg na negentig minuten drie punten toevoegen aan het totaal. Het was Olaf van der Sande die Capelle in de veertiende minuut naar een 0-1 voorsprong schoot. Tien minuten later bracht Daniël Schans ACV op gelijke hoogte. Kort voor rust scoorde Marco van der Heide de 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na ruim een uur spelen was het Erik Eleveld die de ploeg van trainer Fred de Boer naar 3-1 schoot. Capelle was daarna niet meer bij machte het ACV nog lastig te maken. In de extra tijd maakte Dennis Molema nog de 4-1, een verdiende zege voor ACV.

 

Erik Eleveld (rechts) heeft 3-1 gescoord voor ACV. Bij Capelle liggen ze er verslagen bij.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 14. Bram de Bruin 0-1, 23. Daniël Schans 1-1, 39. Marco van der Heide 2-1, 61. Erik Eleveld 3-1, 90+2. Dennis Molema 4-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 500
ACV Bart Woering, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (87. Justin Mulder), Nick Westebring, Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser (83. Dennis Molema), Erik Eleveld (88. Ibrahim Sillah)
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk (59. Dave van der Steen), Rutger de Bos (59. Angelmo Vyent), Sandin Avdic, Boris Letterie, Olaf van der Sande, Steven Olsthoorn, Bram de Bruin
Gele kaart Pascal Huser, Marco van der Heide (ACV), Bram de Bruin, Bradly van der Meer, Sandin Avdic (Capelle)

 

DOVO - Spijkenisse 2-2 (1-1)

DOVO kwam in de elfde minuut nog op een verdiende voorsprong door clubicoon Leon Toonen, maar verzuimde de overige kansen om te zetten in doelpunten. Na de snelle 1-2 van Spijkenisse, was het deze ploeg die ook aanspraak maakte op de voorsprong. Deze kwam pas in de tweede helft door een onfortuinlijke eigen doelpunt van Nando Wormgoor. DOVO probeerde van alles, maar mocht van geluk spreken dat de 2-2 nog ver in blessuretijd viel door een doelpunt van Joshua Patrick.

 

Joshua Patrick (8) heeft DOVO in de blessuretijd op gelijke hoogte geschoten.
Foto: Jeroen van den Berg

 

Doelpunten 11. Leon Toonen 1-0, 16. Eric Polet 1-1, 57. Nando Wormgoor (e.d.) 1-2, 92. Joshua Patrick 2-2
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 650
DOVO Rodney Ubbergen, Bas Mooij, Nando Wormgoor, Ariën Bakkenes (65. Oussama El Azzouzi), Roy Bakkenes, Joshua Patrick, Enrico Patrick (32. Nick Coster), Marley Berkvens, Salim Amerzgiou (71. Quincy Arends), Mitchell de Zwart, Leon Toonen
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiën Mariana, Vincent Verbond, Eric Polet, Marvin van der Pluijm, Stefano Gonçalves, Michael van Dommelen, Sander Barragan (77. Jazzy Adams), Serginho van Axel-Dongen (88. Daniël Furtado Oliveira), Danny Groos, Glenn Rijsdijk (24. Daan Bourgonje)
Gele kaart Marley Berkvens (DOVO), Vincent Verbond, Sander Barragan, Michael van Dommelen (Spijkenisse)

 

DVS '33 Ermelo - Jong FC Groningen 0-0 (0-0)

Ook ditmaal werd het een vermakelijk wedstrijd tussen beide ploegen. Waar de Groningse beloften de drie eerdere ontmoetingen nog in winst omzetten, waarvan de laatste twee in extremis, pakte DVS nu voor het eerst een punt van deze tegenstander. Er zat zelfs meer in, maar in een gelijkwaardige eerste helft benutte DVS de betere kansen niet. Na de rust hadden beide clubs beurtelings het overwicht. Ook nu waren de grootste mogelijkheden voor de thuisclub. In het laatste kwartier leek geen van beide nog aan scoren toe te komen, maar kregen zowel de Ermeloërs als Jong FC Groningen in de laatste minuten nog een goede kans om te winnen. De wedstrijd toonde maar weer eens aan, dat ook een 0-0 mooi kan zijn.

Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 950
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Niels Buijtenhuis (55. Mike Ahrens), Basil Camara, Dennis Hollart, Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter, Jorran van Santen (68. Haico Epe), Kay Velda, Coen Vloedgraven, Roald de Vries, Daniël van Warven (66. Genaro Snijders)
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, Amir Absalem, Michael Breij, David Browne (72. Robbert de Vos), Joël Donald (55. Tim Freriks), Kolbeinn Birgir Finnson, Lars Kramer, Kasper Oldenburger (79. Tim Waterink), Marijn Ploem, Gerald Postma, Tim Riksman
Gele kaart Benjamin Roemeon, Haico Epe (DVS '33 Ermelo), Lars Kramer, Amir Absalem, Robbert de Vos (Jong FC Groningen)

 

ODIN '59 - Harkemase Boys 1-1 (0-0)

Het was keeper Erick Jansema die voorkwam dat ODIN '59 met voorsprong de rust in kon gaan. Van de diverse mogelijkheden was een bal onderkant lat van Thom de Vries het dichtst bij de openingstreffer.
In de tweede helft leek ODIN '59 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar nadat Nicky Eekhout de Heemskerkers op voorsprong had gezet, veranderde het wedstrijdbeeld.
Trainer Herder wisselde met alleen maar aanvallers en dat had tot gevolg dat de druk op de ODIN '59-defensie opliep. In de laatste minuut van de wedstrijd had dat succes, invaller Ezra Schrijver schoot de gelijkmaker binnen. Een verdiend gelijkspel voor de Harekieten.

Doelpunten 53. Nicky Eekhout 1-0, 89. Ezra Schrijver 1-1
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 341
ODIN '59 Barry van Dijk, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer, Jurjen Dikker (84. Frits Kramer), Thom de Vries (74. Ugur Kaya), Ahmed Abdallah al Mahdi (61. Billy Tavares), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Jim Hulleman
Harkemase Boys Erick Jansema, Erich Jongeling, Kellian van der Kaap, Kevin Menniga, Pier Veldman (84. Ezra Schrijver), Jan Hooiveld (46. Berwout Beimers), Johnny de Vries, Yannick Kaluzi, Simon IJzerman, Jesse Renken, Dennis van Duinen (77. Robert Stepstra)
Gele kaart Johnny de Vries (Harkemase Boys)

 

ASWH - VVOG 0-0 (0-0)

De wedstrijd tussen ASWH en VVOG kende vanmiddag geen winnaar. Daarmee deden vooral de gastheren zichzelf te kort, want de Ambachters waren de ploeg met het meeste balbezit en zochten ook voortdurend de aanval. Het lukte ondanks het eenrichtingsverkeer echter maar niet om de hechte defensieve muur van het solide VVOG te doorbreken en als er al een kans ontstond, was de afwerking niet secuur genoeg. De bezoekers namen daardoor een punt mee naar Harderwijk.

Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 433
ASWH Stef Doedée, David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (82. Ismail Yildirim), Mels van Driel, Peter de Lange, Kyle Doesburg (82. Akin Arslan)
VVOG Frans Koornberg, Jeffrey Snijders, Jan Jurriën Hop, Tim Muller, Wesley de Klein, Thomas Vossebelt, Wilko Braam, Harrie Kersten, Yorick Hogetoorn (78. Jeffrey Arends), Pernelly Biya, Desmond Sturing
Gele kaart Wesley de Klein, Yorick Hogetoorn (VVOG)

 

Jong Almere City FC - Jong FC Twente 2-1 (2-1)

De voetballers van Jong Almere City FC hebben zaterdagmiddag in de Derde divisie met 2-1 gewonnen van Jong FC Twente. De openingstreffer werd gemaakt door Khalid Tadmine. Na een half uur spelen zorgde Nicky van Hilten voor het tweede Almeerse doelpunt. Vlak voor rust kwam FC Twente op 2-1.
In de tweede helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Omdat koploper Spakenburg ook wist te winnen, blijft Jong Almere City FC tweede in de ranglijst met een punt achterstand.

Doelpunten 8. Khalid Tamine 1-0, 30. Nicky van Hilten 2-0, 45. Jarni Koorman 2-1
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 150
Jong Almere City FC Mike Grim, Faris Hammouti, Delvechio Blackson (60. Samuel Brobbey), Radinio Balker, Nicky van Hilten, Ruggero Mannes, Julian Nak, Sam Krant, Kenneth Aninkora, Achille Vaarnold (86. Samet Bulut), Khalid Tadmine
Jong FC Twente Jeffrey de Lange, Dylan George, Godfried Roemeratoe, Jelle van der Heyden, Rashaan Fernandes, Lukas Browning Lagerfeld (74. Henk van Schaik), Jarni Koorman (80. Ritchie Zinga), Ramiz Zerrouki (74. Xhelal Terziqi), Jari Oosterwijk, Jonathan Frimann, Marko Kvasina
Gele kaart Khalid Tadmine, Achille Vaarnold (Jong Almere City FC), Jelle van der Heyden (Jong FC Twente)

 

ONS Sneek - Jong FC Volendam 3-2 (1-0)

Wijlen Alfred Hitchcock had het niet beter kunnen bedenken. Het einde van de wedstrijd tussen ONS Sneek en Jong FC Volendam had alle aspecten van een thriller. Met nog twee minuten op de klokken stond thuisclub ONS Sneek met 2-0 voor. En het léék er niet op, dat Jong FC Volendam, ondanks dat het steeds dichter in de buurt van het Sneker doel kwam, nog zou scoren. Plotseling was daar die hard ingespeelde vrije trap van Dylan Mertens, die door Marco Tol in het doel werd gelopen. En twee minuten in blessuretijd was er dat zondagsschot van invaller Kevin van Gasteren (een wondermooi doelpunt) dat Jong FC Volendam weer op gelijke hoogte bracht met de Snekers. Jong FC Volendam leek vervolgens ook nog in de race voor de volle winst op het moment, dat Genridge Prijor ging pingelen in het doelgebied van de gasten om vervolgens de bal in het uiterste hoekje van het doel te laten verdwijnen: 3-2 voor ONS Sneek. Op basis van de hele wedstrijd: een verdiende zege voor de Sneker oranjehemden, maar wat kwám Jong FC Volendam toch nog dichtbij!

 

De nieuwe ONS-er Samir Merraki gaat in de achtervolging bij Dylan Mertens.
Foto: Henk van der Veer

 

Doelpunten 25. Tom Arissen 1-0, 55. Curty Gonzales 2-0, 88. Marco Tol 2-1, 90+2. Kevin van Gasteren 2-2, 90+3. Genridge Prijor 3-2
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 500
ONS Sneek Barry Ditewig, Chris Wijnja, Klaas de Vries, Serge Fatima, Tim Oosterbaan, Samir Merraki (73. Fabian Stevens), Michael Lanting, Tom Arissen, Jan Dommerholt (68. Patrick Amels), Curty Gonzales (85. Rein Werumeus Buning), Genridge Prijor
Jong FC Volendam Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Marco Tol, Stan Veerman (82. Kevin van Gasteren), Alex Plat (77. Gani Meholli), Dylan Mertens, Jari Vlak, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Kay Tejan (77. Wessel Stuyt)
Gele kaart Jordy Hilterman (Jong FC Volendam)

 

Spakenburg - Quick Boys 2-0 (1-0)

De topper op de Westmaat werd een prooi voor de Blauwen uit Spakenburg, die al snel in een zetel werden geholpen door de snelle penalty die Tol benutte. Quick Boys was uiteindelijk wel de meest voetballende ploeg, maar wist geen echt hele grote kansen te creëren. Net toen het erop leek dat Quick Boys het overwicht wist uit te drukken in een doelpunt, was het Spakenburg weer met een messcherp aanval. Daarna gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot, drongen de gasten nog meer aan, was het vaak dreigend, maar de Blauwen bleven overeind.

Doelpunten 2. Kees Tol (strafschop) 1-0, 72. Jasper Waalkens 2-0
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 4600
Spakenburg Leon ter Wielen, Sten Vreekamp (90+2. Nathaniël Will), Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Mike Vreekamp, Tom Menting (90+3. Michel Goossensen), Tom Oostinjen, Kees Tol, Jasper Waalkens (89. Christian Supusepa), Philip Ties
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed (67. Ricardo Kuijvenhoven), Yordi Teijsse, Philippe den Hartog (71. Madjer Lukoki), Jesse van Nieuwkerk, Delano a Cohen (85. Jim Gillissen), Kenny Anderson, Tim Bloemendaal, Kelvin Maynard
Gele kaart Barry Beijer (Spakenburg), Jesper Hogedoorn, Jesse van Nieuwkerk, Madjer Lukoki (Quick Boys)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.