Nieuws

Dick Schreuder verlaat per direct Katwijk

Transfernieuws
Tweede divisie

 

30 januari 2018

Dick Schreuder verruilt Katwijk per direct voor de Major League Soccer club Philadelphia Union. Dat meldde dinsdagavond de website van de koploper van de Tweede divisie. Schreuder was bezig aan zijn vierde seizoen op De Krom.

 

Dick Schreuder Foto: Orange Pictures


Op zondagavond legde Ernest Stewart, directeur van Philadelphia Union, contact met Katwijk met de mededeling dat Schreuder een aanbod was gedaan om assistent-trainer te worden van de MLS-club die speelt in de hoogste competitie van de Verenigde Staten en Canada. Schreuder op zijn beurt liet de club weten het voorstel dolgraag te willen accepteren. De coach deed daarbij het verzoek zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract te ontbinden.


Katwijk kwam na uitgebreid overleg tot de slotsom Schreuder te laten gaan om hem die once in a lifetime kans te gunnen. Schreuders contract is per direct ontbonden en Katwijk moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

 

"Het waren twee heel hectische dagen", reageerde technisch manager Cees Bruinink op het vertrek van Schreuder. "En het gaat me nog flink extra werk geven de komende tijd. Erg jammer en balen hoor, want het geeft nu toch onzekerheid waar je af moet wachten hoe de selectie in het koppie ermee omgaat. De club zou het graag willen maar ik ben tegen hen en de media heel duidelijk geweest, zoals ik ook al bij verzoeken van andere clubs was, ik ga het veld niet meer op."