Nieuws

Beker West I: Argon ziet avontuur eindigen

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

31 januari 2018

Het bekeravontuur voor hoofdklasser Argon is voorbij. De Mijdrechters kwamen in negentig minuten (2-2) niet langs zondag eersteklasser Velsen en verzaakten vervolgens in de aansluitende strafschoppenserie.

De aandacht van trainer Ron van Niekerk, die zijn tweede wedstrijd bij Argon op de bank zat, kan derhalve volledig uit naar de competitie in de hoofdklasse A. Daarin staan de Argonauten momenteel op de laatste plaats, met bovendien een aanzienlijke achterstand op de clubs daarboven.

 

Argon - Velsen 2-2, Velsen w.n.s. (3-4)

De eerste helft was vlak met weinig kansen voor beide doelen, maar Argon brak op een mooi moment de score open. Younes Ouaali kreeg op slag van rust een vrije trap te nemen en bezorgde zijn ploeg met een verrassend schot een 1-0 voorsprong. Toen de bal in het net plofte was het ook meteen pauze. Velsen legde zich in de tweede helft niet neer bij die stand en had na vijf minuten de gelijkmaker al te pakken. Met nog zo'n twintig minuten op de klok kwamen de bezoekers zelfs op 1-2 en dat was gezien het spelbeeld niet onverdiend te noemen. Een offensief van de thuisclub leverde nog wel de 2-2 op, maar verder liet Velsen het niet komen. In de beslissende strafschoppenserie waren Soner Gerdik en Gerard Aafjes bij Argon de ongelukkigen die faalden vanaf elf meter. Velsen benutte vier van de vijf penalty's.

Doelpunten 45. Younes Ouaali 1-0, 50. Tim Groenewoud 1-1, 71. Patrick Castricum 1-2, 80. Soner Gedik 2-2
Scheidsrechter F. Akkaya

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West I.