Nieuws

Jochem Twisker gaat verder bij De Dijk

Nieuws
Tweede divisie
Competitie

 

2 februari 2018

Het ene moment sta je op straat om een paar dagen later weer aangenomen te worden. Jochem Twisker had het zelf ook niet kunnen bedenken dat hij na zijn ontslag bijna per kerende post zou terugkeren in zijn functie van hoofdcoach bij tweede divisieclub De Dijk. Zoiets valt ook niet te verzinnen, maar kennelijk wel bij de club uit Schellingwoude (Amsterdam), waar het rommelt vanaf het moment dat de hoofdsponsor met een niet meer te lijmen ruzie is vertrokken.

 

Jochem Twisker Foto: Ferry Toth


Door voortschrijdend inzicht is gebleken dat het besluit om Twisker de laan uit te sturen een eenmansactie is geweest van zondagvoorzitter Said Bentohami, die pas een maand in functie is. Daarop is het nieuwe zondagbestuur ontbonden door het algemeen bestuur, dat vervolgens Twisker het aanbod deed zijn werk bij De Dijk weer op te pakken. Dat aanbod kwam donderdag en vrijdag kwam de zaak rond. "Wanneer mensen hun nek uitsteken om een situatie te corrigeren, vind ik dat je als trainer over dingen heen moet stappen", reageert Twisker tegenover het Amsterdamsche Voetbal.
 

Met Twisker keert ook de hele technische staf terug en er is meteen serieus werk aan de winkel. De Dijk ontmoet dit weekeinde degradatieconcurrent TEC.