Nieuws

Jezelf rijk rekenen heeft totaal geen zin

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

9 februari 2018

Een beperkt inhaalprogramma dit weekeinde in de hogere klassen, maar wel belangrijk voor de clubs die het aangaat. Het is de kans om de positie op de ranglijst te verbeteren. Je zelf bij voorbaat rijk rekenen, omdat er nog een inhaalwedstrijd op het programma staat, heeft totaal geen zin. Bedachte theoriepunten tellen niet mee.

 

FC Lisse en TEC gaan er zeker voor voetballen. Kijk maar naar de ranglijst. De Lissenaren lonken naar de veilige middenmoot van de Tweede divisie. De positie van TEC is serieus penibel, maar bij winst op Ter Specke klimt de club uit de Betuwe wel uit de gevarenzone. De Tielse Eenheid Combinatie heeft in de winterstop ook stevig geïnvesteerd. Frits van den Berk zag één speler (Kemy Agustien) vertrekken, maar de coach mocht maar liefst vijf nieuwe krachten verwelkomen. Daarvan stonden er tegen De Dijk drie in de basis, later aangevuld door een vierde nieuweling als invaller. Het resultaat stemde tot tevredenheid, want met een 2-0 overwinning maakte TEC een einde aan een serie van zes nederlagen. De Betuwenaren zijn klaar voor een opmars met een gerenoveerd elftal.

 

Rowdy van der Putten, hier in actie in de nacompetitie tegen Harkemase Boys, had een belangrijk aandeel in de promotie naar de Tweede divisie. De spits scoorde zeven van de twaalf treffers die de Lissenaren maakten in de nabeurt. 
Foto: Orange Pictures

 

Ook FC Lisse heeft goede ervaringen met tussentijds aangetrokken spelers en in dit geval ging het slechts om een enkeling. Halverwege vorig seizoen, FC Lisse is verwikkeld in een titelrace, kwam Rowdy van der Putten binnen. De toen nog net 20-jarige spits was klaar bij SC Cambuur en FC Lisse bood de aanvaller de kans zijn opleiding bij de profs in praktijk te brengen in de top van de Derde divisie. Dat was even wennen, maar Van der Putten maakte uiteindelijk zeven goals in de competitie. FC Lisse moest de titel aan IJsselmeervogels laten, maar had wel een plek veroverd in de nacompetitie. Daarin bewees Van der Putten zijn waarde. Van de twaalf treffers in de twee dubbelfinales met Dongen (2-5 en 2-1) en Harkemase Boys (1-2 en 1-4) waren er zeven © Van der Putten. De teller dit seizoen staat ook op zeven en Van der Putten is daarmee clubtopscorer.

 

Die andere blikvanger bij FC Lisse blijft Martin van Eeuwijk. Zijn trainer Robbert de Ruiter wordt wel eens moe van hem, want Van Eeuwijk verzamelt ook rode kaarten. Zijn derde van dit seizoen (opgelopen tegen Rijnsburgse Boys, 12 december) is wel kwijtgescholden door de beroepscommissie. De aanklager had aanvankelijk drie wedstrijden schorsing voorgesteld, maar Van Eeuwijk hield vol dat hij niet met opzet met zijn voet op het been van Hidde Prijs was gaan staan. En dus ging FC Lisse in beroep, met succes dit keer. De middenvelder zal dus wel meedoen tegen TEC. Leuk voor de ploeg, maar ook voor de toeschouwers. Van Eeuwijk kan voetballen, daarover geen enkel misverstand.

 

DFS kwam na de winterstop nog maar één keer in actie en de thuiswedstrijd tegen Eemdijk leverde bovendien nog een domper (0-3) op. DFS staat dus te trappelen van ongeduld om de lijn van de eerste competitiehelft, waarin de club uit Opheusden lekker bovenin de hoofdklasse B meevoetbalde, door te trekken. Maar onbespeelbare velden bij AZSV en NSC Nijkerk dwongen de ploeg van Scott Calderwood tot stilstand.

 

De elftalfoto van DFS.


Het aantal in te halen wedstrijden voor DFS is inmiddels opgelopen tot drie. Met passen en meten is dat nog wel op een normale manier weg te werken. Maar volgen er opnieuw afgelastingen, dan komen er noodverbanden om de hoek als doordeweekse wedstrijden. En daar zit helemaal niemand op te wachten bij DFS, dat echt vurig hoopt dat de op 9 december afgelaste wedstrijd tegen Excelsior '31 nu wel doorgang vindt. Maar hoe is de situatie van de ondergrond (DFS speelt op gras) na de weliswaar korte vorstperiode? En gaat er sneeuw vallen, dan gaat er mogelijk weer een streep door het plan dit weekeinde eindelijk weer eens te gaan voetballen. DFS moet sowieso weer in zijn wedstrijdritme komen. Wat dat betreft heeft Excelsior '31, al drie keer in actie geweest na de winterstop, een voorsprong. De clubs ontmoeten elkaar voor het eerst in de hoofdklasse.
 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B
 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

FC Lisse - TEC
DFS - Excelsior '31