Nieuws

Beker Oost: DFS met de grootste moeite verder

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

13 februari 2018

De vier overgebleven zaterdag hoofdklassers hebben zich bij de laatste zestien geschaard van het bekertoernooi in het district Oost. DFS had daar de grootste moeite mee. De Betuwenaren voorkwamen penaltyschieten met eersteklasser SDV Barneveld door een winnend doelpunt (3-2) ver in blessuretijd. Lorenzo Davids was de goudvink.

Sparta Nijkerk ondervond in Borne weinig hinder om de volgende ronde te bereiken. De Nijkerkers speelden voor rust nog wel serieus (0-3) om na de pauze zondag derdeklasser NEO een beetje te ontzien, eindstand 0-4.

Ook Berkum stapte probleemloos verder. Derdeklasser SKV (Wageningen) had weinig tot niets in te brengen. Na een 0-2 voorsprong halverwege haalden de Zwollenaren in de tweede helft ook het laatste vleugje onzekerheid uit de lucht met nog een derde treffer (0-3).

Eersteklasser DTS Ede, al vlot op voorsprong, heeft een helft lang gedacht dat er wellicht een stunt mogelijk was, maar na rust stelde Excelsior '31 orde op zaken, al duurde het tot een paar minuten voor tijd voor Hielke Penterman vanaf elf meter het bekerduel op slot draaide (1-3).

 

DFS - SDV Barneveld 3-2 (0-1)

Het was als gevolg van afgelastingen pas de tweede officiële wedstrijd na de winterstop voor DFS. Het was zoeken naar ritme en de Betuwenaren kregen bovendien na een klein kwartier ook een tegendoelpunt om de oren. Vlak voor rust kwam DFS nog een keer goed weg toen SDV Barneveld de lat raakte. Na de pauze leek DFS pas echt wakker. De gelijkmaker kwam vlot, maar het antwoord van de bezoekers was minstens even snel. Met de 2-2 had DFS alle geluk van de wereld dat een voorzet zo maar binnenviel bij de tweede paal. SDV Barneveld was de mening toegedaan dat die treffer nooit goedgekeurd had mogen worden omdat de scheidsrechter achterbal had moeten geven. Het werd uiteindelijk nog erger voor de eersteklasser. Op weg naar de strafschoppenserie maakte DFS in de ultieme slotfase toch nog de winnende goal.

Doelpunten 14. Remco Speelziek 0-1, 49. Marc Harlaux 1-1, 55. 5ebastiaan van Kammen 1-2, 64. Thijs Hendriks 2-2, 90+3. Lorenzo Davids 3-2
Scheidsrechter P.H.N. Voogsgeerd
DFS Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem (65. Corné Davelaar), Lorenzo Davids, Jim van Aalst, Marc Harlaux, Arjan Goorman, Luciën Dors, Rutger Worm (73. Raja Boean), Thijs Hendriks, Noë Bokila (88. Remy Raterink)
SDV Barneveld Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen, Remco Speelziek, Niels Vlugt, Lesley de Vette, Sebastiaan van Kammen, Ricardo Mengerink, Rob Knul, Sefanja Davids, Mark van Oudbroekhuizen, Maarten van de Groep

 

DTS Ede - Excelsior '31 1-3 (1-0)

De eerste kans in de wedstrijd was voor DTS Ede, maar daarna nam Excelsior '31 het heft in handen en kwamen er ook mogelijkheden de score te openen. De thuisclub mocht van geluk spreken dat lat en paal een Rijssense treffer in de weg stonden. Na een goed half uur viel het doelpunt aan de andere kant, toen de verdediging van Excelsior '31 niet al te slim te werk ging. Daarna kreeg DTS Ede nog een paar mogelijkheden op meer, maar Excelsior '31 bleef een 2-0 achterstand gespaard.
Na rust een veel effectiever Excelsior '31 dat binnen de kortste tijd de gelijkmaker te pakken had. Voortbordurend op de 1-1 kregen de Rijssenaren controle over de wedstrijd. Halverwege de tweede helft resulteerde dat in een 1-2 voorsprong. DTS Ede ging nog wel op zoek naar de 2-2, maar meer dan enkele dreigende spelhervattingen zat er niet in. In de slotfase stelde Excelsior '31 de overwinning veilig. Hielke Penterman, ook de maker van de 1-1, benutte een strafschop voor 1-3.

Doelpunten 31. Haikaz Vervaart 1-0, 47. Hielke Penterman 1-1, 61. Hakim Ezafzafi 1-2, 86. Hielke Penterman (strafschop) 1-3
Scheidsrechter R. Meilink
DTS Ede Jeroen Spies, Robin Franken, Bram Holtman, Sil Buikema, Joël van Wijk, Jordy van Dalen, Jasper Verstraten, Mohamed Laukili, Haikaz Vervaart, Jamal Ouassif, Anouar Tmim, Jesse Buikema
Excelsior '31 Wilco Nieuwenhuis, Stijn Beverdam (73. Alfaro Vlijter), Amanuel Isa, Niek Averesch, Baysoy Simon, Melvin Velthuis, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Michel Gerritsen Mulkes (77. Jesper Veltkamp), Boy Boeloerditi (89. Stefan Maat), Hakim Ezafzafi
Gele kaart Amanuel Isa (Excelsior '31)

 

NEO - Sparta Nijkerk 0-4 (0-3)

Zonder overmatige inspanning door naar de volgende ronde. Dat zal zo ongeveer de intentie geweest zijn van Sparta Nijkerk. NEO, zondag derdeklasser, was een tegenstander die zich daarvoor ook leende. Het scoreverloop paste precies in het straatje van de hoofdklasser. Bij rust zat de klus erop en was de tweede helft een formaliteit om de benen te sparen voor de competitie.

Doelpunten 15. Rafael Boer 0-1, 23. Frank Heus 0-2, 38. Rick Knoop 0-3, 65. Frank Heus 0-4
Scheidsrechter W. Rutgers
NEO Bob Peterman, Björn Tijhuis, Steven Zonder, Rodin Oude Kamphuis, Bas Smits, Stijn Baars, Mauro Lohuis, Woiut Deterd, Jochem Stam, Ron Sploer, Pascal van Berkum
Sparta Nijkerk Dani Centen, Brian Bawuah, Jorrit Fiegen, Donny van der Wal, Wesley de Laat, Rafael Boer, Rick Knoop, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Junior Albertus (64. Tom Krijkamp), Muhammed Dinc (76. Dennis van der Wal)
Gele kaart Jorrit Fiegen (Sparta Nijkerk)

 

SKV - Berkum 0-3 (0-2)

In het laatste kwartier van de eerste helft drukte Berkum het krachtverschil uit in twee treffers. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. SKV, dat staat voor Sport Kweekt Vriendschap, was net als voor rust ook na de pauze niet bij machte iets terug te doen. Berkum fleurde halverwege de tweede helft de score nog een beetje op maar had daar wel een stafschop voor nodig.

Doelpunten 31. Jeroen van Brummen 0-1, 39. Chris van der Meulen 0-2, 70. Marc van der Meulen (strafschop) 0-3
Scheidsrechter R.H.S.M. Makkinga
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Björn Bakker, Mark Bloemendaal, Hoeseb Yakob, Jeroen van Brummen

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.