Nieuws

CSV Apeldoorn en Jürgen Schefczyk uit elkaar

Nieuws
Hoofdklasse

 

15 februari 2018

Hoofdklasser CSV Apeldoorn en trainer Jürgen Schefczyk (55) zijn per direct uit elkaar gegaan. In goed overleg geeft het persbericht aan. En verder dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen bleek te zijn om het tij te keren. De geboren Duitser had een contract voor twee seizoenen. In het kielzog van Schefczyk heeft bestuurslid Technische Zaken zijn portefeuille ter beschikking gesteld. CSV Apeldoorn bevindt zich op dit moment op de veertiende plaats in de hoofdklasse B.

 

Jürgen Schefczyk Foto: Wout van Zoeren

 

Schefczyk trad aan nadat de voorgaande twee seizoenen onder Peter Boeve waarin CSV Apeldoorn redelijk succesvol was. De club eindigde respectievelijk op de achtste en de vierde plaats. Bovendien speelden de Apeldoorners vorig seizoen in de nacompetitie voor promotie naar de Derde divisie, maar na twee gelijke spelen tegen SteDoCo wist het zich niet voor de finale te plaatsen.

 

Dit seizoen wilde het vanaf het begin niet vlotten. Uit de eerste drie wedstrijden werd slechts één punt gehaald. De eerste periode werd afgesloten als veertiende.

Met de laatste drie wedstrijden voor de winterstop leek de kentering te zijn gekomen met drie overwinningen op rij, maar na de hervatting bleek het valse hoop. Na de derde achterenvolgende nederlaag bleek het vertrouwen te zijn verdwenen en kwam er een einde aan de samenwerking tussen CSV Apeldoorn en Schefczyk.

 

Zaterdag speelt CSV Apeldoorn thuis tegen Zuidvogels. Een wedstrijd die de roodgelen niet mogen verliezen, anders wordt het gat met de ploegen boven de streep maar zo vijf of zes punten. 

Wie er dan op de bank zit als eindverantwoordelijke is nog niet bekend.