Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk klimt naar de tweede plaats

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

17 februari 2018

Eemdijk, het kleine broertje van IJsselmeervogels en Spakenburg, doet het uitstekend in de hoofdklasse B. Tegen hekkensluiter Huizen werd weliswaar moeizaam met 0-1 gewonnen (doelpunt van good old Jan de Graaf), maar omdat Ajax en Staphorst elkaar op 2-2 hielden klommen de Diekers naar de tweede plaats.

Koploper SC Genemuiden kreeg op Urk met 3-0 op de broek en daardoor is de voorsprong van de Genemuiders op Eemdijk geslonken tot drie punten. Eemdijk heeft echter nog een wedstrijd tegoed en gaat zich dus mengen in de titelstrijd. Urk is door de winstpartij geklommen tot in het linker rijtje.

Ook Berkum heeft goede zaken gedaan. Het won met 0-2 van DFS. De Opheusdenaren zakken steeds verder weg, een tiende plaats op dit moment hun deel. Berkum heeft aansluiting gevonden bij Staphorst en Ajax. De Zwolse club heeft de minste verliespunten van allemaal want het heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Excelsior '31 heeft doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Sparta Nijkerk en daar waren de Rijssenaren niet ongelukkig mee. De wedstrijd werd langdurig onderbroken omdat scheidsrechter Jobse geblesseerd was geraakt en het enige tijd duurde voordat er in arbiter Kuipers een vervanger was gevonden.
Ook in de middenmoot kwamen HZVV en SDC Putten tegen elkaar niet verder dan een puntendeling: 1-1.

Onderin hebben AZSV en CSV Apeldoorn goede zaken gedaan. AZSV won met 3-1 van NSC Nijkerk en blijft daarmee boven de streep. CSV Apeldoorn won met 1-0 van Zuidvogels en de Huizense ploeg ook gepasseerd. De Apeldoorners staan echter nog wel op een p/d-plek. De achterstand op AZSV bedraagt twee punten.
Voor Huizen gaat het er redelijk troosteloos uitzien. Elf punten is de achterstand op buurman Zuidvogels. Het lijkt vrijwel onmogelijk om de competitie nog op een p/d-plaats te kunnen eindigen.

 

Ajax - Staphorst 2-2 (0-0)

De topper in Amsterdam werd een waar spektakel waarin Staphorst de eerste twintig minuten voortvarender voor de dag kwam (met o.a. een kopbal op de lat van Martijn Brakke) dan het nerveuze Ajax. Nadat Berry van 't Land namens Ajax de bal van de lijn gehaald zag worden deed Ajax opeens ook mee en ontspon zich een ware battle. Voor rust waren onze gasten nog diverse malen dicht bij de openingstreffer en kon Ajax alleen via een vrije trap van Berry van 't Land gevaarlijk worden. Na de pauze gaf Stanley Akoy direct het startsein van een nog opwinderder schouwspel waarin Ajax veel gretiger was en de boventoon vierde. Toch was het Staphorst wat gelijk maakte omdat Ajax vergat de trekker over te halen. Vijf minuten later was het een mooie vrije trap die Ajax weer aan de leiding bracht en wederom vergat Ajax vervolgens de genadeklap uit te dienen. Toch viel de verdiende gelijkmaker toch nog wel, na slecht uitverdedigen van Ajax twee minuten voor tijd. En zo waren de talrijke supporters de grote winnaar al zouden beide teams deze mening waarschijnlijk niet delen.

Doelpunten 46. Stanley Akoy 1-0, 68. Martijn Brakke 1-1, 73. Berry van 't Land 2-1, 88. Rob Mijnheer 2-2
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 250
Ajax Stephan Veenboer, Chima Bosman, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Berry van 't Land, Mike van 't Land, Cedric Main (Anthony Bryan), Jack van Moerkerk (Maurice Renger), Stanley Akoy, Lars Middelwijk (Bilal el Amrani)
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Reinier Crediet, Rémon Kroes (82. Ruben Kin), Dennis Rosink, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, Lars Heuvelman (82. Hein Uuldriks), Mark Schra (64. William de Boer), Mike Reuvers, Ewald Koster
Gele kaart Lars Middelwijk, Berry van 't Land (Ajax), Frank van der Burg, Dennis Rosink, Rob Mijnheer (Staphorst)

 

AZSV - NSC Nijkerk 3-1 (1-1)

AZSV heeft drie belangrijke punten behaald in de strijd om handhaving in de hoofdklasse. Tegen NSC Nijkerk werd met 3-1 gewonnen. De Aaltenaren kwamen nog wel met 0-1 achter door een schot van Barry de Winter, maar Joost Rasing zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker. Na de thee scoorde Brian Hogeweide twee keer waardoor de roodwitten de punten verdiend in eigen huis hielden.

 

Joost Rasing (midden) kopt de bal over NSC-keeper Damian Ranzijn, goed voor de 1-1.
Foto: Cor Hinkamp

 

Doelpunten 9. Barry de Winter 0-1, 26. Joost Rasing 1-1, 50. Brian Hogeweide 2-1, 72. Brian Hogeweide 3-1
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 400
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen, Bram Rensing (79. Sjoerd te Boekhorst), Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (90. Bram Wevers), Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing (88. Martijn Prinsen)
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Roy Schaap, Jeff van der Bult, Barry de Winter, Tristan Wallet, Gerrit Bartels (81. Nico van den Brom), Rinke Rozema, Jonas Katshima (70. Darryl Bobson), Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Chan-Ali Turksoy
Gele kaart Max Jansen (AZSV), Roy Schaap (NSC Nijkerk)

 

CSV Apeldoorn - Zuidvogels 1-0 (1-0)

Het was vandaag voor CSV Apeldoorn er op of er onder. En dat was duidelijk te merken met name in de eerste helft. Het houtwerk voorkwam twee maal een achterstand voor Zuidvogels. En ook Richard van Schooten had het vizier niet op scherp. Uit vrije positie lukte het hem niet te scoren. De voorsprong kwam toch via een overtreding in het doelgebied. De strafschop werd feilloos benut. Ook in de tweede helft vergaten de voorwaartsen te scoren. Zodoende bleef het spannend tot en met de allerlaatste minuut. Het eindsignaal van scheidsrechter Roeleveld, die kwistig met gele kaarten strooide, kwam als een verlossing.

 

Voor de overtreding op Mark Fennebeumer (links) wordt niet gefloten. Het daarop volgende commentaar van de spits van CSV Apeldoorn op de leiding levert een tweede gele kaart op.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 15. Steven van Es (strafschop) 1-0
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Rob Diderik, Steven van Es, Jesse Hartgers, Charlie van der Hulst, Patrick Jansen, Jeremy Jonker, Sander Krijns, Maikel Lange (64. Jamarro Diks), Richard van Schooten (75. Mark Fennebeumer)
Zuidvogels Frank Mol, Ivo de Heus (73. Jonathan Merez), Jerghinio Sahadewsing, Hidde van Erkel, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn, Richard Gooijer (56. Jorik van Ruiswijhk), Terry Bóné, Michiel Foppen, Danny Roozendaal, Steve Promes (59. Jaap Jong)
Gele kaart Steven van Es (CSV Apeldoorn), Michiel Foppen, Jerghinio Sahadewsing, Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (Zuidvogels)
Rode kaart Mark Fennebeumer (2x geel) (CSV Apeldoorn)

 

DFS - Berkum 0-2 (0-0)

Een hardwerkend DFS, dat vooral defensief moest improviseren, ging vandaag voor de vierde keer op een rij thuis onderuit in de Hoofdklasse B. Na een gelijk opgaande eerste helft kwam Berkum in de tweede helft, na een corner, op een 0-1 voorsprong. Vlak voor tijd besliste Berkum via de 0-2 definitief de wedstrijd in haar voordeel.

 

Levi Raja Boean (DFS) kijkt naar de voortzetting.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 60. Jason Huisman 0-1, 87. Youp Kok 0-2
Scheidsrechter A.S. Greveling
Toeschouwers 215
DFS Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Arjan Goorman, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids (81. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (73. Remy Raterink), Thijs Hendriks, Levi Raja Boean
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker, Johnsen Bacuna (82. Youp Kok), Chris van der Meulen, Hoeseb Yacob (64. Mark Bloemendaal)
Gele kaart Dennis Horstman (Berkum)

 

Huizen - Eemdijk 0-1 (0-0)

Huizen trof na een minuut of zes al de lat en een paar minuten later ging er opnieuw een kans verloren. In het verdere vervolg van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Na de pauze trok Eemdijk het initiatief naar zich toe, maar Huizen hield keurig stand. De nummer laatst van de hoofdklasse A leek op weg naar minimaal een punt, maar moest toch zwichten voor Jan de Graaf die drie minuten nadat hij als invaller binnen de lijnen was verschenen de score opende. Huizen vocht de treffer nog wel aan omdat Jasper Bolland, de man van de assist, zich aan buitenspel schuldig zou hebben gemaakt. De protesten waren vergeefs en Huizen wist zich voor de zoveelste keer dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen.

Doelpunten 79. Jan de Graaf 0-1
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 600
Huizen Wilco Mackaay, Desmond Mensen, Renee Troost, Joey Papamelodias, Randy Onuoha, Jordey Buitenhuis, Kevin Smit (85. Hidde van der Veldt), Aron Klaassen, Quincy Van Waveren, Murat Önal, Thomas Malolepszy (85. Lucas Pelgrum)
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Klaas de Graaf, David van de Groep, Mauro Franken (74. Jorni Camps), Sjohn van Gulik (76. Jan de Graaf), Deen van Embricqs, Maikel de Harder, Evert Brouwers (59. Argjend Selimi), Jasper Bolland
Gele kaart David van de Groep (Eemdijk)

 

HZVV - SDC Putten 1-1 (0-1)

SDCP speelde in de eerste helft iets beter en kreeg ook iets meer kansen. Al na drie minuten strafte SDCP een fout in de HZVV-verdediging af. Rick Degenaar raakte daarna nog eens de paal. De tweede helft liet SDCP zich zakken op eigen helft en gokte op de counter. Toen na een uur Alex Zomer van HZVV rood kreeg leek de wedstrijd beslist, maar met tien man knokte HZVV zich op wilskracht terug en kreeg enkele kansen. Aan de andere kant kopte Jurian van den Brink op de paal en Jan Hup van HZVV raakte ook de paal. De wilskracht van HZVV werd vlak voor tijd beloond met de verdiende gelijkmaker. Bijna had HZVV zelfs nog gewonnen, maar de kopbal van Noah ten Brinke werd gestopt door Hoogewoning.

Doelpunten 3. Jurian van den Brink 0-1, 83. Marlon Luchtenberg 1-1
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 250
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Reza Hosseini, Marlon Luchtenberg, Jan Hup, Lorenzo Valente (69. Noah ten Brinke), Sander Džemidžic (76. Arjan Akkerman), Kelly João, Milan Ronkes (46. Jos Fidom)
SDC Putten Manuel Hoogewoning,Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits (26. Jerry Geurtsen), Kees Pluim (76. Joost Heerschop), Rick van den Brink, Martijn Duits, Jefta van den Broek (80. Rob Buter), Alexander Sijtsma, Jurian van den Brink, Rick Degenaar
Gele kaart Joost Heerschop (SDC Putten)
Rode kaart Alex Zomer (HZVV)

 

Sparta Nijkerk - Excelsior '31 0-0 (0-0)

In de eerste helft was de thuisclub een aantal keren dicht bij de openingstreffer. De bezoekers uit Rijssen mochten het meest tevreden zijn met de 0-0 ruststand. Na de rust voerde de thuisclub de druk nog verder op. Kans op kans kregen de Nijkerkers, maar telkens bleef, soms zelfs miraculeus, resultaat uit. Juist op het moment van de definitieve overgave van de bezoekers, kreeg Excelsior '31 de 'hulp' vanuit onverwachte hoek. Na ruim twaalf minuten maakte scheidsrechter Matthijs Jobse een onfortuinlijke misstap, waarbij hij wellicht aan zijn knie geblesseerd raakte. Hij kon niet verder. In afwachting van van een vervanger werd de wedstrijd stilgelegd. Ruim een half uur later kon de wedstrijd worden hervat door scheidsrechter Kuijpers, die daarvoor een competitieduel van Sparta Nijkerk JO17-1 had gefloten. Sparta Nijkerk ging toch min of door met waar het gebleven was. Excelsior '31 wist nog een bal van de doellijn te werken en een handsbal van de bezoekers werd door de arbitrage niet met een strafschop gehonoreerd. De wedstrijd eindigde daardoor doelpuntloos in een 0-0.

 

Junior Albertus krijgt de bal langs Excelsior-doelman Melvin Koetsier, maar niet in het doel.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Scheidsrechter M. Jobse
Toeschouwers 650
Sparta Nijkerk Dani Centen, Brian Bawuah, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Wesley de Laat, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Muhammed Dinc (75. Rick Knoop), Jan Struijk, Junior Albertus
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Tom Brummelhuis, Niek Averesch, Simon Baysoy, Boy Boeloerditi, Melvin Velthuis, Hielke Penterman, Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi, Michel Gerritsen Mulkes (58. Alfaro Vlijter)
Gele kaart Mohammed al Haydar, Jesse Buitenhuis (Sparta Nijkerk), Simon Baysoy, Niek Averesch (Excelsior '31)

 

Urk - SC Genemuiden 3-0 (2-0)

Urk heeft voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Genemuiden met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. Een overwinning waar niets op viel af te dingen. De thuisploeg straalde vanaf het allereerste fluitsignaal de absolute wil uit om te winnen. Doelpunten van Jan van Slooten en Gerrit Tol zorgden voor een 2-0 ruststand. Genemuiden probeerde na rust wel het tij te keren, maar kreeg daar niet de kans voor van de ijzersterke Urker verdediging. Vlak voor tijd maakte Jelle de Boer aan alle onzekerheid, zo die al bestond, een einde door vrij de 3-0 binnen te koppen.

Doelpunten 25. Jan van Slooten 1-0, 36. Gerrit Tol 2-0, 87. Jelle de Boer 3-0
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 1200
Urk Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen (87. Ronald Wezelman), Bennie Dunnink, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten, Lucas Nagel, Marinus Snoek, Gerrit Tol (84. Jelle de Boer), Hessel Snoek, Riekelt Nentjes
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong (82. Nick Buitink), Erik Rotman, Joran Pot, Ramon Beens (46. Matthias Breman), Job van Dalfsen (46. Frank Jansen), Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Anne van der Kolk
Gele kaart Klaas Kramer (Urk), Roelof de Jong (SC Genemuiden)
Rode kaart Matthias Breman (SC Genemuiden)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.