Nieuws

Beker Noord: HZVV niet langs Be Quick 1887 2

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

21 februari 2018

HZVV is er woensdagavond niet in geslaagd de achtste finale te bereiken in het bekertoernooi van het district Noord. De Hoogeveense hoofdklasser liet zich uitschakelen door het tweede team van Be Quick 1887. Dat gebeurde in de strafschoppenserie, nadat negentig minuten voetbal geen verschil (1-1) hadden opgeleverd.

SC Genemuiden sneuvelde al eerder in Noord, waarmee Urk en Staphorst de twee overgebleven zaterdaghoofdklassers zijn in het bekertoernooi. Staphorst is bekerhouder in Noord.

 

Be Quick 1887 2 - HZVV 1-1, Be Quick 1887 2 w.n.s. (5-3)

De 0-1 voorsprong voor HZVV bij rust was verdiend, maar Be Quick 1887 vocht de treffer van Jos Fidom aan omdat er een overtreding op de Harense doelman zou hebben plaatsgevonden. Na de pauze begon HZVV onder de druk van de thuisclub steeds meer achteruit te lopen en zoals bekend is angst vaak een slechte raadgever. De beloften van Be Quick 1887 kwamen halverwege de tweede helft op gelijke hoogte door een treffer van Haysheray Sreaus. Meteen daarop liet Marlon Luchtenberg voor HZVV een binnentikker aan zijn neus voorbij gaan. Aan de andere kant verzuimde Sjors de Bont zijn ploeg op 2-1 te zetten, door een niet te missen kans toch naast het doel te werken. In het vervolg deden dergelijke opgelegde kansen zich niet meer voor, waarmee de negentig minuten eindigden in 1-1. In de penaltyserie schoot Be Quick 1887 vijf keer raak. De misser van Luchtenberg betekende voor HZVV het einde van het bekeravontuur.

Doelpunten 26. Jos Fidom 0-1, 64. Haysheray Seraus 1-1
Scheidsrechter K. Moed
HZVV Hidde Streutker, Reza Hosseini, Alex Zomer, Nick Neumann, Yannick Manusiwa, Lorenzo Valente, Jos Fidom (76. Milan Ronkes), Marlon Luchtenberg, Kelly João, Noah ten Brinke, Sander Džemidžic (32. Tim Mulder)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.