Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk periode plus medekoploper

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

3 maart 2018

Eemdijk is in punten op gelijke hoogte gekomen met SC Genemuiden en daarmee medekoploper in de hoofdklasse B. Maar misschien nog belangrijker, Eemdijk pakte ook de titel van de tweede periode en daarmee een deelnameticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde divisie.

De 'Diekers' pakten de volle winst (1-2) bij hun bezoek aan CSV Apeldoorn. Halverwege de tweede helft kwam Eemdijk op een 0-2 voorsprong, waarna in een spannend slotstuk de Apeldoorners nog wel dichter bij kwamen, maar zich toch moesten neerleggen bij een nederlaag. Daardoor duren de zorgen in het Orderbos onverminderd voort.

Berkum blijft de ploeg met het kleinste aantal verliespunten en hijgt het leidende duo in de nek. De Zwollenaren hadden een vliegende start in Huizen met een score van Chris van der Meulen in de eerste minuut. Zuidvogels had derhalve nog bijna een hele wedstrijd de tijd om een tegenzet uit te voeren. Die kwam niet meer en zodoende kon Berkum blijven leunen op de zo vroeg verkregen voorsprong.

 

CSV Apeldoorn - Eemdijk 1-2 (0-1)

De eerste twintig minuten dreigde CSV Apeldoorn onder de voeten te worden gelopen. Het bleef echter 0-1 door Maikel de Harder, die een grote dekkingsfout goed afstrafte. Na de eerste periode pakte CSV Apeldoorn het initiatief en een paar kansen werden gecreëerd. De grootste kans werd door Sander Krijns uit vrije positie naast het doel gewerkt. De tweede helft kwam een furieus Apeldoorn uit de kleedkamer en het doel van Gerben Ruizendaal werd onder vuur genomen. Echter een foutieve terugspeelbal stelde Jasper Bolland in staat de 0-2 te scoren. Op dat moment tegen de verhouding in. Daarna gaven de Apeldoorners nog niet op en de aansluitingstreffer bracht de spanning in de wedstrijd weer volledig terug. Echter het alles of niets offensief bracht niet het gewenste resultaat. Een schitterende volley van Melvin Bresser ging via de uitstekende keeper Gerben Ruizendaal en de lat over. Het eindsignaal bracht Eemdijk de tweede periode en dat vierden zij groots.

 

Maikel de Harder (7) heeft zojuist het openingsdoelpunt gescoord voor Eemdijk.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 11. Maikel de Harder 0-1, 67. Jasper Bolland 0-2, 77. Jamarro Diks 1-2
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 495
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Rob Diderik, Steven van Es, Jesse Hartgers, Charlie van der Hulst, Patrick Jansen, Jeremy Jonker, Sander Krijns, Maikel Lange (70. Jamarro Diks), Richard van Schooten (70. Richard van Beek)
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Argjend Selimi (57. Evert Brouwers), Jan Pieter Hartog, Floris Mulder, Sjohn van Gulik, Maikel de Harder, Mauro Franken, Jasper Bolland (90. Jan de Graaf), Deen van Embricqs (86. Wouter Bout), Klaas de Graaf, David van de Groep
Gele kaart Maarten Boeve, Jeremy Jonker (CSV Apeldoorn), Argjend Selimi (Eemdijk)

 

Zuidvogels - Berkum 0-1 (0-1)

Berkum werd vanmiddag al binnen een minuut in het zadel gezet door Zuidvogels: even niet opletten aan de linkerkant en Johnsen Bacuna ontsnapte over hun rechterkant, leverde een perfecte voorzet af en de inlopende Chris van der Meulen kon 'vogeltjesvrij' de 0-1 inkoppen na 15 seconden. Denkelijk de snelste openingsgoal in deze Hoofdklasse B dit seizoen... Deze ultra-vroege achterstand heeft Zuidvogels de hele wedstrijd achtervolgd: Berkum vond het wel prima zo en plooide in een 5-3-2 rustig achterover en liet Zuidvogels simpel het spel maken. De ruimtes werden klein gehouden en waar mogelijk counterde het gevaarlijk naar voren. Tot aan de rust probeerde de thuisploeg het wel, maar echte mogelijkheden leverden dat niet op.
Na rust eenzelfde spelbeeld: Berkum trok zich terug en Zuidvogels probeerde via de flanken de opening te zoeken in de hechte defensie van de Zwollenaren. Behoudens een goede mogelijkheid voor Danny Roozendaal na een slippertje centraal in de verdediging (schot gestopt door doelman van Hoof) en een schot op de buitenkant paal na een actie van Jaap Jong over rechts, kwamen de rood-groenen niet. Ook de invallers aan Huizer zijde in de slotfase konden het verschil niet maken, laat staan de gelijkmaker. De stand bleef ongewijzigd, Berkum glunderend na 90 minuten met de drie punten in de tas terug naar Zwolle, Zuidvogels met (wederom) een kater achterlatend. De positie van de Huizer ploeg verslechtert hierdoor relatief gezien in de onderste regionen van deze klasse.

 

Johnsen Bacuna stuurt Jorik van Ruiswijk (5) het bos in.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 1. Chris van der Meulen 0-1
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 275
Zuidvogels Frank Mol, Michiel Foppen, Richard Gooijer, Terry Bóné (61. Tim Horsmeier), Jorik van Ruiswijk, Ricardo Tat, Jerghinio Sahadewsing (72. Jermain Heldoorn), Hidde van Erkel, Jaap Jong, Danny Roozendaal, Steve Promes
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna, Ruud Wellenberg (75. Mark Bloemendaal), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Bjorn Bakker, Hoeseb Yakob
Gele kaart Marc van der Meulen (Berkum)

 

AZSV - Huizen afgelast

 

NSC Nijkerk - DFS afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.