Nieuws

Beker Noord: Urk overtuigend naar kwartfinale

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

7 maart 2018

Urk heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Dat ging met overtuiging, want zondag eersteklasser SVBO had niets in te brengen (0-5) tegen de huidige nummer tien van de hoofdklasse B.

De start van de Urkers was op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen. Ruim vijf minuten na de aftrap stond er voor de ploeg van Richard Karrenbelt een 0-3 voorsprong op het scorebord in Emmen.

 

SVBO - Urk 0-5 (0-3)

Wat doorgaans als aftastfase bekend staat, ontpopte zich meteen in serieus zaken doen. Voor SVBO het goed en wel kon beseffen, kreeg de thuisclub in no-time drie doelpunten om de oren van een ontketend Urk. Daarmee was de toon in het bekerduel gelijk gezet. SVBO dwong pas na een half uur Urk-doelman Cornelis Koffeman tot een reddende actie en vloog een vrije schop via de deklat over het Urker doel. Ook de tweede helft was een formaliteit. Daarin voerde Urk de score toch nog verder op.

Doelpunten 2. Riekelt Nentjes 0-1, 4. Gerrit Tol 0-2, 6. Hessel Snoek 0-3, 60. Gerrit Tol 0-4, 73. Klaas Romkes 0-5
Scheidsrechter H. Noppers
Urk Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort (62. Jon Hakvoort), Pieter Brands, Gerrit Tol, Ronald Wezelman, Riekelt Nentjes, Jelle de Boer (75. Lukas Schraal), Hessel Snoek (69. Klaas Romkes), Johan Loosman
Gele kaart Bennie Dunnink, Maarten Dijkhuizen (Urk)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.