Nieuws

Derde divisie: Spakenburg vergroot de voorsprong

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

10 maart 2018

Spakenburg heeft een uitstekende zaterdag beleefd. Zelf won het zonder problemen met 3-0 van VVOG, terwijl concurrent Jong Almere City FC twee punten liet liggen tegen Capelle. De Spakenburgers hebben nu een voorsprong van drie punten en hebben daarnaast nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Almeerders.

Quick Boys is virtueel op gelijke hoogte gekomen met Almere City. Uit bij Magreb '90 werd het 1-4 voor de Katwijkers. Opvallend was dat de wedstrijd tien minuten heeft stil gelegen, nadat Quick Boys kort achter elkaar twee strafschoppen had gekregen. Magreb leek toen niet meer door te willen spelen. Maar uiteindelijk werden de negentig minuten volgemaakt en kreeg de thuisclub nog de gelegenheid vanuit een elfmetertrap de nul van het bord te halen.

Scheveningen is met een opmerkelijke reeks bezig. Tegen ODIN '59 werd de tiende overwinning op rij behaald. Daardoor staan de 'Schollekoppen' nu op de vierde plek. ODIN '59 is op zes punten gezet.
Jong FC Volendam verraste DVS '33 Ermelo in eigen huis. De wijdbroeken wonnen met 1-2 en namen de punten mee naar het dijkje.

ASWH had op een beter resultaat gerekend tegen Spijkenisse, maar de punten werden gedeeld (1-1). Spijkenisse en Capelle blijven in punten gelijk staan, maar lopen wel een puntje uit op ACV. De Assenaren staan door de 1-3 nederlaag tegen Jong FC Twente iets vaster op de degradatieplek.

 

ACV - Jong FC Twente 1-3 (0-1)

Een hardwerkend ACV is er thuis niet in geslaagd om te zorgen voor een stunt tegen Jong FC Twente. Het beloftenteam van de Enschedese eredivisionist was een maatje te groot en won na een 0-1 ruststand verdiend met 1-3. Ritchie Zinga benutte in de eerste helft namens de gasten een strafschop, waarna ACV's aanvoerder Marco van der Heide verzuimde de thuisploeg vanaf de penaltystip langszij te schieten. Na de fraaie gelijkmaker vroeg in de tweede helft van nieuwe aanwinst Gijs Jasper gloorde er weer hoop in de Asser harten. Kort na de gelijkmaker bracht Zinga Jong FC Twente met zijn tweede goal echter weer op voorsprong. Een slotoffensief bracht ACV niet de gewenste gelijkmaker, want de snelle Rashaan Fernandes was in de slotfase in de omschakeling koelbloedig (1-3).

 

ACV-aanvoerder Marco van der Heide kopt op doel.
Foto: Bennie de Boer

 

Doelpunten 23. Ritchie Zinga (strafschop) 0-1, 58. Gijs Jasper 1-1, 63. Ritchie Zinga 1-2, 83. Rashaan Fernandes 1-3
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 525
ACV Bart Woering, Alex Olteanu, Jelle Wagenaar, Daniël Schans, Dennis Hoekstra, Nick Westebring (80. Thomas Metzemaekers), Marco van der Heide, Justin Mulder (80. Denyal Džemidžic), Pascal Huser, Gijs Jasper, Erik Eleveld (76. Rutger Timmermans)
Jong FC Twente Jeffrey de Lange, Godfried Roemeratoe, Lukas Browning Lagerfeldt, Richard Jensen, David Sambissa (70. Delano Grootenhuis), Jelle van der Heyden, Rashaan Fernandes, Ramiz Zerrouki, Ritchie Zinga (75. Jari Oosterwijk), Jonatan Frimann, Dylan George
Gele kaart Erik Eleveld, Marco van der Heide (ACV), Godfried Roemeratoe (Jong FC Twente)

 

DVS '33 Ermelo - Jong FC Volendam 1-2 (0-1)

Behalve de openingsfase bezorgde een onherkenbaar DVS (na een lange periode in een vertrouwde basis op drie plaatsen gewijzigd) het beloftenteam lange tijd weinig problemen. De 0-1 van Berenstein uit het Volendamse overwicht was dan ook een logische voorsprong. Die werd al snel vergroot na rust door Nick Zeilmans. Pas na de aansluiting van Gökhan Yasar een kwartier voor tijd kwam de geest in de Ermelose ploeg (en toen wel met de steun van het thuispubliek). Een stormachtig slotoffensief van de thuisclub leverde een uitgelezen mogelijkheid op om langszij te komen. Doelman Michaelis keerde echter een strafschop en verricht nog een paar nuttige reddingen, zodat de Ermeloërs de schade in de slotfase niet meer goed maakten.

Doelpunten 29. Anthony Berenstein 0-1, 48. Nick Zeijlmans 0-2, 75. Gökhan Yasar 1-2
Scheidsrechter P.N. v.d. Burg
Toeschouwers 700
DVS '33 Ermelo Paul Eppink, Haico Epe (86. Mark Bouwman), Basil Camara, Dennis Hollart, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker (79. Lars van Wetering), Kay Velda, Mike Ahrens, Daniël van Warven (53. Gökhan Yasar), Benjamin Roemeon
Jong FC Volendam Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (79. Stan Veerman), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Ali Ulusoy, Gani Meholli, Alex Plat (58. Jari Vlak), Rodney Smorenberg, Dylan Mertens (88. Kay Tejan), Anthony Berenstein), Jordy Hilterman
Gele kaart Coen Vloedgraven, Basil Camara (DVS '33 Ermelo), Kay Tejan (Jong FC Volendam)
Rode kaart Darryl Bäly (Jong FC Volendam)

 

Magreb '90 - Quick Boys 1-4 (0-2)

Quick Boys heeft een solide overwinning behaald op Magreb. De ruststand van 0-2 was al na twintig minuten bereikt. De meeste opwinding ontstond tien minuten na de rust toen scheidsrechter Roeleveld Quick Boys een tweede penalty gaf. Aanvoerder Sardi riep zijn medespelers op om van het veld te gaan en zonder dat hij medespelers meekreeg laste de scheidsrechter een rustpauze in. Bij terugkomst op het veld benutte Yordi Teijsse ook deze buitenkans en werd de stand 0-4. Gedurende de rest van de wedstrijd heeft Magreb nog een penalty benut en werd de eindstand van 1-4 bereikt.

Doelpunten 10. Jesse van Nieuwkerk 0-1, 18. Kenny Anderson 2-0, 50. Yordi Teijsse (strafschop) 0-3, 54. Yordi Teijsse (strafschop) 0-4, 62. Yasin Ouaj (strafschop) 1-4
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 450
Magreb '90 Lloyd Dielingen, Ismael Sardi (53. Derrick Barima), Nordin Bourazma, Omar el Ghazouani, Hoessain Jabir, Yasin Ouaj, Ismael Chibrani, Ilias Yagou, Solace Uyi-Olaye (69. Zakaria Bourik), Yassine el Hanoudi, Gogo Kinkela (46. Anwar Akrouh)
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Kelvin Maynard, Anthony Bentem, Tim Bloemendaal, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed (60. Yassire Hamdani), Delano a Cohen, Kenny Anderson, Vlatko Laziç (78. Jim Gillissen), Yordi Teijsse, Jesse van Nieuwkerk (60. Hamza Boukhari)
Gele kaart Hoessain Jabir, Ismael Sardi, Yassine El Hanoudi (Magreb '90)

 

ODIN '59 - Scheveningen 1-3 (0-1)

Beide ploegen hadden een indrukwekkende serie achter de rug. Scheveningen was daarmee beloond met de tweede periode, ODIN '59 met een vijfde plaats op de ranglijst. Scheveningen begon sterker aan de eerste helft, maar had een penalty nodig om op voorsprong te komen. Na ruim een kwartier wist Levi Schwiebbe wel raad met deze kans, 0-1. Daarmee was ook de ruststand bereikt. Ook in de tweede helft was Scheveningen de bovenliggende ploeg, maar wist Jim Hulleman na een goede combinatie de stand gelijk te trekken. Vanaf dat moment ging het gelijk op. De 2-1 kon aan beide kanten vallen, maar een foute bal van ODIN '59 gaf Barry Rog de kans om van ver doel te treffen. Via de onderkant van de lat spatte de bal achter keeper Mike van Vliet in het net, 1-2. Dat Scheveningen in blessuretijd nog op 3-1 kwam was alleen voor de statistieken.

Doelpunten 16. Levi Schwiebbe (strafschop) 0-1, 69. Jim Hulleman 1-1, 74. Barry Rog 1-2, 90+1. Barry Rog 1-3
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 453
ODIN '59 Mike van Vliet, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer (62. Thom de Vries), Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker (83. Nick Burger), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Billy Tavares (62. Ahmed al Mahdi), Jim Hulleman
Scheveningen Kevin Gomez Nieto, Samir el Moussaoui, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Mehmet Aldogan (77. Marvin Nieuwlaat), Jari de Jong, Björn Wagenaar (62. Mitchell de Vlugt), Brandon Robinson, Sven Wolsheimer, Barry Rog
Gele kaart Ron Scheffer (ODIN '59), Levi Schwiebbe, Sven Wolsheimer (Scheveningen)

 

ASWH - Spijkenisse 1-1 (0-0)

De regioderby tussen ASWH en Spijkenisse ontbrandde pas na rust in alle hevigheid. Voor de pauze was een fraai schot op de lat van ASWH'er Mels van Driel het spaarzame hoogtepunt, maar in de tweede helft kregen de toeschouwers meer spektakel te zien met veel strijd aan beide kanten. Spijkenisse nam na een door de gastheren curieus genomen vrije trap de leiding dankzij ex-ASWH'er Serginho van Axel-Dongen, maar de Ambachters antwoordden razendsnel via invaller Peter de Lange. Zijn eerste balcontact betekende de gelijkmaker. Het bleef uiteindelijk bij 1-1 en misschien was dat ook wel de uitslag die het meest recht deed aan het spelbeeld. N.B. De wedstrijd begon een kwartier later omdat het arbitrale trio er niet in slaagde om sportpark Schildman op tijd te bereiken.

Doelpunten 62. Serginho van Axel-Dongen 0-1, 68. Peter de Lange 1-1
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 542
ASWH Stef Doedée, David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel, Nick Slotboom, Akin Arslan (67. Peter de Lange), Ismail Yildirim (67. Kyle Doesburg)
Spijkenisse Dyron Bijl, Eric Polet, Danny Groos (75. Dustin Mijnders), Vincent Verbond, Stefano Gonçalves, Sander Barragan, Daan Bourgonje (40. Jazzy John Adams), Felino Jardim (80. Daniël Furtado Oliveira), Marvin van der Pluijm, Michael van Dommelen, Serginho van Axel-Dongen
Gele kaart Lars Bosscha, Jesper van den Bosch, Jerry Tieleman (ASWH), Stefano Gonçalves (Spijkenisse)

 

Jong Almere City FC - Capelle 2-2 (1-1)

De start van Capelle was spectaculair. Bram van Eijk passeerde vanaf de middenlijn de ver voor zijn doel staande Arian Sevok. Jong Almere was niet onder de indruk en trok na een klein kwartier spelen via Khalid Tadmine de stand gelijk. Vervolgens ging het tot aan de rust gelijk op met kansen over en weer. In de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de winst en was het dit keer de thuisclub die een voorsprong nam met een treffer van Mink Peeters. Het antwoord van Capelle bleef niet lang uit. Toen Angelmo Vuyent een paar keer aan zijn arm werd getrokken, de laatste keer binnen de zestien, ging de bal op de stip en voltrok Olaf van der Sande het vonnis. In de resterende tijd kregen beide ploegen opnieuw scoringskansen, maar beide keepers wensten niet meer te zwichten. De 2-2 eindstand paste bij het totale spelbeeld.

Doelpunten 2. Bram van Eyk 0-1, 15. Khalid Tadmine 1-1, 60. Mink Peeters 1-2, 64. Olaf van der Sande (strafschop) 2-2
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 150
Jong Almere City FC Arian Sevok, Radinio Balker, Nicky van Hilten, Delvechio Blackson (50. Arthur Ymele Feudjio), Samuel Brobbey, Sam Krant, Julian Nak, Victor van der Linde (79. Dylan Nieuwenhuijs), James Efmorfidis, Khalid Tadmine (46. Mitchel Bergkamp), Mink Peeters
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Bram van Eijk, Bram de Bruin, Jelle Pollemans, Stefan Dams, Wilmer Kousemaker (82. Gertjan Rothman), Sandin Avdic, Boris Letterie, Olaf van der Sande, Angelmo Vyent (67. Kevin Kalika)
Gele kaart Arthur Ymele Feudijo (Jong Almere City FC), Kelvin Kalika, Jamie Jaliens (Capelle)

 

ONS Sneek - DOVO 3-3 (1-0)

In een waar spektakelstuk hebben ONS Sneek en DOVO uiteindelijk de punten gedeeld. Beide ploegen gingen er volledig voor en dat betekende dat de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut boeiend was. Na een voortvarende start van DOVO kwam ONS Sneek steeds beter in de wedstrijd. Maar de 1-0 voorsprong voor de Snekers bij de rust bood nog alle perspectief voor beide ploegen. DOVO kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand, voordat de Veenendalers er in de 84-ste minuut door een doelpunt van Bas Mooij alsnog met de winst vandoor leken te gaan. Maar in de toegevoegde tijd mocht ONS Sneek nog een vrije trap nemen op zo’n 18 meter recht voor het doel. Ale de Boer nam als aanvoerder de verantwoordelijkheid voor de uitvoering. En alle gram die hij in zich had, legde hij in een schuiver, die onhoudbaar voor keeper Rodney Ubbergen in het doel verdween. Net als in Veenendaal, enkele maanden geleden, werd het daardoor 3-3. Een terechte uitslag.

 

Genridge Prijor probeert stijlvol af te ronden. Adil Mahdadi en Bas Mooij (rechts) van DOVO kunnen alleen maar toekijken.
Foto: Henk van der Veer

 

Doelpunten 17. Genridge Prijor 1-0, 53. Leon Toonen 1-1, 59. Ale de Boer 2-1, 64. Leon Toonen 2-2, 84. Bas Mooij 2-3, 90+2. Ale de Boer 3-3
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 500
ONS Sneek Barry Ditewig, Gustavo van der Veen, Klaas de Vries, Serge Fatima, Tim Oosterbaan, Samir Merraki (28. Arton Musliu), Michael Lanting, Patrick Amels (82. Fabian Stevens), Genridge Prijor, Ale de Boer, Curty Gonzales (69. Jan Dommerholt)
DOVO Rodney Ubbergen, Enrico Patrick, Bas Mooij, Adil Mahdadi (62. Salim Amerzgiou), Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Dominique Kivuvu (46. Arien Bakkenes), Nick Koster, Roy Bakkenes, Joshua Patrick, Leon Toonen
Gele kaart Gustavo van der Veen, Samir Merraki, Serge Fatima (ONS Sneek), Mitchell de Zwart, Dominique Kivuvu, Joshua Patrick, Salim Amerzgiou (DOVO)

 

Spakenburg - VVOG 3-0 (2-0)

Het was niet erg sprankelend wat beide teams lieten zien met weinig echte kansen en veel voetbal op het middenveld. Spakenburg liet de gasten het meest van de tijd voetballen, wachtte geduldig af en was uiterst effectief. Wederom geen tegendoelpunt en zelf drie keer scoren bracht de Blauwen een zakelijke overwinning.

Doelpunten 13. Philip Ties 1-0, 30. Tom Oostinjen 2-0, 74. Bert Steltenpool 3-0
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 1700
Spakenburg Leon ter Wielen, Giovanni Gravenbeek, Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Tom Menting (65. Sten Vreekamp), Mike Vreekamp, Tom Oostinjen, Kees Tol, Youri Koelewijn (75. Jasper Waalkens), Philip Ties (65. Bert Steltenpool)
VVOG Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Jaime Bruinier (64. Thomas Vossebelt), Wilko Braam, Pernelly Biya, Henri Kersten, Frank Hol, Joshia Tijdens (74. Guido de Graaf), Wesley de Klein (46. Zakaria Fadili), Jeffrey Snijders
Gele kaart Barry Beijer, Tom Oostinjen (Spakenburg), Frank Hol, Zakaria Fadili, Thomas Vossebelt (VVOG)

 

Harkemase Boys - Jong FC Groningen afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.