Nieuws

Tweede divisie: Katwijk ontsnapt weer

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

17 maart 2018

En weer ontsnapte Katwijk aan puntenverlies. De koploper van de Tweede divisie deed het recentelijk eerder tegen Excelsior Maassluis (2-1), FC Lisse (2-1) en FC Lienden (1-2). En niet voor het eerst dit seizoen bleek Marciano Mengerink goud waard voor zijn ploeg met zijn openingsgoal, maar nog veel belangrijker de winnende treffer in de burenruzie met Rijnsburgse Boys.

De 1-2 viel in blessuretijd van de tweede helft, die ontsierd werd door supporters uit beide kampen die aan het matten sloegen met elkaar. De wedstrijd lag daardoor geruime tijd stil.

Tandenknarsend vernam Kozakken Boys na de eigen 1-0 overwinning op Excelsior Maasluis de uitslag in Rijnsburg. De afstand tussen de twee titelkandidaten bleef daardoor gehandhaafd.

Barendrecht boekte zijn derde overwinning op rij en weer zonder een tegendoelpunten. De Koninklijke HFC kreeg zeker scoringskansen, maar moest uiteindelijk zwichten voor de treffer van Daniël Esajas die al voor rust op het scorebord stond (1-0).

HHC Hardenberg won met dezelfde cijfers van De Treffers en ook deze 1-0 viel in de eerste helft. Glenn Kobussen was met een binnengewaaide hoekschop de gelukkige maker.

VVSB is nummer vijf gebleven op de ranglijst. De Noordwijkerhouters wonnen met 0-2 van IJsselmeervogels maar dat was gezien de vele kansen voor de thuisclub een tegendraadse uitslag.

FC Lisse schreef over de rug van De Dijk (3-0) drie belangrijk punten bij en nestelde zich daarmee stevig in de middenmoot. Daar staan ook FC Lienden en Jong Sparta, dat in het onderlinge duel wel aan het langste eind (1-3) trok.

De avondwedstrijd werd een prooi voor GVVV, dat Achilles '29 met het kleinst mogelijk verschil (0-1) onder de duim hield. GVVV blijft daardoor voorlopig derde op de ranglijst. Achilles '29 komt vrijwel zeker niet meer van de laatste plaats af.

Het venijn bij AFC - TEC zat in de staart. Lang bleef de degradatiekraker doelpuntloos, maar zeven minuten voor tijd doorbrak Raily Ignacio de impasse. In de laatste minuut zorgde Malcolm Esajas de definitieve beslissing. AFC is door de driepunter twee plaatsen geklommen, maar staat nog wel op een p/d-plek. TEC daarentegen is onder de degradatiestreep terecht gekomen.

 

Barendrecht - Koninklijke HFC 1-0 (1-0)

In de ochtenduren werd met een 'sleepnet' het kunstgrasveld, dat was voorzien van een dunne laag 'stuifsneeuw', speelklaar gemaakt. Een redelijk groot aantal enthousiaste toeschouwers trotseerde de felle koude wind en zagen twee gelijkwaardige ploegen aan het werk. Een compact spelend HFC had moeite om het degelijk spelend Barendrecht in de problemen te brengen. Het spel golfde op en neer. Via een uitval scoorde Daniël Esajas de uiteindelijk winnende treffer. In de slotfase redde Marc van Splunter fraai bij een van dichtbij ingeschoten bal.

 

Danny Monster zit in de verdrukking tussen HFC-verdedigers Oscar Wilffert en André Morgan.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 37. Daniël Esajas 1-0
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 400
Barendrecht Marc van Splunter, Tim Eekman, Max van Dijk, Wilshon Lima, Danny Monster, Joey Jongman, Ramy Salem, Bas Mourits (85. Donny Navajas Sanchez), Daniel Esajas, Christiaan Dabaghian (46. Ali Khaldi), Jeffrey Aarts
Koninklijke HFC Danny Hols, Oscar Wilffert, Benjamin van den Broek (46. Jacob Noordmans), Vincent Volkert, Kevin de Visser, Daniël van Son (82. Ilias Bronkhorst), André Morgan, Kevin Sterling (68. Robin Eindhoven), Tim van Soest, Tom Boks, Gertjan Tamerus,
Gele kaart Joey Jongman (Barendrecht), André Morgan (Koninklijke HFC)

 

FC Lienden - Jong Sparta 1-3 (0-1)

In een ijzig koud en winderig Lienden viel er weinig te beleven bij deze wedstrijd tussen FC Lienden en Jong Sparta. FC Lienden, dat dit seizoen goede resultaten boekt, leverde dit keer een wanprestatie. De in winning mood zijnde beloftenploeg van Sparta kon eenvoudig de zegereeks voortzetten. Bij rust leidde de Rotterdammers terecht met 0-1. Vrij snel na rust werd de voorsprong vergroot. De thuisclub leek na een benutte strafschop nog even terug in de wedstrijd te komen maar het bleek een speldenprik te zijn. Jong Sparta controleerde de wedstrijd en trok eenvoudig de zege meer dan verdiend naar zich toe. In een sportieve en nooit spannende wedstrijd was het jammer dat er onnodig en gemakkelijk toch de nodige gele kaarten werden gegeven.

Doelpunten 25. Stijn Spierings 0-1, 48. Stijn Spierings 0-2, 60. Danny van den Meiracker (strafschop) 1-2, 76. Mark Veenhoven 1-3
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 375
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Jop van Steen (46. Milad Intezar), Leon Broekhof, Kürsad Sürmeli, Danny van den Meiracker, Kenny Elders, Nick Hak, Jordi Balk, Omid Popalzay, Abderrahim Loukili (46. Frank Wiafe Danquah)
Jong Sparta Michael Fabrie, Marlon Pereira (65. Diederick Luydens), Lorenzo Soares Fonseca, Bradley Martis (82. Jaime Brute), Jelle Klap, Stijn Spierings, Ayoub Boukhari, Abdou Harroui (63. Marc Ripmeester), Mark Veenhoven, Ilias Alhaft, Ragnar Ache
Gele kaart Abderrahim Loukili, Danny van den Meiracker, Frank Wiafe Danquah, Kürsad Sürmeli (FC Lienden), Lorenzo Soares Fonseca, Mark Veenhoven, Stijn Spierings (Jong Sparta)

 

FC Lisse - De Dijk 3-0 (0-0)

De krachtige oostenwind maakte goed voetbal niet mogelijk tussen FC Lisse en De Dijk. Voor de pauze was het kleumen voor de supporters. De door Martin van Eeuwijk in de 50-ste minuut benutte strafschop brak de wedstrijd open. De Dijk nam nu meer risico. FC Lisse maakte handig gebruik van de ontstane ruimte. FC Lisse is op weg naar de veilige middenmoot. Voor De Dijk breken moeilijke tijden aan.

 

Boyd Stevens namens FC Lisse aan de bal. Alje Wiltenburg (12) moet hem afstoppen.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 50. Martin van Eeuwijk, 76. Justin Valk 2-0, 92. Rowdy van der Putten 3-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 400
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Justin Valk, Kevin van der Zwet, Roel de Goede, Bert Koomen, Lars Rauws, Rik Vermeulen, Boyd Stevens, Martin van Eeuwijk (79. Ayoub ait Afkir), Rowdy van der Putten
De Dijk Roy Pistoor, Frank Schilder (85. Mick Christophersen), Nick Kuipers, Damiën Menzo, Kevin Westmaas, Harry Zwarthoed, Lars Raaijen, Alje Wiltenburg, Chakib Tayeb, Raymond Baten, Tony Tol (80. Anwar Boukhizzou)
Gele kaart Harry Zwarthoed, Alje Wiltenburg, Raymond Baten (De Dijk)

 

HHC Hardenberg - De Treffers 1-0 (1-0)

De eerste helft was in het begin vooral aftasten en had De Treffers het beste van het spel. Halverwege kwam HHC er beter in en kreeg via Gouriye een paar goede kansen. De 1-0 voorsprong van HHC met de rust was verdiend. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Beide ploegen kregen nog wel kansen, maar vooral Sander Danes keepte een heel goede wedstrijd.

Doelpunten 38. Glenn Kobussen 1-0
Scheidsrechter S. v.d. Eijk
Toeschouwers 925
HHC Hardenberg Sander Danes, Kevin Görtz, Koos Werkman, Vincent Schmidt (64. Derian Reinders), Ashwin Manuhutu, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Tiemen van Hezel, Rick Hemmink, Danny Bouws
De Treffers Niels Kornelis, Joris Janssen, Cendrino Misidjan (84. Bryan Sirvania), Eef van Riel, Coen Maertzdorf (80. Nick de Bondt), Niels Wouters, Boy van de Beek, Mees Siers, Bas Hendriks, Pim Balkestein, Niek Versteegen
Gele kaart Pim Balkestein (De Treffers)
Rode kaart Niek Versteegen (2x geel) (De Treffers)

 

Kozakken Boys - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Daarna had Kozakken Boys een veldoverwicht maar wist de thuisploeg in de eerste helft niet te scoren. Net na rust was het wel raak door Tavares en bleven de punten in Werkendam.

 

Ahmad Mendes Moreira gaat neer over het been van Niels Redert. De aanvoerder van Excelsior Maassluis krijgt daarvoor de gele kaart.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 49. Everton Pires Tavares 1-0
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 1000
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Quentin Jakoba, Leon Bot, Ahmad Mendes Moreira (63. Mahmut Sönmez), Everton Pires Tavares, Ahmed el Azzouti (89. Medhani Redie Habtemariam), Gwaeron Stout, Sanny Monteiro, Abdulsamed Abdullahi (68. Shuremy Felomina), Jeffrey van Nuland
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling (78. Kevin Vink), Daan Smith, Robin van der Ende, Niels Redert, Stephan Kruithof (59. Elson Almeida), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (63. Gerwin Lake), Dean van Ooijen, Kevin Dercks, Sefa Kurt
Gele kaart Leon Bot (Kozakken Boys), Niels Redert, Kevin Dercks, Sefa Kurt (Excelsior Maassluis)

 

Rijnsburgse Boys - Katwijk 1-2 (1-1)

Het venijn zat in de staart en aan het begin van de wedstrijd. Na de snelle openingsgoal van Katwijk maakte Rijnsburg meteen gelijk. In het vervolg van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al waren de Rijnsburgse kansen misschien iets groter. Halverwege de tweede helft lag de wedstrijd ruim een kwartier stil omdat Katwijkse supporters het vak van de thuisploeg belaagden. Nadat de gemoederen bedaard waren, leek de wedstrijd op een terechte 1-1 eindstand uit te draaien, maar in de absolute slotfase schoot topschutter Mengerink vanuit een moeilijke hoek de winnende treffer in de touwen.

 

Marciano Mengerink, de spits van Katwijk, besliste opnieuw de wedstrijd.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 6. Marciano Mengerink 1-0, 7. Jeffrey Jongeneelen 1-1, 90+3. Marciano Mengerink 1-2
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 3000
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Gino Demon, Jordy Strooker, Dirk Jan van den Oever, Marciano Aalders, Joël Tillema, Wesley Goeman, Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony (71. Donny van Oijen)
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Michiel van Dam, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Frank Tervoert (79. Sabir Achefay), Kilian Berkhout, Damiano Schet (64. Paul de Lange), Bennie van Noord, Stefan Plat, Marciano Mengerink
Gele kaart Dirk Jan van den Oever (Rijnsburgse Boys)

 

IJsselmeervogels - VVSB 0-2 (0-0)

IJsselmeervogels heeft de nederlaag tegen VVSB aan zichzelf te wijten. De Vogels kregen ruim voldoende kansen om afstand te nemen van de tegenstander, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. En als doelman Ruben Valk niet in de weg stond dan was het wel verdediger Jordy Zwart die de Rooien van scoren afhield. In de tweede helft kwam VVSB tegen de verhouding in op voorsprong door goaltjesdief Tommy Bekooij. Vlak voor tijd gooide Guido Pauw nog wat extra zout in de wonde. Maar erger dan de nederlaag was het uitvallen van verdediger Yannick Cortie met, naar later bleek, een gebroken knieschijf. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Doelpunten 70. Tommy Bekooij 0-1, 87. Guido Pauw 0-2
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 1329
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad, Gillian Justiana (84. Gévero Markiet), Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk, Ali Akla, Robbert Olijfveld, Soufian Moro (71. Bryan Burgerhout), Marciano van Leijenhorst, Yannick Cortie (15. Dylan Chiazor)
VVSB Ruben Valk, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief (75. Sven Verlaan), Vladimir Jozic, Guido Pauw (90. Niels van Pelt), Tommy Bekooij, Tim de Rijk, Tomas Arroyo, Loyd van der Wilden (46. Marvin Wijks), Mitchell Theuns
Gele kaart Tommy Bekooij (VVSB)

 

Achilles '29 - GVVV 0-1 (0-1)

De 0-1 overwinning voor GVVV vatte het spelbeeld goed samen. GVVV had het lastig met Achilles '29, dat zeker kansen heeft gehad om de score te openen. Was dat gelukt, dan had de wedstrijd mogelijk een andere afloop gekregen. Pal voor rust sloeg GVVV wel ineens toe, waarna er nog een tweede helft volgde waarin de thuisploeg aandrong op de gelijkmaker maar die uiteindelijk niet vond. GVVV, op zijn beurt, liet na het duel in het slot te laten vallen.

Doelpunten 43. Robin Mulder 0-1
Scheidsrechter L.P.S. Cairo
Toeschouwers 450
Achilles '29 Desny Royendijk, Jesse Edge (83. Bart Schiks), Derwin Martina, Justin de Vos, Patrick-Prosper Fini, Aleksandar Jankovic, Christoff Dias de Oliveira, Sead Begic, Niels Willems, Ryan Lambert, Kevin Schmidt
GVVV Johan Jansen, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Laurens van der Voort, Roy Terschegget, Robin Mulder, Wilco den Hartog, Danny de Leeuw, Mart de Jong, Soufiane Laghmouchi, Jeremy de Graaf (62. Simon Brouwer)

 

AFC - TEC 2-0 (0-0)

Lang gebeurde er weinig tot niets op sportpark 'Goed Genoeg', tot het duel in de de 83e minuut ontbrandde. Raily Ignacio stond op de juiste plaats om het eerste doelpunt aan te tekenen. In de laatste minuut stelde Malcolm Esajas de zege in deze 'zes-punten-wedstrijd' voor AFC veilig.

Doelpunten 83. Rail Ignacio 1-0, 90. Malcolm Esajas 2-0
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 250
AFC Patrick Zonneveld, Milan Hoek (73. Mark van den Boogaart), Thomas van den Houten, Derre Kwee (80. Koen Bosma), Magid Jansen, Marien Willemsen, Johan Kulhan, Matthijs Jesse (73. Malcolm Esajas), Raily Ignacio, Jonathan Richard, Melvin Grootfaam
TEC Sebastian van der Sman, Gregory Viereck, Daan Disveld, Migiel Zeller, Gianluca Maria, Robbie Holder, Obi Onyeike (86. Thijs van Hofwegen), Nicky Kuiper, Matthijs van Gessel, Sherwin Grot (66. Kurtley de Windt), Serhat Koç (66. Trumaine Balrak)
Gele kaart Matthijs Jesse, Milan Hoek (AFC), Obi Onyeike, Gregory Viereck, Sebastian van der Sman (TEC)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.