Nieuws

Derde divisie: Doordeweekse winst voor ACV

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

20 maart 2018

ACV heeft de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys in winst omgezet en tegelijkertijd de strijd om de p/d-plaatsen razend spannend gemaakt. Drie ploegen (Spijkenisse, Capelle en ACV) staan met 20 punten uit 23 wedstrijden op de plaatsen vijftien tot en met zeventien. Alleen de doelpunten bepalen de volgorde, nog net in het nadeel voor de Assenaren.

Harkemase Boys verzuimde om een grote stap te zetten richting klassebehoud. De Harkieten blijven steken op de dertiende plaats, maar wel met negen punten meer dan de genoemde drie. En de Friezen hebben ten opzichte van hen nog twee wedstrijden tegoed.

 

Harkemase Boys - ACV 1-2 (1-2)

ACV heeft zijn eerste punten gepakt in een uitwedstrijd dit seizoen. De elf voorgaande duels op vreemde bodem leverden louter nederlagen op. Aanvankelijk zag het er voor de Assenaren ook tegen Harkemase Boys niet positief uit. Al na zeven minuten opende de thuisclub de score maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel van Robert Stelpstra. Maar na ruim een half uur had Harkemase Boys toch zijn voorsprong te pakken. Berwout Beimers profiteerde van slecht verdedigen door ACV. Nog voor rust wisten de bezoekers zich te herpakken en gingen dankzij treffers van Daniël Schans en Justin Mulder thee drinken met een 1-2 voorsprong. In die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer. Harkemase Boys wist in de regel geen gaatje te vinden in de secuur opererende verdediging van ACV. Bovendien bezorgde doelman Bart Woering met een paar puike reddingsacties zijn ploeg de overwinning, belangrijk in de strijd tegen degradatie.

Doelpunten 32. Berwout Beimers 1-0, 39. Daniël Schans 1-1, 45+1. Justin Mulder 1-2
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 300
Harkemase Boys Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot (71. Erich Jongeling), Kellian van der Kaap, Simon IJzerman (61. Jim de Leeuw), Kevin Mennega (46. Johnny de Vries), Dennis van Duinen, Henny Bouius, Jan Hooiveld, Robert Stelpstra, Berwout Beimers
ACV Bart Woering, Ibrahim Sillah, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Nick Westebring (51. Haaije Feenstra), Thomas Metzemaekers, Marco van der Heide, Pascal Huser (86. Denyal Džemidžic), Gijs Jasper, Justin Mulder (75. Rutger Timmermans)
Gele kaart Marco van der Heide (ACV)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.