Nieuws

Hoofdklasse B: DFS laat zich niet verrassen

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

2 april 2018

De enige inhaalwedstrijd op tweede paasdag ging tussen NSC Nijkerk en DFS. De ploeg uit Opheusden won, aan zijn stand verplicht: 2-4. Even was er hoop in de Nijkerkse harten, toen het na 0-3 terugkwam tot 2-3, maar de vierde treffer was NSC te veel. En zo heeft DFS zich niet laten verrassen, wat Excelsior '31 zaterdag wel overkwam. Toen won NSC met maar liefst 1-5.

De Nijkerkers blijven op de veertiende plaats staan. DFS heeft nog een paar puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen.

 

NSC Nijkerk - DFS 2-4 (0-2)

NSC begon zwak aan de wedstrijd en stond na slecht uitverdedigen na vijf minuten al achter met 0-1. DFS bleef sterker en nam na tien minuten een ruimere voorsprong toen een voorzet bij de verre paal binnen ging. NSC kwam daarna beter in het spel en Van den Brom, Grovenstein en Rozema waren dichtbij de aansluitingstreffer. Na de rust viel de 0-3 te snel waardoor het bijna onoverbrugbaar werd voor de thuisploeg. Toch werd het nog heel spannend. Nadat Schaap de stand op 1-3 bracht was het vijf minuten later alweer 2-3 na een goal van de topscorer van NSC Van den Brom. NSC kreeg weer het geloof op meer en was via Cornelisz heel dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de lat. DFS gooide een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot en scoorde de 2-4.

 

DFS-doelman Peter Veeneman heerst in de lucht. Yannick Cornelisz gebruikt Nick Romein als opstapje, maar komt er desondanks niet aan te pas.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 8. Alex Scheffer 0-1, 11. Remy Raterink 0-2, 55. Remy Raterink 0-3, 68. Roy Schaap 1-3, 70. Nico van den Brom 2-3, 78. Remy Raterink 2-4
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 350
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Dave Knikker, Roy Schaap, Jeff van der Bult (61. Martijn Schilthuis), Barry de Winter (86. Eyup Terlemez), Tristan Wallet (56. Darryl Bobson), Rinke Rozema, Nico van den Brom, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz
DFS Peter Veeneman, Mart Raterink, Jim van Alst, Marc Harlaux, Remy Raterink, Noë Bokila (63. Melvin van Ossenbruggen), Lucien Dors, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Alex Scheffer (69. Nick Romein), Levi Raja Boean (56. Rutger Worm)
Gele kaart Jonas Katshima (NSC Nijkerk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.