Nieuws

Beker: FC 's-Gravenzande halve finalist

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

4 april 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van West II door zondagtweedeklasser ROAC met 1-2 te kloppen. De plek bij de laatste vier betekent ook dat FC 's-Gravenzande komend seizoen meedoet aan de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

In de halve finale ontmoet FC 's-Gravenzande eersteklasser Te Werve die verrassend XerxesDZB uitschakelde (1-0). In de competitie hadden de Rijswijkers twee keer met forse cijfers (0-5 en 5-1) verloren van de Rotterdammers.
De andere halve finale in West II gaat tussen de eersteklassers Sportlust '46 (1-0 winst op SC Feyenoord) en Brielle (5-1 tegen VUC).

In Noord heeft na Staphorst en Urk ook Flevo Boys de halve finale (en dus ook een ticket voor de KNVB-beker) gehaald. FVC moest diep buigen (4-0) voor de Emelloorders. Drachtster Boys strandde. Na de reguliere 2-2 nam Alcides de strafschoppen beter. In de halve finale moet Flevo Boys op bezoek bij Staphorst. Alcides ontvangt Urk.

In Oost heeft eersteklasser DZC '68 de laatste vier bereikt. Dat ging ten koste van FC Winterswijk (3-0). Voor de eersteklassers WHC en DETO Twenterand was de kwartfinale het eindpunt. WHC verloor met 2-0 van Alverna. DETO Twenterand moest na de 0-0 in MASV zijn meerdere erkennen bij het penaltyschieten. DZC '68 ontmoet in de halve finale de winnaar van het hoofdklasse onderonsje tussen DFS en Berkum. In de andere halve finale speelt Alverna thuis tegen MASV.

 

ROAC - FC 's-Gravenzande 1-2 (0-2)

FC 's Gravenzande had meer moeite met ROAC dan de hoofdklasser lief was. Maar dat had de ploeg van Richard Elzinga een beetje aan zichzelf te wijten. Het was een aantal keren net niet. Frank Broos raakte lat en paal en Yuri Westhoff zag ook nog een keer de bal afketsen op de onderkant van de lat. Desondanks kon FC 's Gravenzande lang leunen op een 0-2 voorsprong, totdat halverwege de tweede helft de Rijpwetering Oud Ade Combinatie de aansluittreffer maakte. Toen moesten de Westlanders de concentratie verhogen om de aandringende zondag tweedeklasser in bedwang te houden.

Doelpunten 10. Frank Broos 0-1, 44. Martijn van Trigt (e.d) 0-2, 64. Martijn van Trigt 1-2
Scheidsrechter E.M. Toonen
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Samet Dag (46. Keke Stam), David Belic (76. Roel Stoffels), Roy Vermolen, Ziko Özdemir, Sander Koeleman, Patrick Triep (86. Brian van der Mast), Yuri Westhoff, Frank Broos