Nieuws

Sander Molenaar (38) overleden

Nieuws
Tweede divisie

 

10 april 2018

Op maandagmiddag 9 april is Sander Molenaar overleden. De teammanager van Katwijk was al geruime tijd ernstig ziek en liet zaterdag 7 april na de wedstrijd IJsselmeervogels - Katwijk in de kleedkamer via een videoverbinding aan de spelers en de staf weten dat hij niet meer lang te leven had.

 

Op 25 januari organiseerde Katwijk nog een wedstrijd ter eerbetoon aan Molenaar. Ruim twee duizend toeschouwers kwamen die donderdagavond naar De Krom voor een duel tussen het huidige eerste elftal van Katwijk en een team van oud-voetballers van Katwijk, DOTO, Deltasport en ASWH, clubs waarvoor Molenaar heeft gespeeld in zijn actieve voetbalcarrière. De wedstrijd bracht 11.000 euro op. Dat bedrag is via de stichting Juul ten goede gekomen aan het Prinses Maxima Centrum (Utrecht) ter ondersteuning van onderzoek naar en behandelingen van kanker bij kinderen.

 

De erewedstrijd voor Molenaar op de donderdag verdrong de competitiewedstrijd tegen Achilles '29, maar Molenaar zat die zaterdag wel weer gewoon op de bank alsof er niets aan de hand was. Coach Dick Schreuder over dat moment: "Een training minder telt nu niet. Het gaat nu even niet om het winnen of verliezen, het gaat om respect hebben voor iemand en om daarvoor iets te organiseren. Ikzelf maar ook de jonge jongens die dit nu zien, leren hier ook heel veel van. Ik denk dat iedereen heeft genoten. Sander gaf het bij het verlaten van het veld zelf ook al aan. 'Niks mooier om deze week met een overwinning af te sluiten.' Dat is nog steeds zijn fanatisme, prachtig om te horen en om vandaag weer naast hem te zitten."

 

9 april 2005: Sander Molenaar in een sprintduel met Jan Pieter Hartog (IJsselmeervogels).
Foto: Nico Ouwehand

 

Op 8-jarige leeftijd werd Molenaar lid van Katwijk, doorliep de jeugdopleiding en maakte van 1998 tot en met 2007 deel uit van de eerste elftal selectie. Hij speelde bijna 200 wedstrijden in de hoofdmacht en maakte daarin zo'n zestig doelpunten. Na zijn verhuizing naar Vlaardingen speelde de aanvaller nog voor DOTO, Deltasport en ASWH. In zijn vrije tijd was Molenaar (samen met zijn gezin) nog wel vaak te vinden op de tribune bij Katwijk. In 2014 deed zijn 'kluppie' het aanbod om de scouting te gaan doen en Molenaar ging met enthousiasme aan de slag. Een jaar later werd Molenaar spitsentrainer bij het eerste elftal en daarnaast specifieke talententrainer. Met ingang van dit seizoen was hij teammanager en hoofd talententraining.

 

De vv Katwijk schrijft op de eigen website over Molenaar die op 38 jarige leeftijd kwam te overlijden:

Sander was al geruime tijd ernstig ziek. Negatieve uitslagen werden afgewisseld met positieve berichten. Sander bleef positief tot het einde, maar heeft de oneerlijke strijd helaas verloren.