Nieuws

Bovenin de Tweede en Derde Divisie

Advertentie

 

16 april 2018

De top van de Nederlandse amateurklassen is om van te houden. Zowel de Tweede als Derde divisie vormen de competities voor het aanstormende talent. Of de gevallen helden die het niet kunnen laten om wekelijks de kicksen aan te trekken. Spektakel is een garantie en toonaangevende spelers kleuren trots het groene toneel.

 

Ideale elftallen bevatten spelers van allerlei soorten. Rots in de branding Bennie van Noord brengt de continuïteit in het spel van vv Katwijk. Een geboren leider. Hij voelt zich thuis in de Bollenstreek, zijn club met die hondstrouwe achterban. Met Gwaeron Stout van de gevaarlijke Kozakken Boys strijdt Van Noord om de titel op het hoogste niveau.

 

Bennie van Noord van Katwijk.


Volgestampte bussen doorkruisen het land om de wedstrijden te vinden. En om de sfeer te vullen. Oranje rook, spreuken voor de Vogels of een visje aan het IJsselmeer. Berry Powel is de gevreesde aanvalsleider van de IJsselmeervogels. Als hij zijn voetbalschoenen aantrekt staat iedereen op scherp. Hij lijkt niet te verslijten en jaagt verder als een roofdier op zijn prooi. Hij scoort, hij springt en viert het feest met de uitzinnige supportersschare. Volgende week een uitwedstrijd, op weg naar de drukte op Sportpark Panhuis. De blauwe gastheren van GVVV kunnen niet wachten, oorlog in de top. 

Op hetzelfde niveau spelen de blikvangers uit de hoofdstad. AFC en De Dijk verdedigen de belangen van Amsterdam. Magid Jansen is niet weg te denken uit de defensie van de rood-zwarten. Stevig op de schoenen. Feilloos is zijn trap, compleet is zijn overzicht. Goedgenoegen vangt de blikken van de A10 en ontvangt met het mes tussen de tanden de gasten uit Noord. Geen Dennis Kaars meer in de gelederen bij de geblokten van De Dijk. 

FC Volendam, FC Utrecht en Ajax staan in het paspoort bij Jeroen Verhoeven. Hij maakt zich klaar voor zijn derby in de stad. Hij ís de cultuur van deze divisie. Een praatje met de fans, een schouderklop van de voorzitter. Sponsors langs de lijn en een sigaar op de lip. De Tweede en Derde Divisie is het voetbal van dichtbij, het voetbal om aan te raken en het voetbal om te koesteren.

 

Berry Powel van IJsselmeervogels.


Maurice de Ruiter staat in de punt van de aanval, het geel-zwart om zijn schouders. Zijn voetbalschoenen roepen om een goal. Op de velden van DVS '33 uit Ermelo is hij gekend en erkend. Slungelig op het oog, levensgevaarlijk in de praktijk. Uit het niets kan hij scoren na een lange tijd van onzichtbaarheid. Hij is de klasse in de punt, hij viert de goals met zijn fans. 

Kijk naar de banken en neem de ervaring in je op. De Tweede en Derde Divisies zijn magneten voor de profs van weleer. Van Hans Kraay tot Dennis Gentenaar, van Olaf Lindenbergh tot Danny Buijs. Van Edwin Grunholz tot Dick Schreuder. Zij geven alles om de titel te behalen en om het te vieren in het dorp. Het elftal op de kar en de muziek dendert door. 

De zomermaanden breken aan en de beslissingen gaan vallen. Dorpshuizen gaan op de kop en liters bier stromen door de slangen. Straks rennen de fans op het veld en staan de kantines op ontploffen.

 

Foto's: Orange Pictures