Nieuws

Tweede divisie: Het doek valt voor Achilles '29

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

21 april 2018

Voor Achilles '29 is de tweede degradatie op rij een feit. Na de 2-1 nederlaag bij Barendrecht kan de Groesbeekse ex-eerstedivisionist de gang naar de Derde divisie niet meer ontlopen. En daarmee is de droom van de familie Derks, om van Achilles '29 een gevestigde profclub te maken, definitief aan diggelen.

De Dijk leek tegen IJsselmeervogels even voor een stuntje te kunnen zorgen, toen de Amsterdammers van een 3-1 achterstand terugkwamen tot 3-3 (met zicht op meer), maar Robbert Olijfveld besliste de wedstrijd in het voordeel van de Spakenburgers. De Dijk blijft op de zeventiende plaats staan, maar heeft TEC (2-0 verlies tegen Rijnsburgse Boys) binnen bereik.
FC Lisse is dik in de problemen gekomen na de 4-2 nederlaag tegen mede-degradatiekandidaat AFC. En omdat De Treffers van koploper Katwijk won (2-0) zijn de Lissenaren op een p/d-plaats terecht gekomen. AFC en De Treffers staan voor nu op de veilige dertiende en veertiende plek.

Bovenin liep Kozakken Boys tegen de Koninklijke HFC achter de feiten aan. De ploeg van Ted Verdonkschot kwam met 0-2 voor en de aansluitingstreffer van de Werkendammers kwam te laat om er nog punt uit te halen.

Voor GVVV dreigt de competitie als een nachtkaars uit te gaan. In Rotterdam kreeg het van Jong Sparta met 4-0 op de broek.
En zo is Barendrecht de enige ploeg uit de top vier die wist te winnen.

 

Barendrecht - Achilles '29 2-1 (1-0)

Barendrecht doet goede zaken. Door het verlies van GVVV nestelt Barendrecht zich door een nipte overwinning op Achilles '29 steviger op de 3e plaats. De mannen van Adrie Poldervaart startte voortvarend doch verzuimden in die fase drie opgelegde kansen te verzilveren. Middels een enorme pegel uit een vrije trap opende Joey Jongman vanaf 25 meter de score. Na de gelijkmaker kwam Achilles '29 sterk opzetten en bracht Barendrecht aan het wankelen. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte Joey Jongman aan alle spanning een einde en pegelde wederom een vrije trap achter doelman Desny Royendijk.

 

Joey Jongman is voor de tweede keer trefzeker uit een vrije schop.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 21. Joey Jongman 1-0, 58. Redouan Eddarkaoui 1-1, 88. Joey Jongman 2-1
Scheidsrechter S. Veekamp
Toeschouwers 550
Barendrecht Marc van Splunter, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Max van Dijk, Danny Monster (80. Melvin Winterberg), Joey Jongman, Ali Khaldi (63. Donny Navajas Sanchez), Bas Mourits, Daniël Esajas, Jeffrey Aarts, Marlon Oranje (73. Chris Dabaghian)
Achilles '29 Desny Royendijk, Niels Willems (30. Redouan Eddarkaoui), Sead Begic (36. Derwin Martina), Christoff Dias de Oliveira, Aleksandar Jankovic, Kevin Schmidt, Declan Lambert, Ryan Lambert, Patrick-Prosper Fini, Jesse Edge, Justin de Vos
Gele kaart Max van Dijk (Barendrecht)

 

Kozakken Boys - Koninklijke HFC 1-2 (0-1)

Kozakken Boys had zijn dag niet. De Werkendammers kregen al in de tweede minuut een tegentreffer te incasseren. De thuisclub trachtte daarna de gelijkmaker te forceren, waar de Koninklijke HFC voornamelijk dacht aan controleren. Kozakken Boys kreeg kansen zat, maar verprutste die of had pech bij de afwerking. Tien minuten na de pauze waren de bezoekers wel scherp in de afwerking en prijkte er tegen het spelbeeld in een 0-2 stand op het scorebord. Bij beide Haarlemse doelpunten was Kevin Sterling de man van de assist. Na de 1-2 in de slotfase liep Kozakken Boys nog wel massaal storm (doelman Richard Arends ook mee naar voren), maar de verdiende gelijkmaker viel niet.

Doelpunten 2. Tim van Soest 0-1, 55. Daniël van Son 0-2, 87. Gwaeron Stout 1-2
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 900
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Quentin Jakoba, Sven van Ingen, Sanny Monteiro, Gwaeron Stout, Shuremy Felomina, Jeffrey van Nuland (46. Julian Agatowski), Everton Pires Tavares (57. Mahmut Sönmez), Ahmed el Azzouti, Ahmad Mendes Moreira (82. Abdulsamed Abdullahi)
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, André Morgan, Oscar Wilffert, Wessel Boer, Danny Hols, Kevin de Visser, Gertjan Tamerus, Jacob Noordmans (70. Franklin Lewis), Daniël van Son (89. Wouter Haarmans), Tim van Soest (61. Robin Eindhoven), Kevin Sterling
Gele kaart Everton Pires Tavares, Mahmut Sönmez, Gwaeron Stout (Kozakken Boys), Kevin Sterling, Robin Eindhoven (Koninklijke HFC)

 

AFC - FC Lisse 4-2 (2-0)

FC Lisse begon dramatisch aan de wedstrijd, doordat doelman Brian van de Werff een kolossale fout maakte en Raily Ignacio AFC kinderlijk eenvoudig aan de leiding kon brengen. De Lissenaren waren daarna goed de weg kwijt en mochten de handen dichtknijpen dat de schade bij rust slechts was opgelopen tot 2-0. Het dubbele daarvan had ook tot de mogelijkheden behoord. Na rust was er wel een fase waarin FC Lisse serieus aandrong op de aansluittreffer, maar door gebrek aan overtuiging en het maken van verkeerde keuzes bleef de 2-1 uit. En toen AFC twintig minuten voor tijd een strafschop kreeg te nemen en Magid Jansen vanaf elf meter hoog en droog de 3-0 op het scorebord liet zetten, was de wedstrijd gespeeld. Er vielen nog wel drie doelpunten te noteren, maar die waren alle voor de statistiek.

Doelpunten 6. Raily Ignacio 1-0, 32. Derre Kwee 2-0, 71. Magid Jansen (strafschop) 3-0, 78. Niels Buijs 3-1, 90+2. Ilias Zaimi 4-1, 90+4. Bas Buimer 4-2
Scheidsrechter M. Pérez
Toeschouwers 350
AFC Patrick Zonneveld, Moiz da Silva, Magid Jansen, Jonathan Richard, Thomas van den Houten, Milan Hoek, Derre Kwee, Johan Kulhan (86. Dean Huisman), Melvin Grootfaam (76. Tom van den Brink), Raily Ignacio, Matthijs Jesse (75. Ilias Zaimi)
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Justin Valk, Roel de Goede (69. Luca Tarani), Randy Ababio, Rik Vermeulen (74. Moubarak Adouch), Lars Rauws, Boyd Stevens, Hanne Hagary, Martin van Eeuwijk (74. Ayoub ait Afkir), Bas Buimer
Gele kaart Magid Jansen, Milan Hoek (AFC)

 

FC Lienden - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)

Een zonovergoten sportpark de Abdijhof was het decor voor de wedstrijd tussen FC Lienden en Excelsior Maassluis. Voor beide ploegen een wedstrijd van belang, zeker voor de thuisploeg dat nog hard punten nodig heeft om niet in de problemen te komen. Het werd een matige wedstrijd en al snel was duidelijk dat de doelpunten schaars zouden zijn deze middag. FC Lienden speelde om niet te verliezen en de ploeg uit Maassluis bewijst dit seizoen over een solide verdediging te beschikken. De rust brak aan met een 0-0 stand. Excelsior M. was voetballend wat beter en had een overwicht met daarbij de betere mogelijkheden. FC Lienden doelman Jan Schimmel was echter op zijn post als het nodig was. In de tweede helft toonde FC Lienden wat meer initiatief maar in aanvallend opzicht bleek de ploeg machteloos. Een oprisping van Excelsior- zijde in de 70e minuut besliste de wedstrijd. Vincent van den Berg scoorde met een fraai afstandsschot de enige en winnende treffer. Een doelpunt dat de thuisploeg verlamde. Er werd nog wel aanvallend gewisseld maar echt gevaarlijk werd de Betuwse ploeg niet. Een teleurstellend en zuur verlies voor FC Lienden. Excelsior Maassluis is na de niet onverdiende zege definitief in veilige haven.

Doelpunten 70. Vincent van den Berg 0-1
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 425
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Emilio Samsey, Leon Broekhof, Kenny Elders, Milad Intezar (73. Jawad Bellahsan), Jordi Balk, Mo Bendadi, Erik van Eem (46. Kürsad Sürmeli), Omid Popalzay (76. Abderrahim Loukili), Danny van den Meiracker
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes, Kevin Ringeling, Daan Smith, Robin van der Ende, Niels Redert, Stephan Kruithof, Daan Blij (74. Kevin Vink), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (66. Redouan Omar Ouali), Kevin Dercks (83. Walter Bennett)

 

HHC Hardenberg - VVSB 1-2 (0-1)

Met een schitterend genomen vrije trap van Vladimir Jozic nam VVSB de leiding in een wedstrijd, die op en neer golfde. Veel kansen leverde het echter niet op. Voor HHC Hardenberg trof Rens van Benthem nog de lat en kopte Rob van der Leij over. Meteen na rust ging HHC Hardenberg op zoek naar de gelijkmaker, maar paal en lat en de doelman Ruben Valk stonden een doelpunt in de weg. Toen HHC Hardenberg een verdediger inwisselde voor een extra aanvaller ging het mis. VVSB buitte de numerieke meerderheid voortreffelijk uit en breidde de voorsprong uit naar 0-2. Hoewel HHC Hardenberg kort daarna scoorde (Koos Werkman) bleek ook de ruim toegemeten blessuretijd te weinig om de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren.

Doelpunten 10. Vladimir Jozic 0-1, 81. Tommy Bekooij 0-2, 83. Koos Werkman 1-2
Scheidsrechter C. Mulder
Toeschouwers 1200
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Kevin Görtz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Joël Amakodo (77. Vincent Schmidt), Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem, Rick Hemmink (70. Derian Reinders), Shkodran Metaj (46. Tiemen van Hezel)
VVSB Ruben Valk, Jordy Zwart, Sven Verlaan, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic, Tommy Bekooij, Tim de Rijk, Pieter Koopman (80. Mo El Osrouti), Loyd van der Wilden (76. Guido Pauw), Mitchell Theuns, Peet van der Slot (67. Richelo Fecunda)
Gele kaart Tiemen van Hezel (HHC Hardenberg), Jelmer Vijlbrief, Sven Verlaan, Peet van der Slot (VVSB)

 

Jong Sparta - GVVV 4-0 (2-0)

GVVV liep al snel achter de feiten aan. Jong Sparta opende in de derde minuut vanaf de strafschopstip de score en nadien hebben de Rotterdammers nooit meer twijfel laten bestaan wie de beter voetballende ploeg was. Simpel om het feit dat de Spartanen slordig met de kansen omsprongen, kwam GVVV met vier tegendoelpunten er nog genadig van af.

Doelpunten 3. Ibrahim Dervisoglu (strafschop) 1-0, 45. Ibrahim Dervisoglu 2-0, 51. Ilias Alhaft 3-0, 54. Ayoub Boukhari (strafschop) 4-0
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 100
Jong Sparta Michael Fabrie, Jelle Klap (75. Marlon Pereira), Lorenzo Soares Fonseca, Abdou Harroui, Bradley Martis, Stijn Spierings, Ayoub Boukhari, Mark Veenhoven (75. Jaimy Brute), Ilias Alhaft, Ibrahim Dervisoglu, Ragnar Ache (79. Lovette Felicia)
GVVV Johan Jansen, Laurens van der Voort, Simon Brouwer, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane (59. Mourad Marbouh), Roy Terschegget, Mart de Jong (59. Mohammed Ajiach), Danny de Leeuw, Soufiane Laghmouchi, Robin Mulder, Jeremy de Graaf (38. Caifano Latupeirissa)
Gele kaart Taoufik Adnane, Simon Brouwer, Bart Hulsbos (GVVV)

 

Rijnsburgse Boys - TEC 2-0 (1-0)

Tegen een tegenstander die niet de indruk wekte te vechten voor overleving, had Rijnsburgse Boys veel meer moeten doen met de ruimte die er op het middenveld en voorin lag. Daardoor bleef het na de vroege openingsgoal van Rijnsburg onnodig lang spannend en was het aan doelman Van Nieuwkoop te danken dat TEC niet gelijkmaakte uit de spaarzame maar wel grote kansen. In de blessuretijd kreeg Rijnsburg toch nog zijn ruimere voorsprong.

 

Vreugde bij Rijnsburgse Boys na de 1-0 van Joël Tillema.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 5. Joël Tillema 1-0, 90+2. Giovialli Serbony 2-0
Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 1050
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Masies Artien, Carlos Opoku, Gino Demon, Jordy Strooker, Dirk Jan van den Oever, Wesley Goeman, Joël Tillema, Marciano Aalders (72. Max Hudepohl), Jeffrey Jongeneelen (86. Giovialli Serbony), Donny van Oijen (75. Maikey Parami)
TEC Sebastiaan van der Sman, Gregory Viereck (56. Vinnie Vermeer), Migiel Zeller, Daan Disveld, Serhat Koc, Thijs van Hofwegen (46. Trumaine Balrak), Matthijs van Gessel, Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot, Randel Shakison
Gele kaart Wimilio Vink (TEC)

 

IJsselmeervogels - De Dijk 4-3 (3-1)

Al heel snel kwam IJsselmeervogels door een benutte strafschop op voorsprong en leek zo een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Ondanks de tegentreffer liepen de Vogels uit naar een 3-1 ruststand. Na de rust waren er wat tactische omzettingen gedaan bij De Dijk en IJsselmeervogels kreeg het moeilijk. Het verdedigde ronduit slecht en moest lijdzaam toezien hoe De Dijk zelfs op 3-3 kwam. Toch was er in de slotfase nog een kleine opleving bij de thuisclub en werd alsnog de winnende treffer gevierd.

Doelpunten 3. Oktay Öztürk (strafschop) 1-0, 15. Lars Raaijen 1-1, 19. Berry Powel 2-1, 28. Gévero Markiet 3-1, 57. Damiën Menzo 3-2, 60. Tony Tol 3-3, 82. Robbert Olijfveld 4-3
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 1510
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis (79. Bryan Burgerhout), Marciano van Leijenhorst, Gillian Justiana, Achraf Nejmi (57. Soufian Moro), Mike van de Laar (73. Ralph Hovestad), Gévero Markiet, Oktay Öztürk, Robbert Olijfveld, Berry Powel
De Dijk Roy Pistoor, Frank Schilder (88. Anwar Boukhizzou), Maarten Woudenberg, Robert Verschraagen (46. Damiën Menzo), Nick Kuipers, Tony Tol, Raymond Baten, Tim Ruder (79. Adham el Idrissi), Harry Zwarthoed, Lars Raaijen, Alje Wiltenburg
Gele kaart Jaimy Schaap (IJsselmeervogels), Frank Schilder, Harry Zwarthoed, Nick Kuipers, Alje Wiltenburg, Adham el Idrissi (De Dijk)

 

De Treffers - Katwijk 2-0 (1-0)

Veel viel er in de eerste helft niet te beleven, maar De Treffers ging wel met een 1-0 voorsprong - rechtsback Joris Janssen werkte vlak voor de pauze een hoekschop af - rusten. In de tweede helft forceerde Katwijk wel een overwicht, maar sloeg de thuisclub toe. Joris Janssen was andermaal de maker van het doelpunt. Die 2-0 marge voor de Groesbekers kwam daarna niet meer in gevaar. Vooraf onthulden de supporters van De Treffers een spandoek voor Sander Molenaar, de overleden teemmanager van Katwijk. De Treffers overhandigde aan Katwijk ook een donatie van €500 voor de stichting Juul die geld inzamelt voor onderzoek en behandelwijzen van kanker bij kinderen.

Doelpunten 43. Joris Janssen 1-0, 67. Joris Janssen 2-0
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 750
De Treffers Niels Kornelis, Joris Janssen, Pim Balkestein, Bryan Sirvania, Mees Siers, Robin Janssen (87. Bas Hendriks), Eef van Riel, Boy van de Beek, Coen Maertzdorf, Niek Versteegen (90. Nick de Bondt), Niels Wouters
Katwijk Ricardo Kieboom, Kay Blokland, Raoul Esseboom, Michiel van Dam (56. Kilian Berkhout), Stefan Plat, Robbert Susan, Bennie van Noord, Guus van Weerdenburg, Damiano Schet (46. Frank Tervoert/76. Mark de Loor), Marciano Mengerink, Steven Sanchez Angulo
Gele kaart Robin Janssen, Mees Siers, Coen Maertzdorf (De Treffers), Marciano Mengerink (Katwijk)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.