Nieuws

Tweede divisie: FC Lisse verschaft zich wat ademruimte

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

24 april 2018

Op basis van strijd heeft FC Lisse zich met de 2-1 overwinning op De Treffers weer wat ademruimte gekregen. Martin van Eeuwijk werd vijf minuten voor tijd de matchwinner in deze zes-punten-wedstrijd. Lisse klimt van de vijftiende naar de dertiende plaats.

HHC Hardenberg heeft zich weer gemeld in de top vijf na de 0-3 overwinning tegen AFC. De Hardenbergers hebben het in Amsterdam niet lastig gehad. Na een half uur had HHC al drie keer gescoord. In de tweede helft kreeg het nog meer kansen, maar AFC-doelman Zonneveld hield zijn doel verder schoon. AFC is mede door de winst van FC Lisse gezakt naar de vijftiende plek.

 

AFC - HHC Hardenberg 0-3 (0-3)

AFC heeft de winst tegen FC Lisse van afgelopen zaterdag tegen HHC Hardenberg geen vervolg kunnen geven. Het eerste doelpunt voor de gasten viel al snel, het was Thomas van den Houten die de bal achter zijn eigen doelman werkte. Vlot daarna gooide Sargon Gouriye met twee treffers de wedstrijd in het slot. AFC is weer onder de streep beland.

Doelpunten 8. Thomas van den Houten (e.d.) 0-1, 16. Sargon Gouriye 0-2, 32. Sargon Gouriye 0-3
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 150
AFC Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Johan Kulhan, Jonathan Richard, Melvin Grootfaam, Magid Jansen (73. Eelke de Graaf), Milan Hoek, Matthijs Jesse, Thomas van den Houten, Raily Ignacio, Marien Willemsen
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Kevin Görtz, Koos Werkman, Ashwin Manuhutu, Sargon Gouriye, Glenn Kobussen, Rob van der Leij (74. Shkodran Metaj), Rens van Benthem (67. Walter Dias Nzasi), Tiemen van Hezel, Rick Hemmink, Danny Bouws
Gele kaart Magid Jansen (AFC)

 

FC Lisse - De Treffers 2-1 (1-1)

FC Lisse tegen De Treffers was een duel, dat in het teken stond van handhaving. Ook een duel tussen twee teams met een eigen voetbalstyle. De passie en inzet van FC Lisse tegenover het gepolijste spel van De Treffers. Nu de nood aan de man is doet FC Lisse een beroep op jonge talenten als A-junior Moubarak Adouch en Tom Enthoven. De twee ploegen kregen niet veel kansen. Het geduldig opereren van de thuisclub kreeg haar beloning in de 85ste minuut. Martin van Eeuwijk speelde zeker niet een van zijn beste wedstrijden in een FC Lisse-shirt, maar was wel beslissend. FC Lisse komt zo weer boven de rode streep.

 

Martin van Eeuwijk passt voordat Bas Hendriks (19) kan onderscheppen. Van Eeuwijk scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 15. Niek Versteegen 0-1, 28. Niels Buys 1-1, 85. Martin van Eeuwijk 2-1
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 700
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buijs, Roel de Goede, Justin Valk, Randy Ababio (35. Tom Enthoven), Moubarak Adouch, Lars Rauws, Rik Vermeulen, Boyd Stevens, Bas Buimer (76. Rowdy van der Putten), Martin van Eeuwijk (90+2. Ayoub ait Afkir)
De Treffers Niels Kornelis, Joris Janssen, Eef van Riel, Coen Maertzdorf, Niels Wouters, Boy van de Beek, Bas Hendriks (86. Nick de Bondt), Bryan Sirvania, Pim Balkestein, Niek Versteegen, Mees Siers (86. Dyon Gijzen)
Gele kaart Martin van Eeuwijk, Tom Enthoven (FC Lisse), Joris Janssen (De Treffers)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.