Nieuws

De finales van de districtsbekertoernooien

Nieuws
Districtsbeker

 

3 mei 2018

De meeste finales van de districtsbekertoermooien staan geprogrammeerd op Hemelvaartdag 10 mei. Alleen Noord en Oost (9 mei) wijken af. Vier van de zes finales vinden plaats op neutraal terrein. Zondagderdeklasser MASV heeft in Oost bij loting het thuisvoordeel in de schoot geworpen gekregen tegen hoofdklasser DFS. In Noord treedt hoofdklasser Urk op de eigen Vormt aan tegen 'buurman' Flevo Boys.

 

De bekerfinales in West II en Noord zijn zaterdaggekleurd, dit in tegenstelling tot Zuid II (traditioneel zondagclubs) maar ook Zuid I, waar de afronding van het bekertoernooi volledig op het bordje ligt van zondagclubs.

 

In vijf van de zes bekerfinales is er sprake van niveauverschil tussen de finalisten. In Oost spant MASV de kroon. De zondagderdeklasser uit Arnhem moet het opnemen tegen hoofdklasser DFS, die daardoor automatisch torenhoog favoriet is. Na veel gesteggel heeft de KNVB de wedstrijd vastgesteld op woensdag 9 mei.

 

Alleen in West I is er sprake van evenwicht tussen de opponenten. Ajax (zaterdaghoofdklasse B) en SDO (zondaghoofdklasse A) lijken op voorhand aan elkaar gewaagd.

 

Hieronder het overzicht van de zes finales (zaterdagclubs vet gedrukt):

 

Oost      
09-05 MASV - DFS 20.00 terrein MASV
       
Noord      
09-05 Urk - Flevo Boys  20.00 terrein Urk
       
West II      
10-05 Sportlust '46   - FC 's-Gravenzande   14.30 terrein DHC Delft
       
Zuid I      
10-05 Goes - Uno Animo 14.30 terrein Internos
       
Zuid II      
10-05 Wittenhorst - Gemert 14.30 terrein Deurne
       
West I      
10-05 Ajax - SDO 15.00 terrein FC Breukelen