Nieuws

Hoofdklasse A: Het doek is gevallen voor Argon

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

28 april 2018

Ondanks een punt tegen Zwaluwen (2-2) is Argon officieel gedegradeerd. De algeheel amateurkampioen van 2007 heeft het twee seizoenen volgehouden in de zaterdag hoofdklasse. Met veertien punten uit de 27 tot nu toe gespeelde wedstrijden keren de Mijdrechters terug naar de eerste klasse. Zwaluwen heeft zich veilig gespeeld.

Nootdorp heeft goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen van FC 's-Gravenzande. Nootdorp heeft zich met de overwinning weer uit de p/d-zone gehesen, ten koste van AFC, dat vandaag niet in actie kwam. FC 's-Gravenzande is klaar als het om de competitie gaat. Het kan zich volledig gaan richten op de bekerfinale, waarin eersteklasser Sportlust '46 de tegenstander is.

Smitshoek heeft een broodnodig puntje bemachtigd door tegen Hoek met 1-1 gelijk te spelen. De Barendrechters blijven daardoor nog net op de veilige twaalfde plaats staan. Hoek verzuimde door de puntendeling om de tweede plaats van Ter Leede over te nemen.

 

FC 's-Gravenzande - Nootdorp 0-1 (0-0)

Het was FC 's-Gravenzande dat de betere kansen kreeg, maar Nootdorp dat met de overwinning naar huis ging. Tot driemaal toe voorkwam de Nootdorp-verdediging in de eerste helft een achterstand en werd de bal van de doellijn weggewerkt. De beste mogelijkheid voor de gastploeg was voor Marcley Manuela, maar hij zag zijn inzet gestopt door doelman Danny Koning. Een vrije trap na een kwartier in de tweede helft van Polino Luiza verdween tot ieders verbazing in de linkerbovenhoek. FC 's-Gravenzande probeerde van alles om weer op gelijke hoogte te komen, maar de echte scherpte ontbrak deze middag en was Nootdorp de gelukkige winnaar.

Doelpunten 60. Polino Luiza 0-1
Scheidsrechter W. Wiersma
Toeschouwers 375
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot (71. Twan van Meerten), Roel Stoffels, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (71. Keke Stam), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir
Nootdorp Yannic Augustinus, Yannick Blom, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Polino Luiza, Jeffrey Flohr (80. Ener Nikocevic), Marcley Manuela (89. Leroy Versteegen), Richard Kasius, Gillian Pieper, Randy Stanneveld, Roy Beijer (89. Gerard Rust)
Gele kaart Roy Vermolen, Pascal broch (FC 's-Gravenzande), Marcley Manuela, Gillian Pieper (Nootdorp)

 

Smitshoek - Hoek 1-1 (1-1)

Hoek begon stormachtig en oogstte al na een minuut of acht. Maar het antwoord van Smitshoek kwam snel, al ontsnapte de thuisclub vlak voor de gelijkmaker aan een 0-2 achterstand. De toeschouwers zagen een aantrekkelijk eerste helft waarin Hoek toch de meeste kansen creëerde, maar die ook liet liggen. Na de pauze zakte het spelniveau in. Kansen kwamen er nog wel. Die voor Mustafa Celen van Smitshoek was zeker het vermelden waard. Pas in de slotfase wilde Hoek nog wel even aanzetten voor de volle winst, maar die kwam er niet. Sterker nog, doelman Jordi Jonghe moest in de slotminuut een nederlaag voor de Zeeuwen voorkomen. Smitshoek sprokkelde een kostbaar punt in de strijd tegen degradatie en Hoek liet na een plekje te stijgen op de ranglijst.

 

Smitshoek-aanvoerder Rutger van der Kleij voorkomt dat Sidy Ceesay van dichtbij kan scoren.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 8. Sidi Ceesay 0-1, 18. Bart Deprez 1-1
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 250
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, Marcel Varela Ribeiro, Mustafa Celen, Damian van den Oever, Jurien Reinata (82. Ramon van der Wal), Remco de Neef, Bart Deprez, Laurens Visser, Luc Delmeé (85. Tim Strijbosch)
Hoek Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Sascha Beshliaha, Kim van den Bergh, Zinou Chergui, Rik Impens (24. Ruben Besuyen), Reguillo Vandepitte, Titas Vitukynas, Bram Leroy, Daniel Akindayini, Sidi Ceesay

 

Zwaluwen - Argon 2-2 (2-1)

Beide ploegen maakten er op deze druilerige zaterdagmiddag een potje van. Gevolg, een foutenfestival dat het predikaat hoofdklasse niet verdiende. Argon vocht voor zijn theoretisch laatste kans en Zwaluwen was niet bij machte het verschil te maken. Voor de thee was de thuisclub de bovenliggende partij, maar in het tweede bedrijf waren de beste kansen voor de gasten uit Mijdrecht. Wie denkt dat met vijf gele en twee rode kaarten het een wedstrijd op het scherpst van de snede was, kwam bedrogen uit. Het was een sportief duel dat geen winnaar verdiende. Met dit resultaat degradeert Argon naar de eerste klasse, maar dat kon na de wedstrijd in Vlaardingen geen verrassing meer zijn.

Doelpunten 18. Gerard Aafjes 0-1, 22. Justin van Mullem 1-1, 36. Leon Krznaric (strafschop) 2-1, 56. Mark van der Weijden 2-2
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 257
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn, Jerry Scholman (76. Jesper Gudde), Tim Gudde, Erwin de Groot, Jermay de Nijs, Sten Wever, Justin van Mullem
Argon Romero Antonioli, Chris Daal, Dennis Filippo, Gerard Aafjes, Bas Boelhouwer, Lorenzo Zorn, Mark van de Weijden, Stefan Tichelaar (72. Dylan Bergkamp), Maikel van de Water, Ian Refos, Imar Kort (46. Soner Gedik)
Gele kaart Jermay de Nijs, Erwin de Groot (Zwaluwen), Ian Refos, Stefan Tichelaar, Bas Boelhouwer (Argon)
Rode kaart Vincent van Dorp (Zwaluwen), Lorenzo Zorn (Argon)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.