Nieuws

Derde divisie: Spakenburg is er weer bijna

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

28 april 2018

Spakenburg heeft een zege behaald tegen degradatiekandidaat Spijkenisse, moeizaam maar toch. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. En omdat concurrenten Scheveningen en Quick Boys elkaar op 0-0 hielden, is Spakenburg nog vijf punten verwijderd van het kampioenschap. Nog vier wedstrijden te gaan.

Voor Quick Boys, dat zonder Dirk Kuijt aantrad, is het seizoen zo'n beetje voorbij. Het staat nu vierde, heeft geen periodetitel en in de laatste periode is het kansloos geworden. En van aankomend kampioen Spakenburg valt geen vervangende periodetitel over te nemen, dus zijn de Katwijkers veroordeeld tot nog een seizoen Derde divisie.

DVS '33 Ermelo won met duidelijke cijfers van Jong Almere City FC: 4-1. De Almeerders, die lang golden als de laatst overgebleven concurrent van Spakenburg zijn afgedaald naar de vijfde plek. DVS '33 staat inmiddels derde, ten koste van Quick Boys.

Onderin heeft ONS Sneek drie punten opgehaald bij Magreb '90: 2-4. Belangrijk, want Capelle - dat net onder de p/d-streep staat - won verrassend met 2-0 van DOVO. Het verschil tussen ONS Sneek en Capelle blijft zodoende acht punten en het moet raar gaan lopen als de Friezen nog in de problemen gaan komen.

ACV speelde met 1-1 gelijk tegen ASWH. De Assenaren kunnen zich daardoor niet meer rechtstreeks veilig spelen. Maar ook de nacompetitie gaat lastig worden. De achterstand op Spijkenisse bedraagt vijf punten.

 

ACV - ASWH 1-1 (1-1)

ACV en ASWH beëindigden het onderlinge duel op het Catawiki Sportpark met een 1-1 eindstand op het scorebord. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Na een half uur profiteerde Jesper van den Bosch van een fout in de Asser defensie en scoorde de openingstreffer. Op slag van rust een penalty voor ACV. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en bracht de stand op gelijke hoogte. De tweede helft ging gelijk op. Gescoord werd er niet meer zodat de ruststand ook de eindstand was.

Doelpunten 30. Jesper van den Bosch 0-1, 45. Gijs Jasper 1-1
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 500
ACV Ben Wormmeester, Alex Olteanu (69. Ibrahim Sillah), Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (77. Justin Mulder), Marco van der Heide (77. Dennis Molema), Haaye Feenstra, Pascal Huser, Gijs Jasper, Erik Eleveld
ASWH Stef Doedée, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Ismail Yildirim (85. Akin Arslan), Peter Verhoeve, David Almeida, Kyle Doesburg, Ryan van Dijk
Gele kaart Lars Bosscha (ASWH)

 

Capelle - DOVO 2-0 (1-0)

Capelle deed goede zaken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie door met 2-0 te winnen van DOVO. De afstand tot ACV (gelijkspel met ASWH) is zes punten. In de strijd om direct lijfsbehoud bleef de afstand tot ONS Sneek acht punten met nog vier wedstrijden te gaan. De doelpunten vielen in de blessuretijd van de eerste helft en twintig minuten voor tijd. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisclub.

Doelpunten 45+2. Kai Fens 1-0, 68. Olaf van der Sande 2-0
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 300
Capelle Bradly van der Meer, Jamie Jaliens, Kai Fens (70. Sandin Avdic), Jelle Pollemans, Bram van Eijk, Gertjan Rothman, Omar Gomez Shee (86. Frank Karreman), Bram de Bruin, Olaf van der Sande, Wilmer Kousemaker, Boris Letterie (74. Angelmo Vyent)
DOVO Koen Hagelstein, Enrico Patrick, Bas Mooij (74. Leon Toonen), Nando Wormgoor, Mitchell de Zwart, Marley Berkvens (46. Ariën Bakkenes), Dominique Kivuvu, Salim Amerzgiou, Ousama El Azzouzi (62. Nick Coster), Joey Godee, Joshua Patrick

 

DVS '33 Ermelo - Jong Almere City FC 4-1 (2-0)

De eerste vijf minuten van de wedstrijd wezen op een ruime overwinning voor de thuisclub, maar de grote kansen werden nog niet benut. Vervolgens kwam Jong Almere City FC beter in de wedstrijd en was tweemaal dicht bij een treffer. Toch nam DVS nog voor de rust met 2-0 (Daniël van Warven) afstand van de beloften, die vervolgens sterk aan de tweede helft begonnen. Voor zover dat gevaarlijke momenten opleverde, stond doelman Thodorie Velanas steeds in de weg. Op onnavolgbare wijze scoorde Maurice de Ruiter zijn tweede van de wedstrijd, waarna de koers gelopen was. Na de 4-0 van Benjamin Roemeon kon het alleen nog maar erger worden voor de polderbewoners, maar Khalid Tadmine bewees niet voor niets de clubtopscorer te zijn en redde met een prachtig schot de eer.
Prettige bijkomstigheid voor de geelzwarten was, dat niet alleen de derde plaats werd ingenomen, maar de race om de derde periode met Jong FC Volendam, nog maar twee punten achterstand, weer volledig open is.

Doelpunten 32. Maurice de Ruiter 1-0, 42. Daniël van Warven 2-0, 53. Maurice de Ruiter 3-0, 70. Benjamin Roemeon 4-0, 74. Khalid Tadmine 4-1
Scheidsrechter R.H. Hensgens
Toeschouwers 750
DVS '33 Ermelo Thodorie Velanas, Haico Epe, Basil Camara, Dennis Hollart (71. Mark Bouwman), Roald de Vries, Coen Vloedgraven (60. Kay Velda), Lars Dekker, Mike Ahrens, Daniël van Warven (84. Lars van Wetering), Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter
Jong Almere City FC Timo Plattel, Ruggero Mannes, Tarik Evre, Sam Krant, Samuel Brobbey, Charlie Telfer (68. Arthur Feudjio), Julian Nak, Mitchel Bergkamp, Anwar Bensabouh (83. James Efmorfidis), Jelle Goselink (64. Samet Bulut), Khalid Tadmine
Gele kaart Dennis Hollart, Benjamin Roemeon, Mark Bouwman (DVS '33 Ermelo), Tarik Evre (Jong Almere City FC)

 

Harkemase Boys - Jong FC Twente 0-3 (0-1)

Harkemase Boys liet te veel kansen onbenut om aanspraak te maken op de overwinning. Wat dat betreft handelde Jong FC Twente veel effectiever als zich een mogelijkheid voordeed een doelpunt te maken. Op die manier gingen de jonge beloften ook met een 0-1 voorsprong de rust in. Een klein kwartier na de pauze voerden de bezoekers de marge verder op en daarmee was de koers wel gelopen voor de Twentenaren. De 0-3 in blessuretijd was daar alleen maar een bevestiging van.

Doelpunten 31. Jari Oosterwijk 0-1, 58. Jonatan Frimann 0-2, 90+3. Ramiz Zerrouki 0-3
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 600
Harkemase Boys Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot (41. Kellian van der Kaap), Jens Jurn Streutker, Simon IJzerman, Johnny de Vries (66. Tom Boezerooy), Dennis van Duinen, Henny Bouius, Kevin Mennega, Robert Stelpstra, Berwout Beimers
Jong FC Twente Nick Hengelman, Godfried Roemeratoe, Henk van Schaik, Joel Felix, David Sambissa, Delano Grootenhuis, Rashaan Fernandes, Ramiz Zerrouki, Jari Oosterwijk, Jonathan Frimann (81. Lukas Browning Lagerfeldt), Ritchie Zinga (52. Ryan Trotman)
Gele kaart Johnny de Vries (Harkemase Boys), Godfried Roemeratoe (Jong FC Twente)

 

Magreb '90 - ONS Sneek 2-4 (0-2)

Magreb '90 en ONS Sneek speelden op sportpark Papendorp in Utrecht een boeiende wedstrijd. Binnen twee minuten stond de thuisclub al op achterstand, toen Curty Gonzales de verdediging van Magreb '90 verraste. Dat betekende niet, dat het een 'walk-over' voor ONS Sneek zou worden. De technisch zeer begaafde spelers van de Utrechtse ploeg maakten het de Snekers behoorlijk lastig en speelden met hart en ziel voor de overwinning. Toen ONS Sneek vlak vóór rust op 0-2 kwam leek de wedstrijd gelopen. Maar het tegendeel was het geval. In een heel aantrekkelijke tweede helft vocht de thuisclub lange tijd voor de gelijkmaker. Maar met een prachtig doelpunt zorgde de topschutter van deze middag, Ale de Boer, in de 89e minuut voor zijn derde en ONS Sneek's vierde treffer: 2-4.

 

Ale de Boer scoort na voorbereidend werk van Curty Gonzales het tweede doelpunt voor ONS Sneek.
Foto: Rob Bosma

 

Doelpunten 2. Curty Gonzales 0-1, 43. Ale de Boer 0-2, 50. Solace Uyi-Olaye 1-2, 52. Ale de Boer 1-3, 58. Ismael Chibrani 2-3, 89. Ale de Boer 2-4
Scheidsrechter P. v.d. Pol
Toeschouwers 150
Magreb '90 Lloyd Dielingen, Hoessain Jabir, Yassine El Hanoudi, Dyllan Ahinful, Dairrick Barima, Gogo Kinkela (79. Stanley Tailor), Ismael Chibrani, Tarik Karim (46. Hicham Chatouani), Yasin Ouja, Omar El Ghazouani, Solace Uyi-Olaye
ONS Sneek Barry Ditewig, Gustavo van der Veen (60. Rein Werumeus Buning), Klaas de Vries, Serge Fatima (69. Iloba Achuna), Tim Oosterbaan, Michael Lanting, Fabian Stevens, Samir Merraki (60. Frits Dantuma), Genridge Prijor, Ale de Boer, Curty Gonzales
Gele kaart Gogo Kinkela, Hoessain Jabir, Ismael Chibrani, Dyllan Ahinful (Magreb '90), Samir Merraki, Gustavo van der Veen, Klaas de Vries (ONS Sneek)

 

ODIN '59 - Jong FC Volendam 2-0 (0-0)

Onbevangen en met inzet van de jonge wisselspelers trad ODIN '59 de youngsters van FC Volendam tegemoet. Ook Volendam had enkele jongere spelers opgeroepen voor deze Noordhollandse derby.
In de eerste helft ging het gelijk op. Hoewel de echte kansen voor de gastheren waren, dachten de Volendammers toch op voorsprong te komen. Maar hun treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.
De tweede helft was voor ODI'N '59. Weliswaar was het wederom Volendam dat scoorde, maar ook nu weer vanuit buitenspelpositie. Dat gold niet voor de treffer van Ahmed Abdallah al Mahdi, Hij strafte een fout van keeper Jordi van Stappershoef genadeloos af. Even later kon Nigel Hardenberg een goede aanval van ODIN '59 simpel afronden. Het betekende het einde aan de lange zegereeks van de Volendammers.

 

ODIN-middenvelder Jeffrey Klijbroek krijgt net niet voldoende ruimte van Derry Murkin (links) om doeltreffend uit te halen.
Foto: Hans Willemse

 

Doelpunten 78. Achmed Abdallah al Mahdi 1-0, 83. Nigel Hardenberg 2-0
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 353
ODIN '59 Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Thom de Vries (73. Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Nick Burger, Billy Tavares (73. Jurjen Dikker), Ogür Kaya (73. Milo Cremers), Tim van Gelder
Jong FC Volendam Ali Ulusoy (79. Mike Eerdhuijzen), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Jari Vlak, Derry Murkin, Max Veerman, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg, Kay Tejan (46. Jim Beers), Jordi van Stappershoef

 

Scheveningen - Quick Boys 0-0 (0-0)

Scheveningen en Quick Boys kwamen in een interessante maar vlakke topper op Houtrust niet verder dan 0-0. Voor rust viel er niet veel te beleven. Beide ploegen hadden hun momentjes, maar kwamen niet tot echte kansen. Na rust was het een stuk leuker en kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Scheveningen opende het bal, maar Quick Boys reageerde snel, in beide gevallen hield goed keeperswerk de stand op 0-0. Naarmate het duel vorderde nam de spanning toe en wisselde het initiatief voortdurend. Pas in de slotfase ontstonden weer echt grote kansen voor beide ploegen. Scheveningen was tweemaal akelig dichtbij de overwinning, maar ook de bezoekers éénmaal en uiteindelijk was het gelijkspel een terechte uitkomst.

 

Peter Jungsläger (rechts) wint het kopduel van Quick Boys-spits Yordi Teijsse.
Foto: Dick Teske

 

Scheidsrechter G. Keijl
Toeschouwers 2000
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Peter Jungschläger (85. Robert Steemers), Samir El Moussaoui, Gio van Ree, Jari de Jong, Leroy Resodihardjo (85. Björn Wagenaar), Barry Rog, Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters
Quick Boys Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamed Mahmoed, Yordi Teijsse, Phillippe den Hartog, Arie de Vreugd, Ricardo Kuyvenhoven (75. Delano á Cohen), Jesse van Nieuwkerk, Kenny Anderson (81. Hamza Boukhari), Tim Bloemendaal
Gele kaart Leroy Resodihardjo, Tim Peters (Scheveningen), Tim Bloemendaal (Quick Boys)

 

Jong FC Groningen - VVOG 5-0 (4-0)

In de eerste minuut kwam FC Groningen al op voorsprong door een treffer van captain Michael Breij. Vervolgens liep Groningen binnen een kwartier uit naar 3-0 en maakte Breij een loepzuivere hattrick. Tim Freriks kopte nog voor de pauze 4-0 binnen. Vier minuten na de pauze bepaalde Breij de eindstand op 5-0 via een strafschop. Kolbeinn Finnsson moest per brancard het veld verlaten nadat hij bij een duel lelijk terecht kwam. De IJslander moest voor controle naar het ziekenhuis.

Doelpunten 1. Michael Breij 1-0, 15. Michael Breij 2-0, 16. Michael Breij 3-0, 37. Tim Freriks 4-0, 49. Michael Breij (strafschop) 5-0
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 250
Jong FC Groningen Jan Hoekstra, David Browne, Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson (65. Antonio Manolache), Daniel Bouman, Ludovit Reis, Robbert de Vos, Uriel Antuna, Tim Freriks (79. Joël Donald), Michael Breij (65. Kasper Oldenburger)
VVOG Frans Koornberg, Tim Muller (24. Sam Doeve), Jan Jurriën Hop, Thomas Vossebelt, Jaime Bruinier, Wilko Braam (85. Jeffrey Arends), Biya Pernelly (56. Guido de Graaf), Henri Kersten, Frank Hol, Wesley de Klein, Jeffrey Snijders
Gele kaart Sam Doeve, Jeffrey Snijders (VVOG)

 

Spakenburg - Spijkenisse 2-1 (2-0)

De punten bleven op de Westmaat, maar vraag niet hoe Spakenburg het voor elkaar kreeg. De ploeg had het moeilijk met de gasten, die met veel meer inzet de wedstrijd in gingen. Toch kwam Spakenburg op voorsprong nadat Will in de zestien werd neergehaald en de penalty benut werd. Ook het tweede doelpunt kwam uit de lucht vallen, want Spijkenisse was de ploeg die dicteerde en de wedstrijd maakte. Pas laat in de tweede helft drukte Spijkenisse het veldoverwicht uit in een doelpunt, en kregen de bezoekers zeker ook nog kansen op de gelijkmaker. Met wat fortuin hielden de Blauwen de voorsprong in handen en zijn ze weer een stap dichterbij de titel.

Doelpunten 12. Philip Ties (strafschop) 1-0, 38. Mike Vreekamp 2-0, 76. Jazzy Adams 2-1
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 1700
Spakenburg Leon ter Wielen, Nathaniel Will (20. Sten Vreekamp), Barry Beijer, Tom van der Neut, Guido van Rijn, Giovanni Gravenbeek (9. Youri Koelewijn), Mike Vreekamp, Tom Menting, Olivier Pilon, Philip Ties, Jasper Waalkens (85. Kees Tol)
Spijkenisse Dyron Bijl, Etiën Mariana, Dustin Mijnders, Vincent Verbond, Stefano Goncalves, Michael van Dommelen, Sander Barragan, Serginio van Axel-Dongen, Jazzy Adams, Glenn Rijsdijk (71. Adam El Fazazi), Tim van der Lijn (46. Rephendry Amsterdam)
Gele kaart Youri Koelewijn (Spakenburg), Michael van Dommelen, Stefano Goncalves, Jazzy Adams (Spijkenisse)
Rode kaart Sander Barragan (Spijkenisse)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.