Nieuws

Beker Oost: DFS schrijft geschiedenis

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

9 mei 2018

DFS, vooraf torenhoog favoriet om beslag te leggen op de beker van het district Oost, heeft zich in de finale door MASV aanvankelijk voor aap laten zetten. De zondagderdeklasser uit Arnhem, onder leiding van trainer Jhonny van Beukering, stuntte met een 2-0 voorsprong na een half uur spelen en dat was ook de ruststand. Na de pauze voorkwam de hoofdklasser een blamage met een afgetekende uitslag: 2-5.

En daarmee schrijft DFS geschiedenis. Voor het eerst in zijn bestaan pakt de fusieclub uit Opheusden, die in 2004 nog in de vierde klasse speelde, de beker in zijn district.

 

MASV - DFS 2-5 (2-0)

Supporters uit beide kampen moeten hun ogen in de eerste helft niet geloofd hebben. Na tien minuten veel balbezit voor DFS opende Angelo Siep, lokaal beter bekend als de koningschutter van MASV, de score op aangeven van Shiron Hamaddiz. En na een half uur sprong de stand door naar 2-0 en weer was Siep de gevierde man. Bij een 2-0 ruststand was de conclusie dat DFS zich had laten piepelen door een ploeg die het toch vooral van zijn inzet moest hebben. DFS-trainer Scott Calderwood spreekt als hem iets niet zint zijn spelers meestal niet in het Spaans toe, maar zal in recht-voor-zijn-raap Nederlands een boodschap hebben afgegeven. In de tweede helft had DFS binnen het kwartier de stand gelijk getrokken en pal na de gelijkmaker moest de dappere thuisclub na een rode kaart verder met tien man. Toen was het niet zo moeilijk meer om te voorspellen wie de beker zou gaan winnen. Maar na 45 minuten moet MASV toch voorzichtig aan een stunt gedacht hebben. Troostprijs voor de Arnhemmers is komend seizoen deelname aan de eerste ronde van de KNVB-beker. Alle amateurclubs die de halve finale van de districtsbeker halen, veroveren daarmee een ticket voor de betaalde beker.

 

Thijs Hendriks (DFS) heeft een vlammend schot in huis.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 11. Angelo Siep 1-0, 30. Angelo Siep 2-0, 54. Rick van Walsem 2-1, 58. Thijs Hendriks 2-2, 66. Rutger Worm 2-3, 77. Levia Raja Boean 2-4, 87. Marijn de Kler 2-5
Scheidsrechter P.H.N. Voogsgeerd
Toeschouwers 1000
DFS Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (63. Marijn de Kler), Marc Harlaux, Luciën Dors, Lorenzo Davids, Rutger Worm (67. Noë Bokila), Thijs Hendriks (80. Remy Raterink), Levi Raja Boem
Rode kaart Marc Comans (MASV)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.