Nieuws

Beker West II: Sportlust '46 wint eerste beker

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

10 mei 2018

Sportlust '46 heeft voor het eerst in de clubhistorie de districtsbeker in West II veroverd. De eersteklasser uit Woerden versloeg het op papier hoger ingeschatte FC 's-Gravenzande met 2-0. Op het veld bleek daar echter niets van, Sportlust kwam al vroeg op voorsprong en vanaf dat moment liep de hoofdklasser achter de feiten aan. Direct na rust verdubbelde Sportlust de voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

 

Sportlust '46 - FC 's-Gravenzande 2-0 (1-0)

Het veld van DHC in Delft vormde het decor voor de bekerfinale in West II. Sportlust '46, op papier de underdog, nam al snel de leiding via Zakaria Issarti die de bal uit een kluts voor de voeten kreeg. Issarti had niet lang daarna ook de tweede kunnen scoren, maar één-op-één met Max Verkade kwam de keeper van 's-Gravenzande als winnaar uit de strijd. FC 's-Gravenzande kwam beter in de wedstrijd en zette Sportlust onder druk. Het kreeg ook kansen, maar Fabian van Jaarsveld capituleerde niet.
De tweede helft was nauwelijks begonnen of Marijn Jansen kon het strafschopgebied van 's-Gravenzande binnen dribbelen. Zijn voorzet werd door Mitch van der Vlist binnen gelopen: 2-0. Bijna besliste Sportlust de wedstrijd definitief toen Moussa Kalisse op de lat schoot, maar de bal ging er niet in. De FC gooide er nog iets bovenop, maar was niet gelukkig in de afwerking. Af en toe waren er hectische situaties voor het doel van Sportlust, maar doelpunten vielen er niet meer.

 

Sportlust '46 heeft de beker in zijn bezit genomen.
Foto: Nick van der Toorn

 

Doelpunten 8. Zakaria Issarti 1-0, 47. Mitch van der Vlist 2-0
Scheidsrechter F. Berg
Sportlust '46 Fabian van Jaarsveld, Glenn Geefshuysen, Nick Verhagen, Robin Demeijer, Martijn Jansen, Mitch van der Vlist, Zakaria Issarti (87. Remco de Rijk), Moussa Kalisse (73. Mike Vrolijk), Mike Verhagen, Rick Wils, Kevin Blonk
FC 's-Gravenzande Max Verkade, Ziko Özdemir, Pascal Broch, Ruben de Groot, Samet Dag (86. Keke Stam), Roy Vermolen, Roel Stoffels (59. Twan van Meerten), Sander Koeleman, Frank Broos, Yuri Westhoff, Patrick Triep (74. Jan Verduijn)
Gele kaart Martijn Jansen (Sportlust '46), Samet Dag (FC 's-Gravenzande)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West II.