Nieuws

Hoofdklasse B: Huizen sleept punt uit het vuur

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

10 mei 2018

Huizen heeft tegen AZSV in de slotfase nog een punt gepakt. Toen AZSV een kwartier voor tijd 2-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Maar Huizen ging in de slotfase va banque en werd daarvoor beloond. Via Renee Troost en Garrett Jones (in de een-na-laatste minuut) werd de stand gelijk getrokken.

Beide teams hebben nauwelijks iets aan het gelijkspel. AZSV neemt maar één puntje afstand van de gevarenzone, Huizen blijft laatste en moet nog vier punten inlopen op NSC Nijkerk om de nacompetitie te halen.

 

AZSV - Huizen 2-2 (1-0)

AZSV heeft een zeker lijkende overwinning in de laatste tien minuten weggegeven. De Aaltenaren scoorden door Kars Vierwind (zeven minuten voor de pauze) en Niek te Veluwe en leken op een kwartier voor het einde op rozen te zitten. Daarna gooide Huizen alles naar voren en dat leverde in de slotfase twee goals op van Murat Önal en Garrett Jones. Beide teams pakten een punt in de strijd tegen degradatie, onder het toeziend oog van assistent-scheidsrechter Jeroen Pieterse, die op 18 november een ongelukkige enkelbreuk opliep, waardoor dit duel destijds na tien minuten werd gestaakt.

Doelpunten 38. Kars Vierwind 1-0, 76. Niek te Veluwe 2-0, 85. Murat Önal 2-1, 89. Garrett Jones 2-2
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 450
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss (89. Bart Kremer), Sjoerd te Boekhorst (77. Yordi Orriëns), Joost Rasing, Kars Vierwind
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning, Renee Troost, Quincy van Waveren, Murat Önal, Jordy Buitenhuis, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen, Desmond Mensen (46. Garrett Jones), Lucas van Esterik, Bob Brilleman (65. Dennis Lamme)
Gele kaart Yeftha Nyamsangya, Bram Rensing (AZSV), Danny Benning, Aron Klaassen (Huizen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.