Nieuws

Beker West I: Ajax loopt de beker mis tegen SDO

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

10 mei 2018

Het is Ajax niet gelukt om de beker te veroveren in West I. De Ajacieden verloren met 2-1 van zondag hoofdklasser SDO uit Bussum. De fianle werd gespeeld in Breukelen, op het veld van de gelijknamige FC. Het is voor SDO de eerste keer dat het de districtsbeker wint. Ajax pakte die prijs al eens in 2005 en 2008.

 

SDO - Ajax 2-1 (0-0)

Ajax begon goed aan de finale en was de bovenliggende partij, totdat Chima Bosman de rode kaart kreeg na een opstootje. Vanaf dat moment was Ajax de regie kwijt en nam SDO het heft in handen. Halverwege de tweede helft kwam SDO op voorsprong, waar het eerder al kansrijk was maar steeds Ajax-doelman Jan Ziere op zijn weg vond. Ajax zette in de slotfase alles op alles en kreeg loon naar werken. Stanley Akoy maakte gelijk. Maar nauwelijks uitgejuicht scoorde SDO uit een corner: 2-1. Dat kwam Ajax niet meer te boven.

 

SDO-aanvoerder Rick van der Velden mag de beker showen aan zijn supporters.
Foto: Orange Pictures

 

Doelpunten 67. Rick van der Velden 1-0, 83. Stanley Akoy 1-1, 85. Theo Visser 2-1
Scheidsrechter M.S. Tjong A Hung
Toeschouwers 2500
SDO Rolf Hazelaar, Rowell van der Meer, Dwight Oehlers, Micha Fokker, Dino van Essen (46. Marlon Amankwah), Jasper Spanjerberg (87. Niels Irik), Gerrit Snijders (74. Roy van Essen), Desley Groenewegen, Theo Visser, Kick van Aelst, Rick van der Velden
Ajax Jan Ziere, Siver Abdulrahman, Roy Deken, Edwin Soenarto (71. Lars Middelwijk), Stanley Akoy, Jack van Moerkerk, Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg (68. Bilal el Amrani), Kenneth Misa Danso, Chima Bosman, Cedric Main (38. Tim de Jong)
Gele kaart Micha Fokker, Dino van Essen, Kick van Aelst (SDO), Glenn van Zoolingen (Ajax)
Rode kaart Chima Bosman (Ajax)

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker West I.