Nieuws

Hoofdklasse A: Soeverein Noordwijk viert kampioenschap

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

12 mei 2018

Noordwijk heeft met vertoon van macht de titel gepakt in de hoofdklasse A. Thuis versloeg het degradatiekandidaat RVVH met 4-0 en is daardoor op twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen. Het kampioenschap voor Noordwijk betekent ook dat de ploeg volgend seizoen uit gaat komen in de Derde divisie.

Ter Leede deed zijn plicht, het won om (wellicht tegen beter weten in) hoop te houden op de titel. Maar het gat met Noordwijk blijft zeven punten en dat is in twee wedstrijden niet meer te dichten.
SteDoCo gooide tijdens de wedstrijd tegen Hoek al de handdoek. Het werd in Hoornaar 1-1. Daardoor blijft Hoek de derde periode aanvoeren, met een punt meer dan SteDoCo. Maar vlak FC 's-Gravenzande niet uit. Ondanks de dikke nederlaag tegen Swift (waarschijnlijk voelden de 's-Gravenzanders de verloren bekerfinale nog in de benen) heeft de FC zicht op winst in de laatste periode. Swift is officieel veilig.

Onderin pakte het gedegradeerde Argon drie punten tegen Rijsoord (0-2), dat een kans miste om een plaats te stijgen en in te lopen op Smitshoek. De Barendrechters verloren met 4-2 van FC Rijnvogels.
AFC blijft na de 1-3 nederlaag tegen Achilles Veen stationair op de dertiende plaats.
Nootdorp (1-2 verlies tegen Zwaluwen) bevindt zich net als Smitshoek nog aan de goede kant van de p/d-streep, maar de marge is heel klein. Smitshoek heeft één punt (en één doelpunt) ruimte, Nootdorp heeft een puntje meer maar een aanzienlijk slechter doelsaldo.

 

AFC (za) - Achilles Veen 1-3 (1-1)

AFC kwam sterk uit de startblokken met een vroege voorsprong in de eerste helft, maar kon geen overwicht opbouwen. De betere kansen in de eerste helft kwamen voor rekening van de gasten, die vlak voor rust gelijk maakten. In de tweede helft speelde de thuisploeg vaker op de helft van Achilles Veen en creëerde daarbij ook een aantal kansen, maar vergat deze te verzilveren. Achilles Veen was in de eindfase nog wel twee keer trefzeker en nam de drie punten mee in de bus.

Doelpunten 7. Mauritsio Helstone 1-0, 40. Jorik Mijnhijmer 1-1, 81. Brian Peters 1-2, 87. Brian Peters 1-3
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 100
AFC (za) Jort Berghuis, Danny Goedkoop, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Wessel Westerhof, Justin Swart (68. Jasper Blonk), Mauritsio Helstone, Daan Sutorius (81. Sil Paddenburg), Thierry van der Kooye, Mitchell Faerber (68. Pepijn Veerman), Gijs Niehe
Achilles Veen Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Ayden Kuipers, Theo Martens, Toby Tan, Kees Schellekens (79. Joep van den Ouweland), Brian Peters (90. Ruben Kwetters), Niek Wilborts, Jorik Mijnhijmer, Rowin van Zaanen (75. Rowin van Zaanen)
Gele kaart Justin Swart, Gijs Niehe, Danny Goedkoop (AFC), Sem van der Pijl (Achilles Veen)

 

FC 's-Gravenzande - Swift 2-5 (1-4)

De accu is zo goed als leeg bij FC 's-Gravenzande. Na het verlies in de bekerfinale stond na twee dagen de wedstrijd tegen Swift alweer op het programma. Al snel werd duidelijk dat de Amsterdammers gekomen waren om zich definitief veilig te spelen. Binnen zestien minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Mathieu Cristianen en Dennis Dinkgreve. FC 's-Gravenzande kwam vervolgens nog terug tot 1-2 dankzij een doelpunt van Frank Broos. Maar nog voor rust bouwde Swift de voorsprong uit naar 1-4 dankzij twee treffers van Max Gerard van Wakeren. De tweede helft was daardoor een formaliteit. Swift liep nog verder weg dankzij weer een treffer van van Wakeren. Met een penalty deed de thuisploeg nog wat terug en bepaalde Ruben de Groot de eindstand op 2-5. Een volkomen verdiende zege voor Swift waar niets op af te dingen viel.

Doelpunten 5. Mathieu Christianen 0-1, 16. Dennis Dinkgreve 0-2, 34. Frank Broos 1-2, 44. Max van Wakeren 1-3, 45. Max van Wakeren 1-4, 63. Max van Wakeren 1-5, 65. Ruben de Groot (strafschop) 2-5
Scheidsrechter M.L. Germs
Toeschouwers 275
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels (46. Twan van Meerten), Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos (60. Jan Verduijn), Samet Dag (46. Keke Stam), Ziko Özdemir
Swift Sieuwerd Teerink, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve (85. Shaquille Doorson), Syrano Morrisson (62. Ron Rosenhart), Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Nik Gabel, Tobias Kuijvenhoven, Jaap Smeeling (89. Jordy de Groot), Mallqui Cabezas Narvaez
Gele kaart Pascal Broch, Roy Vermolen (FC 's-Gravenzande)
Rode kaart Yuri Westhoff (FC 's-Gravenzande)

 

FC Rijnvogels - Smitshoek 4-2 (2-1)

Een regelmatige zege voor de gastheren die vrijuit konden voetballen. Tegenstander Smitshoek daarentegen had de punten hard nodig om de loterij die nacompetitie heet te ontlopen. De mannen uit Barendrecht konden het na een 1-0 achterstand en de gelijkmaker nog wel bijbenen maar toen pal daarop op slag van rust de 2-1 viel, moesten zij na de thee flink aan de bak. De thuisclub scoorde de 3-1 en na de 4-1 was het over en uit voor Smitshoek. De Vogels heersten maar moesten bij het scheiden van de markt nog een tegentreffer toestaan die alleen nog maar interessant was voor de statistieken.

Doelpunten 18. Ivailo Staal 1-0, 44. Laurens Visser 1-1, 45. Jaap van Duijn (strafschop) 2-1, 58. Romano van der Stoep 3-1, 64. Romano van der Stoep 4-1, 89. Damian van den Oever 4-2
Scheidsrechter F.E. ter Brake
Toeschouwers 275
FC Rijnvogels Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt (46. Kevin Wijmer), Oliver Rifai, Luuk Slegt, Ivailo Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (61. Jim Havenaar), Robbin van Dijk (54. Arno Dijkstra), Jaap van Duijn
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, Marcel Ribeiro Varela, Mustafa Celen, Remco de Neef (Damian van den Oever), Jurien Reineta (74. John de Ronde), Erwin Bravenboer, Bart Deprez (68. Luc Delmeé), Laurens Visser, Sean Verburg
Gele kaart Ricardo de Vlugt (FC Rijnvogels), Mustafa Celen, Rutger van der Kleij (Smitshoek)

 

Noordwijk - RVVH 4-0 (2-0)

Noordwijk heeft de zo gewenste promotie naar de Derde divisie gehaald. Drie punten waren genoeg om niet afhankelijk te zijn van de concurrentie en dat doel is met overtuiging gehaald. Tegen RVVH was het wachten op de eerste treffer en toen die eenmaal viel was het klasseverschil goed zichtbaar. De 4-0 overwinning en daarmee het kampioenschap zijn de kroon op een uitstekend jaar.

Doelpunten 35. Emiel Wendt 1-0, 38. Sonny ten Hoope 2-0, 61. Martijn le Congé 3-0, 80. Dirk van Leenen (e.d.) 4-0
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 1650
Noordwijk Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope (54. Kasper Michel), Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Emiel Wendt (75. Jeroen Borsboom), Denzel James (58. Sander Bosma), Raymond Manuputty, Tjeerd Westdijk
RVVH Danny Spelde, Wouter Swart, Rick Resoort (71. Dirk van Leenen), Vidarell Merencia, Nedely Fortes, Djim Kammerman, Sanzio Dieterich, Jesse Eggers, Jessie Proost, Mauro Kloppert (73. Geert Cleef), Alex Rekondie (70. Agbor Eyongakpa)

 

Nootdorp - Zwaluwen 1-2 (0-1)

Zwaluwen wist al dat het bijna veilig was maar nu is het definitief. De Vlaardingers wisten een 1-2 uitoverwinning te boeken op Nootdorp. Zwaluwen kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door Wever, die de laatste weken steeds meer van zich laat spreken. Nootdorp wisten het de Vlaardingers moeilijk te maken door de 1-1 te scoren. Maar Erwin de Groot maakte de winnende voor de mannen van Oscar Biesheuvel.

Doelpunten 10. Sten Wever 0-1, 56. Marcley Manuela 1-1, 80. Erwin de Groot 1-2
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 200
Nootdorp Yannic Augustinus, Yannick Blom, Stefan Stam, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Polino Luiza, Jeffrey Flohr, Richard Kasius (46. Marcley Manuela), Gillian Pieper (75. Nick Sleeking), Charlie Windhorst (68. Gerard Rust), Randy Stanneveld
Zwaluwen Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Erwin de Groot (89. Ully Rosa), Joseph Gonçalves, Justin van Mullem, Jesper Gudde (80. Jermay de Nijs), Nick Rutten, Tim Gudde, Dennis van Rijn, Sten Wever (87. Raoul Gillet)
Gele kaart Randy Stanneveld (Nootdorp), Sten Wever (Zwaluwen)
Rode kaart Marco Toonen (teammanager) (Nootdorp)

 

Rijsoord - Argon 0-2 (0-0)

Een wedstrijd tussen een gedegradeerd team en een team dat om lijfsbehoud strijdt waren de ingrediënten voor een mogelijk spannende wedstrijd. Argon was reeds gedegradeerd en had niets meer te verliezen. Rijsoord daarentegen kon bij winst afstand nemen van een directe degradatieplaats. Vanwege een wielerronde was Rijsoord uitgeweken naar 'buur' Slikkerveer. De Kraaien hebben geen moment waar kunnen maken te strijden voor lijfsbehoud. Het harde werken ten spijt was het zeer matig wat de 'thuisploeg' liet zien en het vrijuit spelende Argon ging er dan ook verdiend met de winst vandoor.

Doelpunten 53. Mark van der Weijden 0-1, 68. Mark van der Weijden 0-2
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 300
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Berry de Groot, Chris Promes (61. Ibrahim el Koubai), Khalid Rahli, Michael van Gool (61. D'Angelo da Silva), Zepp Jacobs, Patrick Berends (66. Desley Hoogendijk)
Argon Romero Antonioli, Bas Boelhouwer, Dennis Filippo, Gerard Aafjes, Abdelhamid Rida, Maikel van de Water, Mark van der Weijden, Matthijs Coenradi (68. Raoul van Wijk), Patrick Lokken, Ian Refos, Dylan Bergkamp (58. Rachad Madi)
Gele kaart Niels Groeneveldt (Rijsoord)

 

SteDoCo - Hoek 1-1 (1-1)

Deze topper in de hoofdklasse A kreeg geen winnaar en dat was, gezien de veldverhouding, terecht. SteDoCo was in de beginfase de bovenliggende partij, maar moest desondanks toezien, dat Hoek de eerste echte kans kreeg. Jordey van Dam keerde de bal hierbij op de doellijn. Enige tijd later soleerde Jay Jay Meierdres vanaf het middenveld richting het doel van keeper de Jordi de Jonghe en maakte op mooie wijze 1-0. Daarna drong Hoek aan, wat vijf minuten voor de rust resulteerde in 1-1. In de tweede helft ontspon zich een wedstrijd, die zich in hoofdzaak op het middenveld afspeelde. Beide ploegen oogden bang om te verliezen, wat, gezien de stand op de ranglijst, wel begrijpelijk was. De wedstrijd werd in fysiek opzicht wel feller, maar gescoord werd er niet meer.

 

Sidi Ceesay kopt op het doel van SteDoCo, maar de bal kan worden weggewerkt.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 18. Jay-Jay Meierdres 1-0, 40. Sidy Ceesay 1-1
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 375
SteDoCo Bryan Jongeneel, Remco Buist, Kevin Patijn (53. Wesley Pollemans), Luke Molkenboer, Jordey van Dam, Halan Tokul, Mark Smith, Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres, Chris Boom
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy (90. Sascha Beshliaha), Aaron Verwilligen, Zinou Chergui, Stef de Backer, Sidi Ceesay (81. Titas Vitukynas), Daniel Akindayini
Gele kaart Jordey van Dam (SteDoCo), Zinou Chergui, Aaron Verwilligen (Hoek)

 

Ter Leede - Jodan Boys 2-1 (2-0)

In de eerste helft speelde Ter Leede goed en zette de gasten snel vast. De 1-0 door de benutte penalty van Jeffrey Bok en de 2-0 van Ian van Otterlo uit een mooie combinatie leverden ook de logische voorsprong op. Na een half uur nam de thuisploeg gas terug en speelde de eerste helft uit. Na de pauze was het spelpeil minder. Jodan Boys, dat een drietal belangrijke spelers miste, kon niet veel en Ter Leede had aan daadkracht ingeboet. Door een verkregen penalty konden de Gouwenaren tot 2-1 terugkomen, maar echt spannend werd het nooit en omdat Joey van den Berg een riante kans niet verzilverde eindigde de wedstrijd niet in de 3-1 die pupil van de week Nijs den Hollander voorspeld had, maar bleef het bij 2-1. Een vaak voorkomende stand in wedstrijden tussen Ter Leede en Jodan Boys. Al met al een verdiende overwinning voor Ter Leede, die wat magertjes uitviel.

Doelpunten 23. Jeffrey Bok (strafschop) 1-0, 29. Ian van Otterlo 2-0, 69. Kevin de Vries (strafschop) 2-1
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 250
Ter Leede Lazslo Sandor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen, Jonathan Robertson, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot (65. Marc de Kruijs), Jeffrey Bok (65. Jesse Dingjan), Ian van Otterlo, Oussama Siali (82. Ronnie Verplancke), Joey van den Berg
Jodan Boys Marvin Straver, Kevin de Vries, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Leroy Brank, Harold Vrolijk (75. Rayvano Salhuteru), Naoman Benjaafar, Mohamed Faouzi (58. Yannick Poot), Fauel Waandels, Nadir Mohandis
Gele kaart Jeffrey Bok, Mike Boelee (Ter Leede), Nadir Mohandis, Leroy Brank (Jodan Boys)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.