Nieuws

Hoofdklasse B: Gelukkig Eemdijk loopt een punt uit

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

12 mei 2018

Met de hakken over de sloot heeft Eemdijk drie punten overgehouden aan de ontmoeting met laagvlieger NSC Nijkerk. De koploper had een strafschop nodig om tot scoren te komen tegen de degradatiekandidaat. Met het nodige geluk sleepten de 'Diekers' de voorsprong over de meet, hoewel er ook wel kansen waren om de marge uit te bouwen. Het bleef echter 0-1.

Met de drie punten op zak zag Eemdijk concurrent SC Genemuiden drie punten verspelen tegen CSV Apeldoorn. De Apeldoorners, die de punten ook nodig hebben, wonnen met 2-1. Genemuiden heeft nu vijf punten achterstand op Eemdijk.
En dus blijft alleen Berkum over als concurrent voor het kampioenschap. De Zwollenaren wonnen met 2-1 van Huizen. Huizen is bij een volgend puntenverlies gedegradeerd.

Zuidvogels heeft niet kunnen profiteren van het verlies van NSC Nijkerk om zo de degradatieplaats te verlaten. Die andere club uit Huizen verloor met 0-2 van Excelsior '31 en raakte in de slotfase ook nog trainer José Fernandez Coto kwijt, die met rood werd weggestuurd.

AZSV heeft zich veilig gespeeld. De club uit Aalten won met 2-0 van HZVV en kan niet meer worden ingehaald door de ploegen onder de streep. HZVV heeft CSV Apeldoorn voorbij zien komen en staat nu op een p/d-plek.

 

Ajax - Sparta Nijkerk 3-1 (1-0)

In een heerlijk open duel waren de grootste kansen voor Sparta Nijkerk, maar hield doelman Veenboer Ajax overeind. Ajax was slechts alleen via Abdulrahman dichtbij de openingstreffer uit een vrije trap. Toch kwamen de Amsterdammers op voorsprong, tien minuten voor rust, nadat Bilal el Amrani zijn inzet gestopt zag worden uit een strafschop werd in de rebound Cedric Main andermaal onderuit gehaald. Opnieuw mocht Ajax een penalty nemen die wel werd verzilverd. In de tweede helft vloeiden de krachten weg bij Ajax (na de bekerfinale op Hemelsvaartdag) en Sparta Nijkerk kwam een kwartier voor het eind op gelijke hoogte wat de verhoudingen goed weergaf. Omdat Sparta daarna teveel ruimtes weggaf, kon Ajax in de slotfase optimaal profiteren via de individuele kwaliteiten die het in huis heeft. En zo trok Ajax uiteindelijk tegen tien Nijkerkers toch aan het langste eind.

Doelpunten 36. Edwin Soenarto (strafschop) 1-0, 75. Jesse Buitenhuis 1-1, 82. Stanley Akoy 2-1, 90. Bilal el Amrani 3-1
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 200
Ajax Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Cedric Main (Lars Middelwijk), Jack van Moerkerk (Maurice Renger), Bilal el Amrani, Stanley Akoy, Ricardo Fransberg (Bobby Bosma)
Sparta Nijkerk Dani Centen, Mohammed al Haydar (Muhamed Dinc), Dennis van der Wal, Janic Makizodila, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk (Jorrit Fiegen), Brian Bawuah, Jean-Willy Mapinga, Mark Groenewoudt
Gele kaart Mohammed al Haydar (Sparta Nijkerk)
Rode kaart Donny van der Wal (Sparta Nijkerk)

 

AZSV - HZVV 2-0 (1-0)

AZSV heeft een dikverdiende 2-0 overwinning behaald op HZVV en daarmee het hoofdklasserschap voor komend seizoen veilig gesteld. Van meet af aan waren de Aaltenaren de betere ploeg die voor de pauze door Yeftha Nyamsangya op voorsprong kwamen. Na de pauze verdubbelde Rik van der Eerden de stand, nadat al enkele mooie kansen om zeep waren geholpen. HZVV probeerde het nog wel in de slotfase, maar Niek te Veluwe haalde een Hoogeveense inzet van de doellijn en deed daarmee het enige echte wapenfeit van HZVV teniet. Nu kan trainer Dennis van Toor na acht seizoenen AZSV op een rustige manier en zonder stress zijn afscheid voorbereiden.

Doelpunten 36. Yeftha Nyamsangya 1-0, 64. Rik van der Eerden 2-0
Scheidsrechter W. Wiersma
Toeschouwers 600
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns (76. Jan-Willem Bauhuis), Jonathan Goosen, Max Jansen, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Robbin Thuss (74. Sjoerd te Boekhorst), Joost Rasing (82. Brian Hogeweide), Kars Vierwind, Rik van der Eerden
HZVV Hidde Streutker, Yannick Manusiwa, Paul Bagura, Arjan Akkerman, Kelly Joao, Marlon Luchtenberg (58. Yoran Popovic), Reza Hosseini, Jan Hup, Sander Dzemidzic, Jos Fidom (74. Frank Strijker), Noah ten Brinke (60. Tim Mulder)
Gele kaart Robbin Thuss, Rik van der Eerden (AZSV), Noah ten Brinke, Marlon Luchtenberg, Jan Hup, Yoran Popovic (HZVV)

 

Berkum - Huizen 2-1 (2-1)

Berkum herstelde zich goed na een dramatische start, waarbij de thuisclub al na een minuut of vijf op achterstand kwam. Dat werd nog voor rust omgebogen in een 2-1 voorsprong, maar de Zwollenaren lieten vervolgens flinke kansen liggen om de marge te verruimen. Ook Huizen kreeg net na de hervatting en vlak voor het slot enkele opgelegde kansen, maar verprutste die en creëerde verder aanvallend veel te weinig. De thuisclub nam door die krappe maar verdiende winst de tweede plaats op de ranglijst over en heeft dus opnieuw uitstekende zaken gedaan.

 

Ruud Wellenberg (Berkum) springt over de slidende Aron Klaassen heen.
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 6. Thomas Malolepszy 0-1, 28. Marc van der Meulen 1-1, 31. Johnsen Bacuna 2-1
Scheidsrechter L. Timmer
Toeschouwers 400
Berkum Dominic van Hoof, Jordi Lemmens, Marc van der Meulen, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Björn Bakker, Thom Kooke (66. Ruud Wellenberg), Hoeseb Yacob, Mark Bloemendaal (69. Zurabi Gulbani), Johnsen Bacuna, Youp Kok
Huizen Wilco Mackaay, Randy Onuoha, Renee Troost, Quincy van Waveren (79. Hidde van der Veldt), Murat Önal (46. Garrett Jones), Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy, Aron Klaassen, Lucas van Esterik, Bob Brilleman (65. Dennis Lamme), Joey Papamelodias
Gele kaart Jeroen van Brummen (Berkum), Jordey Buitenhuis (Huizen)

 

CSV Apeldoorn - SC Genemuiden 2-1 (2-0)

Een wedstrijd die bol stond van de spanning. Genemuiden mocht niet verliezen met het oog op een mogelijk kampioenschap en CSV Apeldoorn moest punten pakken om uit de degradatie gevarenzone te blijven. Het verschil in de eerste helft was dat de Apeldoorners vochten voor elke meter en vaak als winnaar uit de duels kwamen. Het was juist Jeremy Jonker (die het komende seizoen naar Genemuiden verkast) die de score na een magistrale solo scoorde. Na een half uur werd het zelfs 2-0 en de mannen van Jan van Raalte mochten blij zijn dat dit de ruststand werd. In de tweede helft werd er door Genemuiden uit een ander vaartje getapt en kwamen de roodgele Apeldoorners behoorlijk onder druk te staan. Doelman Patrick Jansen verrichtte een aantal goede reddingen en tegelijkertijd werden open kansen, die ontstonden door de ruimte jammerlijk gemist. Zo bleef het tot de allerlaatste seconde extreem spannend in het Orderbos.

 

Jeremy Jonker (midden) gaat volgend seizoen spelen voor SC Genemuiden, maar dat weerhield hem er niet van om 1-0 voor CSV Apeldoorn te scoren.
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 14. Jeremy Jonker 1-0, 29. Sander Krijns 2-0, 67. Sijmon Eenkhoorn 2-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 695
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks (68. Jamarro Diks), Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Jeremy Jonker, Joost Krijns, Sander Krijns, Maikel Lange (84. Charlie van der Hulst), Rob Diderik (90. David Spoelstra)
SC Genemuiden Albert Flier, Roelof de Jong, Omar Kavak, Anne van der Kolk, Frank Kuurman (82. Nick Buitink), Dirk Muis, Joran Pot, Jacco Riemens (80. William Jansen), Erik Rotman, Arend van de Wetering (63. Frank Jansen), Sijmon Eenkhoorn
Gele kaart Steven van Es (CSV Apeldoorn), Roelof de Jong, Joran Pot (SC Genemuiden)

 

NSC Nijkerk - Eemdijk 0-1 (0-1)

Vanaf begin af aan waren de Diekers beter en kwamen na al een paar kansen te hebben gehad op voorsprong via een penalty. Vlak voor rust kreeg NSC een enorme kans via Van der Bult die op de keeper schoot. Na de rust een wedstrijd die redelijk in evenwicht was met kansjes voor beide doelen. Ranzijn moest een paar keer handelend optreden om de 0-2 te voorkomen, maar ook Ruizendaal moest een paar keer zijn doel verdedigen om de gelijkmaker tegen te houden. In de slotminuut was Grovenstein heel dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Op basis van de tweede helft had NSC een punt verdiend.

 

Gerben Ruizendaal heeft de bal te pakken. De doelman van Eemdijk hield zijn ploeg verscheidene keren op de been.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Doelpunten 19. Zeger Beukers (strafschop) 0-1
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 700
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Dave Knikker, Jeff van der Bult (83. Gerrit Bartels), Jonas Katshima, Pim Blok, Tristan Wallet, Yordi Grovenstein, Eyup Termelez, Yannick Cornelisz, Martijn Schilthuis (76. Nico van den Brom), Darryl Bobson
Eemdijk Gerben Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout (88. David van den Groep), Floris Mulder, Maikel de Harder, Mauro Franken, Jan de Graaf, Deen van Embricqs (88. Klaas Bout), Jorni Camps, Evert Brouwers (75. Argjend Selimi)
Gele kaart Darryl Bobson (NSC Nijkerk)

 

Staphorst - DFS 0-0 (0-0)

Staphorst en DFS hebben de aanwezige toeschouwers, op een hard en hobbelig veld, niet weten te verwennen met goed voetbal. De wil was zeker aanwezig, echter geen van beide ploegen kon het verschil maken. De bezoekers hadden over negentig minuten nog de beste mogelijkheden, maar zagen steeds doelman Rutger Mulder als sta in de weg. Na afloop stond er een bloedeloze 0-0 op het scorebord en dat was gezien de verhoudingen binnen de lijnen misschien wel terecht te noemen.

Scheidsrechter A.J.F. Midden
Toeschouwers 250
Staphorst Rutger Mulder, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark Veldmate, Mark Schra (71. Sander Nooi), Dennis Rosink, Rémon Kroes, Rob Mijnheer (84. Bjorn Boldewijn), Martijn Brakke, Mike Reuvers, William de Boer (63. Bas de Vries)
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders (60. Rick van Walsem), Jim van Alst, Marc Harlaux, Remy Raterink, Noë Bokila, Melvin van Osenbruggen, Marijn de Kler, Nick Romein (75. Luciën Dors), Alex Scheffer (69. Thijs Hendriks)

 

Urk - SDC Putten 3-0 (1-0)

Urk heeft de nare nasmaak van de verloren bekerfinale kunnen wegspoelen door met 3-0 van SDC Putten te winnen. In een bij vlagen gezapig potje zomeravondvoetbal was Urk de ploeg die het meest voor de overwinning ging, daarbij geholpen door een vroeg doelpunt. Urk was de hele wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, en wist dat in de tweede helft nog door twee doelpunten tot uitdrukking te brengen.

Doelpunten 5. Gerrit Tol 1-0, 61. Klaas Romkes 2-0, 77. Marinus Snoek 3-0
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 500
Urk Cornelis Koffeman, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel, Marinus Snoek (80. Pieter Brands), Gerrit Tol, Jan van Slooten (46. Klaas Romkes), Hessel Snoek, Riekelt Nentjes (74. Jelle de Boer)
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Wouter de Bruin, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar, Rick van den Brink (62. Joost Heerschop), Martijn Duits, Jefta van den Broek (80. Mark Doppenberg), Abdelmoumin Cherkaoui (77. Mike Helsdingen), Alexander Sijtsma
Gele kaart Lucas Nagel, Dick Hakvoort (Urk), Manuel Hoogewoning, Jurian van den Brink (SDC Putten)

 

Zuidvogels - Excelsior '31 0-2 (0-2)

Zuidvogels heeft Excelsior '31 weinig pijn kunnen doen. In de eerste helft waren de Rijssenaren veruit de bovenliggende partij en wisten simpel te profiteren van fouten in de Zuidvogels-opbouw. De 0-2 bij rust was nog gematigd qua score voor de mannen uit Twente. Na rust een iets ander spelbeeld. Zuidvogels wist de weg naar voren wat beter te vinden en kreeg een aantal mogelijkheden om de score meer in zijn voordeel te doen kantelen. De voorwaartsen van rood-groen waren echter niet doeltreffend, dus bleef de stand zoals die was bij rust: 0-2. Doelman Melvin Koetsier van Excelsior '31 moest na 75 minuten geblesseerd uitvallen na een ongelukkige botsing met invaller Wouter van den Berg van de thuisploeg. Na afloop bleek hij een gebroken jukbeen te hebben opgelopen.

Doelpunten 3. Hielke Penterman 0-1, 30. Oghúzan Sahin 0-2
Scheidsrechter A.S. Greveling
Toeschouwers 375
Zuidvogels Frank Mol, Michel de Wit, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Jaap Jong (46. Wouter van den Berg), Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (70. Ricardo Sterk), Stephan Campbell, Richard Gooijer, Jerghinio Sahadewsing, Steve Promes
Excelsior '31 Melvin Koetsier (78. Mart Nieuwenhuis), Simon Baysoy, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Ogúzhan Sahin, Hielke Penterman, Alfaro Vlijter, Boy Boeloerditi (75. Hakim Ezafzafi), Michel Gerritsen Mulkes, Cem Köse, Melvin Velthuis
Rode kaart Juan Fernandez Coto (trainer) (Zuidvogels)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.