Nieuws

Tweede divisie: Katwijk van slag, Kozakken Boys profiteert

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

12 mei 2018

Katwijk lijkt in de slotfase helemaal van slag te zijn. Viel het kwartje tegen Jong Sparta nog de goede kant op, in Tiel bleek TEC een brug te ver. De degradatiekandidaat lichtte de koploper pootje. Lange tijd probeerde Katwijk de 1-0 achterstand weg te werken, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. TEC counterde in de slotfase naar een 2-0 overwinning met gevolgen.

TEC heeft door de driepunter nog steeds de mogelijkheid om zich rechtstreeks veilig te spelen. Katwijk zag dat Kozakken Boys met 1-0 won van IJsselmeervogels. De Werkendammers hebben nu nog maar drie punten minder dan Katwijk, maar wel een beter doelsaldo. En op de laatste competitiedag staat Kozakken Boys - Katwijk op het programma. In Werkendam hebben ze het daar al maanden over.

 

Katwijk Kozakken Boys
Koninklijke HFC (thuis) AFC (uit)
Kozakken Boys (uit) Katwijk (thuis)


FC Lisse is ondertussen in zwaar weer terecht gekomen. De ploeg van Robbert de Ruiter mocht niet verliezen van FC Lienden om niet op een p/d-plek terecht te komen, maar deed dat wel. Een snelle rode kaart voor Ayoub ait Afkir wegens hands op de doellijn en de bijbehorende strafschop werden Lisse fataal. Uiteindelijk werd het 2-4 en daardoor is Lienden Lisse voorbij gestoken.

Ook De Treffers is FC Lisse voorbij. De Groesbekers wonnen met 0-2 van het fletse GVVV. De Veenendalers verloren de vierde wedstrijd op rij. Dan kun je spreken van een nachtkaars.
AFC heeft 'slechts' een punt overgehouden aan het treffen met het reeds gedegradeerde Achilles '29. En ook dat punt moest van ver komen, pas zeven minuten voor tijd scoorde Raily Ignacio de gelijkmaker voor de Amsterdammers. AFC klimt door het gelijkspel wel naar de twaalfde plaats, maar is nog geenszins uit de zorgen.

VVSB heeft de degradatie van De Dijk definitief gemaakt. De ploeg uit Noordwijkerhout won in Amsterdam met 0-1 en daardoor kan De Dijk niet meer van de zeventiende plaats afkomen. Pieter Koopman voltrok na iets meer dan een kwartier het vonnis.

 

Barendrecht - Rijnsburgse Boys 1-5 (1-2)

Barendrecht startte hoopvol. Na de snelle openingstreffer trof Chris Dabaghian vier minuten later de binnenkant van de paal. Gaandeweg de eerste helft namen de 'Uien' het initiatief over. In de tweede helft ging het gemis van drie geschorste 'sterkhouders' Barendrecht steeds meer parten spelen. Op eenvoudige wijze bouwde Rijnsburgse Boys met snelle combinaties de voorsprong uit. Goed keeperswerk van Marc van Splunter voorkwam een grotere uitslag.

 

Jeffrey Jongeneelen juicht na de gelijkmaker tegen Barendrecht.
Foto: Hans Heemskerk

 

Doelpunten 7. Bas Mourits 1-0, 25. Jeffrey Jongeneelen 1-1, 27. Donny van Oijen 1-2, 48. Donny van Oijen, 1-3, 61. Carlos Opoku 1-4, 64. Jeffrey Jongeneelen 1-5
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 700
Barendrecht Marc van Splunter, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Wilshon Lima, Joey Jongman, Melvin Winterberg (65. Donny Navajas Sanchez, Ali Khaldi (71. Anass Masrhalmi), Richard Stolte, Bas Mourits, Daniël Esajas, Chris Dabaghian (46. Marlon Oranje)
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Jordy Strooker, Wesley Goeman, Marciano Aalders, Jeffrey Jongeneelen, Donny van Oijen (84. Giovialli Serbony), Carlos Opoku, Dirk Jan van den Oever (80. Masies Artien), Gino Demon, Joël Tillema (72. Maikey Parami)
Gele kaart Wilshon Lima, Tim Eekman (Barendrecht)

 

Excelsior Maassluis - Jong Sparta 1-1 (0-0)

Zomeravondvoetbal is de juiste omschrijving van deze wedstrijd. Sparta kwam door een makkelijk gegeven strafschop op 1-0 door Ayoub Boukhari. Een voortkabbelend wedstrijd ontstond, met in de tweede helft iets meer kansen aan beide kanten. Vlak voor tijd kreeg Excelsior Maassluis een terechte strafschop na het ten val brengen van Vincent van den Berg. Daan Blij benutte deze bekwaam en bepaalde uiteindelijk daarmee de eindstand.

 

Redouan Omar Ouali maakte het de Sparta-defensie keer op keer moeilijk.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 48. Ayoub Boukhari (strafschop) 0-1, 89. Daan Blij (strafschop) 1-1
Scheidsrechter J.J.M. Vries
Toeschouwers 450
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes (79. Sefa Kurt), Kevin Ringeling, Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (4. Redouan Omar Ouali), Walter Bennet (61. Dean van Ooijen), Kevin Dercks
Jong Sparta Michael Fabrie, Janne Saksela (46. Jelle Klap), Diederick Luydens, Bradley Martis, Marlon Pereira, Jaimy Brute, Marc Ripmeester (81. Joshua Kozuh), Levi Bouwense (46. Lovette Felicia), Ioannis Bouras, Ayoub Boukhari, Youssef el Kachati
Gele kaart Daan Smith, Michael Poeljes, Walter Bennet (Excelsior Maassluis), Marc Ripmeester, Bradley Martis, Jelle Klap (Jong Sparta)

 

FC Lisse - FC Lienden 2-4 (1-2)

De rode kaart voor Ayoub ait Afkir, wegens hands op de doellijn, was het breekpunt in de wedstrijd. De strafschop werd benut door Danny van den Meiracker. Met een man minder kwam FC Lisse op gelijke hoogte. Justin Valk scoorde uit de rebound, nadat de vrije trap van Martin van Eeuwijk op de lat belandde. Vlak voor rust omzeilde Abderrahim Loukili buitenspel (althans de waarneming van de grensrechter) en bracht Lienden weer aan de leiding.
Na rust tilde Lienden de marge naar twee via Frank Wiafe Danquah, maar youngster Moubarak Adouch maakte een paar minuten later de aansluitingstreffer en leek er nog iets in te zitten voor Lisse. Het doelpunt van Mo Bendadi maakte daar een einde aan.

Doelpunten 20. Danny van den Meiracker (strafschop) 0-1, 34. Justin Valk 1-1, 45. Abderrahim Loukili 1-2, 51. Frank Wiafe Danquah 1-3, 54. Moubarak Adouch 2-3, 79. Mo Bendadi 2-4
Scheidsrechter T.R. Winkel
Toeschouwers 1450
FC Lisse Björn Haggerty, Roel de Goede, Lars Rauws, Kevin van der Zwet (67. Tom Enthoven), Bert Koomen (78. Hanne Hagary), Moubarak Adouch, Martin van Eeuwijk, Justin Valk, Thierry Monteny (59. Rowdy van der Putten), Ayoub ait Afkir, Bas Buimer
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Emilio Samsey, Kenny Elders, Milad Intezar, Jop van Steen, Kürsad Sürmeli (74. Erik van Eem), Frank Wiafe Danquah (81. Jawad Bellahsan), Danny van den Meiracker, Abderrahim Loukili, Mo Bendadi (90+4. Omid Popalzay)
Gele kaart Rowdy van der Putten, Bas Buimer, Martin van Eeuwijk, Lars Rauws (FC Lisse), Jermo Wilsterman, Abderrahim Loukili, Emilio Samsey, Jan Schimmel (FC Lienden)
Rode kaart Ayoub ait Afkir (FC Lisse)

 

GVVV - De Treffers 0-2 (0-1)

Het seizoen eindigt in mineur voor GVVV, dat een zwakke indruk maakte en met het plichtmatige spel De Treffers de ultieme ontsnapping bood in de strijd om lijfsbehoud. De bezoekers kwamen vlak voor rust op voorsprong dankzij een kopbal van Misidjan uit een hoekschop van Van de Beek, een handelsmerk van de Groesbeekse formatie. De voorsprong mocht als verdiend bestempeld worden, want GVVV acteerde als een zombie, snakkend naar het einde. De Treffers strooide met een bestreden strafschop nog meer zout in de wonden van GVVV, een klap die de Veenendalers niet meer te boven kwamen.

Doelpunten 38. Cendrino Misidjan 0-1, 54. Boy van de Beek (strafschop) 0-2
Scheidsrechter I.G.M. Oostrom
Toeschouwers 750
GVVV Bart van de Beek (9. Johan Jansen), Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Simon Brouwer, Roy Terschegget, Danny de Leeuw (73. Mart de Jong), Martin van Eck, Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi (46. Robin Mulder)
De Treffers Niels Kornelis, Mees Siers, Joris Janssen, Bryan Sirvania, Cendrino Misidjan, Boy van de Beek (90. Wouter op den Camp), Robin Janssen, Eef van Riel, Coen Maertzdorf, Cedric Badjeck (61. Niek Versteegen), Nick de Bondt (82. Bas Hendriks)
Gele kaart Simon Brouwer, Robin Mulder, Bart Hulsbos, Martin van Eck (GVVV), Cedric Badjeck (De Treffers)

 

Koninklijke HFC - HHC Hardenberg 3-4 (1-2)

In een aantrekkelijk en open duel maakten de Koninklijke HFC en HHC Hardenberg er een spektakel van. De eerste helft was na een kwartier voor HHC. Via doelpunten van twee keer Van Benthem leek er een ruststand van 0-2 te komen. In de 46ste minuut verkleinde Danny Hols de achterstand naar 1-2. Na de rust bleef het op en neer gaan, HHC scoorde in de 51ste minuut de 1-3 via Hemmink. HFC kwam weer terug na een fraaie kopbal van Boer. HHC pakte weer een marge van twee doelpunten, want Hemmink maakte zijn tweede van de dag. Weer kwam HFC terug via een doelpunt van Morgan, schot van de 'rand zestien'. Tamerus mocht nog een strafschop nemen maar schoot deze kiezelhard op de paal. In de laatste minuut maakte Wilffert bijna de inmiddels wel verdiende gelijkmaker, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Doelpunten 19. Rens van Benthem 0-1, 27. Rens van Benthem 0-2, 46. Danny Hols 1-2, 51. Rick Hemmink 1-3, 54. Wessel Boer 2-3, 65. Rick Hemmink 2-4, 70. André Morgan 3-4
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 400
Koninklijke HFC Gerard van Rossum, Danny Hols, Oscar Wilffert, Benjamin van den Broek (75. Mounir Mounji), Kevin de Visser, Jacob Noordmans (81. Robin Eindhoven), André Morgan, Kevin Sterling, Wessel Boer, Tim van Soest (40. Franklin Lewis), Gertjan Tamerus
HHC Hardenberg Koos Werkman, Vincent Schmidt (66. Glenn Kobussen), Joël Amakodo, Rob van der Leij, Rens van Benthem (84. Derian Reinders), Tiemen van Hezel, Rick Hemmink, Danny Bouws, Ramon Nijland, Shkodran Metaj, Ashwin Manuhutu

 

Kozakken Boys - IJsselmeervogels 1-0 (1-0)

Kozakken Boys kende een prima eerste helft waarin het verzuimde om afstand te nemen van de bezoekers. In de tweede helft kwam IJsselmeervogels iets beter in de wedstrijd en nam de spanning toe. Na de wedstrijd werd met spanning de wedstrijd in Tiel gevolgd en na het 2-0 verlies van concurrent Katwijk was het groot feest in Werkendam. Kozakken Boys heeft de strijd om de titel weer in eigen hand.

Doelpunten 15. Sanny Monteiro 1-0
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 1200
Kozakken Boys Julian Agatowski, Richard Arends, Ahmed el Azzouti (84. Mahmut Sönmez), Leon Bot (59. Quentin Jakoba), Juriën Gaari, Sven van Ingen, Ahmad Mendes Moreira, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland, Everton Pires Tavares (77. Abdulsamed Abdullahi), Gwaeron Stout
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Gévero Markiet, Ralph Hovestad (46. Berry Powel), Shanon Carmelia, Achraf Nejmi, Oktay Öztürk, Gillian Justiana, Mike van de Laar (73. Soufian Moro), Ali Akla, Robbert Olijfveld (79. Bryan Burgerhout)
Gele kaart Jeffrey van Nuland, Mahmut Sönmez, Juriën Gaari (Kozakken Boys), Ralph Hovestad, Robbert Olijfveld (IJsselmeervogels)

 

TEC - Katwijk 2-0 (1-0)

TEC heeft met de 2-0 overwinning niet alleen zichzelf een goede dienst bewezen, maar ook Kozakken Boys. De Tielse club behoudt zicht op klassebehoud en Kozakken Boys maakt weer kans op de titel. Op de overwinning viel overigens niet veel af te dingen. Koploper Katwijk kon geen potten breken en zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om de titel alsnog veilig te stellen.

Doelpunten 22. Serhat Koç 1-0, 90+5. Kurtley de Windt 2-0
Scheidsrechter S. Dröge
Toeschouwers 1600
TEC Sebastian van der Sman, Gregory Viereck, Migiel Zeller, Daan Disveld, Nicky Kuiper, Serhat Koç (90+4. Kurtley de Windt), Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel, Wimilio Vink (84. Thijs van Hofwegen), Obi Onyeike, Sherwin Grot (65. Randel Shakison)
Katwijk Ricardo Kieboom, Omar Hamdi (63. Frank Tervoert), Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Paul de Lange, Kilian Berkhout (72. Sabir Achefay), Bennie van Noord, Kay Blokland, Stefan Plat (84. Damiano Schet), Marciano Mengerink
Gele kaart Daan Disveld, Matthijs van Gessel (TEC), Omar Hamdi (Katwijk)

 

Achilles '29 - AFC 2-2 (2-1)

Achilles '29 behaalde bijna de zesde overwinning van het seizoen. Via Mehdi Naqqadi en Christoff Dias de Oliveira werd twee keer een voorsprong genomen, maar een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde (wie anders dan) Raily Ignacio de gelijkmaker voor AFC, dat handhaving in eigen hand houdt.

Doelpunten 11. Mehdi Naqqadi 1-0, 24. Tom van den Brink 1-1, 36. Christoff Dias de Oliveira 2-1, 83. Raily Ignacio 2-2
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 467
Achilles '29 Desny Royendijk, Derwin Martina (84. Anton Agrest), Justin de Vos, Patrick-Prosper Fini, Bram van Dongen, Aleksandar Jankovic, Christoff Dias de Oliveira, Mehdi Naqqadi, Redouan Eddarkaoui (89. Desire Ruhindwa), Declan Lambert, Kevin Schmidt
AFC Joey Potveer, Milan Hoek, Thomas van den Houten (46. Eelke de Graaf), Derre Kwee, Magid Jansen, Marien Willemsen, Ilias Zaimi, Matthijs Jesse, Raily Ignacio, Jonathan Richard, Tom van den Brink (76. Malcolm Esajas)
Gele kaart Thomas van den Houten, Derre Kwee (AFC)

 

De Dijk - VVSB 0-1 (0-1)

Puntverlies betekende voor De Dijk degradatie. Pieter Koopman scoorde al vroeg voor VVSB en De Dijk was niet bij machte om tegen te scoren, laat staan de tegenstander te verslaan ondanks een aanvallende wissel van trainer Jochem Twisker. En dus daalt De Dijk af naar de Derde divisie.

Doelpunten 17. Pieter Koopman 0-1
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 200
De Dijk Roy Pistoor, Maarten Woudenberg, Robert Verschraagen, Nick Kuipers (62. Damiën Menzo), Harry Zwarthoed, Lars Raaijen, Alje Wiltenburg, Chakib Tayeb, Adham el Idrissi, Tony Tol, Kevin Westmaas
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Peet van der Slot, Jordy Zwart, Sven Verlaan (81. Tim de Rijk), Mitchell Theuns (74. Frans van Niel), Tomas Arroyo, Vladimir Jozic, Loyd van der Wilden (87. Victor Schipholt), Pieter Koopman, Tommy Bekooij

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.