Nieuws

Hoofdklasse A: Smitshoek pakt de volle winst

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

15 mei 2018

In de strijd tegen degradatie heeft Smitshoek drie heel belangrijke punten aan zijn totaal toegevoegd. De ploeg van Richard Middelkoop hield de volle winst over aan de inhaalwedstrijd met FC 's-Gravenzande dankzij een treffer vlak voor tijd van verdediger Rutger van der Kleij. Het was het slotakkoord van een doelpuntrijke avond aan de Smitshoekse Baan: 5-4.

Smitshoek heeft het gat met de bovenste plek van de twee p/d plaatsen, nu ingenomen door AFC, vergroot naar vier punten. Komende zaterdag ontvangt Smitshoek uitgerekend AFC. Middelkoop c.s. hebben aan een gelijk spel genoeg om zich rechtstreeks te handhaven in de hoofdklasse.

 

Smitshoek - FC 's-Gravenzande 5-4 (2-2)

Zeker voor de neutrale toeschouwers was het smullen geblazen. FC 's-Gravenzande zal minder blij geweest zijn met het foutenfestival in de eigen defensie. De bezoekers schoten zelfs ook nog een keer ongelukkig in eigen doel. Daardoor kon Smitshoek tot drie keer toe een achterstand wegwerken. De thuisclub opende het bal en sloot de dans om de punten ook af en dat maakte uiteindelijk het verschil. Smitshoek had nog wel het geluk dat FC 's-Gravenzande in de absolute slotfase nog op de lat schoot. De 5-5 had ook zeker gepast in het totale beeld van de wedstrijd, maar de 5-4 betekende voor Smitshoek een grote stap richting handhaving.

Doelpunten 4. Sean Verburg 1-0, 6. Jan Verduijn 1-1, 21. Roel Stoffels 1-2, 37. Laurens Visser 2-2, 63. Frank Broos 2-3, 68. Damian van den Oever 3-3, 72. Frank Broos 3-4, 74. David Belic (e.d.) 4-4, 86. Rutger van der Kleij 5-4
Scheidsrechter I. Virancikli
Toeschouwers 250
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Mustafa Celen (86. Marcel Varela Ribeiro), Damain van den Oever (91. Thijs Oomsen), Jurien Reineta, Bart Deprez, Laurens Visser, Sean Verburg (79. Luc Delmee), Erwin Bravenboer
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Keke Stam, Roel Stoffels, Pascal Broch (46. Ruben de Groot), Patrick Triep (84. Niels Vonk), Sander Koeleman, Twan van Meerten, Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (55. Rick Boers)
Gele kaart David Belic, Keke Stam, Samet Dag (FC 's-Gravenzande)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.