Nieuws

Wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

18 mei 2018

Opnieuw heeft Spakenburg een draaiboek bij de hand om het kampioenschap te gaan vieren. Al twee keer bleef het in de bovenste bureaulade liggen. Een slordige drie kilometer van de thuisbasis van Spakenburg zit ook Eemdijk in gespannen afwachting, want de 'Diekers' zien ook de kampioensschaal al gloren. De vraag is dus: wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?

 

Spakenburg is al bijna kampioen met zes punten voorsprong en een gunstig doelsaldo, dat bij gelijk eindigen in punten de doorslag geeft. Wat de titel extra cachet kan geven, is een mooie kampioenswedstrijd. De afgelopen periode was het vertoonde spel van de 'blauwen' regelmatig beneden niveau, moest ook coach John de Wolf constateren. Tegen ASWH (2-1 winst) was Spakenburg wel weer redelijk op dreef, met ook Kees Tol weer eens in een productieve rol.

 

Curty Gonzales tikt de gelijkmaker van ONS Sneek binnen. De 1-1 aan het begin van dit seizoen gaf niet echt de krachtsverhoudingen weer op de Westmaat. Spakenburg was grotendeels overheersend en liet in feite twee punten liggen.
Foto: Rob Bosma

ONS Sneek is niet te onderschatten. De Friezen hebben nog een paar punten nodig om zich definitief veilig te spelen. De Sneekers hebben ook niet al te veel moeite met doelpunten maken. De ploeg van Chris de Wagt produceerde er in de competitie al 62, slechts eentje minder dan de aanstaande kampioen. En in de heenwedstrijd benutte Curty Gonzales één van de weinige kansen voor de 1-1, wat ook de eindstand werd. Die uitslag stond zeker haaks op het spelbeeld. In het Friese team een paar oude bekenden van Spakenburg. Doelman Barry Ditewig en middenvelder Michael Lanting waren ooit basisspelers bij de 'blauwen', maar zorgen nu voor routine in het elftal van ONS Sneek.

 

Er werd dit seizoen al heel wat afgeknuffeld bij Eemdijk.
Foto: Wout van Zoeren

 

Om het kampioenschap van de hoofdklasse B officieel te kunnen vieren heeft Eemdijk nog wel de medewerking nodig van Berkum. Bij winst op AZSV zijn de 'Diekers' sowieso officieus kampioen, want op de laatste speeldag is dan het veel betere doelsaldo (nu +29 voor Eemdijk tegen +13 van Berkum) beslissend. Morst Berkum punten morsen in Putten, dan kan de titelstrijd meteen beslist zijn. De klus voor Eemdijk ziet er op papier niet zo lastig uit, want tegenstander AZSV weet sinds een week dat handhaving in de hoofdklasse verzekerd is. Maar juist een ploeg die vrijuit kan spelen, is een potentieel gevaarlijke klant. Het gaat om het verschil tussen doelpunten moeten maken onder spanning en goaltjes meepikken in alle vrijheid. Het tweede blijkt maar al te vaak een stuk makkelijker. Haalt Eemdijk de titel binnen - absoluut uniek in de clubgeschiedenis om naar de Derde divisie te promoveren - dan ligt er net als bij Spakenburg een draaiboek klaar. Het wordt mogelijk druk op straat met twee feestelijke optochten door het dorp.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B
 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

ONS Sneek - Spakenburg

Eemdijk - AZSV