Nieuws

Tweede divisie: Katwijk in het nauw

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

19 mei 2018

Katwijk heeft opnieuw een nederlaag geleden, ditmaal tegen de Koninklijke HFC. De koploper begon nog goed aan de wedstrijd door een snelle goal van topscorer Mengerink. Maar de Haarlemmers sloegen per kerende post terug via Kevin Sterling (ex-Katwijk). Het doelpunt van Franklin Lewis kwamen de Katwijkers niet meer te boven ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van HFC.

Kozakken Boys wist niet te profiteren. De Werkendammers speelden met 1-1 gelijk tegen AFC en liepen zodoende een puntje in, maar dat verandert niets aan de uitgangspunten van de titelkraker van volgende week. Kozakken Boys moet nog steeds winnen van Katwijk om de schaal te kunnen heffen, bij ieder ander resultaat is Katwijk kampioen. Kozakken Boys heeft natuurlijk wel het thuisvoordeel en het belooft een gekkenhuis te worden in Werkendam. AFC heeft zich met het gelijkspel definitief veilig gespeeld.

Onderin kwam de overwinning tegen Jong Sparta te laat voor De Dijk (2-3). De ploeg uit Amsterdam was vorige week al gedegradeerd. De nederlaag voor de Rotterdammers was wel typerend voor de wisselvallige resultaten van de beloften, die qua selectie waar nodig worden uitgekleed door de trainer van de hoofdmacht.
Ook de andere degradant verloor. Achilles '29 werd door IJsselmeervogels met 4-1 naar huis gestuurd.

Spanning zit er bij de plaatsen veertien tot en met zestien.
De Treffers verloor met 1-2 van Excelsior Maassluis, FC Lienden ging de bietenbrug op tegen Barendrecht (0-3). FC Lisse kreeg geen hulp in Hardenberg en verloor met 1-0 en TEC verloor met 3-1 van VVSB.

 

 

13.   De Treffers   33-38     -5
14. FC Lienden 33-38 -18
15. FC Lisse 33-37 -10
16. TEC 33-35 -14


Alle vier de ploegen kunnen volgende week veroordeeld worden tot het spelen van p/d-wedstrijden. De Treffers en FC Lienden lijken ook qua tegenstander de beste papieren te hebben:
De Dijk - De Treffers
Achilles '29 - FC Lienden
FC Lisse - Jong Sparta
TEC - HHC Hardenberg

 

IJsselmeervogels - Achilles '29 4-1 (3-1)

Eenrichtingsverkeer was het op De Westmaat, want IJsselmeervogels creëerde kans op kans. Het was dat paal en lat enkele zeker lijkende doelpunten in wording tegen hielden, anders was de uitslag nog hoger uitgevallen in het voordeel van de thuisclub. Twee duidelijke handsballen leverden ook nog twee strafschoppen op en die werden ook nog verzilverd. Het tegendoelpunt, al vroeg in de wedstrijd, was een schoonheidsfoutje.

Doelpunten 4. Derwin Martina 0-1, 16. Oktay Öztürk (strafschop) 1-1, 41. Mike van de Laar (strafschop) 2-1, 45. Oktay Öztürk 3-1, 81. Berry Powel 4-1
Scheidsrechter D. Serik
Toeschouwers 1100
IJsselmeervogels Raymon van Emmerik, Shanon Carmelia, Jeffrey Buitenhuis, Ralph Hovestad (76. Christiaan van Hussen), Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar, Oktay Öztürk (57. Bryan Burgerhout), Gévero Markiet, Robbert Olijfveld (67. Berry Powel), Ali Akla
Achilles '29 Desny Royendijk, Derwin Martina, Patrick-Prosper Fini (15. Anton Agrest), Bram van Dongen, Mehdi Naqqadi, Christoff Dias de Oliveira, Aleksander Jancovic, Declan Lambert, Redouan Eddarkaoui (84. Desire Ruhindwa), Justin de Vos, Jesse Edge
Gele kaart Mehdi Naqqadi, Derwin Martina (Achilles '29)

 

AFC - Kozakken Boys 1-1 (1-1)

De druk op beide ploegen was zichtbaar. Daardoor ontrolde zich op sportpark Goed Genoeg een moeizaam duel tussen AFC dat de punten nodig had in de strijd tegen degradatie en de ploeg van Kozakken Boys die jaagde op koploper Katwijk. Met de 1-1 uitslag slaagden beide teams een beetje, om het van een positieve kant te bekijken. AFC had al snel de score kunnen openen, maar Magid Jansen, normaliter een zekerheid vanaf elf meter, zag zijn strafschop gestopt door Kozakken-doelman Richard Arends. De twee goals over en weer daarna vielen snel na elkaar en vervolgens waren de hoogtepunten spaarzaam. Na rust bleven de toeschouwers wel in spanning of er toch nog een beslissing zou vallen. Van de twee ploegen was AFC daar nog het dichtste bij.

Doelpunten 16. Ahmed el Azzouti 0-1, 17. Matthijs Jesse 1-1
Scheidsrechter E.R. Bijl
Toeschouwers 800
AFC Joey Potveer, Marien Willemsen, Jonathan Richard, Magid Jansen, Derre Kwee, Ilias Zaimi (62. Koen Bosma), Milan Hoek, Johan Kulhan, Melvin Grootfaam, Raily Ignacio, Matthijs Jesse (84. Tom van den Brink)
Kozakken Boys Richard Arends, Quentin Jakoba, Sven van Ingen (46. Mahmut Sönmez), Jeffrey van Nuland, Sanny Monteiro, Leon Bot, Gwaeron Stout, Everton Pires Tavares, Ahmed el Azzouti (86. Shuremy Felomina), Julian Agatowski (58. Abdulsamed Abdullahi), Ahmad Mendes Moreira
Gele kaart Matthijs Jesse, Johan Kulhan, Joey Potveer (AFC), Jeffrey van Nuland (Kozakken Boys)

 

De Treffers - Excelsior Maassluis 1-2 (0-0)

De Treffers heeft ondervonden hoe moeilijk Excelsior Maassluis is te verslaan. Met acht nederlagen slechts houden de Maassluizers gelijk tred met koploper Katwijk. Die 1-2 winst kreeg extra glans omdat coach Jeroen Rijsdijk in totaal vier spelers uit de A-jeugd testte. Meteen na rust kwamen de bezoekers op voorsprong, die halverwege de tweede helft naar de dubbele marge sprong. Excelsior Maassluis hield vervolgens keurig stand. De late 1-2 van De Treffers kwam letterlijk te laat om nog een puntje over te houden aan het duel dat voor de thuisclub in het teken stond van knokken tegen degradatie.

 

Jamie den Hartog, één van de debuterende junioren aan de zijde van Excelsior Maassluis, kopt de bal weg uit de eigen doelmond.
Foto: Harry Noordhof

 

Doelpunten 47. Dean van Ooijen 0-1, 67. Niels Redert 0-2, 90+1. Joris Janssen 1-2
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 600
De Treffers Niels Kornelis, Cendrino Misidjan, Bryan Sirvania (67. Niels Wouters), Joris Janssen, Mees Siers, Eef van Riel, Robin Janssen, Boy van de Beek, Coen Maertzdorf, Niek Versteegen, Nick de Bondt (79. Pim Balkestein)
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes, Kevin Ringeling, Robin van der Ende, Sekou Sylla, Walter Bennet (68. Milan van Ewijk), Stephan Kruithof, Niels Redert, Redouan Ouali (81. Jamie den Hartog), Kevin Vink (59. Vincent van den Berg), Dean van Ooijen
Gele kaart Mees Siers, Joris Janssen, Boy van de Beek (De Treffers), Walter Bennet, Dean van Ooijen (Excelsior Maassluis)

 

FC Lienden - Barendrecht 0-3 (0-1)

Bij FC Lienden tegen Barendrecht ging het nog wel degelijk ergens om. Bij winst deed de thuisploeg goede zaken in de strijd om weg te blijven van de nacompetitie terwijl Barendrecht volop in strijd is om de derde periode te winnen. Van een echte wedstrijd kwam het niet in de Betuwe. Barendrecht was duidelijk een maatje te groot voor FC Lienden dat blij mocht zijn dat het halverwege pas 0-1 was voor de gasten. Ook in de tweede helft was Barendrecht de betere ploeg dat eenvoudig de score opvoerde naar 0-3 tegen een onsamenhangend en machteloos FC Lienden. Met de winst deed Barendrecht goede zaken voor de derde periode terwijl FC Lienden de laatste speelronde nog vol aan de bak moet om niet in een loodzware nacompetitie terecht te komen.

Doelpunten 12. Joey Jongman 0-1, 51. Jeffrey Aarts 0-2, 85. Daniel Esajas 0-3
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 425
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Emilio Samsey (63. Jawad Bellahsan), Jordi Balk, Kenny Elders, Milad Intezar, Kürsad Sürmeli (63. Omid Popalzay), Mo Bendadi, Frank Wiafe Danquah (78. Leon Broekhof), Danny van den Meiracker, Abderrahim Loukili
Barendrecht Marc van Splunter, Yorik van Deelen, Tim Eekman, Danny Monster, Joey Jongman (86. Jeroen van der Wal), Bas Mourits, Donny Navajas Sanchez, Daniël Esajas, Melvin Winterberg (28. Richard Stolte), Jeffrey Aarts, Marlon Oranje (79. Ali Khaldi)
Gele kaart Milad Intezar, Jermo Wilsterman (FC Lienden)

 

HHC Hardenberg - FC Lisse 1-0 (1-0)

Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waarin je kon zien dat het nog wel ergens om ging. HHC gaat voor de derde plaats en Lisse wil de nacompetitie ontlopen. HHC was wat meer aan de bal, een paar keer dreigend, maar ook Lisse kreeg na enkele mooie aanvallen, goede mogelijkheden. Alleen HHC wist het net te vinden. Het was Rob van der Leij die in de twaalfde minuut de 1-0 scoorde. De tweede helft begon Lisse met een offensief en HHC moest alle zeilen bijzetten om de nul vast te houden. Hierna ging de wedstrijd op en neer, waarbij HHC de beste kansen kreeg. Lisse bleef dreigend, maar niet gevaarlijk. Al met al een terechte overwinning voor HHC.

Doelpunten 12. Rob van der Leij 1-0
Scheidsrechter J.W.M. v.d. Laan
Toeschouwers 1100
HHC Hardenberg Ramon Nijland, Koos Werkman, Vincent Schmidt (34. Sargon Gouriye), Ashwin Manuhutu (89. Joel Amakodo), Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthum, Tiemen van Hezel, Rick Hemmink (73. Derian Reinders), Danny Bouws, Shkodran Metaj
FC Lisse Bjorn Haggerty, Robert van Boxtel (83. Tom Enthoven), Roel de Goede (83. Jordy van Tol), Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Thierry Monteny, Justin Valk (65. Luca Tarani), Moubarak Adouch, Kevin van der Zwet, Bas Buimer, Bert Koomen
Gele kaart Glenn Kobussen, Rens van Benthem (HHC Hardenberg)

 

Jong Sparta - De Dijk 2-3 (2-2)

De Sparta-beloften begonnen overtuigend en hadden in een kwartier tijd een 2-0 voorsprong te pakken. Rond het half uur kwam De Dijk binnen een paar minuten tijd met met een gelijkmakend antwoord. Na rust gingen beide ploegen voor de winst, maar de beslissende goal viel pas ver in blessuretijd. In het Rotterdamse kamp vond men het geen strafschop, maar daar had Raymond Baten geen boodschap aan en schoot raak vanaf elf meter. Zo won degradant De Dijk zijn laatste uitwedstrijd dit seizoen.

Doelpunten 9. Janne Saksela 1-0, 15. Youssef el Kachati 2-0, 30. Lars Raaijen 2-1, 33. Adham el Idrissi 2-2, 90+3. Raymond Baten (strafschop) 2-3
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 100
Jong Sparta Kenny Lipman, Janne Sakela (62. Bradley Martis), Kenny Fonseca, Diederick Luydens, Jelle Klap, Jaimy Brute, Ayoub Boukhari, Marc Ripmeester, Youssef el Kachati (62. Youri de Winter), Ioannis Bouras, Lovette Felicia (62. Levi Bouwens)
De Dijk Roy Pistoor, Tony Tol, Maarten Woudenberg, Nick Kuipers, Kevin Westmaas, Alje Wiltenburg, Harry Zwarthoed, Raymond Baten, Adham el Idrissi (58. Damiën Menzo), Lars Raaijen, Chakib Tayeb (72. Anwar Boukhizzou)

 

Katwijk - Koninklijke HFC 1-2 (1-1)

Achteraf gezien had Katwijk het kampioenschap binnen kunnen halen, aangezien Kozakken Boys punten verspeelde. Maar het liep anders. Koninklijke HFC nam de punten mee naar Haarlem, nadat het de snelle voorsprong van Katwijk direct egaliseerde. Het doelpunt van Franklin Lewis in de tweede helft bracht HFC de overwinning, al kreeg Katwijk nog kansen op de gelijkmaker.

Doelpunten 8. Marciano Mengerink 1-0, 9. Kevin Sterling 1-1, 55. Franklin Lewis 1-2
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 1500
Katwijk Ricardo Kieboom, Michiel van Dam (74. Frank Tervoert), Kay Blokland, Guus van Weerdenburg, Paul de Lange, Robbert Susan, Raoul Esseboom, Kilian Berkhout, Damiano Schet (78. Sabir Achefay), Marciano Mengerink, Steven Sanchez Angulo
Koninklijke HFC Tom Boks, Kevin de Visser, Danny Hols, Oscar Wilffert, André Morgan, Gertjan Tamerus, Benjamin van den Broek, Jacob Noordmans, Franklin Lewis (88. Ilias Bronkhorst), Wessel Boer, Kevin Sterling (83. Robin Eindhoven)
Gele kaart Frank Tervoert (Katwijk)

 

Rijnsburgse Boys - GVVV 3-2 (0-1)

In een wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten, eindigde Rijnsburgse Boys als winnaar. In de eerste helft zag het daar niet naar uit, want GVVV had het betere van het spel en creëerde de beste kansen. Maar bij rust stond het slechts 0-1, mede dankzij goed keeperswerk van Rijnsburg-doelman Van Nieuwkoop. Na de rust had de thuisploeg zijn zaakjes beter op orde. Na de logische 1-1 voor Rijnsburg kwam de ploeg opnieuw achter, maar weer neutraliseerde geelzwart de achterstand. De 2-2 leek de eindstand te worden, maar vlak voor tijd scoorde Rijnsburg toch de winnende, waarmee de 2-1 nederlaag tijdens de heenwedstrijd in Veenendaal werd weggepoetst.

 

Jeffrey Jongeneelen stuit op GVVV-doelman Johan Jansen.
Foto: Jan Jungerius

 

Doelpunten 13. Mart de Jong 0-1, 57. Joël Tillema 1-1, 61. Jeremy de Graaf 1-2, 74. Jeffrey Jongeneelen 2-2, 88. Maikey Parami 3-2
Scheidsrechter M.J. Nagtegaal
Toeschouwers 1000
Rijnsburgse Boys Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Carlos Opoku, Masies Artien, Gino Demon, Dirk Jan van den Oever (90. Bart Duiker), Wesley Goeman, Marciano Aalders (75. Maikey Parami), Joël Tillema, Jeffrey Jongeneelen, Donny van Oijen
GVVV Johan Jansen, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Martin van Eck, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Simon Brouwer (83. Mohammed Ajiach), Laurens van der Voort, Danny de Leeuw, Robin Mulder, Mart de Jong
Gele kaart Mart de Jong (GVVV)

 

VVSB - TEC 3-1 (0-1)

De laatste thuiswedstrijd staat traditiegetrouw in het teken van afscheid nemen van vertrekkende spelers en staf. Bij VVSB was dit in het bijzonder het geval voor Noordwijkerhouters; Vladimir Jozic (16 jaar VVSB 1) en Peet van der Slot (10 jaar VVSB 1). Op een zeer waardige manier werden de spelers in het zonnetje gezet. Samen met hun teamgenoten pakten zij ook nog de laatste driepunter in eigen huis tegen TEC (3-1).

Doelpunten 44. Serhat Koç 0-1, 50. Pieter Koopman 1-1, 71. Tim de Rijk 2-1, 90. Victor Schipholt 3-1
Scheidsrechter R.J.A. Gansner
Toeschouwers 1250
VVSB Ruben Valk, Peet van der Slot (68. Frans van Niel), Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic (86. Sven Verlaan), Richelo Fecunda, Tim de Rijk, Loyd van der Wilden (81. Victor Schipholt), Pieter Koopman, Tommy Bekooij
TEC Sebastian van der Sman, Obi Onyeike, Daan Disveld, Migiel Zeller, Nicky Kuiper, Bart Westerlaken (67. Randal Shakison), Vinnie Vermeer, Wimilio Vink, Thijs van Hofwegen (67. Kurtley de Windt), Serhat Koç, Matthijs van Gessel
Gele kaart Loyd van der Wilden (VVSB), Obi Onyeike (TEC)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.