Nieuws

Hoofdklasse: Berkum start nacompetitie met uitzege

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

29 mei 2018

Berkum is de strijd om een plek in de Derde divisie gestart met een uitzege. De Zwollenaren stapten in Hoornaar bij SteDoCo met een 1-2 uitslag van het veld. SteDoCo wacht komende zaterdag een pittige klus in de return. Dat geldt ook voor Ter Leede. Ajax stuurde de Sassenheimers met een 2-0 nederlaag terug naar de bollenstreek.

 

Ajax - Ter Leede 2-0 (2-0)

Ter Leede zette in de eerste helft geregeld hoog druk waar Ajax maar moeizaam onderuit wist te voetballen. De Sassenheimers konden echter hun optische overwicht niet in een score tot uitdrukking brengen. Ajax was wel succesvol. Tot twee keer toe sloegen de Amsterdammers toe uit een spelhervatting. Na de pauze was Ter Leede veel minder dominant. De ploeg kon duidelijk geen vuist meer maken. Ajax had daarvan kunnen profiteren, maar vergat de kansen op de 3-0 te benutten.

Doelpunten 38. Siver Abdulrahman 1-0, 45. Kenneth Misa-Danso 2-0
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 250
Ajax Stephan Veenboer, Chima Bosman, Siver Abdulrahman, Tim de Jong, Roy Deken, Glenn van Zoolingen, Jack van Moerkerk, Bilal el Amrani (90. Bobby Bosma), Stanley Akoy, Ricardo Fransberg (80. Cedric Main), Kenneth Misa-Danso (90. Cerilio Cijntje)
Ter Leede László Sandor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans, Jonathan Robertson (63. Jesse Dingjan), Rob Zandbergen, Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (67. Oussama Siali), Marc de Kruys (87. Ronnie Verplancke)
Gele kaart Bilal el Amrani (Ajax), Ben van der Lans, Mike Boelee (Ter Leede)

 

SteDoCo - Berkum 1-2 (1-1)

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland vanwege een losgebroken onweer. Toen dat was weggetrokken, ontspon zich een wedstrijd waarin SteDoCo de ploeg was met initiatief om de gang van zaken in het veld te bepalen. Toch was het na ruim een half uur Berkum dat een beetje uit het niets de leiding nam. Op slag van rust maakte de thuisclub dan alsnog het doelpunt waar de fans al een tijdje op hadden staan wachten. In de tweede helft een soortgelijk beeld. De thuisclub bovenliggend, de bezoekers in het defensief en afwachtend. Berkum bleef overeind dankzij een redding van doelman Dominic van Hoof en doordat Joran Schröder uit een hoekschop van Jesse Wielinga op de paal kopte. Tot overmaat van ramp voor SteDoCo ontsnapte tien minuten voor tijd Johnsen Bacuna aan de aandacht van zijn bewaking en benutte de snelle flankspeler dit buitenkansje. SteDoCo oefende nog veel druk uit op de tegenstander maar de gelijkmaker viel niet meer.

Doelpunten 35. Youb Kok 0-1, 45. Remco Buist 1-1, 81. Johnsen Bacuna 1-2
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 525
SteDoCo Mark Smith, Luke Molkenboer, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Kevin Patijn, Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Jesse Wielinga, Jay-Jay Meierdres, Remco Buist (62. Joran Schröder), Hakan Tokul
Berkum Dominic van Hoof, Jeroen van Brummen (79. Jason Huisman), Marc van der Meulen, Dennis Horstman, Jordi Lemmens, Björn Bakker, Thom Kooke (68. Ruud Wellenberg), Hoeseb Yakob, Johnsen Bacuna, Youp Kok (68. Mark Bloemendaal), Chris van der Meulen
Gele kaart Jay-Jay Meierdres (SteDoCo)