Nieuws

Adrie Poldervaart kiest voor Excelsior

Nieuws
Tweede divisie

 

30 mei 2018

Barendrecht raakt zijn trainer kwijt aan eredivisionist Excelsior. Adrie Poldervaart (47) had de afgelopen seizoenen een dubbelfunctie, fysiotherapeut bij Excelsior en hoofdtrainer bij Barendrecht. Deze maand behaalde hij de papieren voor UEFA Pro (coach betaald voetbal) en was hij direct nadrukkelijk in beeld om bij Excelsior Mitchel van der Gaag op te volgen, die naar NAC Breda vertrekt. Poldervaart tekent bij Excelsior voor twee seizoenen.

 

Adrie Poldervaart Foto: Orange Pictures

 

Poldervaart ontving als trainer van Zwaluwen in 2015 de Rinus Michels Award. Daarna maakte hij de overstap naar Barendrecht. Verder was hij onder meer trainer bij Nieuwenhoorn en Spijkenisse.

 

Voor Poldervaart is de overgang naar Excelsior een kans uit duizenden, zo zegt hij tegen het AD: "Ik heb inmiddels veel ervaring als trainer. Voor mij is het niet vreemd dat ik nu een andere rol krijg, ik ga mezelf ook niet anders gedragen. Ik blijf gewoon dezelfde Adrie Poldervaart."

 

Poldervaart is de derde trainer uit de Tweede divisie die na het behalen van het diploma UEFA Pro in het betaald voetbal aan de slag gaat. Danny Buijs (Kozakken Boys) wordt hoofdtrainer van FC Groningen, Jeroen Rijsdijk (Excelsior Maassluis) wordt assistent bij Sparta en gaat Jong Sparta leiden.

 

Poldervaart had bij Barendrecht een doorlopend contract. De tweededivisionist moet in de zomerperiode op zoek naar een nieuwe trainer.