Nieuws

Derde divisie: Scheveningen in balans met Quick

Nieuws

 

30 mei 2018

In de strijd om een plek in Tweede divisie zijn Scheveningen en Quick na negentig minuten nog in balans. Het Haags onderonsje eindigde in 1-1 en daar moeten beide ploegen mee zien te leven tot de return op Houtrust komende zaterdag. Scheveningen opende na rust de score, redelijk snel daarna gevolgd door de gelijkmaker van Quick.

Ook het duel tussen Jong AlmereCity FC en UNA kende een 1-1 uitslag. Jong Almere was in de eerste helft de veel betere ploeg. Na de pauze beet UNA veel feller van zich af. Dat zorgde uiteindelijk voor evenwicht, waar de bezoekers het meest tevreden mee waren. Zaterdag de beslissende return in Zeelst.

 

Jong Almere City FC - UNA 1-1 (1-0)

Jong Almere City FC was voor rust veruit de bovenliggende partij. UNA liet zich al te makkelijk leiden door een veel professioneler ogende tegenstander. De Brabanders mochten feitelijk hun handen dichtknijpen met de 1-0 achterstand bij rust door een treffer van Khalid Tadmine. Daarmee is gelijk het probleem aangestipt voor de beloften van Almere. De ploeg is zeer afhankelijk van Tadmine. De tweede helft gaf een ander, meer verbeten UNA te zien. Na ruim een kwartier resulteerde dat in de gelijkmaker uit een strafschop. Nadien bleven beide ploegen wel jagen op een winnende goal, maar die viel niet meer.

Doelpunten 22. Khalid Tadmine 1-0, 62. Mart van de Gevel (strafschop) 1-1
Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 250
Jong Almere City FC Timo Plattel, Khalid Tadmine, Radinio Balker, Julian Nak, Nicky van Hilten, Mitchel Bergkamp (68. Bernardo dos Santos Monteiro), Sam Krant, Ruggero Mannes, Anwar Bensabouh (85. Adrian Ramadani), Tarik Evre, Samuel Brobbey
UNA Petar Stoskovic, Sander van Weert, Thomas Huijben, Yoeri Sijbers, Bassou Boulghalgh, Pieter-Jan Scheerlinck, Jeroen Stottelaar (9. Joey Verhoeven), Brian Boogers, Nick Tielemans, Rob van Boekel (66. Marc Höcher), Mart van de Gevel (78. Twan Demin)

 

Quick - Scheveningen 1-1 (0-0)

Op een druk bevolkt - 3500 toeschouwers was de schatting - Nieuw Hanenburg hebben Quick en Scheveningen niet al te veel spektakel gebracht. Wel was de wedstrijd onderhoudend. Voetballend kwam in de eerste helft Quick zeker beter voor de dag dan Scheveningen. De thuisclub had ook de betere kansen om de score te openen. Toch brak Scheveningen halverwege de tweede helft de ban. Clubtopscorer Tim Peters kopte raak en even was er twijfel over buitenspel, maar scheidsrechter De Brito Roque gaf gedecideerd zijn goedkeuring aan de treffer. Quick kwam betrekkelijk snel met een antwoord via Frank van der Heiden, die profiteerde van slordig reageren van Scheveningen bij een spelhervatting. Daarna werd het nog wel even spannend wie de winst zou pakken, maar een winnaar kwam er niet. Dat bleef bewaard voor de return.

Doelpunten 65. Tim Peters 0-1, 74. Frank van der Heiden 1-1
Scheidsrechter S. de Brito Roque
Toeschouwers 3500
Quick Jari Puister, Virgil Tjin-Asjoe, Joost de Gelder, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten de Blom, Steven de Kruijf, Sijbren Bartlema, Rachid Bouyaouzan (71. Kenan Schenkeveld), Marc Boshoff, Frank van der Heiden, Roderick Meinema
Scheveningen Sven Wolsheimer, Kevin Gomez Nieto, Samir el Moussaoui (59. Esin Gula), Jari de Jong, Giovano van Ree, Levi Schwiebbe (31. Björn Wagenaar), Leroy Resodihardjo, Barry Rog (85. Marvin Nieuwlaat), Mehmet Aldogan, Brandon Robinson, Tim Peters
Gele kaart Virgil Tjin-Asjoe, Pepijn van Zwieten de Blom (Quick), Barry Rog (Scheveningen)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.